Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Sitat

Utbrudd på Radiumhospitalet

To sykepleiere og tre pasienter har testet positivt for covid-19 etter et smitteutbrudd ved Radiumhospitalet, det melder VG. I tillegg er 18 ansatte i karantene. Det pågår smittesporing, og flere pasienter vil bli kontaktet.


 

Sitat

20:19 

Flere elever i karantene

Ved Træleborg skole i Tønsberg er 15 elever og 3 ansatte ved 6. trinn satt i ordinær karantene da de er nærkontakter til en person som har fått påvist covid-19. På grunn av mistanke om mutert virus innføres ventekarantene.

 

Sitat

20:33 

Frykter ny mutasjon oppstår i Bodø

Bodø kommune har slitt med den sørafrikanske virusmutasjonen i ukevis. Fredag ble den britiske varianten også påvist. Smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen frykter at de skal mutere med hverandre.

https://www.nrk.no/nyheter/koronaviruset-1.14855584
 

Sitat

Fredag kveld melder Årdal kommune om nok eit nytt tilfelle av påvist koronasmitte i bygda.

– Det er snakk om ein nærkontakt av eit kjend smittetilfelle og vedkomande som har testa positivt har sete i karantene og er no i isolasjon. Det er ikkje fare for smitte til lokalsamfunnet elles, vert det opplyst.

https://www.sognavis.no/nytt-tilfelle-i-ardal/s/5-115-599951

Sannsynligvis knyttet til tilfellet med den brasilianske varianten.

Sitat

HASTESTENGER TRENINGSSENTER PÅ GRUNN AV SMITTE I NANNESTAD: FLERE SKAL HA OPPGITT FALSK ADRESSE

Nannestad kommune hastestenger et treningssenter og har bedt 120 personer om å teste seg etter at det har blitt påvist smitte, melder Eidsvoll Ullensaker Blad.

Ordfører Hans Thue sier til avisen at flere personer fra andre kommuner har oppgitt falsk adresse ved besøk på treningssenteret.

– Vi har flere som har trent der og som har oppgitt falsk bostedsadresse i Nannestad når de har meldt seg inn. Det er snakk om flere fra Ullensaker, Lillestrøm og Oslo, sier han.

 

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news

Lukter nye nasjonale restriksjoner lang vei nå, tipper pressekonferanse i starten av neste uke.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Subara skrev (39 minutter siden):

Oslo: Vurderer stengte frisører og tannleger om smitten ikke går ned

Tirsdag innførte Oslo nye, strenge tiltak for å stanse smitten. Hvis tiltakene ikke er nok for å snu smittetrenden, kan stengte frisører, tannleger og fysioterapeuter stå for tur, ifølge Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap).

Tullete ting å vurdere.

 

Benbjo skrev (10 timer siden):

Problemet er at det er vanskelig å bevise. Vaksinen kan jo ha forårsaket hjerteinfarkt f.eks. Umulig å bevise om det er tilfeldig eller pga vaksinen. 

For å snu på det - ville personen levd i dag om hen ikke var vaksinert? 

For å snu på det- ville personen på 70- 95år med avansert kreft og demens levd idag om personen ikke fikk covid ?

 

 

Lenke til kommentar
Subara skrev (59 minutter siden):

Oslo: Vurderer stengte frisører og tannleger om smitten ikke går ned

Tirsdag innførte Oslo nye, strenge tiltak for å stanse smitten. Hvis tiltakene ikke er nok for å snu smittetrenden, kan stengte frisører, tannleger og fysioterapeuter stå for tur, ifølge Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap).

Jeg er lojal til det som har skjedd i Oslo til nå, og har tenkt at Raymond & Co prøver så godt de kan, men det her er tåpelig. Problemet er skoler, byggeplasser, innreise. Ikke tannlegen. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (14 minutter siden):

Jeg er lojal til det som har skjedd i Oslo til nå, og har tenkt at Raymond & Co prøver så godt de kan, men det her er tåpelig. Problemet er skoler, byggeplasser, innreise. Ikke tannlegen. 

