Gå til innhold

Den lille Apple  iPhone 5 / 5S / 5C tråden


Anbefalte innlegg

Det jeg mener med "skikkelig 4G støtte" er at om du anskaffer deg iPhone 5, iPad 4 eller iPad mini som kun støtter 4G / LTE på 850, 1800 og 2100 MHz så er oddsen for at du vil finne 4G / LTE signal der du bor med Telenor vesentlig større enn med Netcom om du lever i litt urbane strøk (som tross alt brorparten av landets befolkning gjør).

 

Netcom har så vidt meg bekjent ingen aktive 4G / LTE sendere som opererer på verken 850, 1800 eller 2100 MHz i nærheten av noen storbyer i Norge. Og det er som kjent kun Telenor og Netcom som per dags dato har noe 4G / LTE nett i Norge i sin helhet så det er jo per i dag en fordel å velge Telenor med Apple enheter om du ønsker 4G / LTE.

 

Dette gjelder jo også hvis du har importert iPhone 5S eller 5C fra eksempelvis USA som ikke er samme modell som selges i blant annet Norge, Sverige, Danmark, Tyskland osv som støtter 800 DD, 850, 900, 1800, 1900, 2100 og 2600 MHz så vil du med Telenor fremdeles ha ganske så utbredt støtte for 4G / LTE på disse modellene i flere byer i Norge da Telenor har valgt å bytte over til bruk av frekvenser som støttes av de amerikanske modellene, og de eldre modellene av iPhone og iPad som har mulighet for 4G / LTE i storbyer da Apple står for såpass stor del av nettbruken.

 

 

Har du norsk modell av iPhone 5S, 5C og eller iPad Air eller iPad mini med retinaskjerm så har det ikke noe å si, disse støtter jo alle aktuelle 4G / LTE frekvenser i Norge så du vil ha 4G / LTE overalt hvor Telenor og eller Netcom har bygget uavhengig av frekvensene de benytter i de nevnte områdene. Men har du iPhone 5, iPad 4 eller iPad mini, eventuelt en importert modell så vil sjansen for 4G / LTE dekning med Telenor for de som bor mer urbane strøk være vesentlig høyere med Telenor kontra Netcom.

Nå vant nettopp Netcom en lukket budrunde mot Telenor. Budrunden gikk ut på hvilke frekvenser de har lov til å bruke. Netcom har allerede, det har sikkert Telenor også, flere stasjoner ferdig bygget og klare for både 800 og 1800 mhz-båndene. Det vil si at fra og med 2014 vil Netcom kunne ta disse i bruk. 4G dekningen til Netcom vil øke fra 50 til 65% bare ved å ta i bruk senderne - dette vil altså kunne "skje over natten". De har også beholdt lisensene for 900mhz. Lisensene varer i 20 år.

 

Det som også er bra med dette er at Netcom ikke bare har som mål om å dekke 98% av befolkningen med 4G, men de også levere det etter krave fra Post- og teletilsynet. Dette skal gjennomføres innen 5 år! Så jeg tror man har mye å glede seg til i årene fremover når det kommer til 4G :)

 

Har du en iPhone 5, er nok Telenor per dags dato best å ha for å oppleve 4G flere steder. Men jeg tror Netcom med den nye kontrakten vil dra fra Telenor de neste årene, kanskje allerede fra og med januar?

 

Men som det blir nevnt i tråden her. Man må velge operatør etter hvor man bor og befinner seg, og da velge den som har best dekning. Hvert fall slik ståa er nå. Om noen år vil det nok knapt være forskjeller på dekningen til Telenor og Netcom.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ah, gode tider. Hadde iPhone 5 for ca 2 uker siden, nå LG G2. Merker forskjellen. Synes ikke dere brukere her at skjermen er for liten?

Kommer an på hva man foretrekker det vel?

Personlig synes jeg S3 ble i største laget.

 

Jeg vil ikke ha noe større enn min 5S hvertfall, i så fall kan jeg kjøpe meg et nettbrett.

Lenke til kommentar

Jeg har brukt 4S et par års tid, og har hatt Lumia 925 et par uker. Synes selv den ble for stor som telefon, og har bestilt en 5S nå. Kjøper heller et 7"-8" nettbrett og har i sekken, og bruker det til de oppgavene telefonen er for liten til. Om den har 4" eller 5" er den uansett mye mindre enn 7", og telefonen kan godt være liten. Det er til mitt bruk, og mine preferanser.

Lenke til kommentar

Ah, gode tider. Hadde iPhone 5 for ca 2 uker siden, nå LG G2. Merker forskjellen. Synes ikke dere brukere her at skjermen er for liten?

Nei. Etter et halvt år med S4 var det helt topp å komme tilbake til iPhone igjen. Mye mere hendig samt at jeg liker iOS bedre. Skjermstørrelsen blir man vant med etter en ukes tid. Savner ikke større skjerm i det hele tatt. Dette går nok mest på personlige preferanser vil jeg tro.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser oxo frem til 6ern ;) Men jeg vil ha max 4,6" skjerm. Vil ikke ha noe på str med sg4 fordi jeg faktisk oxo har ett nettbrett å kose meg med når jeg trenger noe større av en eller annen grunn ;) IPhone skal tross alt fungere som en brukervennlig og elegant TELEFON. Tror faktisk mange tror at hvis de kjøper telefoner fra 5" og oppover at de vil eliminere behovet for et skikkelig nettbrett. Der vet jeg at mange brenner seg, for når alt kommer til alt blir det til at de heller jobber med større skjerm hjemm/skole som på nettbretta, å da faller den store str på telefonen litt igjennom i mange tilfeller og folk går tilbake til å kjøpe iPhone pga brukervennlighet,specs,eleganse alt inn i en (vil jeg si) normal str telefon. Mulig folk å begynner å bli mektig lei det er å få en knekk på de store mobilene oxo så skjermene knuser? Er vel ikke et helt ukjent fenomen? Men vi har jo alle forskjellig smak så lykke til med LLG2 ;)

