Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

6 hours ago, torbjornen said:

LOL

Jeg som ikke er kristen en gang har ihvertfall hatt fokus på Nidarrosdomen. Noe presten sikkert ikke hadde satt pris på likevel slik jeg presenterte den som en smittepotensiell sak.

Hvorfor nevnes kun påskekirkebudskapet og ikke smittepotensiale av presten? Det var litt snodig, eller var det egentlig så snodig?

Endret av G
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Smittestopp-appen har nå fått en oppdatering med litt flere funksjoner.

Ny og forbedret versjon av Smittestopp er lansert
Smittestopp-appen er i dag blitt oppdatert. Nå får du blant annet data om smittesituasjonen i landet i appen. Den er også blitt tilgjengelig på enda flere språk.
https://www.fhi.no/nyheter/2021/ny-og-forbedret-versjon-av-smittestopp-er-lansert/

Neste steg er forhåpentligvis oversikt over tiltak nasjonalt og lokalt i appen. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Just now, Pc Lynet said:

Fordommer? Fakta:

I 2017 så var:

35% av kokker innvandrere

38% av servitører innvandrere

33% av gatekjøkkenmedarbeidere innvandrere

https://www.ssb.no/329230/gjennomsnittlig-manedslonn-og-antall-arbeidsforhold-i-yrker-med-flest-arbeidsforhold-for-innvandrere.2017

Nå vet vi at smitten er størst i Oslo. Hvem driver de fleste gatekjøkken i Oslo? Jo innvandrere. Hvem spiser mest på gatekjøkken i Oslo? Jeg tror det er innvandrere. Derfor vil gatekjøkken ha en større andel smittede medarbeidere enn andre fortetninger. Jeg tror det ikke er noe med å steke hamburger eller kebab som er spesielt smittefarlig.

innvandrere_arbeid.thumb.jpg.fcdc2c1a71a77a57e614200dde578fa9.jpg

Vilket inlägg! 

Först har du letat upp fakta som visar att jag har rätt och då fel och sen kommer du med syning fra Oslo ska visa att du har rätt.

Dina tall visar ju att invandrarna inte er mer överrrepresenterade i gatekökk jämfört med servitörer och kokkar.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Pc Lynet said:

Blir full rulle med korona til høsten på skoler så lenge ikke barn er vaksinert. Man regner også med at over 1 million nordmenn nekter å ta vaksinen.

https://www.tb.no/i-sommer-kan-vi-sta-overfor-en-vaksine-situasjon-det-ikke-snakkes-mye-om-det-bekymrer-fhi/s/5-76-1527427

Så har du barn og velger å ikke ta vaksinen er du fucked.

Men, man kan jo som voksen se fram til å få ødelegge noen barns liv på long-covid-permanent basis da. Dersom man er vaksinert og "driter i" smittevernstiltakene og beveger seg som en egoistisk tulling som sprer smitten til alt og alle.

Nei, jeg er vel ikke helt sånn. Men, måtte bare skrive slik for å sette ting på spissen. Noen er jo åpenbart slik snekret sammen under topplokket. Velkommen til narsisistiske Norge.

Man kan etter førevar-prinsippet ikke forvente at vaksinene har noen steriliserende immunitet. Kanskje kun flokkimmunitetsskapende virkning. Og da måtte man opp på hva var det for en prosent vaksinerte, 70?

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (8 timer siden):

Ny kampanje fra helsedirektoratet. Troor jeg fant Snikpellik 😜

https://www.vg.no/annonsorinnhold/helsedirektoratet/ung/norsk/

Så bra! Og at den er på forskjellige språk. Positivt at denne mannen klarte å omstille seg, ønsker å følge reglene å være et forbilde for andre. Jeg forstår at mange sliter hvis de hadde et så sosialt liv fra før.

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
52 minutes ago, Theo343 said:

Hvorfor vaksineres fastleger foran alle disse på listen? Er det i kraft av sin stilling fremfor hvor man utsettes for høyest risiko i sitt arbeid? Hvis hensikten er å dempe smittetrykket hvor man i tillegg skjevfordeler på bydeler, hvorfor gjør man ikke det i yrkesgrupper?

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/qA3OWg/dette-er-yrkesgruppene-med-mest-smitte

I disse yrkene blir flest smittet (fra høyest til lavest):

  1. Kafé-/gatekjøkkenmedarbeider
  2. Taxisjåfør
  3. Servitør
  4. Buss-trikkesjåfør
  5. Bartender
  6. Barnehageassistent
  7. Renholder
  8. Sykepleier
  9. Frisør
  10. Butikkmedarbeider
  11. Barnehagemedarbeider
  12. Grunnskolelærer
  13. Hotellresepsjonist
  14. Personlig trener/aktivitetsinstruktør
  15. Fysioterapeut
  16. Lege
  17. Flyvert/båtvert
  18. Tannlege
  19. Høyskole/universitetslærer
  20. Lærer videregående skole
  21. Reiseguide
  22. Togkonduktør

 

d4659338-45bd-44f4-993f-7b323c560fbf?fit=crop&h=498&w=684&s=30001a2e5441df9ca5eed171164e8056fa4c6b28

Interessant.