Det å i det hele tatt foreslå å stenge ned tannleger er omtrent like idiotisk som å foreslå og stenge ned fastlegekontorer. Hvor mye smitte kan egentlig spores dit? En tannlege har jo full kontroll over hvem han/hun har inne hos seg. Dessuten tar tannleger smittevern veldig seriøst, da jeg var inne i juni i fjor med lave smittetall så gikk det fortsatt i visir og mer til for tannlegens del. Hvis dette virkelig vurderes så håper jeg at ingen får vondt i tennene i Oslo den neste tiden... Jeg håper dette ikke er noe annet enn et idiotisk utspill fra byråden, men det er mange rare påfunn nå om dagen. En tannlege er en helsetjeneste på lik linje som fastlegene. Brilleland er jo tom åpent pga optiker er å anse som en helsetjeneste. Dette er jo uansett titler som er beskytta etter helsepersonelloven. 

Endret av William_S
  • Liker 2
Lenke til kommentar
:utakt skrev (20 minutter siden):


Problemet er skoler, byggeplasser, innreise. Ikke tannlegen. 

Enig, men de ser vel på absolutt alt som får ned innreise til byen og mobilitet. Veldig mange også utenfor Oslo som har tannlege i byen. Det er vanlig å ha tannlege i Oslo der jeg kommer fra, en times tid unna. Regner dog med at de ikke vil stenge tannlege med mindre de har et tallgrunnlag, så her savner jeg en bedre forklaring fra Robert Steen. Tannlegevakt er nok uansett aldri aktuelt å stenge, og der blir ansatte vaksinert.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Oslo får 18.000 vaksiner neste uke – minst 13.000 går til Oslo øst

Sitat

Hoveddelen av vaksinedosene Oslo mottar neste uke, skal gå til seks bydeler med mye smitte.

Da får Oslo 13.100 ekstra Moderna-doser, som følge av at FHI gikk inn for det de kaller en «beskjeden skjevfordeling» av vaksiner. Det er en 20 prosent økning for flere uker som kommer i én bolk nå før påske, ifølge Oslos helsebyråd Robert Steen. 

Alle Oslos ekstradoser skal brukes i bydelene Stovner, Grorud, Bjerke, Alna, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand. Resten av dosene fordeles likt mellom bydelene som før, etter andel eldre. 

– Det gjør at vi blir ferdig med vaksinering av gruppen 75 – 85 i disse bydelene, og i tillegg får vi kommet et stykke inn på aldersgruppen under, 65–75, sier Steen til VG.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/7KRk2o/oslo-faar-18000-vaksiner-neste-uke-minst-13000-gaar-til-oslo-oest

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Glassmaneten skrev (4 timer siden):

Et liv uten tannleger, det kan bli interessant. Regner med det ikke gjelder for akutte ting som tannverk eller brukne tenner etter en heftig koronadebatt i en taxikø.

Dette var vel slik som du seier også under nedstenginga for eit år sidan, fram til det var utvikla bransjestandardar for smittevernstiltak. Dette er ikkje bra, og understrekar alvoret i situasjonen.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Korrigert nå ja. Stod 948 og «ny smitterekord» i NTB-meldingen først :) 

7211F3A1-699A-4A96-B4B5-4B216E938F99.jpeg.3bbc87f06d3b769dee71d1a054011267.jpeg

Det pleier å vere lågare smittetal mot helg enn i byrjinga av veka. Eg tippar at smittetalet på tysdag er på rundt 1200. Nye tiltak tvingar seg fram no, eg lurer på kor langt dette skal gå før dei blir nøydde til å gjere noko med skulane.

Lenke til kommentar
Sitat

Det er tre veker sidan den smitta testa positivt. Kommuneleiinga i Årdal trur faren er over.

Årdal kommune set ikkje inn nye smitteverntiltak etter at den brasilianske virusvarianten vart oppdaga. – Vi har god kontroll, seier smittevernlege Bjarte Hove.

1c94b87e-3657-47c9-9d94-dfe1f2db819f?fit
 

Ordførar Hilmar Høl synest det er skremmande at den brasilianske mutanten er påvist i Årdal, men er imponert over korleis det lokale helsevesenet har handtert saka. FOTO: RUNE SÆVIG

Publisert Publisert
i går 21:08
    • Del på Facebook
    • Del på twitter
    • Del med e-post
  1.  

