Gå til innhold

Okapi

Medlemmer
 • Innlegg

  4 522
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

19 132 profilvisninger

Okapi sine prestasjoner

1,9k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Dette er jo ganske sentralt her. Mobilen har både mindre sensor og dårligere optikk, men er flinkere til å eksponere korrekt, og går langt i å etterbehandle bildene for deg automagisk. Hvis du tar kontroll over eksponeringen, og etterbehandler selv, har du mye mer å gå på med et skikkelig kamera, men klart, det krever jo tid og innsats. For mange er nok ofte mobilen et bedre valg, helt klart. Ble det noe kamerakjøp, Smalahøve? Litt sent kanskje, men jeg tror jeg stemmer i med de andre her: Det beste valget er et lite systemkamera, som Canon R100 (eller R50 så du får flippskjermen) Olympus E-M10 IV.
 2. Det blir for mange knapper for meg, får ikke helt SNES-følelsen. Plukket opp en Ultimate for moderne spill da, veldig fornøyd med den.
 3. Denne her funker visst på Switch med kabel, så kan jo bruke den både der og på en vaskekte SNES. Trenger igrunnen en oppgradering der og, 30 år gamle kontrollere er jo ofte litt slitne. Blir spennende å se.
 4. Ja, det er passe sprøtt. Ingen krise, 8bitdo har mye bra, men skulle gjerne hatt de offisielle. Får bestille en ekstra SN30.
 5. Rimelig sikker på at svaret er nei, men er det (eller har vært mulig) å skaffe NES/SNES/N64-kontrollerne til Switch i Norge?
 6. Merkelig unnskyldning. Spillene er jo allerede på Steam/Xbox/PSN for alle som har kjøpt dem. Burde være helt trivielt å åpne for at andre kan kjøpe dem og laste dem ned.
 7. Sitter på gjerdet angående nytt system selv, og begynne ærlig talt å lure på om ikke Canon ryker ut på grunn av det der. Sony og Panasonic er åpne for tredjeparter, og det kan virke som om Nikon også er på gli (iallfall på APS-C). God sjanse for no Sigma, no sale for min del.
 8. Tamron har lagd mye rart opp gjennom årene. Husker jeg eide en 70-300mm fra dem, Canon EF-S, og det er helt klart det verste objektivet jeg noen gang har prøvd. Senere lånte jeg en 14-150mm til MFT, og den var faktisk sjokkerende god til superzoom å være.
 9. Skulle jeg kjøpt noe i den prisklassen i dag tror jeg det hadde blitt Lumix S5II. Nå som de endelig kan måle seg med de andre på autofokus, gir det svært mye for pengene. Opplever byggkvaliteten bedre enn tilsvarende priset Canon, og i motsetning til dem og Nikon, har man tilgang på objektiver fra Sigma. Driver ikke så mye med video selv, men såvidt jeg forstår er S5 tett på like god som en GH på det området. Skal sies at jeg aldri har prøvd Canon-objektiver på noe annet enn et Canon-kamera da, så tør ikke si for mye om hvordan de eventuelt hadde fungert på denne.
 10. Dette er jo egentlig en ganske subjektiv greie, men du nok inne på noe med en 50mm. Personlig ville jeg ikke kjøpt en zoom, da jeg heller ønsker fleksibilitet på blender enn på brennvidde. Jeg synes 50mm blir noe trangt, men Sigma 35mm f/2 virker veldig spennende, og liker hvor kompakt Sony 40mm f/2,5 er. Grubler litt på Sony selv (mye for gammel optikk, som deg), og hadde nok kjøpt med en av de to.
 11. Jeg kan ærlig talt aldri huske å ha sett noe salg på fastoptikk fra Panasonic overhode, med unntak av pakketilbud/rebate med nytt hus, og kanskje 25mm 1.7. Har hatt en håndfull av dem på varsel på Prisguide i fem år, minst, og som du sier, om noe har prisen gått opp. Lurte litt på en 15mm, men fant meg en brukt Olympus 17mm 1.8 som jeg er ganske fornøyd med. Er tett nok i brennvidde, har ca. samme størrelse, og en snedig focus clutch. Ikke gratis den heller, men tror Olympus har hatt såpass mange pakker med 17mm, 45mm og 40-150mm at alle tre er ganske lette å finne på bruktmarkedet.
