Gå til innhold

CurSe

Medlemmer
  • Innlegg

    3 921
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

16 644 profilvisninger

CurSe sine prestasjoner

141

Nettsamfunnsomdømme

  1. Skal ikke skryte på meg at jeg klarer å følge all sjargongen i svarene som har kommet, men mange takk for alle innspill som har kommet så langt. Det setter jeg stor pris på! Det var Sony HT A9 som jeg nevnte i mitt første innlegg siden det virket mest aktuelt mtp at det er trådløst og gir "3D-lyd"(atmos?). Jeg ser disse fra KEF ligger i samme prisklasse, men her kan det høres ut som at jeg må legge på noen kroner for å kjøpe forsterker og sub i tillegg. Ser at Dali som også ble foreslått er noe rimeligere, og ser samtidig litt penere ut i mine øyne, men hvis det er stor forskjell i lydkvalitet på disse to så er jeg villig til å gå for KEF som er noen hakk dyrere. En ting jeg glemte å nevne, som kanskje er viktig, er at jeg ikke blir å bruke disse til å spille så mye musikk. Det vil i hovedsak gå i filmer (streaming) og Playstation 5. Det vil derfor ikke bli noe avspilt fra dedikerte Blu-ray spillere eller andre kilder som kanskje gir høyere kvalitet enn hva streamingtjenester leverer i dag. Kan det være en grunn til å ikke sikte på høyere prisklasser siden "kilden" aldri vil levere god nok kvalitet på hva høytalerne kan levere? (Nå er jeg på syltynn is og kan ta veldig feil siden jeg egentlig ikke vet hvor god kvalitet streaming gir i dag)
  2. Her er jeg faktisk litt usikker på hvor detaljert han går til verks, men høyst sannsynlig at det er av den mer enkle sorten hvor man justerer litt på bildene som er tatt med speilreflekskamera. Dette er langt ifra noe profesjonelt arbeid, så jeg vil tro at det neppe krever så mye av maskinen. Jeg kan veldig lite om bildebehandling på pc selv, så denne var i grunn litt vanskelig å svare på. Han har allerede en skjerm som ble kjøpt med tanke på bildebehandling. Det er visstnok en skjerm som er beregnet for den slags arbeid, så den ønsker han å bruke videre.
  3. Har fått i oppdrag å finne en ferdigbygd stasjonær pc til min pappa med et budsjett opp til 15 000kr. Nå er det en stund siden sist jeg fulgte med på datakomponenter og hva som er bra i disse dager, men til hans bruk så mistenker jeg at budsjettet er urealistisk høyt sammenlignet med hva maskinen skal brukes til. Maskinen skal sannsynligvis i hovedsak brukes til: Office-pakken Surfe på nett Bildebehandling Jeg fant ikke så mange ferdige stasjonære datamaskiner på nettet, men denne her på komplett må vel duge i massevis? Komplett-PC a80 Core Gaming Black - Gaming-PC stasjonær - Komplett.no Eller har dere tips om andre pakker som vil være et bedre kjøp?
  4. Tror det vil fungere dårlig å henge de opp på veggen siden de må såpass høyt opp for å gå klar av hylla som er over tv'n. Mulig jeg krisemaksimerer, men jeg tror det vil bli litt rart med høyttalere så høyt oppe på veggen? Har ikke tenkt så veldig mye på budsjett, men godt bruke rundt 20 000kr på denne pakken siden jeg ønsker å kjøpe noe av god kvalitet som jeg kan ha lenge. Dali Oberon så jo veldig pent ut, så det der må jeg sjekke ut i detalj! Tok et bilde av plassen jeg har til rådighet:
  5. Etter en lang pause har tanken på nytt anlegg begynt å feste seg igjen, men jeg blir veldig usikker på hva som faktisk kan passe inn siden jeg har noe begrenset plass. Lydplanke blir uaktuelt siden jeg da må løfte tv'n opp 5-6 centimeter som vil blokkere en hylle som står på veggen Tradisjonelt 5.1 anlegg blir også uaktuelt siden jeg ikke vil begynne å strekke kabler i stua og har mer lyst på noe trådløst som jeg bare kobler til strøm. Har som sagt lite plass, så det er ikke plass til noen høyttalere ved siden av tv-bordet. De må stå ved siden av tv'n for at det skal se noenlunde fornuftig ut i stua. Ut fra min lesing hittil så sitter jeg igjen med noe ala Sony HT A9 eller lignende systemer, men hva har jeg å velge i mellom her? Det er ikke så god plass ved siden av tv'n på tv-bordet, kun 16cm på hver side, så det er begrenset hva jeg får plass til her. Jeg har også sofaen inntil veggen så det går ikke å sette noen høyttalere bak sofaen, og jeg er også usikker på om det funker å plassere en sub ved en av sidene på sofaen? En hjemmesnekret plantegning i Paint hvor jeg ser for meg at høyttalerne(røde ringer) til Sony HT A9 ville stått, hvis det vil fungere?