Men, det enkle svaret er jo at de kan bekle svaret med at de er helsepersonell da. De har vel lov å ihvertfall være delvis tidlig i vaksinekøen.

Nå vet man vel ikke helt sikkert at vaksinen har steriliserende immunitet, så det er vel neppe for pasientenes skyld. Men, mer for at helsepersonell kan bli veldig mye mer covid-syke enn normalsmittede, pga. den høye virusbelastningen de kan risikere å utsette seg selv for.

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar

FHI: Vaksineringen vil gå tregere
https://live.tv2.no/koronaviruset?innlegg=1199343970

Sitat

Norge får langt færre Johnson & Johnson-vaksiner enn ventet i april. FHIs nøkterne anslag for leveranser var 310.000 i april, men nå får Norge 52.000.

Årsaken til forsinkelsen er produksjonsvansker, ifølge Folkehelseinstituttet.

Overlege Preben Aavitsland i FHI sier at færre doser vil få konsekvenser for vaksinetempoet i Norge.

- Vaksineringen vil gå litt langsommere, sier Aavitsland til TV 2. 

- Vi regner fortsatt med at vi får våre 930.000 doser av denne vaksinen i andre kvartal, men dessverre blir det nok mer i mai og juni enn det blir i april, sier han. 

Han sier at selv om vi får færre doser i april, vil kommunene merke en økning av leveranser av vaksiner fra Pfizer og Moderna. 

- Vi er fortsatt store optimister for mai og juni, sier Aavitsland om levering av Johnson & Johnson-vaksiner.

Det jeg har uthevet var gode nyheter. Vi får håpe det viser seg å stemme.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
52 minutes ago, Pc Lynet said:

Hvem jobber på gatekjøkken? Jo innvandrere som er overrepresentert blant de smittede i Norge.

Men var det ikke 1 meteren som gjaldt på restaurant da (nå plutselig kanskje 2 meter)? Da kan vel ikke de på gatekjøkken så lett bli smittet, fordi det er jo takeaway må vite :roll:

Men et spørsmål sånn litt mer realistisk ift. takeaway utfordringer. Selvsagt så bør jo han i takeaway-sjappa rigge seg slik at han ikke kan smittes så lett av kunder. Bør jo ikke være helt umulig å få til.

Men, hva med maten. Hvordan oppfører levedyktigheten til viruset seg når det ligger der som et ekstra krydder strødd oppå maten fra en nysende kokk? Maten koker jo ikke akkurat oppi takeaway-boksene av isopor. Kanskje temperaturen er ihvertfall noenlunde lik kroppstemperatur (enkelte ganger en del varmere). Så?

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
57 minutes ago, Rune_says said:

Tannlegen min er smitteutsatt men er langt ned på listen tidligere i tråden.  Hadde nylig time og hun har full intensivsykepleier habitt med visir, munnbind, drakt.  Må skylle munnen ekstra med hydrogenperoksid før og etter, får utlevert vaskeservietter før og etter.  Da snakker vi en som tar dette seriøst.

Gatekjøkken-arbeideren som har munnbindet halvveis nede uten effekt.  Da snakker vi en som ikke tar det spesielt seriøst.

At det ikke er påbud om munnbind på bussene er ren idioti, men igjen de eneste jeg har sett som ikke følger rådet/anbefalingen om munnbind er nye landsmenn, og de snakker norsk hører jeg når de snakker til barna, og eget språk i mobilen som er klistret til øret. De har m.a.o. både språk og midler til å kjøpe seg et munnbind.

Dette er et veldig godt poeng. Av de jeg har vært hos av sykepleiere, kirurger, blodbank, tannlege, fastlege, privatlege osv. så er det tannlegen som er best på smittevern og virkelig trår til med tiltak de 2 gangene jeg har vært der siste 8 mnd.

De eneste som kanskje topper dette er de som utfører testing ift. verneutstyr. Men tannlegene var helt rå på alt. All ære til tannleger som har gjort en såpass fabelaktig innsats. Der følte man seg virkelig trygg og ivaretatt og det er nok årsaken til at tannleger er så lavt på listen.

Ift. listen kunne man muligens sette det opp mot smitteverntiltakene man ser i tillegg. Samt det å sitte i en drosje gjør en jo mer utsatt da det er et lite rom.

