Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

torbjornen skrev (1 minutt siden):

Gjer russarane dette for å vere sjenerøse?

Elles blir figuren over annleis om ein inkluderer land som Israel, Saudi-Arabia, USA og Storbritannia. Det var ein diskusjon rundt dette for nokre dagar sidan i denne tråden, men mi meining er at også desse (samt fattige land) må takast med for å gje eit komplett bilete.

Nå var det ikke for å gi et komplett bilde her akkurat, men for å vise hvor Russland ligger som vi snakker om? 

Norge ligger vel fortsatt rundt 7-9 plass i Europa om man tar med alle landene, men vi spretter litt opp og ned pga rapporteringen.

Jeg tror ikke russerne er ivrige på vaksinesalg bare for å være greie og snille, men at det er en del storpolitikk i dette. Det kan være i bytte med politiske fordeler. Er sikkert ikke sånn ovenfor alle land, men sikkert noen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
4 minutes ago, torbjornen said:

Gjer russarane dette for å vere sjenerøse?

Er vel rimelig åpenbart av (utenriks) politiske årsaker? Onkel Valdemar vil vel heller kjøpe seg allianser, sikre seg at noen skylder han/Russland  motytelser og generelt fremme Russlands posisjon der han kan. At en del russere blir sjuke og at det blir mindre vaksine på russere er tydelighvis ikke så høyt på prioriteringslisten.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 minutter siden):

Jeg tror ikke russerne er ivrige på vaksinesalg bare for å være greie og snille, men at det er en del storpolitikk i dette. Det kan være i bytte med politiske fordeler. Er sikkert ikke sånn ovenfor alle land, men sikkert noen.

Det blir spennande om det blir ein avtale med Norge/EU. Forholdet er jo ikkje så godt om dagen.

Kanskje blir det eit svarteperspel om kven som seier nei fyrst?

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar

Solberg: – Reiser du til Sverige i påsken må du på karantenehotell

Sitat

Onsdag var det spørretime på Stortinget. Da fikk Solberg spørsmål fra blant andre Ap-leder Jonas Gahr Støre om Norges grensekontroll.

Han viste blant annet til at fire av ti ikke tar koronatest når de ankommer Norge, og eksempler på at innreisende har forlatt innreisestedet, og senere fått positivt prøvesvar.

Sitat

Statsministeren svarte grensekontrollregimet til Norge er godt, men ikke perfekt.

– Det er et krevende regime. Vi har Europas lengste grense til Sverige, og har begrenset antallet steder man kan krysse grensen. Rapporter om eventuelle hull ettergår vi, svarer Solberg.

Sitat

Solberg sier hun ikke anbefaler nordmenn å reise, og at det ikke er åpnet for turisme til Norge for øyeblikket.

Sitat

Hun sier at regjeringen nå jobber med en hjemmel om å pålegge de som ankommer Norge å vente på prøveresultatet på innreisestedet.

Ting tar tid å vedta.

Endret av Subara
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Fra Lørenskog kommune.

 
Sitat

Hei! Dette er en informasjonsvideo om korona og smittevern på tamilsk. Vi trenger din hjelp med å spre denne videoen. Del den med dine nære og kjære. ❤

வணக்கம்! இது தமிழில் கொரோனா மற்றும் தொற்று கட்டுப்பாடு பற்றிய தகவல் வீடியோ. ❤
 
Endret av Subara
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (4 timer siden):

Man ser en ganske klar trend her..Dessverre vil nok ingen politikkere si noe om nettopp det..

torbjornen skrev (4 timer siden):

Det er heilt utruleg at regjeringa etter snart 15 månader med pandemi er ute av stand til å planleggje lenger enn eitt steg fram om gongen, og då helst i siste liten.

Team Diskusjon.no aka alle aktive i denne tråden fra starten hadde gjort en bedre jobb, selv om mange her inne er uenig på noen punkter.

At ikke ALLE måtte minimum 2 døgn på karantene hotell etter tatt test ifra starten av høsten/vinteren er jo helt galskap.. For så øke det til 10-14dager god stund før jul med 2-3 tester i den tiden på bekostning av de som reiser..

Nødvendig reiser kunne man eks hatt 1-2døgn på hotell med en test når man lander og en hurtig test når man kan dra trygt fra hotellet rett hjem for siste del av karantenen.

Ikke minst burde de for lengst ha økt antall intensiv plasser koste hva det koste vil..Koster mer holde alt lukket fordi man har typ nesten mindre kapasitet enn når dette startet.

