Jump to content

Fnugle

Medlemmer
 • Content Count

  1638
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2922 :)

Recent Profile Visitors

1920 profile views
 1. ...Og positivetsraten har økt mye på en uke, som tyder på at det er store mørketall og at det ikke mange nye smittede pga. mye testing.
 2. Den falt jo ikke akkurat av seg selv, selv om de ikke trengte å innføre coronapass innførte de andre tiltak som ser ut til å ha effekt.
 3. Men her skyter hun seg selv i foten. De mange pasientene som trenger helsehjelp som hun mener vi skal se på i den store sammenhengen, kan risikere å ikke få den helsehjelpen de trenger pga. overbelastning av sykehusene. Det skjer allerede, med utsatte operasjoner med mer.
 4. Neh, har ikke fått det med meg ass 🙄 Poenget var at det har vært en økning i antall barn innlagt med covid-19 ref. tidligere. Om den nye varianten er farligere for barn så skal man ikke ta lett på det.
 5. Noe som var bekymringfullt var at det var en liten økning på innleggelser på sykehus i alderen 0-9 år. På den andre siden var økningen størst blant de yngre og mest sannsynlig blant de uvaksinerte også (siden det er så mange under 60 år der som ikke er vaksinert enda?), så det er litt vanskelig å si noe om hvor bekymret man skal være når man har en helt annen vaksinedekning. Men når man stort sett bare har vaksinert de fra 12 år og oppover er det ikke særlig lystig lesing og se at de under denne alderen legges inn på sykehus. Håper det bare er tilfeldig.
 6. Shit, at det er et mistenkt utbrudd på Frogner i Oslo med over 30-40 smittede med Omicron er faktisk verre enn jeg trodde. Det tok jo tid før man fikk så store utbrudd med Delta da man hadde oppdaget det første tilfellet i Norge. Men det er kanskje ikke så rart heller med tiltaksnivået som er nå.
 7. Virker som fokuset bevisst legges på Omicron-tilfellene. Nå skal helseministeren vise at det tas på alvorlig og at man har en plan for Omicron og dermed kontroll over situasjonen. Som man ikke en gang vet om utgjør noe trussel. Perfekt distraksjon for det som egentlig er problemet nå - 4000 nye tilfeller i går, fortsatt økning i smitte, sykehusene som sakte men sikkert fylles opp og helsevesen som er sliten over hele linja. Det er nesten som om Delta ufarliggjøres opp i det hele - uten at man vet så mye om Omicron enda. Altså for all del, man skal ta en ny variant på alvor inntil man vet mer, men man må samtidig ikke glemme at man har en alvorlig situasjon nå i Norge uten Omicron.
 8. https://www.bt.no/nyheter/direkte/i/3Jd0RL/siste-nytt-om-korona
 9. Pressebrief på sykehus er sjeldent godt nytt. Haukeland er vel allerede i gul beredskap, så at de innkaller til pressekonferanse nå kan tyde på at de må oppjustere ytterligere etter beredskapsplaner.
 10. Jepp... det er jo litt rart. Men her føler jeg for å komme med en presisering her ang. kollaps. Slik jeg har forstått det i det som diskuteres ovenfor så snakkes det om fotballspillere som kollapser med hjertestans. Du nevner at Ingrid Landmark Tandrevold kollapset, men hun fikk ikke hjertestans, og hun mistet ikke bevisstheten heller, men etter hun gikk i mål følte hun at hun mistet alle krefter, følte seg dårlig og la seg ned og trengte hjelp uten at hun mistet bevisstheten. Men hun var nok temmelig "borte" og tom for krefter. Det skyldes vel en episode med hjerteflimmer som hun var kjent med fra før. Noe som i utgangspunktet ikke er farlig så lenge man ikke går med det over lang tid, men som nok er skikkelig ubehagelig.
 11. Er det bare meg som synest det kommer forskjellige beskjeder annenhver dag ang. vaksinering? Sa ikke Regjeringen i forrige uke at man anbefalte alle over 45 år 3.dose og for de under 45 år bare til risikogrupper. I dag sier de at de anbefaler at alle over 18 år tar 3.dose innen påske? Er det Omicron som gjør til at de har endret retning? Nå har jeg ikke helt sjekka kalenderen og når påsken er, men det høres ut som de satser på å være helt ferdig innen påske og at det helst skal skje før. Jeg ble ikke fullvaksinert før i september og det bør således ikke være noe poeng med dose 3. før i mars. Men det virker som Regjeringen vil gå bort i fra anbefalingen om at det skal ha gått 6 mnd siden 2.dose? Og så vidt jeg vet så er det også ganske mange som først ble fullvaksinert rundt september og noen etter også. Føler ikke ting henger helt på greip.
 12. Jeg er spent på om tiltakene holder. Det er med uro at jeg ser at antall på intensiv har økt med 10 siden i går og man nå er oppe i 69 på intensiv, samtidig som smitten fremdeles går oppover og det samme med antall positive tester som tyder på store mørketall. Fortsetter det sånn så er det ikke lenge til vi har passert vårens topp med 95 på intensiv og da det virkelig begynte å bli utfordrende med intensivkapasiteten på Østlandet. Støre sier vi bare kan planlegge for normal julefeiring, og jeg klarer ikke annet å tenke på de stakkars folka i helsevesenet som kommer til å ha sine muligens verste arbeidsdager i jula med fullt belegg, overtid og ikke tid til å feire med familien. Jeg blir skikkelig trist på deres vegne.
×
×
 • Create New...