Gå til innhold

SeaLion

Medlemmer
  • Innlegg

    9 477
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

SeaLion vant dagen sist 25. mars 2018

SeaLion hadde mest likt innhold!

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

26 988 profilvisninger

SeaLion sine prestasjoner

3,6k

Nettsamfunnsomdømme

4

Hjelpsomme svar

  1. I hastigheter under 60 km/t så spiller faktisk bilens form minimal rolle for luftmotstanden. Jo høyere hastighet bilen skal kunne ferdes i jo viktigere er formen, men også frontarealet. Derfor er biler med veldig høy toppfart trange inni slik at frontarealet blir minst mulig. Ideelt burde bilens bakpart være lang og avsmalende, men den tyske aerodynamikeren Wunibald Kamm (1893 - 1966) påviste at hvis man hugger den lange hekken tvert av, så vil luftstrømmene bak bilen etterligne den lange og avsmalnende hekken slik at luftmotstanden faktisk blir minimalt dårligere. En sånn tvert avhugd bakpart kalles derfor for "kammtail" eller "kammback". Noe av grunnen til at dagens biler ofte får en høyere front enn eldre biler er også av hensyn til eventuelle påkjørsler av myke trafikkanter. Panseren skal kunne gi etter et visst antall cm uten at det tar borti harde strukturer på undersiden. Og så er det selvsagt mange kunder som ikke liker lave fronter med skrånende panser. Det heter jo at "kunden har alltid rett", derfor designes bilene i stor grad for at kundene skal like utseendet på de. Når designerne vil prøve noe nytt, for å utfordre kundenes smak, så lages det konseptbiler som vises på bilutstillinger og i billitteratur på nett og på papir. Og så kommer det en litt kjedeligere produksjonsbil som er bedre tilpasset kundenes litt konsevative smak.
  2. Å plante falske minner er faktisk veldig enkelt. For noen år siden stod det noen utenfor Disney-land og spurte om noen hadde sett Snurre Sprett der, og mange svarte at det hadde de. Noen mente til og med at de hadde blitt tatt bilde av sammen med Snurre Sprett. Det er bare at Snurre Sprett er en figur fra konkurrenten Warner Brothers. En som er utkledd som denne kaninen ville derfor ikke sluppet inn i Disney-land. Og hvis noen hadde hatt drakten i sekken og tatt på seg kostymet, så ville de blitt kastet ut i løpet av sekunder. Så selv et såpass enkelt spørsmål kan plante et falsk minne, som oppleves så virkelig at ofrene husker det klart og tydelig.
  3. Teori? Det er knapt en hypotese ... Det er i hvert fall ikke naturvitenskap. Kanskje i beste fall filosofi (som ikke er en naturvitenskap).
  4. SeaLion

    Trafikalsk klagemur

    Du vet ikke noe som helst om verken motorer eller fysikk, tydeligvis. Motortype påvirker ikke dekkgrep.
  5. Rustfritt stål er en dårlig varmeleder. Aluminium er en god varmeleder. Det er derfor mer sannsynlig at termokoppen er laget av rustfritt stål enn av aluminum.
  6. Vi har klart å observere lys fra objekter som ble dannet få hundre millioner år etter startet på universet. Disse fotonene har altså reist gjennom universet i omtrent 13,5 milliarder år. Men hvis vi ser relativistisk på det, fra fotonenes synsvinkel, fordi de beveger seg i hastigheten c, så eksisterer ikke tid for de. De sendes altså ut og treffer endepunktet, der de absorberes, samtidig.
  7. Sett at man hadde klart å konstruere et romskip som klarte å tappe energi fra selve rommet, eller noe annet fantasifult, nok til å gi det en konstant akselerasjon/retardasjon på 1G slik at de som var ombord hele tiden levde under normal tyngdepåvirkning. Dette er altså et rent tankeeksperiment som forutsetter en teknologi vi foreløpig ikke kjenner til. • Hvor lang tid hadde det tatt før et sånt romskip hadde oppnådd f.eks 99% av lyshastigheten? • Hvor lang tid hadde reisen til vår nest nærmeste stjerne Alpha Centauri Proxima ta hvis vii akselerer med 1G til vi kommer halvveis og deretter bremser med 1G? (Den nærmeste stjerna vår er selvsagt sola)
  8. Oversvømme. Ordet floode er en norvagisering av det engelske ordet for oversvømmelse: flood.
  9. Musikk er en kunstform. Vil dere kun ha snill og velklingende musikk, eller liker dere å bli litt utfordret i øregangene, om ikke hele tiden så i hvert fall av og til? Jeg liker pen kunst, men jeg liker også bli utfordret. Jeg synes godt at kunst kan utfordre det konforme for å spisse et budskap.
  10. Jeg tror nok at selv et AI-system må ha en slags "Rosetta-stein" for å komme noen vei. At noen dyrearter kommuniserer litt med hverandre ser det ut som, men om dette kan uttrykkes i menneskelige ordelag (et meningsbærende språk) er usikkert. https://no.wikipedia.org/wiki/Rosettastenen
  11. Sjel er et oppfunnet begrep uten rot i virkeligheten. Sjel er aldri påvist. Personligheten/bevisstheten sitter i hjernen, først og fremst i pannelappen. Hjertet er bare en muskel.
  12. Hvorfor avsalting ikke brukes mer? Som flere har nevnt: høy kostnad. Eksempler: det finnes flere. Den asiatiske bystaten Singapore har fem avsaltingsverk som daglig produserer 890 millioner kubikkmeter drikkevann. https://en.wikipedia.org/wiki/Water_supply_and_sanitation_in_Singapore
  13. «Tegn på liv» er egentlig bare forekomster av CO₂ og metan i planetatmosfæren. Atmosfæren på Mars inneholder også disse gassene, men der er det ikke påvist liv.
  14. Takk for godt svar, Flin! Det har tatt litt tid å fatte dette egentlig. «Higgsmassen» av elementærpartiklene i atomene utgjør altså i underkant av 1% av atommassen, resten (omtrent 99%?) er «vekta» av bindingsenergien (glonene) inne i protonene og nøytronene, pluss kreftene som holder kjernen samlet og som holder avstanden til neste atom. Dette er det vi kaller kjent materie, som altså i følge kosmologene utgjør omtrent 5% av massen i universet (stjerner, planeter, svarte hull, kometer, steiner, sand. støv, gasser og frie atomer). Omtrent fem ganger så mye (25%) utgjøres av mørk materie og hele 70% av massen i universet tilskrives den mørke energien, som igjen understreker at energi faktisk veier noe. Når så lite av den kjente materien faktisk utgjøres av selve elementærpartiklene, så er det prlutselig veldig sannsynlig at universets opprinnelige kvark-gluon-plasma kunne være svært komprimert/tett ved universets begynnelse. Spesielt når man tar med den store tomheten mellom elementærpartiklene i atomene. I forhold til størrelsen kunne man skalert opp atomkjernen i hydrogenatomet, altså ett proton, til en vannmelon med diameter på 30 cm. I en sånn målestokk ville elektronet vært et rusk på under ½ mm med en snittavstand på over 1 km fra melonen.
  15. Biologer sier at gift er avhengig av dosen, og at alt kan være giftig for kroppen hvis dosen er høy nok. Drikker man flere liter rent vann så kan man dø av det også. Og de giftigste stoffene vi vet om er naturlige, ikke kunstig fremstilt. Så jeg blir VEEEELDIG skeptisk når et produkt lover "bare naturlige ingredienser".
×
×
  • Opprett ny...