Gå til innhold

Wikipedia vil blanke ut sidene sine i protest mot SOPA


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Stå på Wikipedia... Internet sensur kan Myndighetene drømme lenge om.

 

Hvor har du gjemt deg de siste 10 årene?

 

Sensur drømte de om for 10 år siden, nå er de svært nære ved å realisere den.

Det er ikke lenger en drøm men en kamp der forbrukere, frie innholdsleverandører og kunskapssamfunnet er i ferd med å tape mot tåpelige politkere og de internasjonale rettighetshaverene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Informasjonsgenerasjonen vil komme til å bruke de neste 20 år på å rette opp alle politiske feilstegene nåværende statsledere utfører i forhold til internett, pressefrihet, personvern og yttringsfrihet.

Feilsteg de gjør i profittens, opphavrettens, patentenes, og merkevarenes navn.

Feilsteg som går på bekostning av kreativitet, idéutveksling, inspirasjon, innovasjon og entreprenørskap.

Feilsteg som går på bekostning av vår felles fremtid.

Beste innlegget jeg har lest på en god stund. Vakkert formulert, og jeg håper og tror du har rett!

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det enkleste for de fleste hadde vel vært å ekskludere amerikanere fra internett. Det er bare å få de store selskapene i USA til å flagge ut av landet (som de sikkert gjør fort og frivillig etter at de har ødelagt internett i USA). Da trenger man ikke lenger å ta hensyn til eller bry seg om DMCA, SOPA og sikkert Patriots Act.

Så kan amerikanske politikere og borgere sitte og kose seg på AOL med kun godkjent innhold skrevet og redigert av NSA, Homeland Security, MPAA, RIAA, WH, Senatet og de andre byråene.

 

Eneste som er synd er at de har tilgang på bedre nettjenester der borte, som HULU, NetFlix og (billigere) filmer på iTunes.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Alle forslag er ikke like gode, men dette var virkelig godt ! Det er på tide at disse filmgigantene og musikkselskapene får sperre dritten sin sjøl ikke pålegge andre å gjøre det. Det de driver på med er ikke rettighetshåndhevelse det er rettighetsmissbruk på samme måten som Apple driver patentmissbruk. De får lage seg kopisperrer som virker men ikke begrenser folk i å bruke en vare man har kjøpt og betalt slik det passer folk selv enten den er fysisk eller digital.

Lenke til kommentar

Akk, de gamle grekerne hadde virkelig vridd seg i graven hadde de visst at dagens samfunn har redusert demokrati fra "folkestyre" til "avtaler-på-bakrommet-og-lobbyvirksomhet-styre"...Men jeg har en liten mistanke om at dette er en meget fornuftig form for protest: hvis alle som bruker Wikipedia plutselig blir møtt med en blank skjerm hvor det står "lukket i protest mot SOPA" er det veldig stor sjanse for at selv Ola og Kari Nordmann faktisk sjekker opp hva dette er. Temaer som dette er desverre reservert for "nerdene" i dagen samfunnsdebatter...

Helt enig i det du sier, det kan utgjøre en stor forskjell.

 

Sånn generelt sett, så tror jeg ikke folket er så veldig engasjert/aktivt når det gjelder lignende temaer som dette (og f.eks. DLD). Vi er like politisk engasjerte som de gresstyggende sauene på beitet... Sikker mange flere som ville vært uenige i DLD hvis de hadde hatt kjennskap til det.

 

Jeg kjenner til flere som enda ikke vet hva datalagringsdirektivet dreier seg om...

 

Det blir ikke feil å si at folket har et stort ansvar for at demokratiet skal fungere.

Hvis vi ikke engasjerer oss, så er vi bare et demokrati på papiret, ikke i praksis!

 

Husk, tause mennesker blir ikke hørt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Merkelig hva folk interesser seg for og hva media retter oppmerksomheten sin mot.

Var ikke mange innslag av faktisk innhold i det nye lovforslaget da DLD-saken gikk i nyhetsbildet. Primært gikk det på at AP var for DLD og FRP var mot DLD. Høyre var på vippen. Og at det hjalp politiet i å etterforske terrorsaker. Og at hvis du var mot DLD var du for barneporno. En viktig avgjørelse i dagens samfunn, som de fleste ga blaffen i, og media dreit fullstendig i.

Litt annerledes var det da den ulovlige russiske studenten ble kastet ut av landet. DA ble det bråk, nyhetsdekning og faktisk endring av lovverket som resultat.

Smør er også ganske viktig har jeg skjønt. Krise, får ikke smør! Hva med å kjøpe etpar liter fløte, kjøre den i 10 minutter med stavmikser? Problem løst.

