Jump to content

Dapp47

Medlemmer
 • Content Count

  1677
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

667 :)

1 Follower

About Dapp47

 • Birthday 02/08/1995

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis lederene har smeltet har enten kabelen sittet for løst i, eller kabelen for tynn. Tipper førstnevnte. En ovn og komfyrvakt burde fint holde langt over 7 år. Komfyrvakter kan dog være kranglete uansett alder.
 2. Er det noen som har erfaring med Crayon? Lurer litt på arbeidsforhold og kultur, samt lønnsforhold og bonusordningen ifht fakturering.
 3. Husk også å sett opp et vedlikeholdsbudsjett. Når du eier egen leilighet er det du som må bytte ut oppvaskmaskinen om den ryker. Dette kan dog være innbygget i en standard bufferkonto.
 4. Varmekabler til vannrør trekker svært lite strøm, sånn til info.
 5. Å sitte økonomisk ansvarlig for noen du ikke har noe forhold til høres risikabelt ut for meg. Ikke minst at det er skatt på salget hvis du ikke bor der minst 12/24 mnder. At dere skal lyve til banken om at det skal være utleiebolig er jo heller ikke bra. Banken ser fort at det ikke kommer inn noen leieinntekter her. Har dere inntekt til 2 lån uten leieinntekter? Hva skjer om renten øker når dere sitter på 2 boliglån? Forstår at du vil tenke på barnas beste, men kanskje er det barnas beste at plasteret blir revet av med en gang her, enn at det kommer større konflikter senere. Pluttselig kommer du i et nytt forhold og har behov for all lånekapasiteten/kapitalen du har for å starte et nytt kapitel i ditt eget liv.
 6. Det er kjøper som betaler dokumentavgift. Det du sikter til er vel skatt på overskudd av salg. Dette slipper dere etter å ha bodd der 1 år. 🙂
 7. Det var ingen mening å snyte på noe, diskusjonen kom opp da det ble usikkerhet på hvordan regnestykkene ville se ut hvis det ble gjort et bilbytte hvert år/ hvert 2 år.
 8. Det er ikke et reèlt scenario, men kom opp i en diskusjon og jeg ble rett og slett nyskjerrig. La oss si personen her ønsker å bytte bil hvert år, eller hvert 2 år. Ville dette blitt et problem?
 9. Er du sikker på dette? Fant dette et annet sted 'Når virksomheten selger en brukt varebil klasse 2 skal det ikke beregnes merverdiavgift ved salget, siden biler som er omfattet av omregistreringsavgiften er fritatt for mva' Dette har jeg også funnet, men blir usikker på hva lovligheten er hvis bilen faktisk blir brukt i arbeid, men arbeidstaker/innehaver bare ønsker en nyere type bil. Det er også interessant å se på at hvis dette er lovlig, er dette noe et firma med 1 ansatt kan gjøre flere ganger?
 10. Hvis et firma med 1 ansatt kjøper en firmabil (varebil) som blir brukt i jobb til f.eks 750.000 ink mva. Det blir så søkt om fradrag og mva blir refundert. Etter 1 år vil ansatt kjøpe ny bil, og selger varebilen. Er det noen regler for tilbakeføring av MVA? Utifra det jeg finner skal man ikke beregne mva ved salg av varebil da denne er fritatt for mva.
 11. Jeg ville fått sin samboer til å skrive et gjeldsbrev til deg på 50% av EKen du gikk inn med. Dette betaler hun ned til deg hver mnd med en rente dere blir enige om.
 12. Hvorfor det? Det er jo parkeringsbevis i frontruten
 13. Start med MD-100 og MD-101 om du sitter på 1 linje og vil jobbe deg videre
×
×
 • Create New...