Jump to content

Achylles

Medlemmer
 • Content Count

  831
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

283 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Er ikke så sikker på at Daenerys ikke kan få barn. Jeg snakker om det som har skjedd i bøkene nå, siste Daenerys kapitlene i Dance of Dragons, hvor hun møter en khalasar ute på slettene med blod rennende nedover lårene. Det blodet skyldes enten en spontanabort (og betyr i så fall at hun har vært gravid) eller at hun har fått menstruasjonen tilbake etter lang tid uten.
 2. Mye mulig. Det jeg først og fremst tror er at westeros vil forandres politisk. Flere kvinner/bastarder/handicappede/osv i maktposisjoner
 3. Jo. Ettersom Viserys aldri fikk noen barn er det Daenerys som er hans arving. Aerys hoppet elegant over Rhaegar sine barn og lot Viserys komme på toppen av tronrekkefølgen
 4. Er det innafor å avspore episode-leak diskusjonen med litt GOT snakk? Når det gjelder Jamie sin reaksjon på at Cersei sier hun er gravid så tolket jeg det mer som et sånn: "Skal vi gjennom dette enda en gang" blikk. Etter alle de dårlige erfaringene. Jeg tror derimot ikke Cersei lyver. Men tviler på at barnet blir født. På en eller annen måte vil graviditeten likevel bli viktig for forholdet mellom dem, eller for den metale helsen til Cersei, ellers hadde de jo ikke tatt det med. Ellers synes jeg det er rart at ingen har kommentert lungekapasiteten til Jaime. Imponerende å holde pusten under vann så lenge. Det var fullt av fiender, inkludert en drage, rundt Jaime når han falt i vannet, men ingen å se når han kom opp igjen. Det virket litt usannsynlig på meg. Når det gjelder hvor fort alt annet skjer med folk som drar fra ene enden av kontinentet til den andre på nesten null tid, samtidig som the nights king bruker 7 sesonger på å finne veien til muren, så vil jeg tro at det skyldes at the Night's king vet veldig godt at den muren ikke bare er å spasere rett over/gjennom, og at han må ha en troverdig plan for å forsere den før det er noe poeng i å nærme seg overhodet. I mellomtiden kan han la hæren vokse seg så stor som overhodet mulig. En ting som kan ha forandret spillet er f.eks. at Bran nå befinner seg sør for muren.
 5. Beklager å vekke en eldgammel tråd til live igjen, men siden boksnakk ikke er kosher i den andre tråden måtte det bli her: Når det gjelder claim til tronen så stiller Jon helt klart sterkere enn Daenerys i TV-serien nå som vi vet om det annulerte ekteskapet og nye giftemålet. Men dersom en tilsvarende twist også skal skje i bøkene, så er ting der betydelig mer kompliserte. Faktisk utnevnte Aerys Viserys til sin etterfølger. Dette ble gjort på et tidspunkt hvor Aegon (VI) og søsteren hans fremdeles var i live. Konsekvensen av det må jo da være at Viserys faktisk hadde et sterkere claim på tronen enn det Jon Snow hadde? Kongens ord er lov. Men så har vi jo dette lille aberet at Viserys døde, og Daenerys har feil kjønn i følge store deler av Westeros sin adel, som igjen taler til Jon sin fordel. Jeg tror forfatteren legger opp til et spill mellom Jon og Daenerys. Hvor halvparten støtter den ene og resten støtter den andre, men at konflikten får en fredelig løsning enten fordi en av dem dør eller fordi de blir et par.
 6. Nja... strengt tatt var det Stannis som var mannen Arryn ville ha som arving, men poenget ditt står... Det var en grunn til at alle bastardene ble slaktet av Lannisterne.
 7. Dette vet jeg egentlig veldig lite om, men når du kikker på kartet over westeros/Essos vil du se at the dothraki sea ligger sånn ca på samme breddegrad som the reach, og Essos er et større kontinent så jeg vil tro temperatursvingningene Dothratkiene er vant med er ganske ekstreme. Sender hun dem nordover for å sloss mot wights så kan det muligens bli litt festlig (noe som kanskje vil gi rom for å gjøre et poeng ut av nettopp dette i en av episodene), men om hun holder dem i sør rundt Kings landing og slikt, eller på dragonstone så tror jeg det går ganske greit.
