Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

 1. 1. Velg ett av alternativene

  • Dragvoll
   254
  • Gløshaugen
   1018
  • Annet
   202


Anbefalte innlegg

Spørsmål om hybel til høsten? Sjekk ut denne tråden!

---------------------------------

Praktisk informasjon til alle studenter

Før du stiller spørsmål om studier og opptak i denne tråden anbefales det å undersøke om spørsmålet allerede er besvart her:
Ofte stilte spørsmål/FAQ om studier, opptak og NTNUPoengkrav for NTNU

Fadderhåndboka 2008 - nyttig informasjon om fadderuka med datoer osv
Timeplan høsten 2008 - timeplaner for alle emner, veldig nyttig

Studiehåndbøker
I disse kan du lese informasjon om de ulike emnene.

Arkitektur- og billedkunststudiet
Humanistiske fag
Innføringsemner
International Master's Programmes
Lærerutdanningen ved NTNU
Medisinske studier og helsefag
Realfag
Samfunnsvitenskapelige fag

Pensum
For å få tak i pensumlister, gå inn på din spesifikke studieretning på NTNUs hjemmesider (f.eks: http://www.ntnu.no/s...p/master/pensum) og last ned.

Institutt for kunst og medievitenskap høsten 2008

Holgers lille NTNU-tråd

Denne tråden startet jeg for å lære mer om de siv.ing.linjene på NTNU som jeg hadde tenkt å søke på etter VGS. Etter hvert har denne tråden utviklet seg til å bli en diskusjonstråd for alle NTNU-ere fra både Gløshaugen og Dragvoll, samt andre Trondheim-studenter. I løpet av trådens levetid har mange svart på både praktiske spørsmål om studiesaker samt gitt informasjon om og erfaringer fra de ulike studiene.

Derfor oppfordrer jeg de som lurer på noe om å forsøke å søke i tråden etter synonymer av studiet de er interessert. Og poste et innlegg om de ikke finner noe. Post gjerne også innlegg til den generelle diskusjonen om NTNU og studielivet i Trondheim.

Under vises mitt opprinnelige innlegg som startet tråden:


-----------------------------------------------------------------------------

Jeg har tenkt å starte på NTNU til våren, men jeg er veldig usikker på hvilken linje jeg skal velge. Jeg skal definitivt velge en siv.ing.-linje, og har nå kommet frem til noen mer eller mindre aktuelle kandidater: (alfabetisk rekkefølge etter samordnaopptak.no)

Datateknikk
Elektronikk
Industriell design (OK, jeg har egentlig for få poeng)
Ingeniørvitenskap og IKT
Kommuikasjonsteknologi
Teknisk kybernetikk

Jeg lurte på om noen som har erfaring/kunnskap kunne si litt om hva man lærer på linjene og hva man som regel pleier å jobbe med etter fullført utdannelse.

Informasjonen fra NTNU er bare intetsigende markedsføringspropaganda for å rekruttere tvilere, jeg vil ha facts. wink.gif

Om noen har tips/råd/etc angående det å bo i Trondheim, så er jeg også veldig interessert.

Endret av HolgerL
 • Liker 9
Lenke til kommentar
Annonse

Jeg har tenkt å starte på NTNU til våren, men jeg er veldig usikker på hvilken linje jeg skal velge. Jeg skal definitivt velge en siv.ing.-linje, og har nå kommet frem til noen mer eller mindre aktuelle kandidater: (alfabetisk rekkefølge etter samordnaopptak.no)

 

Datateknikk

Elektronikk

Industriell design (OK, jeg har egentlig for få poeng)

Ingeniørvitenskap og IKT

Kommuikasjonsteknologi

Teknisk kybernetikk

 

Jeg lurte på om noen som har erfaring/kunnskap kunne si litt om hva man lærer på linjene og hva man som regel pleier å jobbe med etter fullført utdannelse.

 

Informasjonen fra NTNU er bare intetsigende markedsføringspropaganda for å rekruttere tvilere, jeg vil ha facts. wink.gif

 

Om noen har tips/råd/etc angående det å bo i Trondheim, så er jeg også veldig interessert.

 

Datateknikk: Utvikling av datasystemer/nettverk/program/simuleringsverktøy på et mye dypere og grunnleggende nivå enn andre utdanninger.

 

Elektronikk:

Utvikling/design av elektroniske kretser (småelektronikk). Programmering av digital elektronikkstyring. Signalbehandling (f.eks. for mobiltelefonsignal).

 

EMIL

Studiet jeg går på (og må ta med).. Handler om å finne nye måter å produsere kraft på, mer effektive måter å bruke den, miljøkonsekvenser osv osv. Vindmøller, vindmølleparker, vannkraft, kraftnett, varmepumper og miljøkonsekvenser av kjemiske annlegg er sentralt. Kåret til norges mest sosiale studium, andre linjer bruker pengene sine på lab. det blir litt vanskelig for oss så vi bruker dem på FEST!

