Jump to content

B4stian

Medlemmer
 • Content Count

  18258
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

217 :)

Recent Profile Visitors

27367 profile views
 1. Utover det helseaspektet, så skal borettslag ha klare retningslinjer for å behandle klager. Dette tas opp på styremøter og det er vanlig at referat inneholder klagene, samt kommentar fra styret. Det bør være relativt sjenerende før jeg selv hadde sendt inn en klage, men det må du føle på selv. Du må derimot være klar over at de som på klaget på kan få vite hvem som har sendt inn klagen. Det virker ikke som styret er interessert i å opplyse om noe på generell basis, så du må eventuelt stå i dette hvis du skal komme fram med noe her. Har vedkommende som røyker tilllatelse til det (som er relativt lite sannsynlig, selv om flere nevner dette), så kan det allikevel være mulig å ha regler i et borettslag mot ting som virker sjenerende på naboene. Dette kan som oftest stemmes over på generalforsamllingen.
 2. Tesla Bjørn har nå testet lading igjen på Liertoppen med sin bil som har passert 60.000 km og samme dag ble det også testet en annen som har gått like langt, men som har ladet mye mindre på hurtigladere. (Link til youtube-video) Resultatet ble vesentlig bedre og batteriet har en høyere temperatur her, som igjen tyder på at det er vintertemperaturen her i landet som begrenset hurtigladingen noe og ikke bilen. Forskjellen mellom Bjørn sin bil og den andre er ca 20 sekunder på hele ladesesjonen, så etter 60.000 km og mye hurtiglading er det hvertfall ikke enda noe problem. Ladingen holder 250 kW til 22% og lader med 144 kW ved passering 50%. Ifølge excel-arket han har lagt ut, så har ladingen fra 10-50% et snitt på 217 kW. Ved 80% er snittet på 165 kW og alle som er glad i å sammenlikne med Audi sin flate ladekurve, så er snittet for hele ladesesjonen fra 10 til 90% på 148 kW.
 3. Det står forklart på NAV sin sider. Du vil ikke uten videre få dagpenger ved arbeidsløshet nei og etter hva kriteriene er, så kan du normalt sett ikke være frivillig medlem hvis du tar på deg jobb i et utenlandsk selskap som ikke er tilknyttet Norge.
 4. Hvis du allerede har makset boliglånet mtp inntekt og inntekten din i tillegg ikke er stabil, så kan det jo rett og slett hende banken ikke ønsker ytterligere risiko ved å la deg kjøpe sekundærbolig. Ut ifra hva du har skrevet, så hører det ikke ut som å kjøpe enda en leilighet er det lureste. Hva er grunnen til at du ønsker det? Bedre avkastning enn å ha pengene i banken?
 5. Selvsagt, hver og en har råderett over egne midler og hvilken bil man vil kjøpe. Det jeg reagerer på er at man plukker ut biter og trekker konklusjoner basert på eldre teknologi som ikke har noe med denne spesifikke saken å gjøre. Jeg har aldri sagt at en bilmodell passer for alle. Spesielt når elbil kommer opp som tema, så er jo det viktigste at man kan trekke flere tonn og kjøre 100 mil uten stopp... Jeg har ingen kunnskap å drive et lite selskap med taxivirksomhet der man har flere ansatte som kjører for seg, men jeg registrerer flere og flere elbiler også blant taxi, så det er hvert fall endel som mener det er lønnsomt å lade en gang i ny og ne i løpet av arbeidsdagen enn å fylle bensin/diesel.
 6. Ja, Bjørn har god innsikt og erfaring med mye innenfor elbiler. Han nevner ting i begge retninger hva angår batteriet. Du blander her inn begrensningene han har hatt på tidligere modeller med en eldre batteriteknologi. Model S og X er ganske utdatert i forhold når det kommer både til hastigheten på hurtigladingen, samt overoppheting ved høy belastning f.eks. på autobahn. Alle kan plukke ut biter av en kilde og legge det frem enten mer positivt eller mer negativt enn hele bildet som blir presentert. Det er tydelig at du ikke er interessert at en elbil skal brukes som taxi.
 7. B4stian

