Jump to content

Newton

Medlemmer
 • Content Count

  4288
 • Joined

Community Reputation

2548 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Nei. Jeg har lastet ned appen og sjekket dette, og det er ikke mulig å kjøpe Premium-abonnement fra iOS-appen. Det henvises kun til "Spotify’s official website" for dette.
 2. "Der kan man laste ned Spotify-appen og betale Spotify-abonnement. Spotify får 70 prosent av abonnementsbeløpet. Resten beholder Apple." Dette er direkte feil. Man kan ikke betale Spotify-abonnementet gjennom appen for iPhone/iPad. Man må betale via Spotify sin egen hjemmeside og betalingsløsning, og dermed får Spotify 100% og Apple 0% av abonnementsbeløpet. Deretter kan man logge inn på sin Spotify-konto med gratis-appen for iPhone/iPad, og nyte sin Spotify Premium musikk, fortsatt uten at Apple får en krone ut av dette. (NTB har ofte vist seg som en unøyaktig kilde når det gjelder teknologinyheter, og dette var dårlige greier.)
 3. Har du kilder på at det er et utstrakt problem "at de slutter å fungere etter en stund"? Det termiske designet i MacBook Air virker da helt kurant. For det første har den en CPU med TDP på bare 7 Watt, som ofte brukes i maskiner med passiv (vifteløs) kjøling, mens Air har en vifte som trår til ved behov og som sørger for jevn ytelse med minimal throttling selv ved full belastning. For det andre er plassering av luftinntak til høyre for kjøleribbene i blidet ditt, og vifte til venstre, er en helt logisk konstruksjon som sørger for at luften stømmer over kjøleribbene som den skal, når viften settes i gang. Det er jo ingen andre nevneverdige åpninger i maskinen enn luftinntaket til høyre og den like store utblåsningsåpningen til venstre, så den kontrollerte luftgjennomstrømmingen sørger for at prosessoren får akkurat den kjølingen den trenger av luften som dras over kjøleribbene. For det tredje: prosessoren i en bærbar maskin blir normal svært varm under maks belastning, men både kjølesystem, sensorer og prosessorens egne beskyttelsesmekanismer sørger for at varmen holdes innenfor produsentens spesifikasjoner for maksimal temperatur.
 4. Pussig nok ser det ikke ut til at noen av de som har meninger om T2 i den tråden har erfart problemer med KP selv...
 5. Ja, jeg har oppdatert min gamle iPhone 5 uten SIM-kort, brukte bare Wi-Fi.
 6. Hva er fordelen med ANT+, framfor Bluetooth (LE)?
 7. Nei, du finner ikke T2-brikker i noen iOS-enheter. T2 er for øvrig en SoC basert på ARMv8, som er å finne i en del Mac-modeller, der den kjører sitt eget OS og ivaretar sikkerhetsfunksjoner, kryptering, SSD-kontroller, DSP, lydkontroller, m.m.
 8. MacBook Air 2011 og MacBook Pro 2011 har Sandy Bridge CPU med HD Graphics 3000, og er derfor ikke støttet. MacBook Air 2012 og MacBok Pro 2012 har Ivy Bridge CPU med HD Graphics 4000, og er støttet av Catalina. Selv om MacBook Air 2010 og 2017 tilsynelatende ser like ut utvendig, så er det mange endringer internt, og delenummer og -spesifikasjoner er ikke de samme. Hovedkortene er f.eks totalt redesignet, batteriet er større, SSD-standarden er oppgradert. WiFi, Bluetooth, USB, Thunderbolt osv. er oppdatert til nye versjoner. Det meste av betydning er altså forandret.
 9. Det er to motstridende interesser her: Vi som har eldre maskiner og som ønsker nyeste macOS med alle fancy nye funksjoner helt til maskinene dør av alderdom, kontra de som kjøper nye maskiner og ønsker et OS som er best mulig optimalisert for å utnytte ny hardware, uten å måtte dra på flere GB lecacy-kode for å støtte 10-15-20 år gamle maskiner. Dette går bl.a på prosessorarkitektur, GPU/grafikkrammeverk, støtte for 32/64-bit kode, mange funksjoner som rett og slett ikke er mulig å få til eller vil gi en subpar opplevelse på eldre hardware, m.m. Og det handler ikke minst om hvilket nivå man ska legge et "minste felles multiplum» på, som om man legger