Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
9 hours ago, BadCat said:

Øk til 6,5% også så man kan få bra øl og ikke utvannet skvip.

Veldig mye bra oppunder 10%. Fint rundt tall er det også. Den grensen hadde jeg likt.

Men det burde selvsagt vært lov å selge 60% i butikken/kiosken døgnet rundt. Noe annet er overformynderi. Norges lover frustrerer meg ofte.

Lenke til kommentar
Skurupu skrev (21 minutter siden):

Veldig mye bra oppunder 10%. Fint rundt tall er det også. Den grensen hadde jeg likt.

Men det burde selvsagt vært lov å selge 60% i butikken/kiosken døgnet rundt. Noe annet er overformynderi. Norges lover frustrerer meg ofte.

Både og. Litt i mot konseptet med monopol, men til gjengjeld kan Vinmonopolet skryte av utvalg og kunnskap som få, til ingen, matbutikker ønsker eller kan matche. Prisene får man gjort mindre med uansett pga skatter og avgifter.

Bedre ølutvalg (høyere %), og til dels bedre salgstider i matbutikkene hadde gjort mye for min del

Lenke til kommentar

https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2021/09/17/Nå-skal-feilparkerte-el-sparkesykler-få-parkeringsbot-24579920.ece

Quote

Hvem er det som får bota?

- Det er utleier som får gebyret, vi vet jo ikke hvem som drar seg nytte av tilbudet. Utleieren har imidlertid mulighet til å viderefakturere den aktuelle leietakeren, hvis de ikke har parkert på riktig vis.

Hva om noen flytter på sparkesykkelen etter på, eller velter den? Svært korttenkt🤡

Endret av djgudleif
Lenke til kommentar
3 hours ago, koots said:

Både og. Litt i mot konseptet med monopol, men til gjengjeld kan Vinmonopolet skryte av utvalg og kunnskap som få, til ingen, matbutikker ønsker eller kan matche. Prisene får man gjort mindre med uansett pga skatter og avgifter.

Bedre ølutvalg (høyere %), og til dels bedre salgstider i matbutikkene hadde gjort mye for min del

Har du sett hvor store ølavdelinger enkelte dagligvareforretninger har? Et gjennomsnittlig Vinmonopol har ca 12 hyllemeter med øl og det er hyller som kun går halvveis opp.

Lenke til kommentar
djgudleif skrev (15 minutter siden):

Alt som trender og alt som er populært er dårlig. Jeg er ikke hipster. Jeg bare hater å gjøre det samme som andre fordi jeg vil ikke assosieres med andre eller ha noe felles tankegods med noen. Jeg vil helst bo alene i en hule elns for å slippe å ha noe med noen å gjøre. Hadde vært chill 

Enig et stykke på vei, men det var da voldsomt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

En i nabolaget her har valgt å kutte ned en del trær rundt på eiendommen sin. Sannsynligvis for å få litt bedre utsikt fra huset deres.

Men etter å ha kuttet ned disse trærne, så ligger de fremdeles der. Tydeligvis ingen planer om å kutte opp noe som helst til ved, eller rydde opp etter seg. Så nå ser det bare ufattelig stygt ut, alt sammen. 

Lenke til kommentar

Vel, WeirdFace, så lenge naboer ikke gjør noe lovbrudd må de få lov til å ha eiendommen sin som en søppelhaug der søppelet verken lukter eller samler skadedyr på fire ben (eller to for den del). Bare sjekk gjerdekvaliteten og gå videre :). 

Det som irriterer meg nå er to ting og siden jeg ikke kalrer å bestemme hva som irriterer mest tar jeg begge under ett: 

1) 
De (altfor) mange nordmenn som er overbevist om at “norsk = bra, utelandsk = søppel”, likedygldig om det gjelder folk, ting eller tanker. Ja vi har mye godt i Norge, men for det ene og når det gjelder folk: “Brodne kar i ALLE lande/roser seg med torner blande/annetsteds så vel som her” observerte Johan Herman Wessel for 250 år siden og det gjelder like mye i dag. Norge har sin del av de brodne kar og tornene og selv om vi ikke behøver å importere flere er det ingen grunn til å slå oss for bryset og si med Torbjørn Egners “Tante Sofie” at “hvis bare alle var som oss så ville alt bli fra/men ingen andre er som oss, å langt, langt langt i fra (huff!)”. For det andre og når det gjelder tanker og ideer: Ja, vi er gode mht å utvrike et godt samfunn for det store flertall i Norge, men det ER en del visdom og skarpe hjerner utenfor landets grenser også, og de kan ha like gode tanker og ideer VI bør lære av som nårr så altfor mange med norsk pass så inderlig gjernde vil undervise resten av verdens nasjoner i hva DE bør gjøre. Nei, som Wessel avslutter med (litt tilpasset 250 års endrede samfunnsforhold): Hedre ALLE nationer/hade feil, men ei personer/er god borgers lov og lystt.  