  Salg av utleiebolig

  Greit å tenkte på at det er 22% av en eventuell gevinst du blir skattlagt for. Det vil si at salgsprisen du oppnår er den du får utbetalt. Meglerprovisjon osv. skal du ikke betale gevinst for. På samme vis blir din kjøpspris regnet inklusive dokumentavgift, tinglysingsgebyr etc. Enkelt sagt, hvis du kjøpte en leilighet til kr 2 000 000 inklusive alle omkostninger og får utbetalt kr 2 500 000 fra oppgjøret ved salg (fratrukket alle kostnader du har), så blir det 22% av kr 500 000 som blir skatten. Det vil si kr 110 000.
 8. Jeg ville bedt om å få bilde av pakken der posten har krysset over adressen din og stemplet den med ugyldig adresse eller liknende. Å vise til avtaleloven og mulig utfall med dekningskjøp på en saklig måte ville jeg lagt fram for vedkommende. Typisk at det har kommet inn et bedre bud eller at noen kan hente produktet og at selger da bare ser bort ifra avtalen dere har.
 9. Hvis du har sett videoen du henviser til, så vil du se at bilen peaker på 250 kW og 95 kW effekt nås rett før batteriet er på 60%. En ting det er greit og minnes er at bare for et år siden var lading stort sett begrenset til 120 kW og som du sikkert vet ligger mange langt under det selv i dag. En ladesesjon er kun indikasjon også. Mange tester og en lang tidsperiode på et utvalg kjøretøy må til hvis man skal ha et bedre grunnlag. Som taxi er vel alle enig i at bensin/diesel må være det aller enkleste, men for mange så er jo elbil aktuelt pga. de store besparelsene dette utgjør. Vil tro at med en longrange og så er det endel som ikke trenger å lade i løpet av en vakt heller.
 10. Det må man gjerne gjøre og hurtigladestasjonene som leverer de hastighetene som nevnes her er per dags dato ikke veldig tilgjengelig i bysentrum. Det er flust med 50 kW-ladere og enkelte 150 kW-ladere, så her kan man toppe hastigheten i lang tid framover. En halvtimes pause på en 50 kW-lader gir jo 33% økning i batteriprosenten på en Model 3. Si at man greier å få et snitt på det dobbelte på en 150 kw-lader og man har 66% økning i batteriprosenten i løpet av lunsjpausen.
 11. Det er ikke 50.000 km som er det som setter begrensningen eventuelt i ladehastighet, men at 66% av ladingen som er gjort med den bilen er gjort med hurtiglading (DC). Ca 9.500 kWh og de fleste når vel ikke det tallet engang før bilen er klar for opphugging. Ja, det har vært mange som har hurtigladet mye spesielt pga. de har fått fri hurtiglading ved kjøp av Tesla S og X og ikke tar med i regnestykket at de sitter x antall timer i måneden på ladestasjoner. Det er også noen av de som opplever det samme med begrensede hastigheter på hurtiglading, men selv med de begrensede hastighetene er de kjappere enn de aller fleste alternativene på markedet per nå.
 12. Hei, nå har det vært mange år med kun mac, men pga ønske om litt gaming, så må en stasjonær pc bygges. Primært er spillene relativt enkle. CS:GO, Command & Conquer/Red Alert Remastered, Sims 4, Planet Zoo ++ Jeg tenker meg et sted rundt 10.000 kr eks Windows-lisens som jeg allerede har liggende og har sett meg ut følgende: Kabinett: Fractal Design Define Mini C TG Hovedkort: Asus Prime B450M-A Prosessor: AMD Ryzen 5 3600 Prosessorkjøler: Cooler Master Hyper 212 Black Ed Minne: Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3200 MHz 16GB Lagring: Corsair Force Series MP510 480GB Skjermkort: Asus GeForce GTX1650 Super Phoenix OC Strømforsyning: Corsair TX650M 650W Kan jeg få vesentlig bedre ytelse, system eller liknende ved å bytte ut med deler ikke altfor langt unna i pris, så setter jeg pris på forslag.
 13. Bevisbyrden ligger på personen som tar med varen over grensa. Ser den helt ny ut, så kan tollerne be om å få vist kvittering på den. Viser det seg at man prøvde å smugle den inn, så kan man ende med at man mister både varen og får en bot.
 14. B4stian

  Slettes

  Dere kan jo søke om lån sammen. At du leier av din samboer i hennes primærbolig vil ikke øke lånegraden hennes. Legg sammen inntekten deres brutto og trekk fra gjeld. Har du høy rente på dette, så bør du høre om dette kan inngå i boliglånet, mot at du ordner en avtale med din samboer såklart mtp eierskap av felles bolig eller refinansiere det til lavere rente.
×
×
 • Create New...