Endret av Theo343
  • Liker 3
Lenke til kommentar
54 minutes ago, Pc Lynet said:

Det er stort sett innvandrere som jobber på gatekjøkken her i Norge. Derfor kan dette være grunnen til at gatekjøkken topper statistikken og ikke nødvendigvis arbeidet på ett gatekjøkken.

Det er vel også mattilsynets jobb å påse at gatekjøkkenkunder ikke utsettes for sykdommer etter dårlig hygiene derfra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

VG har publisert en graf med data for både Oslo og resten av landet (https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/qA3OWg/dette-er-yrkesgruppene-med-mest-smitte):

d4659338-45bd-44f4-993f-7b323c560fbf?fit=crop&h=498&w=684&s=30001a2e5441df9ca5eed171164e8056fa4c6b28

Kafe/gatekjøkken er altså verstingen i landet som helhet og "resten av Norge", men i Oslo er barnehageassistent verst. 

Burde gå an å lage noen bra regler basert på denne informasjonen, er jo relativt stor varierende grad av "samfunnskritisk" disse forskjellige jobbene. 

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Kalle Klo skrev (2 minutter siden):

VG har publisert en graf med data for både Oslo og resten av landet (https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/qA3OWg/dette-er-yrkesgruppene-med-mest-smitte😞

Kafe/gatekjøkken er altså verstingen i landet som helhet og "resten av Norge", men i Oslo er barnehageassistent verst. 

Burde gå an å lage noen bra regler basert på denne informasjonen, er jo relativt stor varierende grad av "samfunnskritisk" disse forskjellige jobbene. 

 

En annen ting med gatekjøkken er at lokalet ofte er veldig lite og ventilasjonen dårlig. Det betyr at er en kunde eller ansatt smittet av mutert virus vil alle som oppholder seg der bli det i løpet av kort tid.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
G skrev (14 minutter siden):

Men var det ikke 1 meteren som gjaldt på restaurant da (nå plutselig kanskje 2 meter)? Da kan vel ikke de på gatekjøkken så lett bli smittet, fordi det er jo takeaway må vite :roll:

Men et spørsmål sånn litt mer realistisk ift. takeaway utfordringer. Selvsagt så bør jo han i takeaway-sjappa rigge seg slik at han ikke kan smittes så lett av kunder. Bør jo ikke være helt umulig å få til.

Men, hva med maten. Hvordan oppfører levedyktigheten til viruset seg når det ligger der som et ekstra krydder strødd oppå maten fra en nysende kokk? Maten koker jo ikke akkurat oppi takeaway-boksene av isopor. Kanskje temperaturen er ihvertfall noenlunde lik kroppstemperatur (enkelte ganger en del varmere). Så?

Jeg har aldri hørt om noe som har blitt smittet av å spise mat som er kontaminert med koronavirus. Skulle det være ett par virus på maten vil nok magesyren ta knekken på det fort.

Lenke til kommentar
Kalle Klo skrev (2 minutter siden):

Burde gå an å lage noen bra regler basert på denne informasjonen, er jo relativt stor varierende grad av "samfunnskritisk" disse forskjellige jobbene. 

Dette er data FHI, HDIR, kommunene etc. sitter på og monitorerer fortløpende, og har gjort gjennom pandemien, så tiltakene er nok en del basert på dette. Finner ikke igjen artikkelen, men det var en artikkel før jul fra Oslo kommunes "situation room" før jul hvor man så hvordan de jobber og holder oversikt. Det er helt sykt hvor godt overblikk de faktisk har med live data, mobildata, modelleringer osv. Alt dette er med og danner grunnlag for regler og tiltak. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
fredrik2 skrev (37 minutter siden):

Vilket inlägg! 

Först har du letat upp fakta som visar att jag har rätt och då fel och sen kommer du med syning fra Oslo ska visa att du har rätt.

Dina tall visar ju att invandrarna inte er mer överrrepresenterade i gatekökk jämfört med servitörer och kokkar.

Tallene viser jo nettopp at innvandrere er overrepresentert  i disse yrkene. Vi har bare 800 000 innvandrere her i Norge. Hva er din forklaring på at gatekjøkkenmedarbeidere er hardere rammet enn andre yrkesgrupper?

Lenke til kommentar
1 minute ago, Snikpellik said:

Dette er data FHI, HDIR, kommunene etc. sitter på og monitorerer fortløpende, og har gjort gjennom pandemien, så tiltakene er nok en del basert på dette. Finner ikke igjen artikkelen, men det var en artikkel før jul fra Oslo kommunes "situation room" før jul hvor man så hvordan de jobber og holder oversikt. Det er helt sykt hvor godt overblikk de faktisk har med live data, mobildata, modelleringer osv. Alt dette er med og danner grunnlag for regler og tiltak. 

Jo, det tror jeg nok gjerne, og da er det enda mer oppsiktsvekkende at barnehager fortsatt er åpne i Oslo. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...