Lenke til kommentar

Har selv gått fra en Galaxy S3 til iPhone 5s, og savner så langt ikke skjermstørrelsen i det hele tatt. Følte jeg måtte bytte grep på mobilen altfor ofte om jeg brukte kun én hånd på S3-en, mens det går helt fint på 5s. Bruker dessuten aldri mobilen til helaftens filmer, så 4" duger til småsnutter innimellom.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er viktig for meg at mobilen kan betjenes komfortabelt med en hånd, og da er 4" omtrent max. Som nevnt over hadde jeg Lumia 925 en stund, den har 4,5", og selv det ble for stort. Dette gjør at den kommer i en mellomsituasjon, den er for stor til å kunne betjenes med en hånd, og for liten til å gi noe særlig bedre opplevelse enn en på 4". Siden man må bruke 2 hender, kan den like gjerne være mye større, gjerne ca 6", men jeg synes den blir for stor å ta med seg. Apple ser nok markedets utvikling, og min gjetning er at når iPhone 6 kommer, vil den være tilgjengelig i både en 4" versjon, og en som er ca 5,5"

Lenke til kommentar

Vurderer å entre Apple-markedet og gå til innkjøp av en iPhone 5s. Har nå en HTC Sensastion som jeg er helt middels fornøyd med. Tenker da på 32gb, er det da på nettsidene til Apple jeg får den billigste versjonen, til 6690 kr? Og er denne telefonen verdt pengene, eller får jeg andre telefoner til billigere priser som er på samme nivå?

Lenke til kommentar

Stiller med samme prob.stilling som deg, satser.
Vil ha en håndtelig telefon med greie specs. og bra kamera.
IPhone er størrelsesmessig i en klasse for seg selv. Har gjort endel research de siste månedene, og 5S virker helt klart som en av de bedre i klassen, men den koster.
Det går rykter om at Sony lanserer Z1S (lignende specs som Z1 men med 4.3" skjerm) den 6.jan, så kanskje dette kunne være noe å vente på? Veil. pris i diverse forumer er rundt 4k

Lenke til kommentar

4" 16:9 er helt perfekt. Sklir lett ned i alle lommer og håndterer telefonen intuitivt og automatisk kun med 1 hånd.

 

Alle andre jeg ser med større Android skjermer som Z1 etc. bruker automatisk 2 hender når de tar frem telefonen. 1 hånd til å holde den og 1 hånd til å betjene den.

Det gjelder også de som hardnakket skal vise at de kan betjene den med en hånd men glemmer det så fort de bruker telefonen uten å tenke over hvordan de holder den og da bruker 2 hender igjen.

Til bruksområder hvor større skjerm er bedre bruker jeg iPad Mini and lovin it.

 

Eneste jeg kanskje kunne ønsket var at iP5 og 5S også fulgte etablerte standarder på oppløsning, i tillegg til aspectratio 16:9, slik at oppløsningen var 1280x720p fremfor 1136x640. Men det er ingen stor sak.
Skulle Apple mot formodning hive seg på "bigger is better" bølgen så går jeg ikke vekk fra iPhone av den grunn.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Gikk selv fra 5 til 5S. Hater skjerm størrelsen.

Dersom du synes skjermen på 5 er for liten, var det ikke feil valg å gå for 5S da?

 

Selv om jeg synes at 4" er passe til mitt bruk, hadde det vært lurt av Apple å lansere et alternativ med større skjerm for de som vil ha iOS-mobil, men synes 4" er for lite. Men også beholde modell med 4" for å gi oss som ønsker en toppmodell med mindre skjerm.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ligger vell litt i kortene at nå som de har introdusert to serier med iPhone 5C og iPhone 5S at en av disse sikkert vil adoptere en litt større skjerm mens den andre forblir på moderat størrelse. Nå som Samsung driver å tuller med 2560x1440 skjermer så blir det vell naturlig for Apple å adoptere 2272x1280 på en større skjerm for at den skal forbli "retina", det blir nok engang en enkel 4x formel for utviklere å forholde seg til og Samsung kan ikke skryte så alt for mye av idiotiske oppløsning i sin reklamekampanje, selv om jeg syntes at såpass høy oppløsning på alt under 8-10" skjermer blir temmelig meningsløst.

 

For min del så håper jeg at større skjerm kommer med praktisk design, at skjermen presset mer ut til kantene for mer effektiv bruk av arealet på telefonen og at ikke blir noe større enn 4,5" for da blir jeg fort presset til å gå for den mindre og sikkert "svakere" modellen noe som vil irritere meg litt da jeg har null interesse av telefoner som overstiger 4,5" som jeg føler er ca der hvor min smertegrense går.

 

 

Tviler sterkt på at Apple kommer med 5,0"+ stor telefon, da blir det i så fall minimale forskjeller på den mindre og større modellen og at den store modellen vil fremstå som et nisjeprodukt for å tilfredsstille en liten del av markedet. Nå har ikke Apple noen voldsom tradisjon for å bry seg om slike deler av markedet med mobileenheter så tviler sterkt på at vi får se noe som overstiger 5,0", tipper det vil ligge på mellom 4,0 - 4,8".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...