Jump to content

koots

Medlemmer
 • Content Count

  2198
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

481 :)

About koots

Recent Profile Visitors

16987 profile views
 1. Det å bruke en elsykkel helt uten motorassistanse er også ikke noe å gjøre, da sitter du med en fantastisk tung sykkel med dårlig giring. Du har da valget mellom en vanlig, lovlig, elsykkel, eller en vanlig sykkel og så sørge for at du kan ta buss/tog/bane hjem igjen fra der du sykler til.
 2. Vil tro det. Sjekk spesifikt hvilke fag din skole tilbyr i gruppe 2. Hjelper ikke om det bare er Engelsk B, Norsk B (får du typisk ikke ta som nordmann) og Tysk B om du bare har hatt Fransk før. Så de må ha enten et B språk du har hatt før eller ab initio språk
 3. Nei, du må ikke ha norsk, se f.eks denne fra Kristiansand Katedralskole Du velger ett fag fra hver gruppe, samt et sjette fag fra hvilken som helst av gruppene. Men om skolen feks ikke tilbyr så mange fag, så kan det være vanskelig å unngår norsk rent praktisk. Merk at du også må ha en form for norskkompetanse for å kunne studere på norske universitet og høyskoler https://www.samordnaopptak.no/info/utenlandsk_utdanning/ib/sprakkrav_uten_hoyere_utdanning/
 4. Mistenker at det er pga de er hostet på Facebook og at man har plugin eller setting som disabler tracking og content fra Facebook. Kjører jeg feks diskusjon.no i en Facebook container på Firefox så ser jeg bildene helt fint. I vanlig modus er Facebook blokkert og jeg ser ingen bilder.
 5. Jo det var den, må ha skjedd på den halvtimen siden jeg åpnet siden til jeg endte opp i tråden her.
 6. På nett skriver de nå 1,80% (1,70% for Ung), og at disse ikke er oppdatert i henhold til siste renteendring
 7. Tror det heller er insektsspray, har opplevd slik i forbindelse med reiser i/fra Afrika også
 8. På en Meny-butikk i Sandefjord har de satt opp plexiglass ved kassene for å redusere kontakt mellom ansatte og kunder. Lenke til artikkel (betalingsmur) https://www.sb.no/her-sprayer-de-antibac-pa-vognene-og-setter-opp-pleksiglass-for-a-hindre-virusspredning/s/5-73-1085772
 9. Derfor jeg ønsker å kunne ordne det slik nå (mens vi er glad i hverandre) at ved en potensiell skilsmisse har jeg ikke mulighet til å være grådig, samt ønsker at det som jo PDD er definert som mitt særeie, enkelt og problemfritt går til min kone om jeg skulle gå bort.
 10. Tenkte meg det var noe mer komplisert siden det er særeiepåbud fra arvelater involvert. Penger brukt på f.eks bil vil jo etterhvert bare regnes som brukt opp, da biler faller i verdi, men hvor enkelt er det å påvise et slikt særeiepåbud i fremtiden ved f.eks skillsmisse, om jeg ikke tar det opp? Om pengene er puttet i boliglån og den boligen i fremtiden er byttet ut også?
 11. Hei En slektning har i testament etterlatt meg 1/4 (de andre delene til mine søsken/søskenbarn) av sine besittelser, hovedsaklig stor leilighet i Oslo. Denne personen har nå gått bort, og vi er alle enige om å selge boligen. Pengesummen fra salg blir nok 7-sifret på hver av oss. Det er hovedsaklig ordlyden i testamentet som jeg lurer på betydningen av "Det ovennevnte mottar i arv skal være deres særeie. Hvis noe av den formue de overtar ombyttes i annen formue, skal også dette være deres særeie". Jeg ønsker jo at disse pengene skal komme meg og min samboer, snart kone, mest mulig til gode. Vi eier bolig sammen, hvor begge stilte med like mye egenkapital, og begge betaler like mye ned på lånet. Vi har delvis felles økonomi, en konto hvor vi betaler inn en like stor andel av inntekten vår, som alle felles utgifter trekkes av, så vi har like stor eierandel i boligen. En del av disse pengene går til å betale ned boliglånet vårt, noe investeres i bolig, og en del ønsker vi å bruke på en større/sikrere bil. Ønsker at ved en hypotetisk skillsmisse så har vi fortsatt like stor eierandel av boligen og like mye av lånebelastningen, selv om jeg har betalt ned på lån med særeie-penger. Er dette mulig? Og hva skjer f.eks om jeg plutselig dør, hvertfall da er det viktig at det kommer min kone til gode.
 12. Jobber som utvikler å ble pålagt hjemmekontor fra tirsdag kveld fra ledelsen, da jeg jobber innen forsyning til dagligvare. På torsdag fikk vi beskjed om at dette antagelig blir langvarig og de som ønsker kan reise inn på kontoret for å hente skjermer, mus/tastatur/adaptere og slikt. Hvordan produktiviteten min er vs det å jobbe på kontor er jeg ikke sikker på, ikke alle som er like kjappe til å svare på Teams/epost om man trenger noe. Har også eget "kontor" hjemme så sitter ikke i stua, hvor TV, sofa og slikt kan friste.
 13. Max von Sydow døde i dag i en alder av 90 år. https://www.nrk.no/kultur/max-von-sydow-er-dod-1.14935111
 14. Tror nok man er vesentlig mye mer i faresonen for lommetyver og generelt ran enn BT-angrep
 15. Hvordan overlever folk med kabel egentlig? Den hekter seg fast i ting, krøller seg i lomma og har en veldig kort og absolutt definert rekkevidde slik at jeg sleper med meg laptop/telefon om jeg henvender meg til en kollega for å spørre om noe. Dette sliter jo også voldsomt på kabelen slik at den blir ødelagt. Er også styr å være nødt til å ta kabelen ut av telefonen og inn i laptopen om jeg ønsker å bytte lydkilde. Med tanke på at jeg må lade laptopen etter en knapp time med jobb, så tåler jeg fint å plugge i hodetelefonene en gang i uka mens jeg selv spiser lunch
×
×
 • Create New...