Gå til innhold

Fnugle

Medlemmer
  • Innlegg

    1 816
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

2 994 profilvisninger

Fnugle sine prestasjoner

3,2k

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

  1. Tibber får rekordgebyr på 8 millioner kroner av RME for å ikke ha fulgt reglene for forskuddsfakturering. https://www.europower.no/okonomi/tibber-far-rekordgebyr-pa-8-millioner-kroner-vi-gjorde-en-feil/2-1-1594435
  2. Nå kan det jo være veldig ulikt hvordan folk reagerer, men jeg tenker iallfall ikke at du brenner noen broer, jeg tenker tvert om at du kanskje gjør deg selv litt mer attraktiv for dem ved å takke nei og si at du ikke er fornøyd med lønnen. Da virker det jo som du forstår din egenverdi og de må kanskje jobbe for å gjøre seg selv mer attraktiv. Hva du har av vist av interesse i forkant har jo ingenting å si, selvfølgelig virker alle som søker veldig interessert i jobben de søker på, for å øke sine sjanser for tilbud. Arbeidsgivere ønsker jo at folk skal vise interesse, det betyr ikke at de forventer at alle vil takke ja til tilbud. Om du søker igjen senere så er det jo et kompliment for dem at du velger å søke igjen, da viser du jo at de har noe ved seg som du er interessert i. Jeg tror du må snu om tankegangen din til at det er arbeidsgiver som vil ha deg, ikke nødvendigvis at du trenger dem. Det er fortiden arbeidstakers marked, så all grunn til å ikke ta til takke med hva som helst. (Selvfølgelig inntil en viss grense, om man risikerer å stå uten inntekt så må man muligens svelge noen kameler).
  3. Ja, det har vært ganske gjennomgående med å skylde på andre enn seg selv. Hadde i de minste vært ydmyke... Registerer at "Norgessjef i Tibber", Elisabeth, har funnet seg ny jobb, og begynte prosessen i vår. Tror nok situasjonen er mer alvorlig enn det fremstår når nøkkelpersoner velger å forlate skuta.
  4. Tibber prøver å tone det hele med at de skal ha en sunn vekst, og skylder blant annet underskudd på store investeringer i utlandet i fjor. Det har riktignok hatt bedre omsetning i fjor enn i 2021 (skyldes nok også at de har ekspandert på flere markneder), men går altså fremdeles 500 millioner i underskudd. Kunne kanskje virket overbevisende om det ikke var for at de for under et år siden skrøt så uhemmet av at de skulle fortsette å vokse og snakket om at de i løpet av 2023 skulle doble staben. Nå har det brått gått fra vekstambisjoner til å begynne å kutte i stillinger, det er litt av en bråvending som jeg ikke synest henger sammen med kommunikasjonen de har ytret før. Til og med etter tumultene i høst så gikk PR-ansvarlig ut for å avkrefte at de ikke hadde problem med økonomien, og påpekte nettopp at de fortsatte med å øke staben. Men klart, med det som skjer i samfunnet fortiden så kan de selvsagt skylde på faktorene rundt og spille på det. De avviser iallfall blankt at dette har noe med stuntet deres i fjor høst å gjøre. Lukter dårlig pengestyring lang vei. De har rett og slett klart å gå på trynet nå med sin tidligere strategi, får håpe de klarer å redde seg selv med denne nye bærekraftige strategien.
  5. Da er det i gang. Tibber har tapt 500 millioner!! og må kutte 50 stillinger! https://www.bt.no/nyheter/okonomi/i/rlOJM8/tibber-tapte-en-halv-milliard-i-fjor-vil-kutte-50-stillinger?referer=https%3A%2F%2Fwww.bt.no&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1687853190-1
