Jump to content

Lock-Aze

Medlemmer
 • Content Count

  4014
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

126 :)

About Lock-Aze

 • Birthday 11/10/1983

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nei, men jeg utdannet meg videre etter at jeg hadde tatt fagbrev og flyttet meg over til ett annet fagfelt.
 2. Da får bedriften legge det som ett premiss for opplæringen. Hvis man bruker tid/krefter for å opparbeide seg erfaring som gjør at en er verdt 2-300K ekstra i arbeidsmarkedet, hvorfor skal du være igjen i en bedrift fordi «du er skyldig dem det» har de investert 100-200K i året i utdanning. Så har de midlene til å betale den ekstra lønnen som man nå er verdt. ellers er det ganske vanlig å ha en kontrakt som sier: du får følgende opplæring mot at du binder deg Xx mengde tid til bedriften.
 3. Eller man kan innse at man nå har fått mer kompetente medarbeidere som burde kompenseres for at de gjerne har brukt sin fritid på å lære seg nye deler av faget sitt. Selv om det er arbeidsgiver som har betalt skole/kurs, så har slike aktiviteter en tendens til å foregå tildels på fritiden.
 4. For å forenkle, hvis du har 2 millioner i lån og huset er verdt 3 millioner, så har du krav på 500K ikke 1,5MNOK Hva du/dere har gått inn med tidligere er irrelevant i denne sammenhengen(siden dere gikk inn med summen sammen), hvis dere hadde solgt huset. Så hadde eventuelt overskudd blitt delt 50/50
 5. ja, millionlønn innenfor it er ikke akkurat noe jeg ville sagt var veldig uvanlig. Fokuset burde heller vært på hvor spennende stillingen var og hvor kvalifiserte/gode søkere som kom til heller enn ett fokus på penger.
 6. Enig, hvis man er usikker så bare spør etter lønnsrammene for stillingen. Ellers, så kan du si at du ser på en lønn mellom 7 og 800K og er villig til å diskutere rundt eventuelt andre goder i stillingen. Jeg anbefaler å søke på flere stillinger for å ha litt spillerom. Mange som trenger it-folk i dag og det skader ikke dine sjanser hvis du sier at: Ja, jeg er i en situasjon hvor jeg leter etter nye utfordringer og har andre potensielle jobbsøknader som går simultant med denne.
 7. Lykke til, er spent på om meta er begynnelsen på slutten for godeste Zuckerberg... Har meta dype nok lommer til å holde skuta flytende til de får nok inntjening på metaen sin....?
 8. Jeg sa ikke det IKKE var sovevogn, jeg sa du MÅ ha sovevogn og det er ikke mange av dem. Det er ikke null problem å sove i vanlige sittestoler, det er helt forferdelig. De gamle togene der stolene faktisk kunne legges skikkelig bakover var gode. Igjen, jeg (og en del flere som jeg kjenner) kjører heller strekningen Mo - Trondheim enn å ta natt-toget.... Får man ikke sovevogn så er valget ditt enten: A: Ha vondt i nakke/rygg etter å forsøke å sove i en stol. B: Ta bilen fatt, som ofte er ett godt alternativ. Det høres ut som du ikke er fra området og tror det er samme vogner som går på Bergensbanen som de som går imellom Bodø og Trondheim... Tips: Det er bedre tog som går på de strekningene enn de som går her Nord, så ikke sammenlign disse togene, for da sammenligner du pærer og poteter.
 9. Hvilket natt-tog har du tatt? Uten sovevogn er man mattis, mellom Mo-Bodø går det til nød greit. Men natt-toget Mo-Trondheim er en lidelse uten sovevogn, vondt i både rygg og nakke. Dette er siden det er klin umulig å legge ned setene til en behagelig posisjon for å sove blandet med steinharde seter. Jeg kaster meg heller i bilen og kjører turen og overnatter på hotell enn å ta natt-toget på denne strekningen. Dette fordi jeg skal fungere dagen derpå, det gjør jeg ikke etter enn natt i det toget. Det blandet med gleden av å sitte på en fjellovergang med ett tog som har stoppet og trenger en time eller to og fryser både øra og ræva av seg mens man venter på at de skal få startet toget igjen gjør at jeg holder meg unna togene på denne strekningen. lever de togsettene som skrapjern, der de hører hjemme.
 10. Så problemet er at i altinn så får du ikke logget på med faceid? En tjeneste som teknisk sett kunne vært implementert på kort tid. Du nevner ingen ting som taler for Digipost annet enn ett ønske om å tvinge folk over på tjenesten istedenfor å implementere det i altinn. poenget mitt er: teknisk og praktisk sett er Digipost en overflødig tjeneste som enkelt kunne vært implementert i andre offentlige tjenester. Det er snakk om en offentlig godkjent kryptert epostserver… Det er ingen ting annet enn politisk sematikk som gjør at vi (desverre) har Digipost.