 

Industriell design:

Du lærer å designe funksjonelle produkter som tar seg godt ut... design er en viktig ting for mange produkt. I norge er det vel ikke snakk om å lage biler akkurat, men andre produkter som f.eks. oppvaskekoster :p

 

Ingeniørvitenskap og IKT

Man lærer mye programmering og tradisjonelle ingeniørfag. Konsulentfirmaenes drøm! men du blir ikke særlig spesialisert.

 

Komtek:

Du lærer om kommunikasjon og sånn, tilrettelegging av nye kommunikasjonssystemer for bl.a. telefoniselskap. Utvikling av helt nye kommunikasjonssystemer.. tilrettelegging i store bedrifter for mer effektiv kommunikasjon osv osv osv.

 

Teknisk Kybernetikk:

Du lærer om automatisk styring av systemer, robotteknikk og elektriske kretser. Fagfelt kan for eksempel være autopilot for skip, industriroboter, ubemannet leteubåt, handicap-hjelpemiddel osv osv.

 

Felles for alle siv.ing studier er at de er veldig teoretiske de første 3 årene, særlig de 2 første. Da må du streve deg igjennom matematikk som er så hard at det vil bli skjelden at du får bruk for det. (for da bruker du simuleringsverktøy på pc uansett :D )

 

Men ikke gi opp, dette skiller klinten fra hveten. De som ikke klarer å tenke selv kan f.eks. lære å tenke hva andre har tenkt ved å ta historie på dragvoll :tease:

 

Angående bosted osv. rangert i prioritert rekkefølge:

 

Leilighet med kamerater:

Er du sikker på at du kommer inn og ikke må i militæret kan du begynne å lete etter en leilighet som du og dine kamerater kan leie. Folk som har ferdiggjort hovedoppgaven flytter i mai/juni og da blir det mange flotte leiligheter nær gløs. ledige. Dette er mest sosialt, og jeg har bodd alene på hybel helt til nå og må innrømme at dette ikke har vært helt greit.

 

Leilighet på studentbyer:

Enkelte studentbyer ligger nær gløs. og er derfor veldig aktuelle, andre kan du være uheldige med. Men uansett kan du rekne med mange nye bekjentskap både på godt og vondt. Ei jente jeg kjenner har måttet flytte ut på grunn av at man lånte mat av hverandre osv... men dette er sikkert bare et enkelttilfelle.

 

Privat hybel:

Her finner du enkelt hybler med ymse standarder. Men hvis du bare er tidlig ute, før du har fått beskjed om du har kommet inn kan du få deg hybel svært nær gløs. Bare vit at du kan risikere å komme et sted lignene der jeg nå bor, 5km fra gløs med to romnaboer som ikke er helt oppegående. Han ene er fotballnørd og sitter for seg selv og kommenterer fotballkamper hele dagene, hun andre er arbeidledig kokk med allslags paranoide tanker om samfunnet som jeg ikke gidder høre på. Jeg skal definitivt flytte til våren.

 • Liker 3
Lenke til kommentar

Voll er greit nok, men da må du nok søke nå for å få komme inn. En av dem jeg skal leie leilighet med bor på voll, og jeg kan trygt si at det er en grunn til at han flytter. Det blir noe helt annet å "leve i sin egen dritt" og gjøre som man vil, ikke være forbannet på andre som ikke vasker, andre som maser og fester osv.

Lenke til kommentar

Tusen takk for innleggene! Spesielt deg, GolfBag.

 

Jeg har gjerne lyst til å bo sammen med kjente, men samtlige vet ikke om de skal i militæret eller ikke. Og så er det selvsagt noen som tenker på å ta seg friår. Det er vanskelig å planlegge når de andre ikke vet hva de skal neste år. :(

Lenke til kommentar

Jeg studerer teknisk kybernetikk og kan anbefale det på det sterkeste!

Jeg har ikke blitt skremt av all matematikken på NTNU, selv om jeg ikke var noe spesielt flink på vgs. har ikke jobba veldig bra nå heller (gjorde øvingene pluss litt..), men leste en del før eksamen..

 

Jeg leier nå leilghet på Øya sammen med noen kammerater. Det er det beste stedet å bo! Nære byen/samfundet OG nær Gløs!

Lenke til kommentar

Et par andre tips:

 

Du har muligheten til studere ett aar i utlandet. Dette blir vanligvis gjort det 4. aaret. Det er mulig aa ta enda et halvt aar hvis du skriver hovedoppgaven i utlandet. Fordelene med utenlandsstudie:

 

Laere et nytt spraak/et kjent spraak enda bedre; faa haugevis med nye venner, fra alle mulige land. Muligheten til aa finne spesialfelt som ikke undervises paa NTNU. Hvis du tar et universitet i et ikke engelsktalende land saa faar du 15000,- fra laanekassa for spraakkurs (selv om spraakkurset er gratis!). Stoetter universitetet ERASMUS/SOCRATES (utvekslingsavtale), saa er mulighetene store for at du faar et bonus-stipend paa 12000,- (eller mer). Laanekassa punger selvsagt ut et hoeyere reisestipend. Rent oekonomisk kan dette loenne seg veldig, spesielt siden alt er billigere i utlandet ;-).