  6. Er det i det hele tatt sannsynlig for at du får jobben når du strengt tatt er ansatt i akkurat samme stilling, om jeg skjønner deg rett? Hadde det vært noen andre oppgaver, eller annen stillingstittel hadde det vært noe annet, men dette høres litt merkelig ut, bare for å prøve å forhandle lønn. Bare prøver å tenke på hvordan denne prosessen skal foregå hos arbeidsgiver. De har bruk for flere ressurser. Dersom du søker og får den, så vil de fortsatt måtte få inn en ressurs til, så da må du offisielt slutte i din stilling/gå over i ny kontrakt, og da betyr det kanskje at de må lyse ut stillingen din, slik at hele rekrutteringsprosessen må starte på nytt. Så vidt meg bekjent, for faste stillinger så må det lyses ut i offentlig sektor. Når det lyses ut en, og ikke to stillinger, så kan de ikke akkurat ansette to samtidig fordi en annen skal over i den andre stillingen. Eneste måten de kan plukke og tilby jobb til en av de andre søkerene er visst det er snakk om en midlertidig stilling på maksimalt 6 måneder.
  7. Jeg tipper det er større sannsynlighet for at folk som ikke fikk varsel svarer her enn folk som fikk varsel. Jeg fikk varsel, men har ikke svart på en eneste slik. Så ville tatt det med en klype salt. At det er mange som ikke farvel, tviler jeg ikke bra. Men det er bra vi kan gjøre en test som kartlegger hvorfor. For mange har nok udaterte mobiler.
  8. Er det ikke Klarna som har fått så mye klager i det siste? Mener det har vært noe i media. Virker ekstremt useriøst ja. Håper du får pengene tilbake straks!
  9. Det første jeg tenkte når jeg leste symptomene dine, er at det ligner på ME. Utmattelse, brennende følelse i huden, dårlig søvn, sliten av sanseuttrykk, problem med magen osv. Her det mye som ligner. Husker ikke helt, men mener mange med ME har tilleggssymptomer fra ledd osv. ME er vel forsåvidt å regne som autoimmun sykdom, og mange av symptomene du beskriver synest jeg å ligne på en autoimmune responser. Har du vært innom ME-spesialist? Det er vel en egen ME-klinikk eller noe man kan bli henvist til, men det er veldig vanskelig å komme til. Hvor gammel var du da det begynte? Var det noe som utløste, feks.. etter at du hadde et virus en gang? Har du hatt kyssesyken etc.?
  10. Ja hør med NAV. I mine ører så høres dette litt suspekt ut av flere grunner. 200 - 300 000 kr i året er ikke egentlig småpenger, det er vel omtrent noe av det man kan forvente å få i dagpenger om man har at en gjennomsnittlig lønn før man gikk på dagpenger. Om man da velger å ha et AS og ikke ta utbytte/betale ut lønn, så vil jo det virke lukrativt å gå på dagpenger mens man jobber i eget AS og gjemmer penger til senere, for å få både i pose og sekk. Når man går på dagpenger skal man også være reell arbeidssøker, og bruke tiden på å søke på stillinger også når man ikke jobber. Dernest kan man anta at timene du jobber skal føres på meldekortet, så timene du legger i selskapet må jo nesten føres på en måte. Når det er sagt betyr det ikke at du vil stå helt uten dagpenger, det mest logiske dersom det er gode grunner for å ikke ta ut lønn fra selskapet på nåværende tidspunkt, er at du blir bedt om å føre timene du jobber å meldekortet og får trekk for det. Når det er sagt, om du ikke egentlig bruker så mye tid på dette, så trenger det ikke å bli så mye trekk. Om de 200 - 300 000 kr gjenspeiler en god timelønn, så vil du jo fortsatt lønne seg å ha selskapet kontra å bare gå på dagpenger eller bare jobbe i selskapet. Jobbet selv litt som lærervikar da jeg var arbeidsledig og gikk på dagpenger, og vikartimer er veldig godt betalt. Spurte NAV om hvordan dette skulle føres på meldekortet da timelønnen er veldig høy med tanke på hva dagsatsen er på NAV. Fikk beskjed om at jeg ikke skal ta hensyn til timelønn, og bare føre antall timer jeg faktisk får betalt for, som var tiden jeg hadde undervisning + 30 minutter avsatt til før- og etterarbeid. For en dobbeltime som lærervikar fikk jeg utbetalt nærmere 1200- før skatt, dagpengesatsen min var på nøyaktig 1000 kr. En dobbelttime ble ført som 2,5 timer på meldekortet om jeg ikke husker feil, 2,5 timer trekk ble vel noe sånt som 300-400 kr i trekk (dagpengesats 1000/7,5), og fremdeles 600-700 kr utbetalt etter fratrekk for timene. Dvs. jeg satt igjen med 1200 + 600-700 kr de dagene = 1900 kr i stedet for om jeg ikke hadde jobbet om bare hadde fått dagpenger på 1000 kr.
