Gå til innhold

Siste uke som Mac-bruker


Anbefalte innlegg

kan godt være at mac er bedre til Arbeid, men ikke til spilling :D

For den har jeg ikke hørt før :)

Jeg syntes nå at allsidighet er ganske så viktig. Om jeg har lyst til gjøre noe så vil jeg jo helst gjøre akkurat det som passer meg! Da hjelper det ikke med alle de godene et MAC system har å by på til tross for veggene dem så inderlig har lyst til å sette opp i systemet sitt.

 

Hade på bade, har ting jeg må gjøre! :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men har du fått maskinen til å bli like responsiv som en vanlig Windows PC, jeg sliter fortsatt med at den må tenke halvsekundet lengre enn gamle billig HP-en min når det gjelder oppgaver som å slette spor i musikkprogram etc.

Gamle HP-en min taklet langt fra like mange spor som Macbook-en men ting skjedde nesten med en gang jeg trykte på noe, og den hadde en tregere HD.

Ting funker litt bedre når jeg starter MB-en i Windows men fremdeles er det problemer å spore, for eks. så krasjer den Flash i tide og utide...noe som jeg faktisk ikke kan huske har skjedd på noen av mine Windows-PCer de siste 7 årene. Mulig jeg har en HW feil på MB-en min, noen som har synspunkter på dette???

Lenke til kommentar

Så windows er ikke dårlig? Hvordan kan det da ha seg at nær sagt alle som prøver noe annet aldri vil ta i det igjen?

 

Edit: Skal sies at dette var nyskapende og underholdende hva artikkelserie angår. Håper det blir et nytt brukergrensesnitt hver måned fremover, det kunne man jo holdt gående til 2014 minst.

Endret av Spetsnaz
Lenke til kommentar

Macen bare funker, og er lett å bruke, bortsett fra da ting ikke funker, noe som har skjedd et par ganger.

Ehm, så alt er bra så lenge det funker, og det funker så lenge ikke ikke funker?

 

Givende.

Haha, innså hvor lite givende den kommentaren var.

 

Det jeg skulle frem til er vel at jeg er mer fornøyd med OS X enn Windows 7 generelt, men finner det vanskeligere å finne ut hva som forresaker problemer i OS X. I windows har man jo for eksempel blåskjermen som gir deg feilkoder, slik at du lett kan se hvorfor maskinen krasjet, OS X ber deg bare restarte, uten å si noe mer.

Kikk litt i "Verktøy"-mappen din -> Konsoll. Der finner du systemlogger i hopetall, også krasjlogg (tror jeg - sist OS X krasjet for meg var i 2006 eller deromkring)...dette er Unix, vet du... ;)

Lenke til kommentar

Jeg slapp meg i macen i fjor høst og som Jørgen fler ganger funnet ut at sånn virket det i windows men i mac osx må man lære å kjenne for å få en flyt i å bruke os'et.

Klart har fått mer sans for Apple da jeg både eier en macbook, ipod og iphone men ingen windows motstander. Men Apple var tidlig ute med multitouch og den presise pekeplaten og dermed er macbook en perfekt reisekamerat med relativt god ytelse og veldig god batteritid. Bare man trenger å lære seg å bruke en mac først og gjerne som Jørgen sitte kontuenelig med en mac i en hel måned før man får en virkelig smak på hvordan det oppleves. Men som fler nevner her folke linux distroen ubuntu og kunne vært et prøveprosjekt.

Lenke til kommentar

Du virker ikke særlig erfaren. Uansett er veldig sint og skuffet. Blir også frustrert, men kanskje jobb stillingen du har er skribent. Du jobber helt klart ikke med koding! Kanskje følge litt bedre med i tiden vil få deg til å innse at en mac-pc ikke er like edelt som det egentlig er. OS-et er fult av feil, samt windows også, men en er mye mer låst i OSX dersom det oppstår feil.

 

Kanskje du kan gi oss mer saklige grunner for hvorfor velde Macbook Pro?