 8. Det må det jo? Veldig, veldig dyr fanservice ellers... Hørte at ulvene faktisk koster mer å skape enn dragene fordi pels er vanskeligere å få til realistisk. Men Nymeria hører ikke hjemme på en borg, som Arya selv også konkluderer med. Hun får nok hjelp av dem (hele flokken, ikke bare Nym) etter hvert
 9. Ikke nødvendigvis. Historien handler like mye om kampen mot the others og det kan godt være at Daenerys og Jon er viktige nøkler der, uten å bli sittende på tronen av den grunn. Dany på tronen er litt forutsigbart synes jeg, og forutsigbarhet er som kjent ikke helt GRRM sin stil. Jon har også kommet tilsvarende i fokus nå og kan virke litt forutsigbar han og. Jeg tror at de begge eller i hvert fall minst en av dem, vil dø mot slutten av historien. Jeg mener spesielt Dany ligger tynt an pga Mirri Maz Duur og "When the sun rises in the west and sets in the east, When the seas go dry, when the mountains blow in the wind, like leaves". At Jon kan komme på tronen, virker muligens opplagt nå, men det har jo ikke vært like opplagt hele veien (jada, jeg vet at det har vært noen hint! ) Men noen totalt dyster avslutning med the Nights King på tronen (eller for den saks skyld Littlefinger), Det hverken ønsker jeg eller tror jeg på. Tipper vi lander et sted midt imellom de to happy/gloomy ytterpunktene der. Er spesielt spent på hva enden på visa med the others vil bli. Om de bare knuser dem i kamp så vil vel det bare være å utsette problemet til en ny generasjon 10000 år inn i fremtiden? Hadde vært mer givende om vi fikk en slags oppheving av forbannelsen slik at Game of Thrones setter en endelig strek for deres eksistens. jeg vet ikke helt hvem jeg forventer på tronen jeg. Hvis jeg skal gjette så tenker jeg enten at the seven kingdoms oppløses fra sin nåværende form og blir til 7 riker igjen. Evt at Jon Snow havner på tronen fordi han var en outsider. (Og da mener jeg fordi forfatteren ønsker seg en outsider på tronen, ikke fordi folket i Westeros ønsker det) Mye av historien vitner om at han har et ønske om å endre samfunnet i Westeros(/Essos?) i favør av dem som ikke hadde makten ved begynnelsen av historien. (Bastarder, Kvinner, Fattige, kortvokste, slaver ...) kort sagt alle som er blitt latterliggjort eller har hatt lav status, uten noen reelt god grunn til forskjellsbehandlingen, vil få en forandring til det bedre i det samfunnet som skapes ved enden av historien, tror jeg.
 10. En summer islander? Fra samme sted som Xaro Xhoan Daxos? Joda, de finnes, selv om Westeros ikke er deres kontinent.
 11. Jeg tror ikke noen av dem ville voldtatt eller drept men de ville sikkert (pliktoppfyllende) levert henne videre sin øverstkommanderende. Og hvis de har en øverstkommanderende av Gregor Clegane eller Amory Lorch kaliber, så kunne sikkert fort en slik mishandling blitt resultatet likevel.
 12. Ja, men strengt tatt var vel alle i house Frey skyldige i å ha latt RW skje? De var jo alle informert om hva deres rolle skulle være når massakren startet. Så selv om noen av dem sikkert kan ha vært greie karer, som ikke turte å motsi Lord Walder, så var det jo på sin plass å ta hevn for at de hadde vært delaktige i RW?
 13. Dette var vel strengt tatt ikke noe nytt? Stannis kunne også se ting i flammene under ledsaging fra Melisandre.
 14. Likte egentlig den Ed Sheeran scenen jeg. Ikke på grunn av ham men mer fordi den scenen viste at en soldat kan være så mangt, selv i Lannister-hæren. Sterk sensongstart. En av de bedre dialog-episodene, med Arya sin scene som eneste voldsalibi... blir jo ikke GoT uten?
 15. Var en på reddit som skrev noe lignende. At Arya dreper folk, men sprer rykter om at det er spøkelse/ånd som kommer fra Cat. Da blir Lady Stoneheart en legende/myte som ingen ser, men som folk begynner å tro på. Hadde vært en kul løsning som kanskje er mer realistisk og som passer bedre i tv-serien. Vil også passe bra inn med Arya som faceless siden ingen vil vite at det er hun som dreper og det vil være forskjellige "personer" for hvert drap. Hadde vært en veldig fin vri på LSH det der. Enig i det.
×
×
 • Create New...