Jump to content

hernil

Moderatorer
 • Content Count

  6588
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

929 :)

About hernil

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 07/12/1992

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

36682 profile views
 1. Jeg klarer oppriktig ikke bedømme om dette er ment alvorlig eller om det er finslipt satire, og det skremmer meg ...
 2. Denne fortjener en liten krysspost for anledningen 🙂
 3. For all del en fin artikkel, men å kalle den en test er vel å ta i litt? 🙂
 4. Lite blast from the past det der, lenge siden jeg var innom den tråden. Utrolig kult at Hardware.no er helt i toppen på verdensbasis! Fortsatt det gode arbeidet 🙂
 5. Med mindre du har behov som gjør at Wireguard ikke egner seg så anbefaler jeg det på det sterkeste! Lite forbehold om at tooling for brukeradministrasjon etc. fortsatt er ganske ungt.
 6. Hvis man først skal kaste penger på merch ville jeg lagt ned den ekstra innsatsen på å finne noe som offisielt støtter prosjekter du liker 🙂
 7. Og ikke minst uendelig mye enklere å fikse enn om man ikke bruker Let's Encrypt!
 8. Windows er et Fisher Price OS 🔥 og WSL er dessverre et plaster på en perforert hovedarterie. Spesielt er det en del krøll på mounting, symlinking, låser på filer og andre filsystemoperasjoner. Tipper i dette tilfellet at Windows ikke slapp låsen på filen etter at GVim hadde åpnet den. Eventuelt at GVim holdt på den selv.
 9. Tja, det som kan prege "hjemmebrukeren" noe er jo at ting henger litt bak når det gjelder å få inn nyere pakker. Litt usikker på hvilke løp CentOS har i tillegg til det som speiler RHEL, men avhengig av hva du skal gjøre så kan du føle deg litt hemmet av eldre "stack". Fedora har vel en serverversjon hvis du vil holde deg i den verdenen, uten at jeg vet noe om den. Mine stalltips til dette pleier å være Debian (stable hvis siste versjon er sånn tålelig ny) eller Ubuntu LTS, kanskje med hovedvekt på sistnevnte, men dette er jo på mange måter avhengig av hva man liker. Fordelen med Ubuntu LTS er at om noen har instruksjoner for å få ting kjørende på noe så er det den. Også når det gjelder nyere pakker som ikke er direkte tilgjengelig i pakkebrønnen i siste versjon. Når det gjelder å separere ulike tjenester så har vel Docker tatt mange av konseptene til LXC og LXD og gjort de mer eller mindre allment tilgjengelig, så litt avhengig av hva du er ute etter og hvor mye du vil knote kan det være du sparer deg for en del ved å se etter offisielle images for de applikasjonene du vil kjøre der først. Eventuelt lager egne
 10. Må faktisk si meg ganske enig med Del. Min erfaring med flere brukere på en Onenote tilsier at man bør unngå det for enhver pris. Google docs er mye smidigere på den fronten. Begynner man å butte mot begrensningene som finnes i Docs er det sannsynligvis en del å hente på å hoppe rett på Sharelatex/Overleaf uansett.
 11. Jeg har ingen statistikk for hånden, men jeg lover deg at Ubuntu er mer brukt en Mint. Sannsynligvis flere størrelsesordener hvis man regner med servere og containere. Studentersamfundet i Trondheim speiler forøvrig Debian-repoene
 12. Hvis du er usikker på lenke vs. reim så kan et tips være å gå for lenke, og heller kjøpe en ekstra skinnreim. Verktøy for å bytte mellom de fås for en femtilapp på nett og muligheten til å bytte gir deg i praksis følelsen av å ha en ekstra klokke (eller til og med to) Grunnen til å kjøpe med lenke er at det oftere er litt mer trøblete å få tak i den man ønsker seg (ofte original) i ettertid enn skinnreim. Skinnreimer må ofte byttes før eller siden uansett så er mye vanligere å ikke ha noe originalt der, og derfor mye større utvalg!
 13. LTS-versjonene blir oppdatert fra tid til annen med 18.04.x releaser. De innkluderer blant annet oppdatert kjerne og grafikkstack så driverproblemer som du beskriver her trenger ikke være et problem. At noe av programvaren kan bli noe utdatert stemmer derimot.
 14. Med tanke på aktiviteten her inne den siste tiden så ser jeg ikke helt hvordan sammenslåingen skal føre til noe mindre aktivitet Man kan jo tagge posten sin og eventuelt linke til den her om man tror den kan ha interesse.
×
×
 • Create New...