Gå til innhold

Jeg gir bestandig "romatiggere" en "slant i koppen" - hva gjør du og kan du forsvare det?


Gjest Bruker-95147

Anbefalte innlegg

Ikke spar meg mer enn du sparer en gjennomsnittlig sigøyner bevæpnet med ett skarpladd pappkrus ... Såpass må man tåle

Ja, det syns jeg - min bestemor klarte det sjakktrekket å gi til en slik stakkar med pappkrus hun. Så godtroende og snill hun er. Var så hyggelig der de smilte og prøvde å ha en samtale på noe som ligner på engelsk, så hun stod der noen min. Gikk så innom butikk rett ved, for så å oppdage at både lommebok og mobil var borte når hun skulle betale. Ikke en person hadde hun møtt på vei til butikk eller i butikk. Så hun fortet seg ut, for å se at stakkaren med kruset var borte.

 

Den personen er en av de som ikke er med i statistikken over de som blir sendt ut pga kriminelle forhold. Så det at de pappkrusene er skarpladd har du rett i (men du er blind for det - så får man spørre seg om hva som er grunnen). Dessverre fikk ikke bestemor igjen noe av det som ble stjålet - ennå mer trist er at hun nå ikke mere vil gi til noen trengende - hun klarer ikke å skille på en trengende Norsk (hun tørr ikke sjekke om de snakker norsk) som tigger kontra disse som stjeler utav hånden som forer de.

Endret av KarpeSkrotum
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt av problemet her er at så mange av oss kjenner til slike anekdoter, eller endog har opplevd dem selv. (Jeg har, i Firenze blant annet.) Det kan skape fordommer hos selv de mest liberale blant oss.

 

Det er fristende å si som jeg pleier å si til/om muslimer og ekstremister: De som ikke er slik burde det ta tydelig avtsand fra de som er slik. Ikke fordi de moderate/lovlydige har noen skyld, men for å vise verden at stereotypene ikke er riktige.

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Det er så mange historier - og her er en som løfter oppover:

«Tusenvis av dere reiste til Amerika i jakten på et bedre liv. Nå er vi her.»

Blant romfolket i Vaterlands-parken i Oslo er Georghi Sorin en solskinnshistorie og et forbilde. Han er en av dem, og han har klart det de drømmer om. Han har bolig og jobb. Han har et liv.

- Men det var ikke lett til å begynne med, forteller Sorin på godt norsk. Han er på Vaterland for å finne arbeidskraft, han trenger to mann i noen dager til opprydningsarbeid, og kan velge mellom mange villige.

- Kommer noen fra Afrika får de hjelp med én gang. Vi møter diskriminering. Alt vi ønsker oss er en jobb og et sted å bo. - Nicolae Caldararu, talsmann for Romfolket.

- Det er ni år siden jeg kom hit første gang. Da bodde jeg på ett rom med 15 andre. Ofte spiste vi én gang om dagen. Men det er blitt litt bedre for hvert år. Nå bor jeg her. Norge er et godt land - når du har et sted å bo og en jobb.

 

Han presenteres som forbilde og talsperson, og med den forhistorien denne mannen har - vil jeg satse på at det er en lang bedre talsperson enn diverse sigøynerkonger, opprtunistiske enkeltmennsker, eller organisasjoner med gud vet hvilken agenda ...

 

Likevel er vel dette resultatet en sjeldenhet, fordi det kreves mye grunderegenskaper og flaks for å få det til slik han har gjort.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Den personen er en av de som ikke er med i statistikken over de som blir sendt ut pga kriminelle forhold. Så det at de pappkrusene er skarpladd har du rett i

 

Forsøk heller å skille mellom tigging, som er en lovlig syssel, og hvor laddetheten i koppen ligger i det faktumet at vi blir berørt følesesmessig av å møte dem, og noen av oss blir så berørte at vi til og med sier vi kunne tenkt oss å skade disse folkene fysisk - og sånt er veldig farlig, kontra vanlig kriminalitet som skal håndteres av ordensmakten (håper det ble klart nå)

 

Vanlige kjeltringer, vet jeg like godt som hvermansen, at har mange bedritne tricks, og det er synd i alle som blir utsatt for slikt svineri.

 

:)

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar

Berørt følelsesmessig er også det å syns synd på de og dermed gir. Å her var den personen altså enda en av de som skulle blitt sendt ut pga kriminelle forhold. Jeg tror det er mange av de samme - der de ikke er registrert ... ennå. Dette er et kjempeproblem som vi bruker ressurser og kapital på.