 

Bedre batteri, bedre skjerm. ET VALG AV DATAMASKIN MÅ ALDRI TAS MED BAKGRUNN I SOFTWARE, MEN HARDWARE OG HVA DEN STØTTER:

Lenke til kommentar

Så windows er ikke dårlig? Hvordan kan det da ha seg at nær sagt alle som prøver noe annet aldri vil ta i det igjen?Edit: Skal sies at dette var nyskapende og underholdende hva artikkelserie angår. Håper det blir et nytt brukergrensesnitt hver måned fremover, det kunne man jo holdt gående til 2014 minst.

 

De av oss som ikke knytter oss til et OS eller merke som vi knytter oss til personer i livet kan bruke begge OS til vår fordel, jeg bruker begge til sitt bruk og har ingen problemer med Windows. Min oppfatning er at OSX er en grei partner til daglig og funker greit som et lett OS, men Windows blir brukt til mer seriøse oppgaver...har selvfølgelig mye med vaner og ønsker, men å si at de fleste ikke vil ta i Windows er vel å ta litt hardt i?

Lenke til kommentar

"Det betyr at så godt som alle vinduer havner utenfor bildet og må tilpasses hver eneste gang jeg napper ut skjermkabelen. Verst av alt er at en rekke programmer havner så langt utenfor skjermbildet at jeg ikke får hentet de inn igjen, uten å slå av og på maskinen."

 

Hvis du går i vindu-menuen og velger "zoom" skal vinduet hoppe tilbake.

Jeg har altid brukt ekstern skerm på macbook proen min og for min del har det skjeldent vært et problem.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Macen bare funker, og er lett å bruke, bortsett fra da ting ikke funker, noe som har skjedd et par ganger.

 

Hahaha, det overlegent beste jeg har lest på en god stund laugh.gif

 

Hele OSX vs Windows greia orker jeg ikke engasjere meg i. Spiller jo null rolle hvilken plattform folk bruker, så lenge fanboysa holder seg for gode til å forkynne "sitt" evangelium.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mnja, bruker OSX en del hjemme, har ipod, ipad ser jeg ikke nytten med (har ikke behov for det) på jobb fikk jeg sist valget mellom en MAC eller en Lenovo maskin, brukte ikke mange sekundene for å velge Lenovoen. Mange skjermflater er ok det, men når man skal jobbe med oppsett og drift av MS systemer. Så ble OSX i mine øyne for tungvint, å skulle finne alternative programmer til alt mellom himmel og jord orker jeg rett og slett ikke. Hjemme fungerer det ok, der har jeg ikke behov for så mange program. men i jobb, ikke fullt så bra, mye pga jobbing mot rene MS miljø der det ikke er lagt opp mot annet enn MS annet enn for "sluttbruker" og da er det gjerne Citrixløsninger som er satt opp. Så hvis man er en ren konsument og sitter i "siste ledd" som f.eks en skribent som kanskje har litt behov for å redigere bilder etc. så er det sikkert helt greit med OSX i jobbsammenheng.

 

Selv foretrekker jeg å ha AD snarveier for brukerstyring etc. liggende på skrivebordet, helst uten å måtte distribuere de via citrix for så å starte de i citrix via terminalserverne for å få de opp i OSX for å nevne noe.

 

Apple/OSX fungerer utmerket for en del, for min del er det litt vel tungvint i jobbsammenheng.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

ET VALG AV DATAMASKIN MÅ ALDRI TAS MED BAKGRUNN I SOFTWARE, MEN HARDWARE OG HVA DEN STØTTER:

TAKK FOR AT DU GJØR DETTEKLART!

 

Jeg synes det ikke er et helt uvesentlig poeng at det bare er Macer som kommer med Mac OS; vil jeg ha Mac OS kjøper jeg en Apple-maskin. Og det vil jeg. Å late som om software og hardware ikke henger sammen er å melde seg ut av Apples kundegruppe før startstreken. Intet galt i det, selvsagt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vær så snill, i all respekt for Jørgen, ikke gjør dette til en flame/fanboythread.Jeg er all in i mange sammenhenger, men ikke her.

