Jump to content

JKJK

Medlemmer
 • Content Count

  7224
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

255 :)

About JKJK

 • Birthday 09/25/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

16863 profile views
 1. Da fikk jeg sjekka q-led når den starter. Den stopper på grønn på boot-leden når den viser post error på det innebygde displayet, som gir ingen mening whatsoever. Video: https://www.dropbox.com/s/ack5xa6f5glgdoz/2020-07-29 19.43.12.mp4?dl=0 Venter på asus sin support respons før jeg RMA'er kortet. Noen flere forslag?
 2. Nå har jeg litt utvikling i saken. Lånte PSU'en til naboen (Corsair HX 1000), og da kutter den IKKE. Måtte bruke et par CPU strømkabler fra min 1200i, men iflg. corsair sin kabelmatrise, så passer de: https://www.corsair.com/eu/en/psu-cable-compatibility Anyway. Nå når den ikke kutter, kommer den lenger i postsekvensen, helt til den viser "post error" på slutten. Ergo, Det er noe BØG med AX1200i, så den skal byttes. MEN, det er jo tydeligvis noe mer også. Har googla litt, og finner ikke noe fornuftig om "post error", annet enn at det kan bety "alt mulig". Nå som den ikke kutter, fikk jeg flasha til siste bios med flashback funksjonen, men det utgjorde ingen ting. Har prøvd å cleare cmos og safe bios boot knappen på hovedkortet. Her er video av post-sekvensen etter ny psu og bios: https://www.dropbox.com/s/7wggdk2iat29qjo/2020-07-28 16.49.02.mp4?dl=0 Ja, jeg har sjekket pinene i socketen NØYE, flere ganger. De ser helt strøkne ut. Det eneste "pussige" jeg klarer å se rent fysisk, er at det er 3-ish pader på cpuen som reflekterer lys litt annerledes enn resten. Men det kan være synsbedrag: https://www.dropbox.com/s/t8urp5zyqcp5w82/2020-07-28 03.18.12.mp4?dl=0 Jeg ser det er flere som klager over akurat dette problemet på forskjellige forum/youtube, og flere har prøvd 2 slike kort, uten hell. Den eneste -løsningen- jeg har sett for dette foreløpig, er å bytte til et helt annet kort. 😛 Men fanken, det er jo threadripperflaggskipet til Asus, det skal jo funke. 😛
 3. Kanskje. Skal høre med naboen om psuen hans har 2 cpu kontakter. Hvis ikke vurderer jeg å bare kjøpe en psu. Men det er jævlig surt å svi av penger på psu hvis problemet er noe annet, så hadde håpet noen kjente igjen fenomenet. Alle sier "reseat cpu" .... men det har jeg gjort 6 ganger, etter boka, nå, så nekter å tro at det er problemet.
 4. Jeg har reseata CPU 3 ganger til. Putta også i et kingston KVR21N15S8K2/16 kit på pur faen, for å teste. Ingen endring. Legger for øvrig merke til at det er "nesten" annenhver gang, så kommer bootsekvensen lenger med postkodene.
 5. Hei Jeg har nettopp satt sammen mitt nye Threadripper 3960x bygg, PC-en starter, og starter å gå igjennom postkoder. Etter noen sekunder, slår pc-en seg av, og strømforsyninga, en 7 år gammel Corsair AX 1200i sak, viser rødt på status-LEDen. Den kutter all strøm i et kvart sekund, så kommer RGB lyset på hovedkortet på igjen. TLDR; Jeg HAR reseata CPU og minne. Hvis jeg prøver å starte den igjen, skjer det samme, bare enda tidligere i prosessen. (PC-en viser ikke noe på skjermen, den kommer ikke så langt at den POST-er, men den går gjennom postcoder når dette skjer.) Hvis jeg tar strømen på strømforsyninga, og venter litt, tar det litt lengre tid igjen før pc-en slår seg av. PSU-en er 7 år og har blitt brukt veldig lite. Den har stort sett ligget på hylla i eska si. Jeg kan ikke finne noe relevant info om status-LEDen på PSU'en. MEN self test på PSU går fint, så lenge alle kablene er plugget fra. Hvis kabler er plugget i, skjer det ingen ting når jeg holder inn self test knappen. Jeg HAR prøvd å sette i CPU på nytt. Jeg har prøvd å sette inn RAM på nytt. Jeg har prøvd å kjøre en og en ram-brikke. Alt som ikke er nødvendig er frakoblet. Her er en video som viser hva som skjer: https://www.dropbox.com/s/4wfn20x5ngmvwmr/2020-07-27 23.31.25.mp4?dl=0 Er det noen som har noen ideer enn det jeg faktisk har prøvd? Lest posten nøye. Jeg er VELDIG usikker på om dette er et PSU eller hovedkort/cpu-relatert problem. Se videoen! På forhånd, takk.
 6. Kan tyde på at en konsumentmodell er rundt hjørnet..... https://www.servethehome.com/samsung-pm9a3-pcie-gen4-nvme-data-center-ssds-released-inspur/