Men DLD og SOPA? Ingen personer bryr seg. Ikke engang media.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sånn generelt sett, så tror jeg ikke folket er så veldig engasjert/aktivt når det gjelder lignende temaer som dette (og f.eks. DLD). Vi er like politisk engasjerte som de gresstyggende sauene på beitet... Sikker mange flere som ville vært uenige i DLD hvis de hadde hatt kjennskap til det.

 

Jeg kjenner til flere som enda ikke vet hva datalagringsdirektivet dreier seg om...

Akkurat der tror jeg faktisk du traff den legendariske spikeren på hodet, og jeg kunne ikke vært mer enig :)

 

Siden DLD-problematikken er et tema jeg faktsik brenner ganske lideskapelig for, elsker jeg å ta opp dette med andre mennesker, for og høre deres synspunkter. Og det er faktisk en ting som er slående gjennomgående:

 

De som er IMOT DLD, er enten ungdom som driver mye med data, eller eldre mennesker som driver mye med data. De påvirkes klart mest av dette, og er engasjert i saken, samt politikken\juss'en bak den.

De som er FOR DLD, eller IKKE HAR NOE STÅSTED, er enten eldre mennesker, eller eldre enn ungdom generelt, og fellesnevneren er at de kun bruker data og mobil til og sende meldinger samt lese nettaviser og sjekke mail. Disse påvirkes ikke at noe direktiv, så de har heller ikke et behov for og sette seg inn i saken; de har ei heller kunnskapen til og vite hvorfor dette påvirker dem uansett hva de liker og tro.

 

For all del; jeg har ingen statistikk som kan bekrefte dette, og det er jo selvsagt unntak til regelen, men jeg har en sterk mistanke om at denne nye generasjonen nordmenn komer til og skape et dogmeskifte innen hvordan det norske demokratiet utformes og uthandles; vi har vokst opp med en teknologi i ekstrem utvikling, vi rir bølgene av det. Vi er ikke som våre foreldre eller besteforeldre; vi får det ikke kastet over oss, og uten noen form for rettledning. Jeg lurer meg på om den største grunnen til at SOPA og DLD i det hele tatt blir tatt opp som tema, er fordi det IKKE kan komme om 30-40 år; da vil alle oss være voksne, vi vil alle straks få en stemme de i toppen kan høre og vi vil kunne mer om dette enn våre foreldre gjør nå :)

 

Kanskje litt mye DLD i en SOPA-diskusjon, men det er faktisk skremmende mye til felles med det; begge er heftig frontet av lobbyvirksomhet på vegne av "rettighetshavere", de bryter begge med noe dagens ungdom beregner som en nødvendighet, nemlig et fritt internett og de lever begge utelukkende på dagens voksne generasjon's generelle mangel på informasjon og interesse for teknologi og data.

 

Veldig TL;DR, men følte for ei lita lufting :D

Lenke til kommentar

Kan USA feks blokkere innhold fra Norge hvis de vil? Hvordan funker dette? Hvordan kan de blokkere andre sider som ikke har servere innenfor statene eller trafikk som går til USA?

De kan tvinge ISPene til å ikke slippe disse sidene gjennom til amerikanske brukere(via DNS blokkering antar jeg?). De kan ikke stenge ned sider i Norge (før Jens gir dem lov til det), men de kan blokkere dem fra å bli sett i USA.

 

USA kontrollerer ROOT-serverene i DNS-systemet. Avhengig av hvordan dette blir implementert, kan da "sensur-reglene" for en site BLI eller IKKE BLI sendt videre nedover i DNS-treet. Tror den rådende tanken er at de IKKE vil påvirke vår tilgang til sensurerte siter. Med mindre de er hostet i USA, da.

Lenke til kommentar

Blir vanskeligere og enda vanskeligere å få tak i drittserier på kontroversielle vis nå!

 

Nei, jeg må lese litt mer om saken ser jeg, men et hierarkisk sensur- og tvangssystem er noe jeg i utgangspunktet ser lite godt med. Være seg om det kommer som påbud fra myndigheter, eller som konsekvens av brukermassens latskap. Ja, jeg trekker det kanskje noe langt å kritisere mindre monopol i en tråd som dette (ala produsentvennlighet Apple/Microsoft).

Endret av cuadro
Lenke til kommentar

Til å være en konkret protest mot et forslag som kan komme til å ramme de mer eller mindre direkte så syns jeg det ikke er så dumt. Ellers har de jo holdt seg unna alle andre politiske anliggender som ikke vedgår dem.

 

Hadde bare Google tatt ned selve google, google+ og så hadde Twitter og Facebook samtidig gjort det samme, med link til mer informasjon om hva denne saken gjelder, så hadde selv åndssvake politiker våknet opp.