  11. Det stod også noe om at synoviale konturer var uskarpe, og at irritasjon ikke kan utelukkes.
  12. Takk for svar! Jeg kan forresten ikke ta betennelsedempende pga. IBD, så mulig at tilhelingen går tregere pga. det. Dette står i journal og nevnte jeg til legen også. Jeg kan alltids ta paracet, men det hjelper jo ikke akkurat på å dempe betennelsen. I sted måtte jeg rett og slett ta krykkene fatt, da jeg knapt klarte å gå på foten. Jeg har i tillegg nå fått en liten strekk i bakleggen av å gå som jeg gjør, som gjør at det er ekstra vondt. Mulig det må en gradvis tilvenning til, ikke vet jeg. Hun sa vel at jeg kunne gjøre det, ta med krykkene hjem og "venne de av meg". Jeg prøver å belaste litt igjen i morgen tidlig og se hvordan det utvikler seg, blir det like vondt som i dag, så tror jeg at jeg kommer til å bruke krykkene litt. Litt usikker på hva du mener med hovent. Jeg har litt væskeansamling rett under kneskålen. Synest kanskje det har blitt litt mer på ene siden nå, men mulig at jeg bare legger mer merke til noe som egentlig har vært der hele tiden. Det med væsken kunne de både se på undersøkelse og på røntgen. Men det ble beskrevet som "mindre mengder væske". Fra MR fant de dette om væske: "Skråttgående plica både medialt og lateralt i patellahøyde samt suprapatellart, litt markert intraartikulær væske som ved lett hydrops". LIS-legen nå ved kontroll beskrev det selv som "ingen stor hevelse eller misfarging". Så det virker ikke som det er snakk om veldig store mengder. Nå er jo planen at jeg skal til fysio fortløpende, men jeg vet det normalt er litt ventetid for å få til om man ikke er sykmeldt, så det spørs om det tar noen uker.
  13. Kan ellers nevne at i henvisningen til MR så stod det at overlegen ønsket artroskopi etter MR. Dette har ikke blitt nevnt noe om nå, men mulig det var i tilknytning til mistanke om meniskskade, selv om mistanke om meniskskade aldri har vært nevnt eksplisitt i journal heller.
  14. Opplevde å få kneskålen ut av ledd for snart en måned siden (for tredje gang). Etter 1,5 uker så begynte egentlig smertene å avta greit, men jeg var fryktelig stiv i kneet og gikk derfor til legen. Frem til da hadde jeg hinket rundt og gått en del på kneet, men prøvde å ikke gå så mye den første uken, men ble en del gåing i forkant av legebesøket fordi jeg blant annet var i bryllup. Legen henviste meg umiddelbart til ØH hos ortopedien, de undersøkte kneet, tok røntgen, vaktlegen måtte hente inn en LIS lege fordi jeg var så stiv og de ikke fikk gjort nødvendige undersøkelser, til slutt sa LIS legen at han ville snakke med overlegen. Overlegen virket ganske sikker på at det kunne være meniskskade, og jeg ble bedt om å ikke belaste foten og fikk krykker, og beskjed om at jeg ville bli kallet inn til MR innen en uke. Så i forrige uke var jeg og tok MR, og denne uken har jeg vært hos kontroll hos en annen LIS lege. Jeg har i forkant kunne lese MR-svaret, og heldigvis er ikke menisk, korsbånd eller leddbånd skadet, men det ser ut som jeg har noen rifter i brusk, blant anna kneskålen, i tillegg til at det står at det mistenkes at det er bone bruise i lateral femurkondyl, også er det noe med høytstående plica. Når jeg googlet dette med bone bruise, så finner jeg flere plasser at man skal avlaste med krykker i opptil 4-6 uker. I epikrisen fra LIS-legen har hun ikke direkte brukt ordet bone bruise (det stod i MR), men at jeg er benødem på laterale