Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Gjest 07faf...dc0
Kjetil Lura skrev (27 minutter siden):

Vurdere, men ikke enda.

Men tar jeg den er det min andre vaksine i mitt 55 år gamle liv.

Har du ikke fått noen vaksiner i barndommen? 

Anonymous poster hash: 07faf...dc0

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
xRun skrev (2 timer siden):

Med vaksinen er risikoen for både infeksjon, og både mild og alvorlig sykdom, samt videre smitterisiko fra en infisert, redusert. 
Om en ellers ville blitt alvorlig syk blir den for de aller fleste langt mildere pga. vaksinen, ved at kroppen blir forberedt på en slik infeksjon før den kommer.

Leste også nå at man sannsynligvis får livslang beskyttelse om viruset ikke muterte ekstremt ved 2 doser.

 

 

Lenke til kommentar
Quakecry skrev (1 time siden):

Kan kjefte på meg også hvis du vil. Corona har ikke påvirket meg spesielt og jeg gidder ikke ta vaksinen! 

Jeg respekterer ditt valg.

Merker meg at debatten rundt vaksiner åpner nesten ikke for å være skeptisk engang uten at folk angriper , spesielt her inne.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, DaniNichi said:

Jeg respekterer ditt valg.

Merker meg at debatten rundt vaksiner åpner nesten ikke for å være skeptisk engang uten at folk angriper , spesielt her inne.

Jeg kan respektere et slikt valg. Jeg har også en i familien som er intelligent og som er skeptiker. Tror vedkommende er påvirket av noen andre som er kloke og som samtidig som er opptatt av å lese konspirasjonsteorier.

Men, det er viktig å skille på ting her. Og det er om du aktivt framstår for å hindre vaksineutrullingen, eller om du bare på personlig grunnlag holder deg borte i fra vaksineringen. Dersom du er helt anti-vaxxer, så bør du også kunne tåle litt steking og grilling i debatten mener jeg.

Det er det skillet jeg tenker på. Så jeg skal respektere personlige valg, lett. Og jeg tror ikke at jeg noen gang i debatten har angrepet noen for å skulle velge å ikke vaksinere seg. Angrep på vaksinering har kun kommet i mot folk som er helt anti-vaxxere? Ihvertfall oppfatter jeg meg selv slik. Vanligvis så ønsker jeg heller å svare med informasjon som kan være nyttig til at folk kan endre syn på vaksinering. Det er ihvertfall målet mitt, og jeg håper at jeg er i stand til å etterleve den hensikten min.

Quote

Ny studie: Pfizer og Moderna kan gi livslang beskyttelse
Forskerne i en amerikansk studie konkluderer med at de to mRNA-vaksinene kan gi beskyttelse i mange år fremover. – Veldig oppløftende resultater, sier immunolog Anne Spurkland.

Obs! slikt er viktige detaljer i forskning:

Quote

Dermed kan den nye metoden si noe viktig om responsen, selv om det kun var 14 deltakere med i undersøkelsen.

https://www.vg.no/i/0KeXy6

Endret av G
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quote

Can COVID-19 give rise to epilepsy?
COVID-19 affects the lungs first and foremost, but it can also affect other organs, including the brain. In cases of cerebral involvement, the effects seen most frequently are altered sense of taste and smell, headache and stroke. The risk of COVID-19 infection causing epilepsy or exacerbating pre-existing epilepsy is very low. Like other neurotropic viral infections, COVID-19 can cause epileptic seizures. The infection gives rise to a massive increase in proinflammatory cytokines. This cytokine storm can cause leakage through the blood-brain barrier, enabling the virus to penetrate the brain and bind to angiotensin-converting enzyme 2 (ACE2) receptors. These receptors are found on both neurons and various glial cells. The result is an increase in glutamate and aspartate concentration and reduced gamma aminobutyric acid (GABA) concentration. In addition, a number of ion channels are affected, which may cause increased excitability and hence epileptic seizures (1).

https://tidsskriftet.no/en/2021/06/debatt/covid-19-and-epilepsy

Fra den norske legeforeningen.

Endret av G
Lenke til kommentar

Nytt vaksinescenario fra FHI 28.6.2021. Viktigste endringer/punkter fra forrige versjon:

  • Vaksinasjon av 18-44 kommer i gang en uke tidligere og avslutter en uke senere.
  • Scenariet der man ikke "blander" vaksiner er fjernet, dermed fjernes også muligheten for at vaksinasjon drøyer helt til november.
  • Vaksineleveransen i juni øker fra 1,24 til 1,38 millioner (0,13 flere Pfizer og 0,01 flere Moderna)
  • Vaksinelevernasen i juli er uendret på 1,02 millioner (samme antall Pfizer og Moderna)
  • Vaksineleveransen i august synker fra 1,5 til 1,39 millioner (samme antall Pfizer og 0,12 færre Moderna)
Endret av Simen1
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Å ikke vaksinere seg er et personlig valg jeg kan respektere, men ikke hvis årsaken er "jeg gidder ikke". Om man i tillegg proklamerer nettopp det på et forum anser jeg det bare som trolling for å få oppmerksomhet, som blir ganske barnslig. Dersom årsaken er at "man ikke er påvirket av pandemien uansett", så høres det kanskje ut som man lever et ganske unormalt liv fra før av.