 

Dette er så seriøst, at flere store websites burde tatt en dag eller noen timer felles aksjon, så man virkelig hadde blitt sperret ute fra det Internettet vi har lært oss å elske.

 

Da hadde SOPA blitt sopa under teppet, for aldri å bli tatt opp igjen.

 

Som det ble nevnt her, så er det nok av personer som hadde bedt om at forkjemperne for dette forslaget, hadde vært de første til å bli forsøkt blokkert. In your face- liksom. Og det hadde vært så utrolig velfortjent.

Lenke til kommentar

Kanskje tiden har kommet for å boikotte amerikanske varer og tjenester. Spesielt relatert til Internett. De går jo fram akkurat som de vil..

 

Får håpe FBI ikke snapper opp dette innlegget og går etter meg, de kan helt sikkert finne noe snusk på meg og rapportere dette til myndighetene..

Lenke til kommentar
Sånn generelt sett, så tror jeg ikke folket er så veldig engasjert/aktivt når det gjelder lignende temaer som dette (og f.eks. DLD). Vi er like politisk engasjerte som de gresstyggende sauene på beitet... Sikker mange flere som ville vært uenige i DLD hvis de hadde hatt kjennskap til det.Jeg kjenner til flere som enda ikke vet hva datalagringsdirektivet dreier seg om...
Akkurat der tror jeg faktisk du traff den legendariske spikeren på hodet, og jeg kunne ikke vært mer enig :)Siden DLD-problematikken er et tema jeg faktsik brenner ganske lideskapelig for, elsker jeg å ta opp dette med andre mennesker, for og høre deres synspunkter. Og det er faktisk en ting som er slående gjennomgående:De som er IMOT DLD, er enten ungdom som driver mye med data, eller eldre mennesker som driver mye med data. De påvirkes klart mest av dette, og er engasjert i saken, samt politikkenjuss'en bak den.De som er FOR DLD, eller IKKE HAR NOE STÅSTED, er enten eldre mennesker, eller eldre enn ungdom generelt, og fellesnevneren er at de kun bruker data og mobil til og sende meldinger samt lese nettaviser og sjekke mail. Disse påvirkes ikke at noe direktiv, så de har heller ikke et behov for og sette seg inn i saken; de har ei heller kunnskapen til og vite hvorfor dette påvirker dem uansett hva de liker og tro.For all del; jeg har ingen statistikk som kan bekrefte dette, og det er jo selvsagt unntak til regelen, men jeg har en sterk mistanke om at denne nye generasjonen nordmenn komer til og skape et dogmeskifte innen hvordan det norske demokratiet utformes og uthandles; vi har vokst opp med en teknologi i ekstrem utvikling, vi rir bølgene av det. Vi er ikke som våre foreldre eller besteforeldre; vi får det ikke kastet over oss, og uten noen form for rettledning. Jeg lurer meg på om den største grunnen til at SOPA og DLD i det hele tatt blir tatt opp som tema, er fordi det IKKE kan komme om 30-40 år; da vil alle oss være voksne, vi vil alle straks få en stemme de i toppen kan høre og vi vil kunne mer om dette enn våre foreldre gjør nå :)Kanskje litt mye DLD i en SOPA-diskusjon, men det er faktisk skremmende mye til felles med det; begge er heftig frontet av lobbyvirksomhet på vegne av "rettighetshavere", de bryter begge med noe dagens ungdom beregner som en nødvendighet, nemlig et fritt internett og de lever begge utelukkende på dagens voksne generasjon's generelle mangel på informasjon og interesse for teknologi og data. Veldig TL;DR, men følte for ei lita lufting :D

 

Nå er jeg for DLD, dog veldig skeptisk, men av to onder, er DLD det minste. Tror jeg har mange "tilhengere" med megpå denne vurderingen. Altså, vi er opplyste om hva det går ut på, vi liker det ikke, men for å kunne få gjort noe med datakriminalitet som er uønskelig, så må man gi noen ofre.

 

Når det gjelder SOPA, stiller saken seg svært anderledes, da denne er langt mer ommfattende, og det er så alt for enkelt å gjøre ubotelig skade mot det som i ettertid kan vise seg å være uskyldig.

 

At strafferammen i tillegg er værre enn for drap, viser hvor ille forslaget er.

Lenke til kommentar

Dette er rått bra!! Omsider blir det litt heftige effekter av dette på nettet så folk får ut fingern og engasjerer seg. Til og med jeg som bruker wikipedia ca 20 ganger daglig vil bli fly forbanna og til slutt anskaffe meg en AK og stå utfor det hvite hus og skrike og banne med 100.000 andre mennesker! :-D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...