Gå til innhold

Tråden for egne og andres dashcam-videoer


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Nytt klipp fra noen måneder siden. For drøyt sju år siden endret de det krysset her, slik at det ble et kryss med stopp-skilt i alle fire retninger, grunnet endel ulykker akkurat her. Her møter jeg på en idiot som kjører rett igjennom krysset uten å stoppe, med to biler som nærmer seg krysset. I Georgia kan man bli bøtelagt $1,000 (rundt 8 000 kroner) og få tre poeng på førerkortet for å ikke stoppe helt ved stopp-skilt.

Lenke til kommentar

 

Hvorfor skulle han bremse? 

Fordi det er det riktige i følge loven om å kjøre hensiktsfullt og å unngå farlige situasjoner. Hjelper ikke å skylde på at du hadde forkjørsrett eller lignende hvis situasjonen gjør at du eller andre dør. Du har et ansvar å unngå ulykker uansett hvem som forårsaker de.

 

Kamera bilen kjørte hensynsfullt, det er den som kjørte forbi som risikerte alt

Lenke til kommentar

Kamera bilen kjørte hensynsfullt, det er den som kjørte forbi som risikerte alt

Kamerabilen var også involvert i risikoen. Fra det punktet lastebilsjåføren valgte å ta den vanvittige forbikjøringen så får kamerabilen et valg om å (rangert fra best til verst)

 

1: Bremse og la lastebilen legge seg inn tidligere

2: Stå på sitt og holde farten

3: Gasse på og hindre forbikjøring

 

Hvis kamerabilen velger noe som helst annet enn 1 så har de tatt en risiko. De risikerer at lastebilen kræsjer og så kræsjer i kamerabilen. Eller at kjøretøy i motsatt fil svinger over i feil felt når den ser lastebilen. Det er åpenbart en stor risiko for kamerabilen, og selv om de ikke skapte situasjonen så kan de hjelpe med å ufarliggjøre den.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
4. Når noen vil kjøre forbi til venstre, skal forankjørende holde så langt til høyre som mulig, og ikke øke farten. Når kjøretøyet beveger seg sakte eller tar stor plass, og vegen er uoversiktlig eller har motgående trafikk, skal føreren om nødvendig vike til høyre og sette ned farten eller stanse.

 

Ikke anbefalt. Pålagt.

 

Ja, forbikjøringen var ulovlig, men det fritar ikke kamerabilen for sitt ansvar for å bidra til trygg avvikling.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

I gitt setting er hva som er anbefalt, pålagt og så videre irrelevant.

 

Dette er en nødsituasjon og man må handle deretter. Kamersbilen kunne sikkert ha gjort en hel masse ting annerledes, men essensen er at den som kjørte forbi burde under ingen omstendigheter foreta og avslutte en forbikjøring der.

 

Det er uansett lett å sitte her i ettertid og diskutere rett og galt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Som kamerabil kjører jeg ofte en lang transport, og når lengre transporter vil forbi så slipper jeg gassen og evt legger et lite trykk på bremsen. For de av dere som har erfart hvor lang tid et vogntog på Autobahn må ha for å klare å passere et annet vogntog vil helt klart en reduksjon medføre at forbikjøringen reduseres fra 5 minutter til 30 sekunder......

Tungtransporten i Norge er ekstremt dårlige på å bidra til å slippe forbi en annen tungtransport med en aktiv handling som ex. fartsreduksjon de få gangene slike situasjoner oppstår. Vegtrafikklovens §3 er like genial som den er enkel.....anbefales ;)

  • Liker 4
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ser eg feil, eller kjøyrte den bilen som var framfor lastebilen forbi sykkelen når det kom ein motorsykkel/moped i mot? 

 

Ser slik ut ja. Ikke uvanlig at folk gjør det heller, har sett flere lignende tilfeller, somme mener trafikksikkerhet er mindre viktig enn å komme frem 20 sekunder kjappere :)  Men det skal sies at mopedopplæringen og feiler 90% av tilfellene, de fleste mopedister ligger å nærmest kjører på hvitelinjen/veiskulderen og gjør seg selv mottagelige for slike idiot forbikjøringer, samt de ikke gir seg selv noen vei å rømme om noe skulle gå galt, kontra om de hadde ligget nærmere senterlinjen slik de faktisk burde gjøre. Da hadde forbikjøringer blitt utført skikkelig samt de hadde gitt seg selv en liten meter å komme seg ut av veien på dersom det skulle skje noe. 

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...