Gå til innhold

Militærtråden - for de som er i militæret


Kurt P

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har blitt innkalt til GSV i juli. Betyr dette automatisk at jeg blir grensejeger, og skal patrulere grensa, eller finnes det andre ting man kan bli der oppe også?

Det, hundefører eller en så får du eller annen form for administrativ oppgave i garnisonskompaniet. Evt. blir du sendt til en annen avdeling med personellbehov. Da stort sett til relativt kjedelige stillinger.

Lenke til kommentar

Det er ingen krav til alder til C-lappen (så lenge du fyller 19 året du tar den, mener jeg?), men for å ta busslappen må du være fyllt 20 (også usikker).

Aldersgrensen for klasse C er 18 år. (I tillegg må du (selvfølgelig) ha klasse B før du kan begynne å øvelseskjøre.) Buss er 21 år sivilt, men er du i forsvaret kan du ta den når du fyller 20.

Lenke til kommentar

Sitter for øyeblikket på FLO/TRANS i bardufoss, og vi driver med handling av fly og booking av flybilletter til folk som skal på perm. Begynner å bli lei, men kan ikke klage. Vi har 4 uker på og 2 uker av, og ikke fått utdelt våpen eller feltutstyr engang. Vi har biler vi kan bruke så mye vi vil, og har en 08:00 - 15:30 jobb og fri i helgene.

 

Glad vi slipper felt og nazi-inspeksjoner og slikt som på madla, det holdt for meg:)

Endret av mortenmm
Lenke til kommentar

Nå sitter jeg på Madla, og stortrives hittil! Begynt å spise fast og sunt (og mye). Jeg er 188cm høy og veier 73-74 kilo, så vil gå opp litt i vekt. Har også funnet ut at jeg liker å trene. :)

 

Er det noen andre her som er inne, tenker da spesielt på folk fra 2. kompani. Selv er jeg på 2.1, med Fenrik Aasekjær som troppsjef, noe jeg synes er ekstremt bra, og samtidig skikkelig uflaks (kommer an på hvordan man ser på det). Han er hard, vil at vi skal være best på kompaniet, har vunnet før, så er ekstra motivert på å vinne det), men samtidig er han fair, flink, gir god oppfølging, og til slutt får vi veldig mye ekstra fra han som de andre troppene og kompaniene ikke får, om vi gjør det bra.

 

Jeg er forresten inne i luftforsvaret, noe de fleste som er på Madla vet, siden det selvsagt gjelder hele 2. kompani.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...