Heldigvis skal de aller, aller fleste i Norge ta vaksinen og det er etter all sannsynlighet nok for fellesskapet.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror ikke like godt om folk som deg @Snikpellik

Selvsagt så kan jeg tro det samme som deg, at en viss nokså stor andel gjør det for egen frykt for sykdommen, samtidig som de gjør det for fellesskapet. Men, jeg tror rett og slett noen har blitt motivert av å få kunne reise med koronapasset, rett og slett. Hvor stor andel dette utgjør vet jeg svært lite om. Men, jeg tenker at noen prosenter er så egoistiske.

  

10 minutes ago, Espen Hugaas Andersen said:

Applauderer man valgene som tas? Nei. Rister man på hodet oppgitt og tenker "for en dust"? Ja.

 Nå høres du ut som noen i Trond Viggo Torgersen sketsjene :laugh:

Endret av G
Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (12 minutter siden):

Applauderer man valgene som tas? Nei. Rister man på hodet oppgitt og tenker "for en dust"? Ja.

Ja, det er egentlig godt sagt, men likevel må man nesten bare respektere det all den tid det er et personlig medisinsk valg. Jeg har lite til overs for usolidariske "jeg gidder ikke" og den slags rør, men folk kan slite med irrasjonell frykt for mye og det inkluderer vaksine. Det er bedre i det lange løp å motivere de som sitter på gjerdet enn å kjefte på dem, for målet er at flest mulig skal si ja. Jeg sliter dog med å respektere anti-vaxxere eller foreldre som nekter å vaksinere barna sine. 

G skrev (11 minutter siden):

Jeg tror ikke like godt om folk som deg @Snikpellik

Selvsagt så kan jeg tro det samme som deg, at en viss nokså stor andel gjør det for egen frykt for sykdommen, samtidig som de gjør det for fellesskapet. Men, jeg tror rett og slett noen har blitt motivert av å få kunne reise med koronapasset, rett og slett. Hvor stor andel dette utgjør vet jeg svært lite om. Men, jeg tenker at noen prosenter er så egoistiske.

Jeg mente ikke at de aller fleste gjør det for fellesskapet, men at nok mennesker tar vaksinen til at det blir nok for fellesskapet (altså flokkimmunitet). Selv må jeg si at jeg tar den like mye for andre som jeg tar den for meg selv, da jeg er 30 år og ikke har spesielt stor risiko for å bli alvorlig syk av viruset selv om muligheten er der. 

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Og arbeider du i helsevesenet f.eks. så har du jo rett og slett en plikt til dette også, av smittevernhensyn.

Så har man denne antibac-diskusjonen også. At noen får sprukket hud og det der. Såpe er jo like effektivt det om det utføres grundig nok. Men, det er sjelden man har tilgang til en vask, såpe og vann i bilen sin før man går inn i en butikk. Her tror jeg at det er mange som overbruker antibac, samtidig som det er en del som kvier seg fordi de tenker på seg selv som renslige.

Forresten så har jeg en kort historie i fra noen jeg kjenner. Som var i et lite selskap når det var ganske strengt. De var en for mye. Så vedkommende påpekte at de ikke forholdt seg til maks antall som møttes. Da var det et eldre menneske i selskapet som svarte, men han lille pjokken teller jo ikke med. Jo han gjør det måtte vedkommende svare. Mer kunne man jo ikke gjøre. Vel, man kunne kanskje forlatt selskapet, men "skaden" var jo allerede gjort, eller hva? Så folk sniker seg til å bryte anbefalingene, og det må en vel også regne litt med at kan skje. Anbefalingene er der likevel for å gi en stor kollektiv effekt.

Endret av G
Lenke til kommentar

Folk flest tar vaksinen. Hørte en historie fra der jeg jobber i Oslo at vi hadde en dose til overs en dag, han var på vei til å kjøpe en ny gressklipper da vi ringte. Da sa vedkommende den gressklipperen driter jeg i nå jeg snur og kjører tilbake med en gang. Andre er mer oi det kom brått på, men jeg har bil og kaster meg i bilen med en gang. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

23 nye koronasmittede personer registrert i Oslo siste døgn

Sitat

Det er registrert 23 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 28 færre enn samme dag forrige uke.

De siste to ukene er det i snitt blitt registrert 31 smittede per dag i hovedstaden.

Nordstrand er nå den eneste bydelen med et smittetrykk over 100. Her er smittetrykket på 181 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble det registrert åtte nye smittede i bydelen siste døgn.

Bydelen Alna har de laveste smittetallene med et smittetrykk på 10 per 100.000. Det er ikke registrert noen nye smittede i bydelen det siste døgnet.

Totalt er 37.411 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.


13 nye smittetilfeller i Stavanger

Sitat

Det er registrert 13 nye personer med koronasmitte i Stavanger det siste døgnet. Seks av tilfellene har ukjent smittevei.

I tillegg har to usikker smittekilde, opplyser Stavanger kommune.

De resterende fem er smittet av kjente nærkontakter. Tre av de smittede er under ti år. 872 personer testet seg i Stavanger mandag.

I de øvrige kommunene på Nord-Jæren er det ytterligere ett koronatilfelle, skriver Stavanger Aftenblad.

Sola kommune melder om ett nytt tilfelle det siste døgnet, mens det ikke er registrert smitte i kommunene Randaberg og Sandnes.


12 nye registrerte smittede i Trondheim

Sitat

Tolv personer har testet positivt for covid-19 i Trondheim det siste døgnet, opplyser kommunen.

Det er seks menn og seks kvinner blant de smittede, og alle har milde sykdomsforløp.

Åtte av de smittede har kjente nærkontakter, mens fire er ennå ikke ferdig kartlagt.

626 personer testet seg for korona i Trondheim mandag.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...