 7. Har du 2 skjermer? Koble fra den ene. Standard pet pewe med supermicrokort. Kommer ikke inn i bios hvis mer enn 1 skjerm er kobla til på alle mine 5 supermicromaskiner. Spesielt, men.
 8. For sekvensiell workloads? Klart, dukker det opp noe bedre innen kjøpsdato, så vurderer jeg jo det. Ser både ADATA og Samsung ser ut til å ha noe "like rundt hjørnet" ... som trolig betyr først til sommeren. Mulig jeg slenger inn noe midlertidig fram til da, evt.
 9. Jeg holder på å skal smelle ihop en ny workstation etter hvert. Det vil bli en MSI Creator TRX40 og Threadripper 2960x basert sak der jeg tenker å ha en Intel Optane 905P 960GB til OS og apps. Men jeg tenker også å ha noen arbeids/scratch-ssder. Jeg har et og annet liggende jeg tenker å bruke, men tenker å kjøpe en PCI-E 4.0 basert sak til bilde og videobehandling. Hvilken PCIe 4.0 SSD (av konsumertype??) er det som regnes som best i dag? For videoarbeid er det vel gjerne sekvensiell ytelse viktig? Det må gjerne være litt størrelse på den. 1TB og oppover. Det er litt usikkert om når jeg kommer til å kjøpe den, da jeg må vente til jeg flytter inn i nytt hus, og det kan ta en måned eller to enda. Men forhåpentligvis er det ikke så alt for lenge til. Det kan komme ut nye pcie 4.0 ssder innen da, men det vurderer jeg når den tid kommer. Jeg har sett litt på Seagate Firecuda 520 2TB.
 10. Jeg kan finne på å kjøpe en. Lurer på hva prisen er
 11. Hello! https://www.tomshardware.com/news/micron-finally-rolls-3d-xpoint-ssd-x100-billed-as-worlds-fastest-with-25-million-iops-and-9-gbps?fbclid=IwAR39XQ3Kw_Dd8CqLvi-DyNZdp12sRhqpelUsxL1lxwoabbzf3hHQzzb2sfQ
 12. Pixel 4 telefonene kommer nok til norge. Men det er en ting jeg ikke skjønner. Snapdragon 855 HAR WiFi6 / 802.11ax støtte .... men så bruker de den ikke? Det er fort en dealbreaker for meg, siden jeg nettopp har invistert i en Cisco C9800L WLC og C9120 APs. Er det bare en sertifiseringssak, slik at de vil aktivere funksjonaliteten med en SW-update, a'la det HTC gjorde med quick charge på noen telefoner? Det å lansere en slik telefon i slutten 2019 uten wifi6-støtte er helt fjernt for min del.
 13. Hm Hovedkortet mitt har tilsynelatende ikke post for den intel nøkkelen for å kunne bruke annet enn intel-disker i nvme raid (noe jeg seff fant ut etter jeg hadde bestilt nøkkelen). Har derfor prøvd å sette opp et softwareraid 0 med 2x Samsung 970 evo+ både med den "gamle måten" i disk management" og storage spaces- Men ytelsa blir bare minimalt bedre enn med single drives. Any ideas? Screenshot med storage spaces:
 14. OK. Jeg har hatt en tendens til å velge egendefinert skalering, da jeg ofte synes at standardskaleringene i windows blir enten for litt store eller for små. Men har ikke prøvd 14" 4k før, så får se hvordan det blir. SSDen misset jeg første gangen. Såvidt jeg husker er det vel datacenter-ssd? Jeg har bed om pris (laptopen må spesialbygges) med HP sin 2TB ssd, selv om jeg ikke vet hva det er som står i den enda. Atea (som skal levere den) vet heller ikke hvem som har produsert den. Alt jeg vet er dette: http://h20195.www2.hp.com/v2/GetDocument.aspx?docname=c06308183 og at den har produktummer: 4WG96AV og at det er en TLC sak. Hvis noen har noen ideer, så fyr løs. Når jeg ba om pris, så hadde jeg tenkt å spe på med en 2TB 860 pro ssd jeg har som sekundærstorage i G3-laptopen jeg har i dag. Men fant ut etterpå at G6 ikke har 2,5" drivebay, så da blir spørsmålet om jeg skulle gått for SSDen du linka til likevel. Samtidig så har jeg 2x 2TB Samsung T5 og 1x Samsung T1 liggende, så jeg kan egentlig bruke dem litt oftere i stedet. Så har en mistanke om at ssd-en fra hp blir med på kjøpet. Men det er ikke skrevet i stein enda. Får virkelig håpe at det er en EX 590 og ikke en 660p. Er det en 660p så kan det godt hende jeg bytter den ut med noe annet senere.
 15. Det er en 14" og valget sto mellom 1080p og 4k. 4k panelet var bedre på alle andre måter også (farger, nits), så derfor ble det valget. Har en tilsvarende G3 laptop i dag, og den har et 1440p panel, noe som funker helt greit. Jeg har også en tilsvarende G3 som jobblaptop med 1080p panelet, og det funker også helt fint, men jeg liker 1440p panelet bedre uansett. Om dpi-skaleringa i windows takler et 4k panel i samme størrelse, gjenstår å se, men jeg regner med det går fint. Det får være nok off topic.
×
×
 • Create New...