Den vesle kommunen i Sogn har fått mykje merksemd fredag då den brasilianske virusvarianten vart oppdaga. Det er fyrste gong denne virusvarianten har vore påvist i Norge.

Sjølv om denne varianten reknast med å vere meir smittsam og motstandsdyktig mot vaksinar, meiner smittevernlegen at det ikkje er nødvendig med nye tiltak i Årdal.

 

– Vedkomande har heile tida vore i isolasjon fordi vi har hatt mistanke om at det kunne vere denne varianten. Den smitta har to nærkontaktar. Dei har allereie fått påvist koronavirus, men har vore i karantene sidan det første tilfellet vart oppdaga, seier Hove.

Han fortel at det er ingen nye nærkontaktar dei ventar svar frå. Kommunen har heller ikkje fleire personar i karantene.

– Vi meiner vi har god kontroll. Vi trur ikkje kommunen vil få fleire smittetilfelle. Det er ingen grunn til bekymring, seier Hove.

Samstundes peiker han på at systemet er basert på tillit.

– Vi må tru på den informasjonen vi får og følgjer sjølvsagt med, seier han.

1093b124-7146-4e4a-801e-89df8da0235f?fit
 

Smittevenlege Bjarte Hove i Årdal kommune. FOTO: PRIVAT.

Landa på Gardermoen 24. februar

Ifølgje Hove landa vedkomande på Gardermoen 24. februar etter å ha vore i Brasil. Personen testa først negativt på ein hurtigtest. Deretter tok vedkomande ein vanleg test.

– To dagar seinare ringde dei opp frå Gardermoen med beskjed om at testen var positiv. Personen sat då i innreisekarantene. Vedkomande reiste frå Gardermoen med privat bil, seier Hove.

 

Smittelegen trur at nærkontaktane også er smitta av den brasilianske varianten.

Årdal kommune har i overkant av 5.100 innbyggarar.

– Vi har vore heldige så langt med berre ti smittetilfelle så langt under heile pandemien, seier Hove.

Det siste smittetilfelle kom fredag kveld.

– Det er snakk om ein nærkontakt av eit kjend smittetilfelle og har ingenting med den brasilianske virusmutanten å gjere, seier Hove.

Han fortel at vedkomande som har testa positivt har sete i karantene og er no isolasjon.

– Det er ikkje fare for smitte i lokalsamfunnet elles, seier han.

Åtvarar mot ryktespreiing

Ei større verksemd i Årdal sende tidlegare denne veka tolv personar heim med oppmoding om å ta test og bli heime til resultatet var klart, ifølgje Sogn Avis.

 

Smittevernlege i Årdal kommune, Bjarte Hove stadfestar at ein verksemd har sett i verk ekstra tiltak som følgjer av smitteutbrotet.

– Men dette er verksemda sitt eige val og ikkje noko kommunen har bede om, seier han til BT.

Hove vil no gå ut og åtvara mot ryktespreiing i den vesle kommunen.

– Det er viktig at folk ikkje blir skremt frå å oppsøkje helsetenesta. Det er vår bekymring. At folk let vere å teste seg fordi dei er redde for snakket på bygda, seier han.

– Har vore heldige

Ordførar Årdal Hilmar Høl er imponert over korleis det lokale helsevesenet har handtert saka.

– Dei to nærkontaktane vart raskt identifisert og sett i karantene. Vi har kontroll over situasjonen, slik eg ser det. Samstundes må eg sei at vi har vore heldige. Det er skremmande at den brasilianske virusmutanten er påvist i vesle Årdal, men eg trur årdølane tar det greitt. Dei ser at kommunen har handtert saka på ei god måte, seier han.

87f73f4b-26f4-4b2b-bd10-44bf8ecbd697?fit
 

Overlege Elling Ulvestad ved Mikrobiologisk avdeling på Haukeland universitetssjukehus. FOTO: ALICE BRATSHAUG

– Ikkje farlegare

– Det er truleg ikkje grunn til å frykte denne virusvarianten meir enn nokon av dei andre muterte virusa. Sjølv om den brasilianske varianten er sett på som meir smittsam, er det ikkje kjend at den gir meir alvorleg sjukdom, seier professor Elling Ulvestad ved mikrobiologisk avdeling ved Haukeland universitetssjukehus.

