Jump to content

Okapi

Medlemmer
 • Content Count

  4500
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1837 :)

Recent Profile Visitors

18508 profile views
 1. Noen som vet hvor det går an å finne en kompakt batteriboks som passer i en gummijolle? Dimensjonene til batteriet er ca. 20L 14B 18H, og omtrent alt jeg finner av bokser er omtrent dobbelt så store. Trenger ikke være ment for formålet så lenge den tåler litt sprut. Kunne jo selvsagt tatt en av de digre boksene, men liten båt, lite plass, etc., og det er jo en fordel at batteriet ikke sklir for mye rundt inni der.
 2. Det er egentlig samme kamera med og uten speil. Noen foretrekker optisk søker, andre foretrekker elektronisk søker. Det er mest av alt en smakssak. Den største forskjellen er nok objektivutvalget. Til 250D finner du et helt enormt utvalg på bruktmarkedet, men det er jo litt eldre optikk, og det blir neppe lansert noe nytt, da speilrefleks er i ferd med å fases ut. Til M50 er utvalget en del mindre, men til gjengjeld mer moderne og mer kompakt. Du kan også bruke EF-optikk med en adapter, samt omtrent alt av gamle manuelle greier. Det bør kanskje nevnes at EOS M også lever litt farlig, da Canon nettopp har lansert et par APS-C-modeller med EOS RF-fatning. Det er ikke så godt å si hvilken fremtid formatet har, men på den annen side er det ikke sikkert det har noe å si for din del. Hovedkonkurrenten i budsjettklassen for entusiaster, er som andre nevner sannsynligvis Olympus, og det kan godt være det er lurt å vurdere Olympus EM-D OM-10 som et alternativ til M50 og 250D. Fuji og Sony er også alternativer, men da runder vi fort 10k.
 3. Absolutt! Ingenting å si på det kameraet. Eneste mulige innvending må være at speilrefleks er en eldre teknologi som er i ferd med å fases ut. Det vil neppe bli produsert nye objektiver for Canon EF-S, og mye av det som finnes er ganske langt i tanna. Samtidig er det jo enormt mye bra å finne på bruktmarkedet, ofte en del billigere enn man må ut med for tilsvarende speilløst.
 4. Mulig det finnes en annen tråd om dette, men prøver her. Kjøpte PS5 i april, og alt har fungert fint til nå, men plutselig for et par dager siden begynte kontrolleren å lage irriterende klikkelyder. Spiller RE8 for tida, om om jeg trykker på "start" for menyen eller plata for kartet, lager den en høylydt, distraherende lyd. Fant en LANG tråd på Reddit, så virker som problemet er forholdsvis utbredt, men det virker ikke som om noen har en løsning. Virker som man enten bare må leve med irriterende klikking og skraping, eller sette Trigger Intensity til Off. Føles litt bortkastet med fancy maskinvare om man bare må slå den av fordi den bråker sånn. Er nesten så jeg mistenker at om jeg kjøper en ekstra kontroller, så vil den også begynne å oppføre seg sånn etter et par måneder. Noen her som har vært borti dette problemet? Evt. tatt kontakt med Sony eller forhandler og fått noe respons?
 5. Tror ikke du kan gå så veldig feil med det. Det er jo alltid en avveining mellom pris, vekt og stabilitet, så til syvende og sist er det ikke så lett for å andre å si hva du bør velge, men synes ikke den så så dum ut. Jeg landet på en mer kompakt og lettere Sirui, men da måtte jeg jo ofte et skikkelig kulehode som du har på den Manfrottoen.
 6. M50 II er et rimeligere alternativ du kan kjøpe nå, men det kan se ut som Canon er ferd med å fase ut EOS M. Ikke sikkert det spiller noen rolle for deg da, om du uansett skal bruke EF og EF-S. Objektivene kan også brukes på MFT-kameraer, men da blir adapteren dyrere og sensoren mindre. Jeg tror ikke EOS RP er ideelt om skuddtakt er førstepri, så ellers må det vel nesten bli EOS R.
 7. Helios kan jo være moro, defintivt. Hva man "skal med" et bilde er i mine øyne et litt merkelig spørsmål. Med mindre man først og fremst skal dokumentere virkeligheten, er det jo veldig subjektivt hva som er et interessant photo. Objektiver med ekstrem stor blender eller masse rare feil kan jo fint være fordeler i mange situasjoner. Det er jo ikke som en Instax eller et GameBoy-kamera gir mest mulig naturtro bilder heller. (Helios 44-4M på Sony A7SII)