 

Endret av DaniNichi
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

Byrådet I Oslo bekymret for importsmitte etter påske: Mange innvandrere planlegger ferie i utlandet

Organisasjoner advarer myndighetene: Mange innvandrere har planer om å reise til hjemlandet i påsken. – Mange mener Norge er isolert og lukket, mens i hjemlandet er det ikke like strenge tiltak, advarer Tayyab Choudri i Internasjonal Helse- og Sosialgruppe.

Blant annet regionen Punjab i Pakistan, der mange norskpakistanere har slekt, trekkes frem som et område med økende smitte og et område som det frarådes å reise til. 

Sitat

En analyse viser høy forekomst av smitte blant personer som kommer hjem fra utenlandsreise. 12 prosent av alle som lander på Gardermoen fra Pakistan har avgitt positiv koronaprøve, viser Helsedirektoratets vurdering av forsterkede nasjonale tiltak.

Denne videoen er fra en feiring i Tyrkia nylig. Litt andre tilstander i utlandet enn her hjemme. 😕

 

https://www.aftenposten.no/norge/i/86O5k1/byraadet-bekymret-for-importsmitte-etter-paaske-mange-innvandrere-planl

(abo) 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, Simen1 said:

Tromsø kommune - nylig avslørt korrupte kjøp for 100 millioner, nå avsløres også omfattende vaksinering av unge i alderen 18-44, mot de uttalte prioriteringene. Er det rart man får politikerforakt i Tromsø? Kan vi vennligst få sparket hele banden og rekruttere folk fra andre deler av landet? Det kan da ikke være like ille andre plasser, eller?

Jeg bare ventet på dette og jeg tror ikke Tromsø er alene.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, Evil-Duck said:

Det handler ikke om å ha givende og fascinerende jobb, det handler om at en ikke har muligheten å ta seg fri da det er for mye å gjøre og arbeidsgiver krever at vi er på jobb. En har ikke noen rettigheter til å ta ut vinter, påske eller høstferie utover helligdager. 

Stemmer det. Lite rettigheter annet enn at du har rett på så så mange ukers sammenhengende ferie, gjerne en gang i året

  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, Simen1 said:

@Evil-Duck og @fredrik2 Jeg har inntrykk av at vinterferie og høstferie bare er noe som gjelder barn og skoleansatte, men ikke arbeidslivet generelt. Foreldre med unge nok barn blir "tvunget" til å ta ut feriedager de dagene eller støtte seg på besteforeldrene til barna, men straks de blir gamle nok så blir det hjemme-alene-dager. Jeg skjønner ikke poenget med disse "feriene". Det virker mest som en pest og plage for at skoleansatte skal kunne ta seg mer fri enn alle andre.

Er mange nordmenn på Gran Canaria i slike feriestunder.

Lenke til kommentar
6 hours ago, helsten2 said:

Vet du hvordan du dokumenterer du at du har vært på en nødvendig utenlandsreise? Evt. hvem/hvordan avgjøres det om reisen var nødvendig?

Du ytrer at den var veldig nødvendig, også får du håpe at de er veldig greie med deg.

Endret av G
Lenke til kommentar

Förstår ikke vad många verkar ha emot skoleferier. Tycker de er bra både för barn och föreldrar och en möjlighet att göra noe. 

"Foreldre med unge nok barn blir "tvunget" til å ta ut feriedager de dagene eller støtte seg på besteforeldrene til barna, men straks de blir gamle nok så blir det hjemme-alene-dager. "

Här går det flesta små skolebarnen på SFO som är öppna under loven så de flesta föräldrarna trenger ikke ta fri.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, torbjornen said:

No kan det jo også hende at ein konservativ muslim kan vere eit betre menneske enn ein gjennomsnittleg nordmann, og kulturelle problem/konfliktar rundt f.eks. handhelsing bør vere overkommeleg å løyse ved at den eine parten jenkar seg litt. Om ikkje anna, så har pandemien vist oss at handhelsing ikkje er noko nødvendigheit. Både islam og jødedom er vel i utgangspunktet religionar som i visse samanhengar er ekstremt opptekne av reinslegheit.

Er det derfor de slikker på stakittgjerder ved helligdommer?

Lenke til kommentar

Smitte utbruddet i Ålesund nærmer seg snart et vippepunkt føles det ut som, sitter egentlig bare å venter på det skal smelle skikkelig. Veldig mange skoleklasser er i karantene, barn er syke, lærere er syke, foreldre er syke... Dette er ikke å tenke på barnas beste, dette er bare politikere som nekter å gi slipp på sine visjoner og stolthet... 

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...