 

Jeg begynnte paa NTNU i 1998. I 2001 tok jeg 1 utenlandsaar i Tyskland. Fikk tilsammen 33000 i stipend, mange nye venner, et uteliv uten like, og jeg traff min bedre halvdel der nede. Siden jeg festet litt for mye, saa maatte jeg ta et halvt aar opp igjen. Dette gjorde jeg like godt i Tyskland, og skaffet meg samtidig hovedoppgave der nede. NTNU var generoes og loennet meg med kr 8000,-. I august 2004 (etter 3-4 maaneders jobbsoeking) fikk jeg jobb i Tyskland og har naa nettopp bestaatt min proevetid.

 

Kort sagt, et utenlandsstudie kan forandre livet ditt ;)

Endret av Patton
Lenke til kommentar
 • 2 måneder senere...

Her er hva jeg har søkt:

 

PRI KODE   STED STUDIUM
--- ------ ---- ---------------------------------------
1. 194761 NTNU Elektronikk
2. 194760 NTNU Datateknikk
3. 194770 NTNU Kommunikasjonsteknologi
4. 194763 NTNU Fysikk og matematikk
5. 194905 NTNU Ingeniørvitenskap og IKT
6. 194798 NTNU Teknisk kybernetikk
7. 194768 NTNU Industriell design
8. 194767 NTNU Industriell økonomi og teknologiledelse
9. 194756 NTNU Arkitekt
10. 194766 NTNU Produktutvikling og produksjon

 

Jeg fylte alle plassene siden jeg hadde sjansen til det. Siden jeg ganske sikkert kommer inn på førstevalget, så er plassene i noe tilfeldig rekkefølge nedover.

Endret av HolgerLudvigsen
Lenke til kommentar

Fy skam! Sette mitt elskede komtek nede på 3. plass!

 

Neida, ser bra ut. Om du ikke trives med elektronikk kan du bare søke deg over på data/komtek eller noe annet, da må du nok ta opp ett eller to fag, ikkeno stress.

 

Husk når du kommer opp å søk deg inn i en gjeng på Samfundet og bli med på UKA. Det absolutt morsomste med å studere her oppe er nettopp de to tingene. Gled deg!

Lenke til kommentar
Bo på lade i trondheim, da ligger du sentralt til alt, det er også sånn studie greie bortpå hær. Kanskje det var NTNU eller så var det NGU

 

 

Derfor har kollegiet blant annet vedtatt at grunnfag ved informatikk studie på Lade skal holdes åpent.
forsto det sånn.

"sentralt".....

 

Nei, du kommer nok til å få undervisning på Gløs, Lade er ikke veldig sentralt, Øya, Bakklandet, Elgeseter, Singsaker og Midtbyen kan regnes som sentralt. Krabbeavstand til (og ikke minst fra) Samfundet er vitalt, bor man nære Samfundet bor man også nære Gløs. 2 minutter å gå mellom der.

Lenke til kommentar
Her er hva jeg har søkt:

 

PRI KODE   STED STUDIUM
--- ------ ---- ---------------------------------------
1. 194761 NTNU Elektronikk

6. 194798 NTNU Teknisk kybernetikk

HVA? Kybernetikk helt på 6. plass? :ohmy:

Men elektronikk er jo ikke så verst.. Da er vi i alle fall i samme linjeforrening!

Får ønske velkommen til omega! (Gled deg til opptak! hehe)

Forresten jobbes det nå hardt med fadderopplegget fra Omega sin side, så du kan glede deg til starten av semesteret!

Du kommer sikkert til å få det knall i Trondheim!

Lenke til kommentar
Her er hva jeg har søkt:

 

PRI KODE   STED STUDIUM
--- ------ ---- ---------------------------------------
1. 194761 NTNU Elektronikk

6. 194798 NTNU Teknisk kybernetikk

HVA? Kybernetikk helt på 6. plass? :ohmy:

Men elektronikk er jo ikke så verst.. Da er vi i alle fall i samme linjeforrening!

Får ønske velkommen til omega! (Gled deg til opptak! hehe)

Forresten jobbes det nå hardt med fadderopplegget fra Omega sin side, så du kan glede deg til starten av semesteret!

Du kommer sikkert til å få det knall i Trondheim!

Hehe opptak til omega ja

 

hint hint hansken med noen volt i gjennom ja...

 

Er det ikke nudiststrand i Djupsvika også, en jeg kjenner så en naken mann som fisket der en gang.....

Endret av tintin77
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
 • Opprett ny...