 11. Digipost er en epost-tjeneste (betalt sådan, det koster penger for det offentlige å bruke denne). Forklar meg (igjen) hva som er fordelen med at vi skal ha (en til) privat tjeneste for å motta epost ? Nei: Disse brevene kommer IKKE fra posten, de blir sendt VIA posten. Man hadde en flott tjeneste (altinn), men regjeringen var for redd for at posten skulle miste inntekter når postombæring ble satt ut på anbud, så derfor ga regjeringen mer eller mindre posten oppdraget med å bygge en privat (betalt) epost-server. Selv om man har gode løsninger som dekker det samme behovet på plass i det offentlige. Poenget er enkelt: Hadde altinn forsvunnet i morgen, så hadde man merket det ekstremt godt. Hadde digipost forsvunnet med beskjed om at meldingene heretter blir levert i altinn, så hadde man knapt nok lagt merke til det. En overflødig tjeneste, levert fordi man var redd for at posten skulle miste inntekten sin når postombæringen ble privatisert og lagt ut på anbud, helt unødvendig og noen burde se at dette er bortkastet bruk av offentlige midler.
 12. Konseptet er søppel, har null nytteverdi og er dekt av andre offentlige løsninger... Jeg har ikke lyst på (eller behov for) en ekstra offentlig digital postkasse. Jeg har altinn, teknisk og praktisk sett kan alt som sendes til digipost sendes til altinn. Dropp hele konseptet, det var utdatert før det ble innført.
 13. Ja, det er det. Poenget er at du blir da ikke lønnet fordi du jobber hardt/har stå på vilje. Du blir lønnet etter hva arbeidsgiver mener du er verdt. Igjen, å premiere de som gjør det best på skolen får de færreste til å yte bedre (der er vi enige). Jeg er også for mer diversifisert læring, for det som er problemet er at slik skolen er nå. Så ramler man igjennom på begge sider av skalaen, er du for dårlig: pugg mer. Tar du ting for lett: her er mer av samme rælet. Ikke mer spennende/utfordrende oppgaver. Bare flere oppgaver, å få alle til å passe i samme form er en dårlig ide, både for de som liker mer praktisk anlagt skolegang og de som passer fint i en akademisk hverdag.
 14. Hvis dette hadde vært snakk om arbeidslivet, så hadde svaret gitt seg selv. I alle andre aspekter av livet så er det stort sett utfall som premieres. Ja, noen har jobbet hardere enn andre og ikke fått toppkarakter.... Det er ikke alle som klarer å få ett vitnemål med bare toppkarakterer. Men hurra krenkefesten... Fordi dette ikke er noe alle klarer, så skal man frata de få som kan klare det muligheten til å bli premiert ? Det blir nevnt en del rundt motivasjon, jeg er ganske sikker på at motivasjonen for de som jobber hardt ett helt år for å få toppkarakterer ikke er å få ett diplom, roser, pene ord og noen tusenlapper. Motivasjonen ligger nok mer i at de enten har noe de strever etter akademisk (ett studie som krever høye karakterer for å komme seg inn) eller at de rett og slett motiveres av å være best. Det er snakk om videregående skole, læreren sin oppgave er å sørge for at faget er spenstig og interessant, samt legge opp undervisningen slik at den fanger bredden av de som er tilstede (ikke en enkel oppgave). Å fokusere på at kanskje 1 av la oss si en klasse på 20+ (eller kanskje en eller to på ett klassetrinn) får en oppmerksomhet helt på slutten av året fordi denne personen har klart å gjøre det bra akademisk sett i samtlige fag blir litt feil fokus. Har flertallet hatt godt læringsutbytte er ett legitimt spørsmål, å føle seg krenket fordi "noen fikk" og det var selv om alle gjorde en innsats blir litt som barnehagen, og deltagermedalje for alle. Alle fikk medalje, men samtidig vet alle at hvem som "egentlig" var best. Bedre å ta ett skritt tilbake og se på om skolen klarte å tilrettelegge for flertallet enn å henge seg opp i detaljen med at den(de) beste eleven(e) fikk en medalje, en klapp på skulderen, noen fine ord og en symbolsk sum.
 15. Lock-Aze

  Bestemors arv

  Penger som man ikke har krav på, er ikke noe man kan forvente å få. Spør faren din pent om det er mulig å få til en ordning, enten med forskudd på arv. Eller at han står som kausjonist på lånet ditt, det at foreldrene har penger betyr gjerne akkurat det: At foreldrene har penger, om de velger å dele eller bruke disse pengene på seg selv er helt opp til dem. At du føler det er urettferdig er akkurat det, en følelse, kjip sådan men en følelse. Det er uetisk av deg å forvente å få bare fordi din far har fått disse pengene, spør pent og forsøk å få til ett samarbeide, å "kreve" penger du ikke har krav på gir bare dårlig stemning. Ett bedre råd er å finne ut hvor mye dere har å rutte med i måneden, sett opp budsjett. Planlegg å spar pengene til bolig, så tar dere alt utover det dere sparer som bonus.
×
×
 • Create New...