Jump to content

Mchansern

Medlemmer
 • Content Count

  7201
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Mchansern

 1. Det med den lille snutten med "DAGENS" hver gang noen sier noe morsomt synes jeg er veldig bra.
 2. All energidrikk smaker jo eksakt det samme, så det blir sikkert gøy to ganger dette her. Synd. Den testen blir nok den aller kjedeligste de har hatt velger jeg å spå nå.
 3. 2006 er selvfølgelig utrolig svak, nesten urettferdig å sammenligne den med de vanlige sesongene. Av vanlige sesonger når programmet fikk satt seg så var den sesongen hvor Steinar hadde spilt i Lilyhammer og blitt venn med Steven van Zandt ganske ille. Var rett og slett slitsomt å høre på til tider.
 4. Herlig når Steinar reiser seg og begynner å gå når Bjarte sier "jeg vil ha potetgull med smak av mus!"
 5. Det pleier å være et tegn på at vedkommende tok livet sitt. Det står ingenting om sykdom o.l i artiklene og han døde i hjemmet sitt.
 6. Flauhetskonkurransen er den beste nye posten (posten posten) de har kommet opp med på flere år. Synes også "øyrådet" i slutten er ganske morsomt.
 7. Gomorra er en serie som foregår på tung napolitansk dialekt. Serien blir tekstet i Italia fordi det er såpass forskjellig fra vanlig plain italiensk. Jeg snakker flytende italiensk og forstår 50% av det som blir sagt i Gomorra, sånn rundt regnet. Det at den skulle gå på napoletano var selvsagt et villet grep fra serieskaperne.
 8. Synd Wan-Bissaka blir oversett fordi han ikke spiller på et topplag, men han har faktisk vært den beste backen i PL 18/19
 9. Ganske kul liste over 52 destinasjoner som av ulike grunner folk bør besøke i 2019. Enten det er nye og enklere visum-regler, festivaler og events eller bedre infrastruktur som gjør området tilgjengelig osv. Listen er fra New York Times. https://www.nytimes.com/interactive/2019/travel/places-to-visit.html?
 10. Haha Calcio Storico ja. Vært på det et par ganger. Viktig å være forberedt på det man skal se på, fordi det kan til tider være veldig brutalt og voldelig. Husker jeg stod ved siden av noen amerikanere som spurte meg om dette var ekte eller ei. Da jeg fortalte de at dette er ekte og at han karen som nettopp har fått et kne i ansiktet og som fossblør fra nesa tuller ikke ble de helt fra seg. Ble ikke bedre da øyet poppet ut av øyehulen på en annen spiller et par minutter senere. Spillerne er som regel lokale (yrkes)kriminelle folk som ikke er helt gode i huet.
 11. Her er en annen du kan bruke. Grønland ligger lenger øst, vest, nord og syd for Island. Forklart ved dette kartet:
 12. Jeg har merket meg ganske mange faktafeil i podcasten. I første episode om Norge sier han jo at slimålen er Norges nasjonalfisk. Det er den ikke. Den ble stemt frem i en radiokonkurranse på kødd, men resultatet ble underkjent. Har endt med å dobbeltsjekke påstander fra den podcasten nå før jeg tar de for god (nasjonal)fisk.
 13. Hvis man har muligheten så er en en tiiiiidlig morgen en hverdag i januar / februar den beste måten å besøke Uffizi på. Veldig lite folk og du får med deg det naturlige lyset i de store hallene. Har hatt min beste dag i Uffizi en iskald tirsdagsmorgen i februar. Fra mars til november er det helt uaktuelt at jeg gidder å tråkke rundt der inne.
 14. Alle som har bodd en stund i byer med heavy turist-trøkk vet jo at det ikke er spesielt gøy hele tiden. Nærmer meg tre år innenfor ZTL / centro storico av Firenze og kan med hånden på hjertet si at november - februar er de desidert beste månedene her. En god del regn, av og til noen snøbyger, men byen er levbar. Sentrum er trivelig og man kan gå mer eller mindre fritt rundt. Fra påske og til september er det til enhver tid flere turister enn fastboende i byen.
 15. Frida Karlsson med tre medaljer som junior i et seniormesterskap, WOW.
 16. Alt annet enn at Therese Johaug vinner med 30sek ++ vil jo være en gedigen skrell, så her kjempes det i praksis om sølv og bronse.
 17. Han sa i begynnelsen på eppisen med Tvedt at den var spilt inn i oktober/november vel. Så regner med de andre også er spilt inn i samme tidsrom.
 18. Han er en rotasjonsspiller for øyeblikket. Spiller en del, og en del benk. Forventes at han tar over plassen til Khedira når han fases ut. Neste år får han en mer sentral rolle i laget vil jeg tippe i og med at dette er hans første sesong i både landet og laget. Når det gjelder hvordan han har gjort det har det vært helt greit. Ikke noe mer enn hva man kan forvente, men heller ikke dårlig.
 19. Mourinho annonsert med eget show for statskanalen i Russland.
 20. Gjesten var bra valg det. Du trenger ikke være interessert i SKAM for å lære mer om norges største seriesuksess noensinne. Men når det bare blir snakk om "jasså, så du bodde i en leilighet i austin?" "ah, og den var i gangavstand til settet?" så er det uinteressant for oss som er interessert i serieskaping/hvordan SKAM ble en suksess og for folk som er interessert i SKAM. Jeg ville lære litt mer om f.eks hvordan den ble solgt til utlandet, litt mer om fokusgrupper de hadde for å utvikle karakterene, research de gjorde i forkant, hvordan ble storylines utarbeidet, gjorde de noen endringer i manus/storylines i noen av landene serien ble solgt til osv. Det hadde vært veldig interessant. Men i stedet ble det et intervju uten noen særlig dybde eller substans.
 21. Synes den siste om SKAM er den svakeste. Han prøver jo å lage noe med litt substans og tyngde. Derfor må det jo bli litt tørt av og til. Den siste om SKAM var mest "var det kult å bo i Austin?" "jøss, 100 arbeidere på sett. Var det gøy?" og lite om fenomenet bak serien osv.
 22. Den gikk gjennom! Samir Nasri har signert for West Ham i det som må sies å være kanskje den mest West Hamske av alle (?) West Hamske signeringer. Gode gud.
 23. Meget kult! Jeg har bodd i Italia et par år. Sicilia er en fantastisk ferieøy med mye flotte strender, god mat og mye fint å se på. Har i tillegg sin egen matkultur (hver eneste region i Italia har det, med forskjellige retter). Prøv Arancino (fritterte boller av ris, grønnsaker og kjøtt - utrolig godt!), pasta alla norma, cannoli og lignende. Mye pistasj og sitron dyrkes på Sicilia så prøv desserter / is med dette oppi. Viktig å huske på at når man krysser fra Sicilia så kommer man til fastlandet så kommer man til Calabria. Calabria er den fattigste provinsen i Italia og veiene mot nord fra Calabria er svært dårlige. I praksis er dette pga. at mafiaen regjerer. Men, det er på mange måter "det ekte" Italia, vesentlig billigere enn turist-resorter i Sicilia. Vær obs på at i Calabria vil nok engelsk-nivået være dårligere enn andre steder i Italia, da området er mindre turistbefengt. Om dere skulle stoppe der en dag eller til lunsj eller noe, prøv n'duja. Kan anbefale turstien "Il Sentiero degli Dei" eller "Path of Gods" i Positano. Tar 3-4 timer og er en skikkelig kul tur om været er godt. Det er det nok i sommer:
 24. https://twitter.com/erna_solberg/status/1075154155659059206
×
×
 • Create New...