 

 

 

 

Anyway. Jeg har som tidl nevnt brukt en macbook (mid 2010, white 2,4Ghz core2duo, 4GB ram) i drygt et år nå, og inkl. en eldre macbook i ca. 1,5 år.... ca. Jørgen har på denne tiden tydeligvis klart å venne seg til ... eller mer venne seg AV ting som jeg ikke klarer.

 

Jeg har gått fra å være machater, til mac-helt-ok+

 

Jeg foretrekker på alle mulige måter pc med windows som mitt daglige brød, men macen har en god del fiffige ting. Som nevnt i denne artikkelen er touchpaden GENIAL. Denne, som alt annet i denne sammenhengen, tar litt tid å venne seg til, men ikke mye i forhold til mye annet med mac/osx.

 

Det jeg ikke får til er JOBBING. Etter som man lærer hvor ting er, får ymse erfaringer genereltt, osv. så går ting raskere... helt klart... men like effektivt og samme flyt, det klarer jeg ikke. Jeg regner med det er jeg som er for windowsifisert i tankegangen, men merkelig nok flyter ting bedre i linux de FÅ gangene jeg bruker det, i motsettning på macen, som jeg bruker mye.....

 

Det som faktisk _irriterer meg_ er hvor fantastisk alle skal ha det til å være. Det er jo helt fjernt. Jeg har pr. i dag en stasjonær maskin med veldig lik spec, og har hatt en laptop med tilnermet identisk spec, og de oppleves mye raskere uten tvil. Jeg har kommet fram til samme konklusjon som Jørgen, at 4GB er _alt_ for lite til at ting flyter. Det flyter ikke på noen måte.... det er sørgelig tregt.Dette samsvarer jo ikke med det "magisk inntrykket" man får predikert.

 

Ellers kan man gjerne få mye problemer i OSX som i windows, med innstillinger og apps etter min erfaring (man erfarer mye mer på 1,5 år enn 1 måned). Heldigvis med denne erfaringen innser man realitetene og lærer så mye. På en måte har jeg lært utrolig mye på 1,5 år, selv om jeg føler at det er elementære ting jeg fortsatt sliter med / ikke skjønner. Med 1,5 år med slik læringskurve har jeg lært mer enn nok til at venner og bekjente oppsøker meg på lik linje på macfronten som pc-fronten for support.... det må jo være i apples favør?

 

Det jeg generelt savner mest er at pga. at ting på liv og død skal være så utrolig simpelt, og ikke misnt, man ska slippe å tenke på NOE SOM HELST, virker det som at enkelte basisfunksjoner som OS'et (errr... OS'et har det jo ... integrert i GUI'et mener jeg!) burde være tilgjengelig (i den grad de ikke er det). Apple vil at du skal slutte å tenke .... nei det går ikke. Du kan alltids stole på et system som gjør nasistiske mappestrukturer eller whatever en saga blott (skulle bare mangle), men det å skulle totalt slippe å reflektere over hvilken hardware/Software man har og bruker, og heller bare fokusere på "brukeropplevelsen" .... vell, det holder ikke i mange sammenhenger.

Endret av JKJK
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du virker ikke særlig erfaren. Uansett er veldig sint og skuffet. Blir også frustrert, men kanskje jobb stillingen du har er skribent. Du jobber helt klart ikke med koding! Kanskje følge litt bedre med i tiden vil få deg til å innse at en mac-pc ikke er like edelt som det egentlig er. OS-et er fult av feil, samt windows også, men en er mye mer låst i OSX dersom det oppstår feil.

 

Kanskje du kan gi oss mer saklige grunner for hvorfor velde Macbook Pro?

 

Bedre batteri, bedre skjerm. ET VALG AV DATAMASKIN MÅ ALDRI TAS MED BAKGRUNN I SOFTWARE, MEN HARDWARE OG HVA DEN STØTTER:

Du virker ikke særlig erfaren selv, Vebjørn - skoleelev og ca 16 år, med 9 poster i forumet. Stakkars deg, tilværelsen din kan ikke være lett når du blir "veldig sint og skuffet" og frustrert fordi noen har andre preferanser enn deg...