 8. Det kan se ut som Sony har bestemt seg for å slutte med APS-C, og satse 100% på fullformat og kompaktkameraer som RX100 og ZV-1. Kan ikke se for meg at du hadde blitt fornøyd med GH5/6 om du synes GH4 er håpløs. Mulig Fuji X-S10 hadde vært noe?
 9. Jeg redigerer ikke voldsomt mye bortsett fra cropping og småjustering, men bruker som regel Affinity Photo til litt tyngre oppgaver. Det er et slags Photoshop-surrogat for folk som har fått nok av abonnementsløsningen til Adobe. Bruker bare mapper til sortering, men har lurt litt på å kanskje bygge et bibliotek med DxO Photolab eller Capture One.
 10. Det er jo også ganske subjektivt, egentlig. Jeg bruker min 17mm til "alt" fra nærbilder til portretter og gater og bygninger. Klart, er jo situasjoner der et kortere eller lengre objektiv, eller et med kortere nærgrense, er kjekt å ha, og jeg har gjerne et eller to nisjeobjektiver tilgjengelig, men noe rundt normal brennvidde dekker stort sett det meste. For EOS M blir det vel 22mm, 32mm og 15-45mm som tar den jobben, og hvilket du foretrekker er jo helt opp til din personlige stil og smak.
 11. Husk at Samyang-objektiv har manuell fokus, da. Foretrukket brennvidde er jo veldig subjektivt, så du burde jo egentlig bare prøve deg frem med 15-45mm og se om du savner rekkevidde eller lysstyrke. Ganske sikker på at jeg hadde landet på Canon 22mm og Sigma 56mm, men det kan jo bli helt feil for en som liker ekstrem vidvinkel eller lang tele, og stort sett tar bilder i godt lys.
 12. Jeg har altfor mye greier egentlig, men det som "alltid" ligger i veska (som jeg har med meg uansett om jeg har planer om å ta bilder eller ikke) er en Lumix GX80 med Olympus 17mm f/1,8 og 45mm f/1,8. De er små og lette, og kan brukes uansett lysforhold. Synes på sett og vis det er en fordel å ikke ha en zoom, da jeg venner meg til å "se" i 17mm. På ditt kamera er det vel 22mm f/2 som blir tilsvarende perspektiv, siden du har litt større sensor. Hvis været er bra og jeg vet jeg skal være ute, bytter jeg ut ett eller begge med en 14-140mm, Hvis jeg trenger en lyssterk tele har jeg en 75mm f/1,8, skal gjøre noe artsy og hipstersk blir det adapter og den gamle sovjetlinsa Helios 44, eller en manuell 3,5mm fisheye. Uansett bestemmer jeg meg sånn halvveis hjemme, ikke mens jeg står og fomler i veska. Tenkte første det ville bli litt FOMO av det, men i praksis er det ekstremt sjelden jeg er ute i "felten" og virkelig savner et objektiv jeg ikke tok meg. På den annen side har jeg ofte endt opp med å ta med altfor mye, så det er derfor jeg har redusert innholdet til 1-2 små objektiver og 0-1 store av gangen.
 13. På Blindern var jevnt over lærerne som brukte tavla betydelig mer givende å lære av enn de som brukte kraftpunkter. Håpløst å improvisere med publikum om du bare står der og leser fra manus.
 14. Sånt er jo veldig personlig, egentlig. Noen foretrekker den stilen der, andre vil ha lerret, skinn, etc. Jeg sliter litt med å bestemme meg, så har et par forskjellige. 😛 Bruker mest en Wotancraft Pilot 7L nå for tiden. Kanskje litt dyr, men den passer bra til utstyret jeg bruker, skriker ikke kameraveske, og er nærmest skuddsikker samtidig som den passer like greit å skogen som i byen. En ting jeg forsåvidt lærte meg angående kameravesker var å gå ned i størrelse. I starten tenkte jeg det var lurt å ha en med plass til alle objektivene, gjerne en blitz og hvorfor ikke, et ekstra kamerahus også. Det funker sikkert for noen, men for min del ble det helt feil. Å bytte objektiver hele tiden ble bare upraktisk, og endte med å slepe på masse utstyr som bare ble liggende i sekken. Har tatt mye mer bilder etter at jeg gikk fra speilrefleks og masse utstyr i ryggsekk, til lite speilløs med to eller tre kompakte objektiver i en liten skulderveske.
 15. Jeg kjøper gjerne et nytt MFT-kamera, har en del optikk jeg er glad i, men noe så digert og så dyrt er totalt uinteressant. Har et lite håp om at vi får se en OM-5, PEN-OF-M eller GX10 etterhvert.
×
×
 • Create New...