Jump to content

Glassmaneten

Medlemmer
 • Content Count

  169
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

253 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1259 profile views
 1. Det burde absolutt skje, ja. Russland trenger en ny revolusjon. Men sett at ingen faktisk fjerner ham… er vesten virkelig villige til å gå inn i en potensiell full atomkrig for å vise at de ikke lar seg bølle med? Tenker virkelig de fleste at det er verd å kanskje la alle i Europa dø og at man gjør store deler av verden ubeboelig for alt liv i 500 år, for å ikke gi etter for en bølle? Som uansett vil være borte om noen år? Er alle enige om å ikke «tape» for enhver pris, selv om resulatet ville bli å tape enda mer enn bare Ukraina? Synes det er litt rart å lese at vesten ikke vil kunne la være å svare på f.eks. taktiske lokale atomvåpen i Ukraina. Kanskje bare jeg som er vokst opp med å se at bøllen i skolegården faktisk vinner, men at livet i en større sammenheng går videre for andre enn mobbeofferet.
 2. Om de har trukket én million for mye til sammen så utgjør vel det et par tusen rammede? Får det til åbli 2500 personer om disse betaler 399,- pr. måned, men jeg er veldig dårlig i matte. Vet ikke hvor stor andel det er av det totale antallet medlemmer i prosent. Færre enkeltindivider om folk har blitt trukket flere ganger. Det er uansett ganske drøyt. Selv ser jeg ut til å ha sluppet unna om det kun har skjedd nå nylig. Betaler med Mastercard. Kanskje det er noen innebygde mekanismer mot duplikat-trekk,som det f.eks. er når man betaler i butikken og de sier noe gikk galt så du må betale på nytt. Om det kan ha skjedd for lenge siden så vet jeg ikke hvor jeg ser det.
 3. Akkurat min fastlege har trolig fått legelisensen sin som premie i en godtepose eller noe sånt, så han kan ikke brukes til diagnoser. Hundre prosent udugelig til alt annet enn å skrive ut resepter til folk, så i praksis er jeg uten fastlege til jeg har rykket fram på ventelisten til en ny. Men et godt poeng det at alle har forskjellig sykdomsforløp! Er det én ting som virkelig utmerker seg med dette viruset (eller disse etterhvert ganske ulike virusene) så er det vel at det er ganske tilfeldig hvilket lodd man trekker. Synes ganske synd på ganske mange når jeg hører hvordan de har hatt det.
 4. Takk, det hjalp på stressnivået med noen beroligende ord. Jeg er ikke så veldig ung, blir ganske snart 54 og har forsøkt å ta igjen for et ganske inaktivt liv med mye sitting og overvekt. Det har jeg klart, men er selvfølgelig redd for å skli ut igjen. Det krever allerede en del selvdisiplin for å komme meg på tredemøllen så jeg tror det skal lite til for å gi opp. Men… på den annen side så er det jo i motbakke det går oppover, eller hva man nå sier. Skal ikke ta noen nederlag på forskudd! Å ta det rolig og lytte til kroppen er nok fornuftig. Jeg har en ørliten tendens til å bli ganske fanatisk når jeg først er i gang, men når man blir så andpusten av å pusse tennene at man må sette seg ned litt etterpå, er det kanskje en god idé å ikke prøve seg på ny løperekord riktig ennå.
 5. Dette stresser meg utrolig mye siden jeg først begynte å trene i fjor, og har kjempet meg inn i en fast rutine på tre dager i uka med både løping og styrketrening. Redd for å falle helt ut av det nå. Kjenner at jeg ligger her og forfaller, rett og slett. Må være bittert for de som har trent aktivt i mange år og som plutselig «mister alt». En ting er å kjempe seg tilbake, men om man altså skal kunne bli smittet igjen etter bare noen måneder, virker det ganske deprimerende.
 6. Synes det er ganske nedslående om de bare gir opp alt. Det står på Oslo Kommunes hjemmesider at «Dersom det har gått over 3 uker siden første positive test og du får symptomer igjen, kan en positiv selvtest tyde på at du har fått covid-19 på nytt.» Du kan altså bli smittet igjen etter svært kort tid, med bare litt hjelp fra tidligere infeksjoner og vaksiner. Når man jobber f.eks. i folkemengder, med pasienter, turister, barn og har et mylder av mennesker innpå seg til daglig, føler jeg at situasjonen er ganske dyster. Jeg har vært syk nå og det er altså ikke usannsynlig at jeg vil være det igjen innen nyttår. Sukk.
 7. Hvordan får folk egentlig sykepenger når de ikke lenger får noen test, utover en de tar selv hjemme? Er det nok å hevde overfor fastlegen i telefonen at man har to røde streker? Eller registrerer man seg selv som smittet og så blir det tatt for god fisk kanskje? Pleier skjelden å være syk, så jeg vet ikke, men folk har vel maks tre dager sammenhengende egenmelding? Mens isolasjonen er lenger.