femurkondyl. Jeg er svært forvirret over hvorfor jeg skal kaste krykkene når jeg bare har gått 2 uker på krykker, og er redd for at jeg bare agerer kneproblemet ved å belaste foten igjen. Jeg er fortsatt svært stiv i kneet, blant annet redusert fleksjon til 30 grader og ekstensjonsdeficitt på 10 grader. Legen fikk ikke undersøkt meg bedre pga. dette, men hun mener altså at jeg ikke bør gå på krykker pga. stivheten og at kneet trenger å være i bevegelse, og anbefalte meg fysio Jeg har nå fått time til kontroll hos ortopeden om 6 uker. Nå har jeg etter timen prøvd å gå uten krykker, og jeg halter regelrett, mye også fordi jeg ikke får flektert kneet ordentlig i gående stilling, slik at det alltid er litt bøyd. Jeg synest også det er litt pussig at å belaste kneet skal hjelpe på stivheten da jeg gjorde det i 1,5 uker før jeg fikk beskjed om å ikke avlaste, men det er mulig at overlegen først og fremst sendte meg på krykker utelukkende pga. at han trodde det var meniskskade. Jeg klarer ikke helt å riste av meg følelsen rundt at det står at man skal avlaste med krykker i 6 uker ved bone bruise, samtidig så burde jeg jo stole på at en lege i spesialisering vet han hun snakker om, men fikk bare litt generell følelse av at hun var litt usikker. Var blant annet snakk om at jeg skulle henvises videre for å diskutere operasjon knyttet til stabilisering av kneskål, men etter å ha konferert med en annen lege har hun tydeligvis ombestemt seg og det står ikke et ord om det i epikrisen nå, men mulig det er noe som skal diskuteres igjen om 6 uker. Lurer på om noen har noe erfaring med det samme eller innspill?
  15. Hadde jeg vært kunde, så skulle det nok litt mer til enn dette for å vinne tilbake min tillit. Er det virkelig forbrukermakten som har seiret, eller er det et forsøk på redde ansikt og at de står igjen med få alternativer for å prøve å holde selskapet i live? Husk at dette er den fjerde fakturaendringen på 5 måneder. Det er vinglete uansett hvordan man snur og vender på det, og det har tatt mange måneder å snu selv om kundene var klart misfornøyd fra dag en. Hadde du spurt Tibber i februar 2022, så hadde de vel heller ikke sagt at de ville gå over til forhåndsfakturering om høsten, de kunne de sikkert ha lovet også, men ingen spurte vel dem om det, var vel ingen som trodde at det var noe de måtte komme til å gjøre heller. Handler ikke om at Tibber er dumme eller ikke, men jeg tror det handler om at de ikke før nå igjen har hatt mulighet til å tilby etterfakturering pga. kostnadene ved å kjøpe inn strøm. Kostnadene vil jo naturligvis ha blitt lavere ved færre kunder og billigere innkjøpspris på strøm. Derfor kan de nå endelig gå tilbake. Kommer samme runde til høsten, med enda høyere renter, økt innkjøpspris på strøm og flere kunder igjen - så er det ikke sikkert de klarer de økte kostnadene igjen selv om de sier at det ikke skal skje. Renten er jo spådd å øke enda mer, strømprisen uvisst, Tibber har nok gått på en gedigen økonomisk smell i 2022 og har ikke vært lønnsomme i årene før det. Hvilken grunner har du for å tro for at de i år vil kunne håndtere de ytre utfordringene som eventuell vil dukke opp i høst? De har hatt sterke eiere i ryggen i fjor, men likevel vil ikke banken gi de ubegrenset med kreditt september 2022. Jeg er ikke en kunde, men jeg tror mange tidligere kunder gjør seg samme tanker. Tibber må komme med noe sterkere enn lovnader på at det ikke kommer til å skje igjen. For meg er ikke = de går tilbake til etterfakturering når strømmen er billigst noe garanti for at det ikke vil skje igjen. Men det er jo mulig at de uansett ved en ny runde til høsten heller vil se på andre løsninger, som å heller tilby påslag på strømmen da.
×
×
  • Opprett ny...