Jump to content

Glassmaneten

Medlemmer
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

216 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

856 profile views
 1. Jeg synes det er helt fair å være kritisk til folk som av personlig overbevisning ikke vaksinerer seg. Et annet ord for det er egoisme. Man vaksinerer seg ikke bare for sin egen del, men like mye for fellesskapet. Alle som uten medisinsk grunn ikke ønsker å være med, utsetter andre som er svakere enn dem selv for fare. Alle har selvfølgelig rett til å bestemme over hva de dytter i sin egen kropp, men at de skulle få min respekt for det valget i dette tilfellet... niks.
 2. Jo, men den artikkelen jeg leste, mener jeg sa at de smittede i Israel, som er vaksinerte, ikke blir så ekstremt syke. Om man ser kynisk på det, så vil jo alle i så fall bli smittet før eller siden uansett, vaksine eller ei. Så da er det kanskje like greit å pådra seg en liten dose Delta først som sist dersom man er fullvaksinert, så blir immuniteten styrket ytterligere. Om det altså er slik at fullvaksinerte ikke blir ekstremt syke, slik det virker som. Bedre før enn senere når viruset har mutert til noe enda verre. Om folk blir smittet, ken ikke spesielt syke, er jo målet nådd, selv om viruset lever videre. Alvorlig skade er i stor grad stanset. Og da er det vel bedre å prioritere uvaksinerte voksne i rurale områder fremfor barn i Oslo, som ikke blir så syke uansett.
 3. Når det nærmest har vært orgier i gatene og parkene enkelte steder i Oslo, kan vi vel si at siden det ikke har kommet noen enorm smitteboom til nå, så vil det ikke gjøre det heller. Så mye villere sosialt frislipp enn det har vært her de siste to helgene, kommer det neppe til å bli. Selv en fanatiker som meg begynner å slappe av og tro at ting vil gå bra. Når det er sagt, så synes jeg fortsatt at folk ikke bare skulle tenke på seg selv, men fortsette å bruke munnbind i butikker osv så lenge såpass mange andre ikke er vaksinerte. Og skjevfordelingen burde gå begge veier, slik at man nå burde prioritere voksne i andre landsdeler fremfor tenåringer i Oslo.
 4. Gratulerer! Det er ikke en spesielt eksklusiv klubb lenger, men det er hyggelig å være invitert. Fikk min andre Pfizersprøyte i går. Smertefri, som den første. Fikk en småstiv arm i noen dager etter første dose. Ingenting bemerkelsesverdig. Denne gangen støl i hele kroppen egentlig. Stabbet meg ut av sengen som en nittiåring i dag morges. Mest støl i området av ischiasnerven på venstre side fra hofte og nedover (samt i venstre arm, som første gang). Generelt småstøl ellers i kroppen. Kan selvfølgelig være tilfeldig, men jeg har ikke gjort noe annet spesielt i går enn å sitte i en stol og få den sprøyta. Poenget er at det er nok et terningkast hvordan du reagerer. Min bedre halvdel ble ganske dårlig med feber etter dose nr. 2. Foreløpig er jeg frisk som en fisk bortsett fra å føle som om jeg har forsøkt meg på litt avansert styrketrening. Jeg har også fått en god del andre sprøyter i det siste. Som regel merker jeg lite av selve stikket, men den ene gangen gjorde det temmelig vondt. Samme sprøyte i samme muskel, annen dag.
 5. Jeg synes også den miksen høres litt skummel ut. Ikke tillitsvekkende at det sies «jo, kom igjen, det er kanskje til og med enda bedre enn bare den ene typen», uten å ha noen data som faktisk sier det. Vel, som jeg vet om da. Vanligvis så er jo hele grunnprinsippet med å ta medisiner at man skal følge fremgangsmåten som står på pakkningsvedlegget. Om det er særlig farlig å blande er kanskje tvilsomt. Men vil beskyttelsen vare når man tar to avbrutte kurer?
 6. Vel, det er vel et ørlite snev av forskjell mellom en faktisk utenriksminister (fullvaksinert) og en eller annen tilfeldig løk som bare MÅ på charterferie for å uttrykke sin frihet og ikke føle seg fanget her i kjedelige Norge.
 7. Det braker løs nå, med fysiske møter på jobben og ølmeldinger som tikker inn på mobilen. Har nevnt et par ganger at det kanskje er litt tidlig, men folk bare ser på meg som om jeg er verdens største dust. Så da er jeg kanskje det, hvem vet. Det som er sikkert, er at nå er det åpent i Oslo. Og folk vil ta igjen det forsømte sosiale. Men slik jeg ser det, er ihvertfall denne dagen forholdsvis trygg, siden de fleste jeg kjenner har vært delvis isolerte i et halvår. Så jeg får ta en kort tur innom uteserveringen på stampøbben før alle sletter meg for godt i adressebøkene. De folka er ikke særlig unge og mobile og sikkert ufarlige nå. Om en uke derimot, etter å ha besøkt alle på planeten, er de livsfarlige.
