Gå til innhold

Kaplan

Medlemmer
 • Innlegg

  1 117
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

13 470 profilvisninger

Kaplan sine prestasjoner

526

Nettsamfunnsomdømme

 1. Kaplan

  Elbil-tråden

  Say what? Hva er skinnsetene i bilen min laget av da? Uordentlig skinn?
 2. Kaplan

  Elbil-tråden

  Jeg tror ikke denne saken er bak betalingsmur, synes det er litt kult. Det er altså snakk om en elektrisk brøytebil som er testet på Dovre, en 21t tung lastebil med 1000kWh (!) batteri, som kan brøyte en hel dag uten å lade. Forbruket er friske 18,2 kWh pr mil😀 Vet ikke hva slags ladehastighet de oppnår her, men usikker på om de lader den der på én natt.
 3. Kaplan

  Elbil-tråden

  Disse er vel ennå en god stund unna? Skulle komme i 2023, så ble det "en gang i 2024" og nå har det vært helt stille en stund. Så realistisk kaaaaanskje i 25? Og det er vel ikke fake eksos de har bak, det er visstnok et bevisst designelement med en funksjon:
 4. At a temperature of -22 °C, ice growth is known to be able to generate pressures of up to 207MPa, more than enough to fracture any rock.
 5. Bak betalingsmur, men poenget er: Spring Drive er den ekstremt komplekse løsningen på unøyaktige mekaniske ur - et problem som egentlig er løst med billig quartz for flere tiår siden😀 Klokken er en SBGA201, som har veil på noe over 50k, antagelig ca 30k brukt.
 6. Problem solved: Spring Drive løser et problem som er løst for lenge siden på en ekstremt kompleks måte 😁
 7. Kaplan

  Elbil-tråden

  Men Toyota bz4x/Subaru Solterra (og Lexus RZ450 som er luksusutgaven av samme bil) kommer jo med CCS i det minste.
 8. Nei, tar et par minutter, tror jeg. Klokkene er vel default satt opp til å prøve å motta signal 5-6 ganger ila natten, men man kan slå av automatisk mottak (for å spare batteri) og heller ta i mot manuelt i ny og ne.
 9. Kaplan

  Elbil-tråden

  WTF, Lexus har kommet med en oppdatering av UX300, med bl.a større batteri. Men de presterer altså å levere med Chademo in this day and age. Lover ikke bra....
 10. Nå husker ikke jeg så innmari mye av teorien rundt dette, men jeg tviler. Paraboler brukes til kortbølgesignaler, altså saker og ting i mange MHz-området. Denne senderen sender på 77-ish KHz, noe som gir bølgelengde på over 3km og påfølgende schvær parabol. Men det er sikkert mulig å lage noe loopstick-greier som kan forsterke signalet. I praksis er det ikke noe poeng. Om du får signal fra atomklokken én gang i uken er det mer enn nok til å være nøyaktig nok for absolutt all normal bruk. Quartzverkene i disse klokkene holder tiden godt nok til at dette er kun interessant som tankeeksperiment for teknologiinteressrte gubber på internettforum😄
 11. Kaplan

  Elbil-tråden

  Her snakker vi vel om DC, og da er skillet 1500V.
 12. Jeg hadde en Casio Wave Ceptor for 15-16 år siden. Den fikk signal i Bodø ca 25-50% av gangene om den lå i en sørvendt vinduskarm over natten.
 13. Ingen av de linkene sa at det er eller blir forbudt å fyre med ved. Det er noen forbud mot spesifikke fyringsmåter eller med utdaterte ovner, og særlig i tettbygde strøk, men utover det tror jeg vi kan konkludere med at du farer med skremselspropaganda. https://www.faktisk.no/artikler/0vpx2/nei-store-og-eu-vil-ikke-forby-vedfyring
×
×
 • Opprett ny...