Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

J-Å skrev (14 timer siden):

Giften brytes visstnok raskt ned i magesekken, så akkurat det skal gå bra.

dog, vi mennesker kan også daue av en haug ulike giftstoffer der ute, selv om det er inntak via magesekken, så hva er egentlig hovedlinjene/mekanismen til forskjellen på hvordan kroppen reagerer? Vanskelig spørsmål, må vel kanskje være biolog/lege for å svare men.

eks.

NRK 19-åring døde av sopp

https://www.nrk.no/norge/19-aring-dode-av-sopp-1.509773

https://www.klikk.no/mat/spise/dodelig-giftige-sopper-i-norge-3454642

videre finnes det vel en fiske-type som visstnok også skal være giftig hvis man får giften over i kjøttet, og sikkert mye annet også fra både plante- og dyreriket.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Biologer sier at gift er avhengig av dosen, og at alt kan være giftig for kroppen hvis dosen er høy nok. Drikker man flere liter rent vann så kan man dø av det også. Og de giftigste stoffene vi vet om er naturlige, ikke kunstig fremstilt. Så jeg blir VEEEELDIG skeptisk når et produkt lover "bare naturlige ingredienser".

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det du snakker om er hemotoksisk gift. Slanger har minst fire forskjellige typer gift. Noen har også blandinger. Jeg trur huggormen har en blanding av hemotoksisk og neurotoksisk gift (faktisk vanskelig å finne gode kilder). Den både lammer nervesystemet, og koagulerer blodet. Den neurotoksiske er for å drepe byttet raskt, og den hemotoksiske hjelper ormen å fordøye byttet.

Lenke til kommentar

Jeg sitter på pub og alle her ser landskamp. Jeg er sånn passe interessert og sitter og tenker litt. Hva skjer (om noe) hvis en en norsk stjernespiller (typ verdensklasse, proff i utlandet) nekter å spille for landslaget? Jeg går ut fra at det er en kjapp måte å bli upopulær i hjemlandet, men det finnes vel ikke noen måter å "tvinge" noen til å representere på landslag o.l.?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Lurer på dette med inflasjon som er ganske dagsaktuelt. Hvorfor er det slik at kjøpekraften universelt over hele fjøla må ned for å regulere inflasjonsnivået? Hadde det ikke vært bedre å regulert på en slags sosialdemokratisk måte hvor de rikeste og de med en årsinntekt over et visst punkt får mindre kjøpekraft, mens de i samfunnet som ligger under gjennomsnittet fra før får "beholde" det lille de har? Kan ikke se for meg at det er Ola Nordmann som unner seg en liten handletur på Nille som har skapt inflasjonen vi nå lever oppi. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Metasenter skrev (48 minutter siden):

Hadde det ikke vært bedre å regulert på en slags sosialdemokratisk måte hvor de rikeste og de med en årsinntekt over et visst punkt får mindre kjøpekraft, mens de i samfunnet som ligger under gjennomsnittet fra før får "beholde" det lille de har?

Kommunist! (Jo, det hadde vært bedre for de fleste).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er bare noe kunstnere sier fordi de vil rettferdiggjøre oppmerksomheten og prisen.

Hvis kritikken går ut på at staten/kommunen har gitt dem 37 millioner av skattepengene for denne smørja, skryter de av at "alle" snakker om kunsten deres, for kunst skal provosere.

Å lage noe pent som alle liker klarer de ikke. Mye lettere å drite maling utover gulvet.

https://www.nettavisen.no/okonomi/spruter-maling-ut-rumpa-far-37-millioner-i-kunststotte/s/12-95-3423893280

 

Endret av Mannen med ljåen
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Skurupu skrev (4 timer siden):

Jeg ser for meg at vi fremover får mye kunst som ene og alene er laget for å irritere sløseriombudsmannen og deres tilhengere.

Og det synes jeg er ganske gøy å tenke på.

Hvorfor det? 

 

Flin skrev (1 time siden):

Hvem har fortalt deg det? Virker veldig bygrensene. 

Ser veldig mange kunstnere med mer mener at kunst skal provosere og utfordre. Jeg har aldri helt forstått det. Brukes somregel når kunsten får kritikk for at den er dårlig. 

 

Tobeass skrev (4 timer siden):

Kunst må vel ikke provosere, men bør vel helst vekke følelser uavhengige om det er positive eller negative følelser. Men følelser og kunst er subjektivt. 

Jeg mener selv at kunst bør gi positive følelser. Om den skal utfordre så må den heller få deg til å revurdere fordommer og lignende, ikke bli provosert over hva skattepenger brukes til. 

Lenke til kommentar

Musikk er en kunstform. Vil dere kun ha snill og velklingende musikk, eller liker dere å bli litt utfordret i øregangene, om ikke hele tiden så i hvert fall av og til? Jeg liker pen kunst, men jeg liker også bli utfordret. Jeg synes godt at kunst kan utfordre det konforme for å spisse et budskap.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Selvsagt kan kunst utfordre og provosere.

Men hvis det eneste som provoserer er at noen fikk lov til å forsøple offentlig sted  med denne "kunsten", og attpåtil fikk betalt for det med våre skattepenger, provoserer den på en måte som ikke burde være dekket av begrepet kunst. 

For eksempel: kunst som ved hjelp av plastsøppel fra strendene provoserer vår holdning til miljøet, provoserer på riktig måte, men kunst som provoserer bare for å provosere og ta imot statsstøtte provoserer på feil måte.

Riktig måte å provosere på som kunstner:

https://www.nrk.no/kultur/skal-bygge-100-m_-stor-katedral-av-havplast-1.14110731

 

 

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Valmeth skrev (1 time siden):

Hva er grunnen til at en PC blir treg av å være påslått over lang tid, og må restartes fra tid til annen?

Det kan nok skje, men det er slett ikke normalt.
Hvis det skjer kan det være pga et dårlig skrevet program som lekker minne. Mye programvare er laget med et programmeringspråk som krever at utvikler selv passer på å frigøre minne (RAM) som ikke lenger er i bruk. Det er lett å slurve litt med det, små biter av minne blir ikke frigjort. Mer og mer minne blir utilgjengelig. Når det ikke er plass i minnet må det brukes virtuellt minne, dvs noe må flyttes ut på disken. Og disken er vesentlig tregere enn RAM.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

tankmåleren på bilen viser ikke full tank lengre, men ligger litt over 3/4 rett etter fylling.

kan dette ha noe med E10 bensin å gjøre, altså, at det har blitt "annen tetthet i væsken" i  etter at de blander i 10% etanol og dermed ligger flotør-armen nede i tanken dypere? Eller er "oppdriften" i ren bensin vs. etanol ubetydelig?

Mest sannsynlige er selvsagt at tankmåleren begynner bli slitt/eldes og viser feil av den grunn og at det sammenfalt i tid med innføring av E10, men ville lufte hypotesen/teorien her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...