Løsningen er å stoppe de på grensa - det er ikke lov å være her uten at man klarer seg selv - de klarer seg ikke bare på tigging, de må stjele og det ser man jo. (de har ikke stjele-gener, det er en grunn til at de gjør det) Dermed kan vi heller bruke endel kapital på å hjelpe de som virkelig trenger det i deres hjemland. En vinn vinn situasjon - da slipper f.eks min bestemor(samt andre) å bli ranet flere ganger av de og de mest trengende i Romania får hjelp. Da slipper vi all den møkka og smittefaren med rotter osv osv ... OG de virkelig trengende får hjelp i Romania. Problem solved - da trenger ikke folk å gå av hengslene og som du sier "tenke seg å skade de fysisk"

 

Jeg vil si dette er det mest positive forslaget som har kommet her som også fungerer på lang sikt.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Da slipper vi all den møkka og smittefaren med rotter osv osv ... OG de virkelig trengende får hjelp i Romania. Problem solved - da trenger ikke folk å gå av hengslene og som du sier "tenke seg å skade de fysisk"

 

Jeg vil si dette er det mest positive forslaget som har kommet her som også fungerer på lang sikt.

 

Jeg er helt enig med deg i at å hjelpe dem der det egentlig hører til, er det beste for alle parter. For å hjepe dem på den måten, må alle hjemlandene hvor romfolkene utgjør en minoritet samkjøre seg med hensyn til å gi disse minoritetene de samme rettighetene til utdanning og velferd som den øvrige befolkningen har.

 

Når det gjelder rotteproblematikk er den ett vedvarende problem som blusser opp av og til - men det blusser vel så klart ekstra opp når det blir slike forhold som i enkelte steder av hovedstaden beviser.

 

Så kan man ta med at oslo kommune plasserte ut disse midlertidige løsningene på flere steder, og det var bare ett av dem som ikke fungerte, og det var i det området somn er verst belastet med alle typer gatevandrere, og jeg så med selvsyn at bla. de narkomane som nå er jagd rundt i det samme området som sigøynerne, var den gruppen som undertegnede reagerte mest negativt på.

 

De hadde fått ett annet resultat hvis toalettordningen var blitt planlagt bedre på forhånd, så å gi skylden til tiggerne, mener jeg er bare en liten del av sannheten.

 

Så ser man at det også kun er i oslo at tigger/sigøyner-plagen har gitt helt uholdbare forhold - og ser man erfaringen fra resten av landet, har de hverken den tilstrømmingen, eller de enkeltproblemene som hovedstaden fikk. Og det er to ting som går igjen og som er til forskjell: det ene er at de andre byene har en form for registrering av tiggerne, og at ordensmakten har opparbeidet seg en grei relasjon til gruppen, som gjør at tiggerne ikke har den samme graden av motvilje til å følge reglene.

 

Så jeg for min del er ikke fornøyd med hva "vi selv" har gjort for å dempe eller forhindre "idiotiet" på våre hovedstadsgater.

 

:)

Lenke til kommentar

Jeg er helt enig med deg i at å hjelpe dem der det egentlig hører til, er det beste for alle parter.

Godt godt.

 

De hadde fått ett annet resultat hvis toalettordningen var blitt planlagt bedre på forhånd, så å gi skylden til tiggerne, mener jeg er bare en liten del av sannheten.

Ja, det er nok sant. Det er nok mer enn bare rumenernes motvilje/vane som er årsaken. Det er da typisk at det er løsninger som er lite gjennomtenkt - det ser man over hele linja.

 

... som gjør at tiggerne ikke har den samme graden av motvilje til å følge reglene.

Det er mye av det samme i Trondheim også, men sikkert mindre pga mindre rumenere her, men det var her i Trondheim min bestemor ble ranet og det har da vært mer enn nok av 'ufinheter' her også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg synes ihvertfall det er jævelig ubehagelig å gå nedover gata på kveldstid og plutselig kommer det folk bort, jeg avviser dem høflig men bestemt, noe som resulterer i at de prøver å ta på meg. Siden jeg ikke er helt blåøyd så vet jeg at det ikke akkurat skal mange sekunder med fysisk kontakt med disse folka til før lommebok og mobil er borte. De siste dagers oppslag om angrep på leire er triste, men siden alle av oss ikke er like balanserte og gjennomtenkte, så kommer det heller ikke som noe sjokk at disse folka kan få det til å se rødt for enkelte.