Utgangspunktet for artikkelserien er helt tydelig ikke behovene for en som driver med "koding", så hvorfor konstatere det åpenbare? Vil du ha en gjennomgang av f.eks XCode får du heller finne andre artikler andre steder.

 

OS X inneholder feil, i likhet med alle andre desktop-OS, men det er altså et Unix-system og store deler er åpen kildekode - hvilket gjør en alt annet enn "låst" dersom feil oppstår. Dessuten har OS X en glimrende innebygget backup-løsning, auto-save, versjonshåndtering, recovery-verktøy, m.m. som gjør at feil nesten aldri får alvorlige konsekvenser.

 

Valg av maskin må alltid gjøres ut fra en samlet vurdering av hardware, OS og software - og ikke minst samspillet mellom disse - hardware i seg selv er relativt uinteressant uten konkrete behov eller oppgaver som skal løses, og da er software alfa og omega.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

"og bytte helt over til en annen for et helt annet tema via hurtigtasten «Command + piltast». Sammen med hurtigtaster for å veksle mellom programmer og vinduer i samme program går arbeidsflyten nå nevneverdig glattere enn den gjorde på Windows-maskinen min"mao er man like nøtt til å bruke hotkeys og commando+et eller annet dritt for å få ting til å funke i stedet for å lage en smart løsning slik at man kan bruke musa til å gjøre det...hvem gidder å huske utenatt på 100+ tastekombo'er for å få ting til å funke?håper Win8 blir mindre hotkey en det win7 er og ikke nærmere OSX, hilsen en med 5 fingre på høyre hånd og 4 fingre og en knust langefinger på venstre Lycantrophe:"Think different, Crash different" og siden det krasjer på en helt annen måte så sier eplefansa at OSX ikke krasjer siden den ikke krasjer som en windows maskin...

 

du kan også bruke pekeflaten til å skifte vindu og åpne mission control, altså da med bare tre og fire fingre;)

Lenke til kommentar

@JKJK: Som med Windows-PCer er den optimale mengden RAM i en Mac totalt avhengig av hva du bruker maskinen til, og behovet for RAM ved samme arbeidsoppgaver er temmelig likt. Har oppgradert Windows-PCer på jobben til 8 eller 12GB på løpende bånd det siste året, fordi alt gikk i sirup med kun 4GB.

Jeg gikk (igjen) over til Mac som jobbmaskin for noen år siden, og det var en sann befrielse å slippe Windows som jeg måtte bruke en periode. Overgangen til Mac betød bl.a at jeg kunne bruke maskinen i uker uten omstart, noe som var utenkelig med Windows.

Når jeg ser hva som kreves av dyrt vedlikehold og reparasjoner på Windows-PCene kontra Macene på min arbeidsplass er min konklusjon at Mac er både mer stabilt, krever mindre vedlikehold, og at en OS X-installasjon ikke degenererer over tid på samme måte som Windows gjerne gjør.

 

Er usikker på hvilke basisfunksjoner du føler at du savner i OS X, og både mappestrukturer og et bredt utvalg av programvare er jo tilgjengelig for deg som bruker. Er jo ingen som sier at du ikke skal reflektere over hvilken hardware/software du bruker - tvert imot så synes jeg Apple fokuserer rimelig greit på begge deler, ikke minst gjennom at tilgjengeligheten av alternativ software er blitt mye bedre/enklere/sikrere gjennom Mac App Store. Nei, Apple vil ikke at du skal fokusere på "brukeropplevelsen" - tvert imot vil de at brukeropplevelsen skal være så enkel, god og naturlig at du fokuserer på oppgavene du skal utføre, uten at OSet kommer i veien og stopper flyten. ;)

Lenke til kommentar

jeg kan ikke konkludere med mer en at om man bruker et godt OS i mer en 3uker til alt av oppgaver vill du finne ting du liker veldig godt med løsningene som er brukt. dette trur jeg gjelder alle moderne OS.

jeg har gitt både unity og gnome-shell ca 1 mnd tidligere. og kunne brukt de som fast skrivebords miljø om jeg ikke brukte maskinen til spill.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...