2) 
Det faktum at vi nå etter alt å dømme skal ha å gjøre med regjering skrudd sammen av Senterpartiet/Sosialistisk Arbeiderparti/Kommunistisk Venstreparti, hvor helt særlig de to siste har to filosifier jeg absolutt ikke liker, like lite i Norge som i noe annet land: a) Filsofien om et at land blir best når “felleskapet” får suge til seg maksium fra “de rike” som de styrende (altså de selv) kan sløse bort - noe sosialsime og enda mer kommunisme har lang og veldokumentert erfaring innen. b) Helt særlig blir a) velllykket når man også kan få utøve egenskapen “vi er eksperter og vet bedre hva som er best for deg enn du selv”, altså direkte angripe friheten til dem som ikke hyler i samme kor og presse alle inn i en form som passer deres egen Frankfurter-filosofi med alt fra Gud selv til foreldreskap fordi DE ikke kan se eller forstå Guds ekstisetens og fordi DE mener staten bør indoktrinere barn til gode sosialister/kommunster tidligst mulig (og lagre arbeidskadre uten meningsrett av alle som måtte mene noe annet som forstyrrer deres selvgodhet). 

Intet folk får noen gang bedre poltikere enn det fortjenerr, men i Norge er det åpenbart uår på folk nå slik at det norske folk tross et et lettsingdig valg får langt verre politikere enn det fortjener,. Eller kanskje vi virkelig fortjeneer en skikkelig smell i Norge nå etter stadig nedsylting i egen selvgodhet og fremragethet? GJerne det i og for seg, men den A4-tenkningen og de tankefegsler som er sosialismens og kommunismens varemerke i altfor stor stil i vårt kjære Norge irriterer meg - MYE.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å, det kunne jeg da godt ha hatt, Tåkefyrste, om jeg tilfeldeigvis skulle fått noe behov for å møte NAV på deres enemerker, men neppe noe annet enn å la den forbli i lommen. En liten lommekniv har jeg hatt som vane å ha i lommen fra jeg var barneskoleelev (hva skulle vi ellers spisse blyanten eller leke "kappe land" med?). Lommekniv  trenges stadig når en gren skal skjæres, en hyssing eller et pakkebånd kappes, litt plastemballasje flås av ting,  en skrue festes midleritdig og noenlunde, osv. Knivløs mann er livløs mann! 

Lenke til kommentar

Tror man snart må begynne å iverksette sikkerhetstiltak på NAV sånn at verken ansatte eller mennesker som av ymse grunner må møte opp på NAV-kontoret personlig, føler seg utrygge. Trist at NAV ansatte blir hetset, truet, forsøkt drept eller drept på jobb. De jeg har hatt på å forholde meg til (som er flere forskjellige, da jeg  flyttet ifjor og byttet NAV kontor pga flytting) har gjort en helt super jobb. Jeg var ikke klar over at jeg hadde rett på høyere stønad enn det jeg hadde, jeg ble kontaktet av NAV og de informerte meg og hjalp meg med det praktiske. De har vært veldig respektfulle og forståelsesfulle angående situasjonen min, de vet at jeg holder på med traumebehandling og de vil at jeg fokuserer på på ta vare på meg selv, fordi behandling er krevende.  De har vært veldig empowering og støttende. Får raskt svar dersom jeg sender en henvendelse. 

Lenke til kommentar

Det er så begredelig at midtskill og for store bukser er herremote igjen. Og dette er ikke saggebukser vel og merke, det er bare særdeles forjævlige bukser uten passform som var populært den gangen. Ser ut som alle vil være i 90-tallet. Det ser så dumt ut at det går over til irritasjon.

Endret av djgudleif
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...