Gå til innhold

(SPOILERTRÅD) Game of Thrones - For oss som har lest bøkene || IKKE bruk sitering av brukere utenfor tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Episode 10 kommer nesten til å ha for mange fantastiske ting i seg, spesielt nå som de utsetter Stannis sin ankomst ved the Wall til episode 10. Episoden vil da inneholde:

 

1. Jon drar for å forhandle med Mance, og Stannis redder the Wall. Er rimelig sikker på at dette skjer i denne sesongen, sjekk 1.38 i denne traileren https://www.youtube.com/watch?v=xZY43QSx3Fk De rytterne kan vel ikke være noen andre enn Stannis sine styrker. Tidligere tenkte jeg at Jon kanskje kom til å bli valgt til Lord Commander i slutten av sesong 4, men etter at de utsatte Stannis til ep10 tror jeg det simpelthen blir for mye av hendelsene ved the Wall stappet inn i én episode.

 

2. Bran møter the Children og Bloodraven. Episoden heter The Children, noe som bør være bevis nok. Beskrivelsen av episoden på IMDB sier også "Bran learns more about his destiny". http://www.imdb.com/title/tt3060860/?ref_=ttep_ep10 Jeg er veldig spent på hvordan the Children og Bloodraven vil se ut i serien!

 

3. Daenerys får vite at dragene hennes har spist et menneskebarn, og lenker dem fast. Det er dette de fleste spekulerer i på ulike forum. I beskrivelsen av episoden på IMDB står det blant annet "Daenerys must face harsh realities".

 

4. Brienne og Pod-scene der Brienne biter av øret til en eller annen. Intervju der hun sier dette: https://www.youtube.com/watch?v=N8EsX9Re17k. Brienne og Pod kommer antakelig til å møte Arya og The Hound, siden begge er på vei til/fra Eyrie. Kanskje blir det en kamp mellom Brienne og Hound, og kanskje er det Hound som får øret bitt av?

 

5. Tyrion blir befridd og dreper Tywin og Shae. Ikke mye mer å si her, det kommer garantert til å skje i denne episoden.

 

6. Sesongen endes med en Lady Stoneheart-scene. Det er mange som er usikre på om hun kommer til å være med, men jeg er ganske overbevist. Vi har jo dette bildet fra Lena Headeys instagram (skuespilleren til Cersei) http://instagram.com/p/nEeNM0PA3L/.

 

Er også en video med previews fra all musikken i sesong 4, der én av sangene heter "Oatthkeeper". https://www.youtube.com/watch?v=hd-RBTvLhI4 Ganske sikker på at denne musikken ikke har vært i noen av episodene så langt, og den er jo perfekt til introduksjon av Stoneheart. Navnet kan jo også tilsi at Brienne og Pod vil møte henne, da Catelyn i bøkene mener Brienne har brutt løftet om å redde døtrene hennes. I så fall vil Brienne sin story ha blitt forhastet en del.

 

Alt i alt kommer denne episoden til å være full av overraskelser for de som ikke har lest bøkene, kanskje litt for mange? Gleder meg i hvert fall vilt til å se ansiktsuttrykket idet mange av disse tingene skjer.

 

EDIT: Som FBEN skrev nedenfor så glemte jeg å nevne en viktig hendelse:

 

7. Arya drar til Braavos! (Og the Hound dør, enten på grunn av det såret, eller kanskje han blir dødelig skadet i en eventuell kamp mot Brienne)

 

Skuespilleren som spiller the Mountain skal visst også spille i tre episoder, så vi vil antakelig få en scene der han sakte men sikkert dør av giften til Oberyn, kanskje med Qyburn som gjør eksperimenter på ham.

Endret av barkebrød
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eneste jeg er "skuffet" over er at det ikke ble noe "The Wall is yours, Jon Snow", selv om burnen på Slynt er kjærlig velkommen.

 

Edit: Resten av episoden var råbra. Samtlige andre i sofaen rundt meg satt konstant på kanten og pusten ble holdt flere ganger. Da Ygritte møtte Jon kunne man høre en nål falle i stua her :D

 

Og damn. De langene scenene som roterte rundt og over Castle Black. Nerdeporno.

Endret av Lakus
Lenke til kommentar

Eneste jeg er "skuffet" over er at det ikke ble noe "The Wall is yours, Jon Snow", selv om burnen på Slynt er kjærlig velkommen.

 

De hadde ingen characters som kunne si det :[

De eneste som hadde noen form for makt i Castle Black var Slynt, Ser Aliser og Maester Aemon, og de to første hater ham, og den siste utelukkende fungerer som rådgiver...

Det er klart de kunne fått Grenn til å si det, men det hadde ikke blitt det samme som en så vektig character som Donal Noye...

Lenke til kommentar

Det var vel ikke veldig opplagt, du kan sikkert tilgi om noen ikke fikk det med seg ;)

Godt mulig, jeg husker ikke. Og det er vanskelig å vite når det er åpenbart eller ikke. Jeg skjønte f.eks. ikke at Loras og Renly var homofile før jeg så serien, men etterpå synes jeg det var superåpenbart. Hindsight is 20/20, som de sier...

Lenke til kommentar

Jaqen gikk meg hus forbi, men det skylder jeg på at jeg rett og slett ikke fokuserer på beskrivelsene til Martin - det er så mange characters at når han bytter navn på folk, eller som i AFFC når kona til Rob visstnok blir bytta ut, så har jeg ikke sjans til å legge merke til det. Thank god for the wiki :D

 

Men med The Hound var det jo kombinasjonen av hesten hans, han duden som reagerte så sterkt på at Brienne var ute etter The Hound, og den fyren som var større enn Brienne som til sammen hintet sterkt.

Endret av Shruggie
Lenke til kommentar

Tror slett ikke Jaquen var så åpenbart for de fleste. At Pate plutselig var i live i siste kapittel var riktignok et tydelig tegn på noe faceless man-greier, men svært få la nok merke til at beskrivelsen av den mystiske mannen i prologen var prikk lik beskrivelse av Jaquen. I ettertid er det derimot ingen tvil!

 

The Hound er det nok fler som la merke til, men tror ikke det var ment å være spesielt innlysende.

Endret av Serjiously
Lenke til kommentar

The Hound dør...? Har du ikke lest bøkene? The Hound blir riktignok skrevet ut, men Brienne og Pod møter ham jo på The Quiet Isle, selv om de ikke kjenner ham igjen.

 

Er ikke det bare en teori? Er selvfølgelig noen teorier som er mer åpenbart sanne enn andre. Hvis teorien om Hound er av den sorten så hadde jeg ikke fått det meg med i hvert fall.

Endret av barkebrød
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...