 

I Norge er det i praksis umulig å kritisere eller konfrontere det som kan kalles svake grupper, om det så er kriminelle asylsøkere eller romfolk. Statens monopol på bruk av tvang og vold er dypt forankret i troen på at staten vil beskytte deg og dine interesser. Når regjeringen nekter å ta tak i problemer, politiet rykker ikke ut, henlegger saken med en gang og lovverket ikke er oppdatert til å takle utenlandske kriminelle på en tilfredsstillende måte, så mister man noe av denne troen på at staten beskytter deg. Fortsetter denne utviklingen så tror jeg vi vil se mer tilfeller av at folk tar loven i egne hender.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.8332354

 

 

For to måneder siden betalte Shirley Bottolfsen hjemreisen for rumenere i Bodø. Nå er mange av dem tilbake. – Vi må bli litt mer skeptisk i fremtiden, sier hun.

 

Ifølge Bottolfsen ble familien igjen i Oslo med 8000 kroner som skulle dekke reise videre til Romania.

 

– De lovet meg å bruke pengene på å komme seg videre til Romania, men de beholdt pengene og ble i Oslo.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Ikke bare lar jeg være å gi romfolket noe i koppen, men jeg ser dem stygt rett inn i øynene hver eneste gang jeg treffer på dem.

 

Hvis en litauer eller polakk ringer på døren og ber om å få ta på seg forefallent arbeide så svarer jeg konsekvent ja om jeg så må gruble skikkelig for å finne noe å gjøre som jeg ønsker å få gjort.

 

Jeg har lovet meg selv, aldri å medvirke til å fyre opp under ideen om å få noe for intet. Jeg deler aldri ut penger uten å få noe igjen for det og jeg lar være å gjøre dette med den aller største stolthet. Jeg forakter mennesker som gir penger for intet. Jeg vet så inderlig vel at de er medskyldige til å sette markedet ut av spill ved slik utidig innblanding.

 

Parasittpakk kan jeg ikke med. Jeg har ikke det minste problem med å si at de gjerne må dø før tiden om jeg så er den eneste som kan hjelpe dem på et sulteleie. Rettferdighet fyllest skjedd!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Ja, når man først begynner å bryte grenser, og politikerne gjør seg mindre enn de er, forteller jo det at pogromi er greit nok ... Når skal vi begynne med slikt no?

 

 

Vigilantes burn Roma camp in Marseille, France

Mayor Samia Ghali told AFP news agency that angry residents of Marseille's 15th and 16th arrondissements had come to see her on Thursday morning, accusing the Roma of carrying out burglaries.

Some of the residents accused the Roma of "fouling everything and entering buildings", she said.

One resident, whose name was given only as Sabrina, told La Provence that people had appealed to the authorities only to be told they had to wait several months before they would step in.

"We were given to understand that we had to sort out the matter ourselves," she said.

"So fine, that's what we did. In the afternoon we phoned each other and turned up at the camp. We all know each other here. It happened very fast."

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Ingenting galt med litt borgervern, vis politiet ikke klarer å gjøre sine jobber.

 

Det er jeg faktisk helt enig med deg i - men, så var det disse typene som sier fra på idiotiske måter da ...

 

Slik jeg har forstått problemet, så var det for det meste i hovedstaden at tingene absolutt ikke fungerte for noen av partene - ellers i landet virker det som ordensmakt og folk generelt, har latt være å vise overdreven aggresjon og ufølsomhet med situasjonen deres, og dermed har det foregått i noenlunde verdige former og problemene har vært færre.

 

Jeg tror at det meste kan løses med ord, men da at man tenker grundig over ordvalgene.

Lenke til kommentar

Vold bør i høyeste grad unngåes men om folk stadig er under press så når de til slutt et bristepunkt. Men uansett så er jo vinteren rett rundt hjørnet nå og sigøynerne er plutselig ikke så trengende lenger så de drar fra landet. Så nå kan politikerne atter en gang slappe av og gi seg et klapp på skulderen for å ikke ha gjort noe som helst.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Og apropos bristepunkt og borgervern... http://www.vg.no/nyh...?artid=10054262

 

Det var en heller spesiell sak - og ser frem til hvordan fortsettelsen blir

 

Her i området har jeg selv opplevd flere besøk av slike skraphandlere, men de har rettet seg etter vanlig måte å gi beskjeder på. Kjenner til minst ett uregistrert bilverksted som de har opprettet i nabolaget, og etter hva man har fått hørt, gjør de visst grei mekanikerjobb.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...