Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

 

Sålenge man er innafor kravet om antall sider (6 mener jeg å huske?), følger retningslinjer for oppgaveskriving og ikke bare skriver piss så går det bra. Vi brukte vel ca fire timer på hver oppgave i et team på tre.

Oxymoron.

 

 

Eventuelt automatisere det: http://www.elsewhere.org/pomo/

 

(hvilket lett gir en C på dragvoll...) [1]

Endret av Twinflower
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan vi gi oss med humaniora=idioter-circlejerken nå? Alle vitsene var utdaterte selv da Feynman dro dem.

Hvor er circlejerken du snakker om? Eneste jeg ser er litt negativ diskusjon om Ex-Phil, noe en må forvente når en krever at studenter skal ta et fag som er irrelevant for studiet sitt, utrolig kjedelig og har en kultur for å disses i gløs-kretser. Når det gjelder å bare skrive bullshit på dragvollfag, så var jo forslaget basert på at noen faktisk har gjort det og fått en C for "arbeidet" sitt. Dersom noen får en C på et autogenerert essay, fortjener linjen som har gitt Cen en del kritikk, så enkelt er det bare.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ikke bare viser den diskusjonen at saken er litt mer nyansert. Den diskusjonen viser at en Dragvoller kan være mye smartere enn en Gløser. Han Jon Raundalen eier jo alle sammen.

 

Kanskje er det bra at vi har Ex-phill, kanskje man burde ha mer fokus på slike ting. Er jo litt synd hvis folk ikke lærer å tenke. Universitetet handler om å lære mer enn spesifikk fagkunnskap.

Endret av Flin
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg synes i grunn det er viktig å lære litt om vitenskapsteori og -historie når man studerer realfag. Dersom man skal drive med forskning så er man nødt til å ha en formening om hvordan man tenker og hva som er formålet med forskningen, når en hypotese er bekreftet osv. Det gjør det lettere å systematisere forskningsarbeid og skille mellom godt og dårlig arbeid. Og selv om det kanskje er en del som er uinteressant for arbeidskarrieren, så kan det være det greit å sette seg litt inn i sentrale tenkernes filosofi, om ikke annet enn for å bli et mer reflektert menneske.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hva er poenggrensen for 5-årig datateknologi? På samordna opptak står det ikke om det er 5 eller 2 år.

Har sykt lyst til å gå på NTNU men jeg klarer nok ikke 5,5 i snitt :hrm: Går det etter planen kan jeg klare 5,4, studerer forkurs.

 

Vil bli programutvikler / programmerer, er det best å gå datateknologi eller informatikk?

Ikke siter meg på dette siden NTNU har lagt om linjene litt i år, men dersom det er samme greiene som i fjor så kan du kan gå Informatikk og velge en del matte-fag (1, 3, 4D, Diskret og Statisikk) og Fysikk som valgfag og så gå videre med en 2-årig Datateknikk master. Informtikk har 7 valgbare emner. Før måtte to av dem være informatikk-emner fra en liste, men ser ikke ut som det er tilfelle lenger, du låser deg jo litt mtp valgfriheten Informatikk egentlig tilbyr, men på den annen side, hadde du tenkt å gå Datatek uansett så spiller jo ikke det noen stor rolle.

 

Dette krever litt omståkking på fagplanen, men det burde være uproblematisk.

 

Ellers vil jeg anbefale å se på Kommunikasjonsteknologi også som alternativ til Datateknologi, førsteåret er omtrent identisk.

 

Å bytte linje etter ett år er ikke så veldig vanskelig heller vanskelig siden Datatek ligger i listen med approved linjer man kan bytte til.

 

http://www.ntnu.no/documents/314472/39200318/Studieprogram+det+kan+s%C3%B8kes+overgang+til+2014+versjon+2.pdf/3bfa5744-3a3d-4a24-bea7-cc2fd0bc2cb7

Endret av Battaman
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva er poenggrensen for 5-årig datateknologi? På samordna opptak står det ikke om det er 5 eller 2 år.

Har sykt lyst til å gå på NTNU men jeg klarer nok ikke 5,5 i snitt :hrm: Går det etter planen kan jeg klare 5,4, studerer forkurs.

 

Vil bli programutvikler / programmerer, er det best å gå datateknologi eller informatikk?

Man stiller i praksis likt hos de fleste konsulentselskapene hvis man har master fra en av disse retningene. Om noe kan man velge seg til flere IT-emner på informatikk enn det man får på datateknikk :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...