Jump to content

B4stian

Medlemmer
 • Content Count

  18267
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

218 :)

Recent Profile Visitors

27768 profile views
 1. Du må kunne dokumentene inntekter og utgifter. Det vil si at selv om du ikke er regnskapspliktig, så må du ta vare på kvitteringer og ha de i et system. Har du i 2020 kjøpt en PC til 4.990 kr ink mva, så kostet den 3.992 kr eks mva. Siden du ikke har omsetning over 50.000 kr eks mva og ikke er mva-registrert, så vil du ikke få fradrag for inngående mva. Bruker du PCen 50/50 privat og i jobb, så vil du kunne få fradrag for 1.996 kr (som er halvparten av 3.992 kr).
 2. Hvis du kan drive med virksomheten din overalt, så er jo gulroten å flytte til et sted der du får lavere satser. Finnmark gir flere goder skattemessig enn kun arbeidsgiveravgift. Redusert avgift på de første 500.000 kr er også et virkemiddel for at ikke alt skal samles i byene.
 3. Sone 1a vil gi lavere sats inntil man har nådd beløpet på 500.00 kr. Sone V har 0% aga.
 4. Jeg regner med at han ikke ønsker det pga. en bedre pris? Men som jeg nevnte over, så kan det være en grunn også til bedre pris her - at det ikke er to identiske varer.
 5. Det er ikke sikkert begge to handler fra Miele sitt lager i Norge og da kan det være ulike produtnummer/sterkkoder etc. Det er ofte også forskjellige farger/fargekoder på disse. Kjøper Elkjøp et stort parti f.eks. så kan det gå direkte fra fabrikken/lageret til Miele til Elkjøp og ikke via norsk lager der kanskje Komplett får sine 10-20 stk (1 pall av gangen). EDIT: I tillegg er det ofte noe ulike tilbehør som følger med. Det kan være forskjellig munnstykke, type luftfilter (HEPA) osv. Mange fallgruver her.
 6. B4stian

  Tesla - kaféen

  Er vel muligens gjenbrukinga av batterivarmen som igjen gir såpass lavt forbruk som gjør at hurtigladingen går saktene!? Temperaturen på batteripakken var jo vesentlig lavere enn den "gamle" modellen. Også spennende om det kommer tester på forbruk i mange minus - hvor effektiv varmepumpa blir da eller om den ikke gir noe lavere forbruk i det hele tatt.
 7. PC Lynet nevner en quote over ang SDR og faktisk hva man får dekt hvis en pakke blir skadet eller borte. Normalt sett får man igjen nada av pakken verdi, pga vekt og/eller størrelse er såpass liten i forhold til verdien. Norgespakke med 10.000 kr uten egenandel er faktisk en veldig god forsikring inkludert, men skal enda dyrere ting sendes, så kan man tegne egen forsikring. Jeg tegnet en via If for mange år siden når jeg skulle sende to kolli som hadde høy verdi. Én av kolliene ble også skadet og selvom det måtte flere runder fram og tilbake, så dekket If 10.000 kr for en kosmetisk skade. Produktet var vanskelig å reparere, så mottaker ble fornøyd med prisavslaget. Ser flere nevner bedrifter her og de har egne forsikringer som har høy dekning, men allikevel ofte en egenadel på flere tusen.
×
×
 • Create New...