 8. Jeg deler de tankene, men realiteten er vel at om du sier nei så sender de ikke din og andres dose til andre land. De blir liggende og etterhvert kastet. Jeg var også i fjor sommer veldig nære å takke nei til andre dose i protest mot at ikke nok doser gikk til utviklingsland. Men innså etterhvert at om ikke jeg tok den, ville den gå til noen andre i Norge, som var yngre enn meg og trengte den enda mindre. Eller eventuelt gå i søppelbøtta (det var midt i ferien). Så jeg håper det blir mer press på at de bør gjøre mer for andre der ute og ikke bare snakke om det. I mellomtiden foreslår jeg at du takker ja til tilbudet slik at vårt vaksineapparat går mest mulig flytende uten en masse enkeltindivider som "gjør seg vanskelige" og sier "ja, jo, men..."
 9. Jeg valgte Moderna som tredje, oppå to Pfizer. Dette etter anbefaling av to helsearbeidere, pluss det intervjuet med Camilla Stoltenberg som indikerte at det var en killer combo. Har ikke hatt en eneste bivirkning av Moderna-boosteren, utover at det var vondt å strekke armen rett ut og opp de to neste dagene. Heldigvis er jeg ikke nazist, så det gjorde ikke noe. Vel, jeg var kanskje litt småuggen tidlig neste morgen , men ikke noe en kopp kaffe og en sykkeltur til jobb i frisk luft kunne kurere. Når det er sagt så er det jo ikke sikkert at det går fullt så lett. Min bedre halvdel ble grisesyk med 40,8 i feber. Men det varte ikke lenge og jeg kjenner ingen andre som har blitt så dårlige. Samtlige kolleger har riktignok vært borte fra jobb dagen etter hver eneste vaksinedose, men jeg tror ikke noe på at alle faktisk har vært så syke. Det har blitt en akseptert fridag folk ikke vil gå glipp av.
 10. Det kan jo hende de ikke har mulighet i praksis til å overholde avstandsbegrensingene, selv om de i teorien har lov til å holde åpent. Hvordan skal f.eks. en badevakt kunne redde noen fra to meters avstand? Blåse i fløyten og rope "kom igjen du klarer det!" Hehe, nei jeg vet ikke. Kanskje de bare er like forvirret over alle formuleringene som alle andre. Skal ikke spekulere i det. Sånn smittevernmessig er det jo egentlig bedre å stenge for mye enn for lite etter min mening. Dersom det hersker tvil. Men jeg skjønner at det er frustrerende.
 11. Hmm, ja det er rart. Som du sier så er den nasjonale regelen formulert slik at svømmehaller kan holde åpent for individuell trening, ser jeg. Så da er det vel snakk om en lokal kommunal regel? https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/idrett-kultur-og-frivillighet#snarvei-virksomheter-skal-drives-smittevernfaglig-forsvarlig-butikker-markeder-treningssentre-bingo-mv
 12. Jeg har sikkert misforstått noe igjen, men jeg oppfatter "individuell trening" som det at jeg f.eks. går på treningssenteret alene og løper og bruker apparater for meg selv. Det motsatte er da f.eks. Yoga og spinning og whatnot, som er gruppeaktiviteter. Lurer på om de har gjort noen endringer på mitt lokale sted nå. Har nølt med å gå denne uken. Fra før hadde de stengt annenhver tredemølle og ergometersykkel, mens alt annet var åpent. Men annenhvert apparat er fortsatt i mange tilfeller nærmere enn to meter. Jeg er litt delt på om jeg som helt fersk trippelvaksinert skal fortsette å gå dit eller om jeg skal droppe hele greia. Sistnevnte er selvfølgelig det mest fornuftige. På den annen side er jeg ganske fornøyd med at pandemi-angst har gjort at jeg har klart å begynne å trene og spise fornuftig. Skal nok ikke mye til før jeg er tilbake på sofaen med øl og potetgull. Men sånn samfunnsmessig burde jo ikke folk uten helseplager bevege seg inn på et treningssenter i disse tider egentlig.
 13. Ser ut til at du var inne på noe der. Det er vel nettopp de uferdige prognosene de kom ut med nå.
 14. Litt spesielt at alle som er syke ender opp som kunder på apoteket for å kjøpe en test selv over disk. Jeg anklager ingen for å gå dit istedenfor å isolere seg, for hva skal folk gjøre. Det har vel alltid kanskje vært slik at en stor prosent av de som kommer inn døren på et apotek bærer på noe smittsomt. Må jo være litt urovekkende å jobbe der og bli spurt om du selger hurtigtester noen hundre ganger om dagen, av folk som kanskje ser skralle ut og i noen tilfeller ikke går med munnbind heller. Burde vært en slags vending machine for slike tester. Hva det nå heter på norsk.
×
×
 • Create New...