  6. Har sett meg lei på at frysedelen av kombiskapet som jeg har nå slutter å fungere fra tid til annen, og jeg tenker å kjøpe meg et nytt kombiskap. Det har jeg aldri kjøpt før, og jeg aner ikke hva jeg skal se etter. Har heller ingen tanker rundt merke, men sitter med et inntrykk av at Miele bør være et trygt valg. Det jeg heller ikke blir helt klok på er hvor er det man får mest smell for pengene. Hvilken prisklasse bør man legge seg rundt da? For mange år siden da jeg var mer opptatt av pc burde man feks bygge en pc for rundt 12-13000kr, da fikk du gode komponenter og alt over det ble for entusiastene. Hvordan dette skal oversettes til kjøleskap ble en vanskelig oppgave for min del. Er feks dette kjøleskapet til 11 000kr noe bra? Miele Kjøleskap/fryser kombinasjon KFN 4395 DD (hvit) - Elkjøp (elkjop.no) Eller bør jeg sikte ennå høyere på denne til 15 000kr? Miele Kjøleskap/fryser kombinasjon KFN 4797 DD (hvit) - Elkjøp (elkjop.no) Eller kanskje noe helt annet? Tar gjerne imot noen tips hvis det er noen som har gode råd og erfaringer på lur.
  7. Jeg kan jo starte det hele med å si at jeg kan ingenting om verktøy, og det gjør det vanskelig å vite hva man burde kjøpe. Jeg holder på med litt lett oppussing i leiligheten her, og tenker det hadde vært kjekt med en drill siden alt fram til nå har blitt skrudd for hånd. Nå er en del allerede gjort, men dette hadde nok vært kjekt å ha liggende til neste gang behovet oppstår. Det som gjenstår å gjøre i denne omgang er: - Feste lister i gips- og betongvegg - Skru fast hyller i gips- og betongvegg Slik jeg har skjønt det så bør man ha "slag-drill" for å bore i betong, og da blir jeg fintet ut med en gang. Jeg vet ikke om dette finnes i ett og samme verktøy som en "vanlig drill". Jeg ønsker ikke å kjøpe noe billig ræl, men samtidig så er det liten vits å kjøpe det aller dyreste utstyret. Noen som har noe tips til hva jeg burde kjøpe?
  8. Mulig jeg spør dumt her, men blir alle spillene jeg har kjøpt digitalt på PS4 med over til PS5? Eller må de kjøpes på nytt?
  9. Skal male leilighet for første gang, og lurte bare på en liten ting fra denne videoen: Gjør det noe om malingen tørker helt når man maler rundt hele veggen ("spart ut hele rommet"), eller jobber jeg mot klokka og må bli ferdig mens malingen fremdeles er våt?
  10. Jeg trenger en ny vaskemaskin, og når jeg ser på utvalget så slår det meg umiddelbart at dette kan jeg ingenting om. Hva er det man bør se etter og hvilken prisklasse gir mest smell for pengene? - Kombimaskin med både vask og tørketrommel i ett, er det veien å gå? - Hva gjør en vaskemaskin til feks 25 000kr som en til 8000kr ikke kan? - Hvor mye kapasitet på vekt bør maskinen kunne ta? - Andre ting jeg bør tenke på?
  11. Kom meg liksom aldri i mål med anlegget i stua her, og nå vurderer jeg bare å gå for en lydplanke for enkelthets skyld. Før jeg kommer så langt så må jeg undersøke litt med noen som har peiling: Pr i dag så har jeg 2x Klipsch RP 160M og 1x Klipsc RP-440C, men kom aldri så langt at de har blitt koblet opp. RP 160M byttet jeg til meg, og RP 440C kjøpte jeg på tilbud med en plan om å lage 5.1-anlegg i fremtiden. Etter det så ble det stopp i alle planene. Hvordan vil en lydplanke stille seg opp mot Klipschene jeg allerede har mtp lydkvalitet og den slags? Nå er det jo tilbud på RP 280F med sub, og hvis jeg kjøper den pakken så mangler jeg bare forsterker. Noe av minuset her blir jo at jeg ikke aner hva slags forsterker jeg bør kjøpe, og så høres det litt mas ut med å strekke kabler på kryss og tvers over hele leiligheten. Lydplanke virker veldig fristende her siden det er så enkelt å sette opp, men jeg vet ikke helt hva jeg går glipp av hvis det skulle bli det jeg går for. Når det gjelder pris på lydplanke, så kan jeg gjerne bruke rundt 15000kr. Jeg har i grunn særdeles liten peiling på hifi, så stor fare for at jeg spør dumt her. Hva tenker dere om dilemmaet mitt?
×
×
  • Opprett ny...