 8. Det er jo fordi norske journalister er en gjeng tabloidhoder som bare MÅ få stilt det samme spørsmålet som forrige journalist, selv om dette allerede er besvart. Alle har den samme agendaen om å vise at de driver kritisk konfronterende journalistikk. Politikere kan nå velge om de vil benytte seg av tilbudet og bli hatet av masse mennesker for det, eller å ikke benytte seg av tilbudet og bli hatet av like mange andre mennesker. Utrolig dumt å sette dem i den situasjonen og å setteog fokusen på dette nå, når politikerne uansett ville ha blitt vaksinert snart.
 9. Kanskje vi har for få D-vitaminer? 😆 Eller så kan det hende at folk her er ganske rike og høye på seg selv. Corona er vel mest noe som rammer andre, på feil side av Akerselva? Eller? Ikke så rik selv, men det bor mange unge menn i dress med mye hårprodukter i dette nabolaget. Folk eier egne leiligheter fra de er 19 og det festes mye.
 10. Får nesten inntrykket av at flere av de som har mast og "krevd" at noe gjøres de siste dagene, rett før de VET at dette uansett vil skje, kun er ute etter å fremheve seg selv og gi velgere inntrykket av at det var deres press som førte til endringene. – At det var de som grep inn, selv om avgjørelsene allerede var under planlegging uten deres hjelp.
 11. Det med vaksiner i vanlige kjøleskap i lengre tid er vel dårlige nyheter for de som håper på å bli oppringt for å få en restplass for at ikke en dose skal måtte kastes. Blir vel slutt på det nå. Noe som egentlig er bra og mer rettferdig.
 12. Dert er ikke sikkert egentlig. Har vært masse sånne situasjoner, hvor jeg hver gang har vært pessimist og trodd at nå rakner alt. Men så har det ikke skjedd noe likevel. Tror første gang var den George Floyd-demonstrasjonen. Siste gang var vel kanskje påskeferien. Men det er klart... folk kan jo velge da, hva de helst vil ha. Gjenåpning eller en dag på fylla med en masse andre.
 13. Så at Google hadde merket 17. mai i sin kalender med et norsk flagg og betegnelsen "Norway Constitution Day 2021 (reopening party)". Sto flere steder dette med "reopening party", så jeg lurer på om noen har gått ut med det som en slags halvoffisiell markering? Uten at jeg har fått det med meg? Hvem har i så fall funnet på betegnelsen? Kanskje Google selv som har bestemt at 17. mai skulle være en gjenåpnings-festdag? Litt rart, men hva vet vel jeg. Det var ihvertfall ganske mye festaktivitet i mitt nabolag. Måtte finne fram ørepluggene for å få sove da de unge naboene dro igang musikkanlegget, men det varte ikke så lenge. Men rar følelse å høre fulle folk rope fra flere leiligheter i blokka. Det eneste egentlig fine med denne pandemien har vært å slippe å føle at man sover under en russebuss. Vel, jeg unner jo folk å slippe ut litt oppspart trykkluft, da. Det jeg sier er bare at det var rart. Hadde ventet aviser fulle av galskap og festhistorier i dag, men det var ingenting. Så det er jo bra.
 14. Nåja, i matbutikkene her, er det jo ofte ganske ville tilstander de siste ti minuttene før ølsalget stenger, så særlig spredd utover ville det vel ikke blitt uansett. De hadde vel måttet selge alle varer hele døgnet om man skulle ha sett en god spredning. Så lenge det finnes en form for tidsfrist, vil mange alltid komme i siste minutt. Får håpe folk ikke går helt av hengslene slik de pleier å gjøre på 17. mai. Ihvertfall her på Oslo vest. Alltid like clæssy å se pene velfriserte mennesker i rådyre dresser stå og pisse i et portrom eller på en helligdagsstengt butikkdør i full offentlighet. Eller ligge i sitt eget spy, døddrukken tidlig på ettermiddagen.
 15. Er nok ganske typisk for blårussen i næringslivet dessverre, at ledere vil ha sine gemene arbeiderne fysisk på jobb, hvor disse ikke kan «sluntre unna og drive dank» hele dagen. Mens sjefen selv har hjemmekontor og hyttekontor. I og for seg ikke helt uforståelig, når jeg nesten ikke kommer fram på gangveien etter jobb enkelte solskinnsdager når jeg slutter tidlig, pga den enorme mengden av joggere, turgåere og hundeluftere som er ute midt på dagen. De kan umulig være permitterte alle sammen. Men synes det er kjemperart at det har blitt stående i loven om hjemmekontorpåbud, at det er arbeidsgiver som skal avgjøre om dette er «hensiktsmessig» eller ikke.
×
×
 • Create New...