 12. Er det noe spesielt du tenker på? Synes ærlig talt ikke det er noe særlig med gode tilbud på fotoutstyr, iallfall ikke ofte. Iblant lanseres et kamera til 30k der du kan få med et objektiv til 5k på kjøpet (nå sist Lumix S5II), men ellers er det sjelden det er tilbud på objektiver noe i nærheten av tilbud på TVer og høyttalere. Har en del greier lagret på prisvarsel, men virker som prisen står bortimot på stedet hvil, og i noen tilfeller (X100V) har den gått OPP siden lansering. Når det er sagt har det vært mye bra priser på Nikon i det siste. Har vært fristet til å kjøpe en Z5, men usikker på om jeg har rød til å prøve det systemet. 😛
 13. Må grave litt i arkivet kanskje, er en stund siden jeg har tatt bilder av fugler. 😛 Disse er tatt med Panasonic 100-300mm og Olympus 75mm, alle på en Panasonic Lumix GX80, som er et 16 MP konsumentkamera fra 2016. Sannsynligvis samme sensor, eller ca. samme, som du finner i Lumix G80, Olympus E-M10 Mk. II/III og en haug med andre modeller fra den tiden. Egentlig går det greit med et relativt kort objektiv som 75mm med byfugler, så lenge man er tålmodig og tåler å stå stille. Merker det er et par hakk vanskeligere med rådyr og elg, så bør kanskje prøve meg litt med 300mm igjen når våren kommer.
 14. Jeg ville kjøpt noe brukt Micro Four Thirds. Det er et enormt utvalg på Finn, og de fleste av de nyere kameraene har bildestabilisering i huset. Systemet har en litt usikker fremtid, og vil kanskje ha noe mindre støtte nå enn i storhetstiden for 5ish år siden, men dessverre er det ca. ingen produsenter som satser noe særlig i din prisklasse lenger. De fleste brukeren har droppet dedikerte kameraer til fordel for telefonen. Fuji og Nikon har også interessante løsninger for fuglefoto på budsjett, som slår MFT på bildekvalitet, men vi snakker uansett fort startpriser på 15k, og du mister stabilisering i huset. Både Panasonic og Olympus har ekstremt billige (og gode!) objektiver med en brennvidde på 40/45-150mm. Disse ligger på ca. en drøy tusenlapp på bruktmarkedet, så det er et ekstremt rimelig sted å starte. Olympus har også en 75-300mm, og Panasonic har en 100-300mm, som kan være alternativer om du ønsker skikkelig rekkevidde, men de koster selvsagt en del mer, gjerne rundt 2500. Når det gjelder kamera, ville jeg primært sett på Panasonic Lumix G80 og G90, men GX80, GX9, G100 samt eldre modeller kan være verdt å vurdere. Den perfekte pakken løsning hadde nok vært en G9 med en 100-300mm Mk II, men det sprenger sannsynligvis budsjettet. Olympus har også en del interessante alternativer, som E-M5 Mk. II/III og E-M10 Mk. II/III/IIII. Er du heldig med et Finn-funn og villig til å gå litt opp i pris, kan kanskje den perfekte Olympus-løsningen være innen rekkevidde: E-M1 Mk. II og 75-300mm. Tok et lite søk på Finn, og ser at det er hauger av pakker med Olympus OM-D E-M10 Mk. II/III med 14-42mm og 40-150mm til 4-6000. Dette er absolutt ikke noe dumt sted å starte, så kan du heller vurdere en 300mm om du etterhvert ønsker mer rekkevidde. Panasonic Lumix 25mm f/1,7 og Olympus 45mm f/1,8 er også veldig ålreite lyssterke objektiver for f.eks. portrett, og begge ligger på 1000-1500 brukt. Jeg har eller har hatt en del av disse greiene, så si fra om du ønsker eksempelbilder. Jeg har en Lumix 100-300mm Mk. I, men ble aldri interessert nok i fuglefoto til å lære meg å bruke den skikkelig. 😛 Hender jeg sniker meg litt innpå kråker og ender med en 75mm da.
 15. Et dårlig objektiv i dag er typisk et med litt vignettering, eller litt uskarpe hjørner. Jeg ville ikke tenkt så mye på det med mindre du har helt spesielle behov. Prøv heller få finne en brennvidde og en lysstyrke som passer for ditt bruk.
×
×
 • Opprett ny...