Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ekte Italienere påpeker vel strengt tatt at det stort sett handler om få, gjerne billige, ingredienser og rene smaker. Og at det ikke er så mye hokus pokus.

 

Er ikke så mye å skryte av egentlig.

 

Italiensk mat er utrolig regionalt basert og det baserer seg mye på årstider. F.eks grønnsaker som er i sesong, jaktsesong for diverse dyr osv. Det regionale spiller utrolig mye inn i deres holdninger til mat, samt tradisjoner. Hvordan man lager ting på den ekte måten osv. 

 

Det er sant det du sier om få og rene smaker, men de fleste kjøkken (alle?) er jo basert på billige ingredienser. 

 

Den italienske maten man kjenner fra italienske restauranter utenfor Italia utgjør vel omlag i underkant av 5% av hva som kan kalles "italiensk mat".

 

De færreste vet f.eks at villsvin er veldig vanlig å spise i  deler av Italia som Toscana. Skulle du være på ferie i Verona kan det godt hende du får hestekjøtt på bordet. Drar du til syd-Italia får du nok aubergine med tomatsaus og parmesan. 

 

Har bodd i Italia i overkant av to år, har aldri spist så lite pasta og pizza som jeg gjør her. Det er så mye annet godt. 

Lenke til kommentar

https://www.nrk.no/norge/eksperter_-dette-er-de-vanligste-flosklene-i-jobbannonser-1.14188218

 

Kjekt å se at dette blir tatt tak i. Jobbsøkere har måttet være så fremoverlente de siste årene at det er rett før nesegrevet går i grusen.

 

Jeg har alltid syntes det der var merkelig. Det er så virkelighetsfjernt at kun de med mest mulig falsk framtoning får jobben.

 

Alle i arbeidslivet snakker om lønn, ferie, gleder seg til å komme hjem fra jobb, osv. Men når man søker jobb, må man virkelig selge hele sjela si og være nesten totalt uærlig. Da er det ikke lov å ha noen menneskelig sider. "Jeg er egentlig veldig lat, men ettersom jeg blir betalt så gjør jeg en god nok jobb for å ikke havne på nav" kommer man vel ingen vei med...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Italiensk mat er utrolig regionalt basert og det baserer seg mye på årstider. F.eks grønnsaker som er i sesong, jaktsesong for diverse dyr osv. Det regionale spiller utrolig mye inn i deres holdninger til mat, samt tradisjoner. Hvordan man lager ting på den ekte måten osv. 

 

Det er sant det du sier om få og rene smaker, men de fleste kjøkken (alle?) er jo basert på billige ingredienser. 

 

Den italienske maten man kjenner fra italienske restauranter utenfor Italia utgjør vel omlag i underkant av 5% av hva som kan kalles "italiensk mat".

 

De færreste vet f.eks at villsvin er veldig vanlig å spise i  deler av Italia som Toscana. Skulle du være på ferie i Verona kan det godt hende du får hestekjøtt på bordet. Drar du til syd-Italia får du nok aubergine med tomatsaus og parmesan. 

 

Har bodd i Italia i overkant av to år, har aldri spist så lite pasta og pizza som jeg gjør her. Det er så mye annet godt.

Jeg innrømmer gledelig at jeg er ignorant på området. Har tross alt aldri vært i Italia.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...