Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Frydenlund er førstevalg når jeg kjøper pils også.. Ellers er jo Ladegaard pils ganske smakfull, er vel det eneste Gran/Ladegaard ølet som er godt.

 

Har kjøpt meg Nøgne Ø Red Horizon 3d ed. til helgen, overaskende liten flaske og dyrt øl, håper det smaker. Synes det er litt tull med metallboks osv. men men.

 

Har også kjøpt Ægir IPA og Nøgne Bitter og Nøgne Wit.

 

Dessuten har jeg kjøpt et nytt ølsett, samme som sist. Muntons Connoseur Brown Ale. Siste brygg ble den beste suksessen hittils. Nå skal jeg forbedre oppskriften med en ekstra boks maltekstrakt og en porsjon med humle pellets.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Haha shit, jeg leste til side 9, så skulle jeg se hvor mange sider det var, 332! Hakke tid til det! :p

 

Men mitt bidrag: Carslberg går det i heletiden, må jeg si. Eller Heineken. Aldri vært noe fan av tuborg. Selfølgelig går det jo ann å drikke, men da helst utover kvelden/nach. (Jeg er ikke så kresen som det ser ut til)

Her i Risør er vi så heldige å ha ett utendørs serveringsted om sommern ved navn Pir1, på en flytebrygge i solsteika! Hva er vel bedre?

 

Det som da falt mest i smak Fosters, fra Australia. Og selfølgelig Carslberg Extra Cold.

Ser ut som de har utvidet og har hele 15 forskjellige øl-merker fra mange forskjellige land. Skal smakes og prøves denne sommeren!

 

Alt du nevner her er lys billig lager.

Jeg anbefaler på det varmeste å teste øl med mer smak.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hehe, skal jeg gjøre : ) Som 20 åring til sommern, så er det lyst øl som har falt mest i smak hos meg. Men man får se. Noen merker du foreslår?

 

Smaken er som baken - hårete - men om du liker lys lager kan Pale Ale og India Pale Ale være greie skritt videre om du er nyskjerrig på øl med mer smak.

Eksempelvis Lervig, Lucky Jack (butikk) og Ægir India Pale Ale (Vinmonopolet).

Lenke til kommentar

Hehe, skal jeg gjøre : ) Som 20 åring til sommern, så er det lyst øl som har falt mest i smak hos meg. Men man får se. Noen merker du foreslår?

En del ICA butikker har et greit utvalg i litt mer spesielle øltyper. Nøgne Ø sin Bitter og Brun, og Haandbryggeriets Pale Ale kan være greie inngangsporter. Brewdog Trashy Blonde begynner å bli ganske utbredt i butikkene også.

Lenke til kommentar

Har ikke hørt om noen av de du anmeldte i dag, så jeg kan ikke si noe om konklusjonene dine, men du skal få en positiv tilbakemelding for at du anmelder :)

 

Selv så hadde jeg en større bestilling fra Vinmonopolet for en tid tilbake og har nå smakt meg gjennom følgende:

Midtfyns Imperial Stout

Haandbryggeriet Odin's Tipple

Lervig Konrad's Stout

Midtfyns Bryghus X-Porter

Ægir Bryggeri Natt Imperial Porter

 

Først så vil jeg bare si at jeg ikke kan noe om øltesting, hvis du ber meg lukte på noe så kanskje jeg klarer å trekke fram kaffe og du trenger ikke spørre meg om fylde osv. Med det sagt, så vet jeg hva slags smak jeg liker og her er det mye snadder!

Den svakeste i listen min blir Konrad's Stout, den hadde ikke den ettersmaken jeg hadde håpet på. Det betyr likevel ikke at det er en dårlig Stout, den smaker nemlig veldig godt. Siden den kun kom i 0,33 flaske spørs det om jeg blir å kjøpe den igjen med det første. Flaska blir litt for liten for å ta med på fest alene, men samtidig blir det litt kjedelig å drikke to av den selv om forskjellen ikke er stor ned til en 0,5l flaske.

Terningkast fire

 

Midtfyns Stout og Ægir Porter tar de neste plassene, disse er veldig gode! Det kan være at Ægir Porter har fått svi litt for at jeg smakte Midtfyns X-porter før denne, den ble dermed ikke like imponerende i smaken som jeg hadde håpet på. Med det sagt så er den likevel veldig god, og en porter jeg blir å kjøpe flere ganger. Står på flaska at den burde stå i ro i flere dager før servering, så det høres litt voldsomt ut. Når det gjelder Midtfyns Stout så syntes jeg den er litt skarpere på smak enn feks Nøgne Ø sin, og det liker jeg! Jeg har blitt veldig glad i den bitre ettersmaken en imperial stout gir, og det har denne .

Terningkast fem til begge

 

Midtfyns X-Porter og Haandbryggeriet Odins Tipple blir mine vinnere enn så lenge, har ikke smakt Nøgne sin barrel aged stout enda. X-porter var den første jeg smakte fra bestillingen min og den som imponerte mest på smak, den var helt himmelsk! Veldig heftig smak av kaffe av denne slik jeg oppfatter den i dag, men heller ikke for mye. Liksom.. perfekt, på en måte.

Odin's Tipple har jeg smakt tidligere og er vel den som har best ettersmak spør du meg, veldig bitter og god! Leste i dagbladet at dette visstnok var "en øl for ekstremister", så da er det kanskje urettferdig at jeg sammenligner Odin's ettersmak med alle andre jeg smaker. Har fått flere kompiser til å smake denne, men er bare en som har likt den(under tvil), så jeg vet ikke helt hva det er med denne. Kanskje noe man burde spare til man har blitt litt mer vant med smaken av imperial- stouts og porter?

Terningkast seks til begge

 

Sånn, der har vi min lille amatøranmeldelse av bestillingen min :wee:

Endret av CurSe
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Advarsel: Ligg unna Cold Boy Pale Ale!

 

Så den på min lokale Meny og tenkte jeg skulle prøve. Det er sjelden jeg heller ut øl, men denne gikk i vasken. Hadde jeg fått denne blindt, hadde jeg aldri tippet noe annet enn en hvilken som helst industripils, og en ikke spesielt god en. Blant annet Haandbryggeriet og Lervig har vist at det går fint å lage flotte pale ale som kan selges i butikk, de er i en helt annen klasse enn Cold Boy.

Lenke til kommentar

Syns det er mye godt øl. Her i Norge går det mye i Heinekken, Ladegaard Pilsner, Kilkenny eller Leffe Blonde. I Danmark er det nesten kun Carlsberg, siden det er favoritten (ikke noe glad i Carlsbergen i Norge) ellers går det mye i hveteøl når jeg får tak i det. Weihenstefaner, Paulaner og Franziskaner Weissbier fikk jeg tak i på polet i Sverige så da ble det stemning.

Lenke til kommentar

Plukket opp en flaske Fynsk Forår på Rimi i dag og det var et hyggelig møte. Jeg liker hylleblomst svært godt, så ble henrykt over at danskene har puttet det i en witbier. Noen verdensmester er det kanskje ikke, men den har visstnok vunnet en europeisk konkurranse i 2008.

 

 

Pluss:

Hylleblomst, om man liker dette.

Grei pris.

Økologisk

Ufiltrert

 

Minus:

Hylleblomst, om man ikke liker dette.

Endret av Aiven
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...