listen for lavt lett kan legge begrensninger på nye funksjoner, optimalisering og utnyttelse av nye generasjoner hardware. Det kan selvfølgelig være surt for oss som sitter med en og annen eldre maskin som ikke får tilgang til nye "goodies" gjennom siste macOS, men jeg har en viss forståelse for at man må dra en strek et sted for å unngå at macOS blir en mastodont på størrelse med Windows, og nedtynget av legacy-kode som er håpløs å vedlikeholde for eldgamle maskiner som nesten ingen bruker lenger. På den annen side, har man en gammel Mac Pro fra 2008, eller en PowerBook G4 fra 2004, så vil de faktisk kunne brukes fortsatt på samme måte som man "alltid" har gjort, med de samme gode gamle programmene og den versjonen av OS X man måtte ha installert. Bruker man fortsatt slike maskiner så er man neppe spesielt opptatt av å ha det raskeste, nyeste og hotteste til enhver tid uansett, og dersom ens behov for programvare og ytelse ikke har endret seg vesentlig de siste 10 årene, så er det jo bare å tusle videre med det man har.
 10. Ehmm...jo! Prisen, at det er gratis, er faktisk det vesentlige her, når Apple her lanserer Catalina «as a free software update». Altså som en gratis programvareoppdatering. Ditt utsagn om at "det ikke stemmer" og "er villedende markedsføring" er ironisk nok det som faktisk er villedende, og faller på sin egen urimelighet.
 11. Jo, med unntak av at det ikke stemmer. macOS er ufri (non-free) programvare. Det du sikter til er villedende markedsføring. Det som ikke er bra er at Apple setter grensen der det er beleilig. At de i tillegg bruker dette grepet for kunstig foreldelse er enda mindre positivt. Dagens lynkurs i engelsk for nybegynnere: Definition of free: 1 :not costing or charging anything https://www.merriam-webster.com/dictionary/free Oversatt til norsk: gratis
 12. Vel, da har du to maskiner som er henholdsvis 8 og 9 år gamle, kjører macOS High Sierra, og fortsatt får regelmessige sikkerhetsoppdateringer (5 stk hittil i år, sist for et par uker siden). Så noe støtte har de gamle maskinene dine, og det er neppe slik at tingene du bruker de til slutter å virke med det aller første bare fordi du ikke får installert Catalina.
 13. Ja det er nok like greit at du gir deg, siden du ikke klarer å påvise noe feil i min argumentasjon eller tilføre noe nyttig til diskusjonen...
 14. Dette var to uavhengige men lignende exploits fra samme kilde. Den første, som kun rammet Chrome på iOS ble oppdaget i April og fikset av Google to måneder senere. Den andre, som rammet WebKit og Safari ble oppdaget i august, og fikset gjennom iOS-opppdateringer halvannen måned senere. Slike exploits trenger med andre ord ikke nødvendigvis å henge sammen med nettlesermotoren (WebKit, Blink, osv) men kan like gjerne ramme andre deler av nettleserkoden, som i det første tilfellet. I relaterte nyheter har vi dette, for å holde oss til det dagsaktuelle: https://www.digi.no/artikler/skadelige-apper-med-over-330-millioner-nedlastinger-ble-funnet-pa-google-play-i-september-dette-er-de-storste-truslene/475417 Og slik går no dagan... malwertising, adware, malware, osv. er en konstant katt-og-mus lek som angår alle plattformer, relativt uavhengig av OS, nettlesermotor eller nettleser. Dette kan illustreres med hvor bredt nedslagsfelt eGobbler har: eGobbler Targeting By Operating System
 15. Apple fortalte verden om disse sikkerhetshullene i februar, da de rullet ut en oppdatering for å fikse disse: https://support.apple.com/en-us/HT209520 På den annen side "glemte" visst Google å informere om at deres eget Android også var rammet av målrettet hacking mot Uighurene på samme måte, det må vel ha vært "i strid med deres egen propaganda", eller hva?: https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2019/09/03/confirmed-googles-android-suffers-sustained-attacks-by-anti-uighur-hackers/
×
×
 • Create New...