– Eg tenkjer at det er ingen grunn til panikk. Det er ingenting som seier at denne er verre enn den britiske eller sørafrikanske, seier Ulvestad.

publisert
publisert: 12. mars 2021 21:08
oppdatert: 12. mars 2021 21:29

https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/86Ravd/det-er-tre-veker-sidan-den-smitta-testa-positivt-kommuneleiinga-i-aard

Lenke til kommentar
Sitat

Det siste døgnet er det registrert 905 koronasmittede i Norge. Det er 215 flere enn samme dag i forrige uke og det nest høyeste døgntallet i Norge til nå.

Ved midnatt natt til lørdag er det registrert 78.946 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall.

Rekorden til nå ble registrert 6. januar med 930 smittede på et døgn.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 4.763 nye smittetilfeller i Norge. 4,1 millioner koronatester er til nå utført i her landet.

I alt 443.696 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 246.961 har fått andre dose og er dermed fullvaksinerte.

159 koronapasienter var innlagt på sykehus fredag. Det var like mange som dagen før.

Til sammen er 632 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. 63,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

 

Lenke til kommentar
torbjornen skrev (13 timer siden):

Kvar skulle desse kjøpast frå? Russland eller Kina?

Det bør uansett ikkje vere lommeboka som skal bestemme prioriteringsrekkjefølgja.

Nei, de trenger ikke kjøpes fra Russland eller Kina. Det går an å ha 2 tanker i hodet samtidig. Når en er kommet så langt at alle risikogrupper er vaksinert, samt alle utenfor risikogrupper ned til 45 år er vaksinert, og dersom de velger å starte å vaksinere de yngste først, så tildeles 10-20% av vaksinene eller liknende ut til private helseklinikker og så kan dem som er mellom 30 og 44 velge å betale for vaksinen, eller vente til det er deres tur. 

Dette høres sikkert helt hårreisende ut for mange her inne, men innen vi er kommer til det tidspunktet så er det sikkert uansett høyere volum leveranser av vaksiner, og i mitt hode virker det mer rettferdig enn å bare snu på prioriteringen når en kommer til 44-åringer og putte dem sist uten noen alternativer. 

Endret av Andre1980
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (8 timer siden):

Oslo får 18.000 vaksiner neste uke – minst 13.000 går til Oslo øst

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/7KRk2o/oslo-faar-18000-vaksiner-neste-uke-minst-13000-gaar-til-oslo-oest

I følge VGs vaksinesider står det at Oslo får 23176 doser neste uke, men vet ikke om det der også er med AstraZeneca-dosene som nå er redusert.

Til sammenlikning får Stavanger 2250 doser, så 10% av hva Oslo får, selv om Oslo er 5 ganger større. Så en ser skjevfordelingen ja. 

Lenke til kommentar
:utakt skrev (8 timer siden):

Jeg er lojal til det som har skjedd i Oslo til nå, og har tenkt at Raymond & Co prøver så godt de kan, men det her er tåpelig. Problemet er skoler, byggeplasser, innreise. Ikke tannlegen. 

Ser for meg tankeprosessen til Raymond.. «Hmm, hva er det igjen som vi ikke har stengt? *lys går opp* Tannleger!»

Har selv vært hos tannlegen i coronatiden og ser ikke for meg at det er noen stor risiko. Antallsbegrensning på venterommet, god avstand, man må skylle munnen med desinfeksjon før behandling og personalet bruker smittefrakk, munnbind og visir. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så mye mas om smitterekord 
ja ok, men hvor mange av disse er syk
Hvorfor ikke bare skjerme vekk og passe godt på de som er sårbar mot viruset og la alle andre leve normalt 

Stenge ned frisører og tannleger, en stor vits hele greien nå 

Snart påske, da vil jo viruset ha ferie i en liten uke, det kan man jo se frem til.....

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...