Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

hvilken butikk var dette? har aldri sett den før i mitt distrikt vertfall! Har fått litt "avsmak" på kjøpe ale, da jeg for det meste drikker selvbrygget. Men må gi den et forsøk!

 

Er det slik med dere og? at dere nyter øllet mer når det er selvbrygget?

 

Hehe, større "muligheter" for å nyte bedre iallefall,, :) Sjelden jeg kjøper 42 halvlitere på polet. Men når det gjelder ale på butikken så synes jeg hjemmebrygget selv fra ekstaktsett overgår disse. Synes det er vedig nært til poløl., iaf det siste brygget

 

Men det viser egentlig bare at industriøl er ganske svakt, det skulle ikke mye mer til for at butikkølet var bedre. Man kan jo håpe at markedet endrer seg nå som fler og fler oppdager poløl og hjemmebrygg.

Endret av Dropkmurphy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal brygge en IPA neste gang. Noen som vet om noe passende humle pellets som jeg kan koke sammen med maltekstrakt?

 

Om de er standard humlepellets du er på jakt etter er alternativene mang.

For amerikansk IPA passer selvsagt amerikansk humle best.

 

http://www.onebeer.net/hopschart.html

 

http://www.bryggselv...s/humle-pellets

http://www.nogne-o-s...categories/hops

http://bryggeland.no...ets-100-gr.html

 

Husk og at humlen gir best resultat om du tilsetter på forskjellige tidspunkt.

Lenger koking gir mer bitterhet og kortere koking gir mer duft og smak.

Det beste er en kombinasjon av dette.

Endret av StoreMyen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, det krever ikke så veldig mye mer utstyr å brygge fra bunnen av med "brew-in-bag", enn det gjør å brygge et kit. Fordelen med å starte med et kit er at man får litt føling med bryggeprosessen, og at det krever litt mindre utstyr. For ekstraktbrygging er det knapt noen forskjell i utstyrsmengde kontra "brew-in-bag".

 

Jeg kan beskrive mitt oppsett:

- Kjele: Har en hyttekjele på 26,5l. Med ekstrakt har jeg fått brygg på rett i overkant av 20 liter med denne. Satser på å få brygg på rundt 15l når jeg går over på all-grain.

- Kjøler: Har denne, og har kjøpt 12mm slange og tilkobling til kjøkkenkrana på Clas Ohlson.

- Meskepose: En unik feature ved "brew-in-bag" metoden, der en mesker rett i kokekaret. Sparer mye plass fordi man da kun bruker én kjele, og det går visstnok også fortere.

- Gjæringskar: Har 3 stk, men trenger egentlig bare 2. Kjøpte et med kran og et rør til flasking fordi det er enklere enn å flaske med hevert.

- Termometer

- Oechslevekt

- Hevert

- Star San (til desinfisering)

- Røresleiv

- Kjøkkenvekt

- Flaskestativ (til tørking av flasker etter vask og desinfisering)

- Kapselmaskin

 

Av alt dette er det egentlig bare kjelen, gjæringskarene og utstyret til flasking (stativet, kapselmaskinen og ikke minst flaskene) som tar plass. Alt annet kan oppbevares i kjelen og gjæringskarene når det ikke er i bruk. Og til overgangen fra ekstraktbrygging til all-grain "brew-in-bag" er det bare meskeposen som er forskjellen utstyrsmessig :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Smakte i helgen en billig lavprosent svenske (folk)øl med veldig sterk smak. Masse humle, liten flaske brunt ale på 0,33?

 

Kostet kun 5kr flasken i svenske kroner, og smaken var mye bedre enn vanlig pils.

 

Ølen het Frosty Bulldog.

 

Sef underlegen poløl til 60kr stk osv, men overlegen vanlig butikkøl og nær spesialøl i butikk, med folkøl prosent sef.

Lenke til kommentar

Smakte i helgen en billig lavprosent svenske (folk)øl med veldig sterk smak. Masse humle, liten flaske brunt ale på 0,33?

 

Kostet kun 5kr flasken i svenske kroner, og smaken var mye bedre enn vanlig pils.

 

Ølen het Frosty Bulldog.

 

Sef underlegen poløl til 60kr stk osv, men overlegen vanlig butikkøl og nær spesialøl i butikk, med folkøl prosent sef.

Hvorfor henger du deg opp i alkholprosenten om ølet smaker bra?

Lenke til kommentar

Hvorfor henger du deg opp i alkholprosenten om ølet smaker bra?

Jeg var mer redd noen av dere kom til å gjøre det, jeg har ikke noe mot lav prosent. kan drikke vørterøl tilogmed og synes det er godt, men annerledes enn alkoholholdig sef.

 

Jeg forstår ikke helt hvordan du tror jeg henger meg opp i prosent? Står det noen sted at jeg gjør det? Eneste jeg ser jeg gjorde var å informere om prosentstyrke som forøvrig var 3,5. Folkøl er betegnelsen på øl solgt i svensk matbutikk med litt lavere prosent enn svenks poløl.

Endret av Dropkmurphy
Lenke til kommentar

Problemet med lavalkohol øl er jo at det smaker veldig vassent. Kroppen er i praksis fraværende, men det går an å dekke over endel av manglene ved å pøse på med masse humle. Nannystate fra Brewdog er et glimrende eksempel.

 

Frosty Bulldog er svært, svært generøs med humle på tross av prisen. Sikkert derfor det falt meg i smak.

Endret av Dropkmurphy
Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke problemsettingen din. Jeg har aldri nevnt noe negativt om prosent, er du et troll?

Japp

 

Japp

Problemet med lavalkohol øl er jo at det smaker veldig vassent. Kroppen er i praksis fraværende, men det går an å dekke over endel av manglene ved å pøse på med masse humle. Nannystate fra Brewdog er et glimrende eksempel. var denne jeg svarte på

Lenke til kommentar

Jeg ønsker definitivt å vite alkoholmengde før jeg avgjør om jeg skal bruke tid og penger på et øl da det er en såpass integral del og den sier meg mye om hva slags fylde jeg kan forvente av ølet.

Den kan jeg forstå, men fortsatt er det smaken det handler om. Amargeddon på over 60 prosent er det verste jeg har smakt. Vin, som jeg kan rimelig mye om. kan ha for mye alkohol, kan smake faen. Så, det jeg mener, er at smaken, uansett hvordan den blir skapt, er alfa omega

Lenke til kommentar

Det finnes jo selvsagt overdrivelser i begge retninger. På samme måte som man ikke forventer at et lettøl skal smake det man forventer fra et "vanlig" øl, så kan man ei forvente det samme fra "Armageddon". Mot 20% begynner man å få portvin fornemmelser og det begynner å fjerne seg fra "tradisjonelt øl". På 60% sier det seg selv at man må forvente kraftig spritsmak fremfor noe annet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...