Jump to content

Lakus

Medlemmer
 • Content Count

  22947
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Lakus last won the day on September 29 2019

Lakus had the most liked content!

Community Reputation

5651 :)

About Lakus

 • Birthday 07/05/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

48616 profile views
 1. Det er litt irriterende at det ikke er bedre håndtert i Windows siden det på TV'er ser amazing ut allerede. Da spesielt på OLED etter min mening. Konsollene f.eks kjører jo HDR perfekt i både menyer, spill og video, men Microsoft har virkelig ikke gjort noe med HDR i Windows og det er veldig tungvindt. Jepp. Men for min del kan jeg ikke forsvare å ta vare på en skjerm til 22K i påvente om at i fremtiden vil det kanskje bli fikset, være det fra Samsung eller Microsoft. For alt jeg vet vil de kludre det til for hverandre. Forhåpentligvis har det kommet tilsvarende i smalere format innen den tid da HDR fungerer fint er kommet. Den slideren skal vel egentlig være for å korrigere lystyrken på SDR innhold når HDR er aktivert i W10. Men med tanke på hvor dårlig det håndterer HDR generelt er jeg ikke overrasket over om det påvirker bildet på begge ender. Har uansett den samme slideren helt til høyre selv. Desktopen ser helt dust ut uten.
 2. Jeg kommer til å levere tilbake min Neo G9 til Elkjøp en gang de nærmeste dagene. Det er jo en enestående skjerm egentlig, men det skurrer litt i totalen her for min del. HDRen er i teorien det beste du får i monitorer akkurat nå, og når alt fungerer er det faktisk ganske magisk å spille f.eks Doom i fullskjerm. Den er så kjapp og bildet så fullt av liv at det faktisk gjør spillet morsommere. Men jeg sliter med et par ting, som f.eks hvordan HDR er håndtert. Det er litt vanskelig å sette fingeren på det, men det føles veldig som at skjermen ikke snakker skikkelig sammen med PCen. I YouTube videoer og filmer med HDR så fungerer ting 110%. Ting lyser opp og ser kjempebra ut, samtidig som dimmesonene holder de mørke områdene mørkere enn noe som ikke er OLED burde. Det fungerer mao fantastisk. Men start opp tre spill og du blir motatt med tre forskjellige bilder. Ett kan være utvasket og blast, ett kan være i overkant kontrastrikt og det siste ser perfekt ut. Jeg overdriver her nå, men det føles som sagt som om det er noe som skurrer mellom PC og skjerm, og av hva jeg har sett på nett svarer AMD og Nvidia at de i sine tester ikke kan se noe galt i deres signaler som blir sendt til skjermen. Så da er det opp til Samsung da. Det er også litt flimmer og etterslep mellom høye kontraster når man kjører den i 240hz modus - noe jeg selsagt vil kjøre og vil slippe når den koster såpass mye. Bredden er i utgangspunktet veldig fin og nyttig, men jeg hadde en 21:9 34" fra før og det oppleves trangt å skulle dytte to smale vinduer på siden av det større vinduet i midten jeg vil ha. Og ekstra skjerm sidenav en 49" resulterer i at jeg skrur hodet av ryggraden når jeg skal se til siden. Så jeg har egentlig bestemt meg for å gå tilbake til 21:9 34" med 27" på siden. Bare så synd at det ikke er noe som ligner der ute i 34". Så. Om noen vil ha en Neo G9 til 17500kr så pling på, jeg leverer den som sagt tilbake snart. Kjøpte den fra Elkjøp med Kundeklubb-rabatt så det er den prisen. Sier det bare sånn hvis noen her VET de skal ha en og ikke vil vente på at noen får den tilbake på lager.
 3. Ja, jeg ble oppringt av kundeservice av en annen grunn nå nettopp og spurte om tilbudet og fikk tilbakeført 20%. Så hvis noen har eller skal kjøpe en Neo G9 så er det absolutt verdt å høre med dem først. Evt etter i mitt tilfelle.
 4. Lakus

  Elbil-tråden

  Det hadde jeg aldri fått lov til i blokka mi.
 5. Jeg fikk min fra Elkjøp i går og kundeservice bare stoppet kommunikasjonen da jeg spurte om tilbudet og de skjønte det var den jeg hadde kjøpt Edit: Oppdatering lengre ned
 6. "NOTE: To use this arm with the ultra-wide, curved Samsung 49" Odyssey G9, the accessory HX Heavy-Duty Tilt Pivot is required. See Tech Specs." https://www.ergotron.com/en-us/products/product-details/45-475#?color=white
 7. Jepp. Det er det profittmessig om man timer ting. Men jeg gidder ikke bruke energi på å time markedet, uansett hvor høyt eller lavt det går eller hvor enkelt det virker. Jeg har målene mine mer i tid enn i kroner. Kjøper når ting går i dass og selger etter en periode basert på når jeg kjøpte meg inn. Og per i dag ser jeg ikke noe vits å selge. Jeg har nettopp sett at BTC er verdt 64K. Supert. På tide å kjøpe når den går ned mest mulig. Lettere å kjøpe på bunnen enn å selge på toppen.
 8. Ikke for å være kjip, men når vi først er her, er det ikke litt obvious? Om det blir helt 2017-tilstander skal ikke jeg late som jeg har noen krystallkule-svar på, men det ville tilsvart et fall til 10K. Alle ville ha store investorer inn slik at markedet kunne få en skikkelig opptur. Nå er de her, og det fikk man. Og nå gjør de akkurat som forventet i et så uregulert marked som det er mulig å få. Så fort prisen ikke føk opp rake veien etter å ha brutt 60K var det etter min mening på tide å revurdere alle ens posisjoner. For min del har strategien alltid vært enkel: HODL - kjøp litt til når prisen har dumpet skikkelig.
 9. Småting, men de har irritert meg litt underveis. Photo Mode for meg rendrer spillet i 21:9, men musa kan ikke bevege seg utenfor 16:9, som betyr at det er elementer i Photo Mode jeg ikke kan bruke. I alle menyer så rendres de i 16:9 med black bars på hver side, men tooltips osv rendrer utenfor bildet - "bak" de sorte strekene. Relativt ofte når jeg reloader (enter bare ved å sta rte spillet eller fordi jeg dør etc) rendrer spillet i 16:9 med black bars. Enkel fix med å trykke Esc og Resume, men likevel. Testet kjapt om bildet i 21:9 er korrekt og det ser sånn ut. Kanskje det er segmenter som blir rendret med en lavere FOV eller noe som har fått meg til å tro at bildet har vært avskåret noen ganger - vet ikke.
 10. Spiller på 34400x1440 selv, men er ganske sikker på at bildet er avskjært, altså ikke "ekte" 21:9
 11. Ikke for å være en dust, men følger deg opp her med screen ingame utenfor Photo Mode. Kun fordi jeg var inne på en klubb og hadde masse ansikter jeg kunne lett se på en gang og kom på detta herre herre. Vil påstå at det er en god variasjon av ansikter og at de gjennomsnittlig ser veldig bra ut. Varierer fra OK/helt kule til overrasskende overbevisende. Lyssettings mtp både raytracing og omgivelser vil selvfølgelig spille en rolle her da. På noen av konsollene derimot... sheesh. Det ble tre innlegg her på rappen, men er litt gåen etter jobb så hjernen tar en ting om gangen her nå 😛
×
×
 • Create New...