Jump to content

Twinflower

Medlemmer
 • Content Count

  5945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Twinflower last won the day on October 11 2015

Twinflower had the most liked content!

Community Reputation

3454 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

47501 profile views
 1. Hm. Hvis vi kun ser for oss arbeidstimer for 20 mrd kroner så blir det ca slik: antar en godt betalt konsulent med 2000kr/timen som jobber 7.5 timer hver dag og 150 dager i året. da får man 1000 slike konsulenter jobbende heltid i nesten 18 år. jeg får vondt i skattepengene mine.
 2. Noe av det fine med å være på en fjelltopp er at det bare er andre fjellfolk som er sammen med deg der oppe. Folk som nyter belønningen av en god fjelltur og som setter pris på stillheten og det majestetiske. Dersom det renner over av asiatiske turister som bråker og forsøpler blir fjelltoppen fort sett på som besudlet av ikke-turister. Håper derfor det ikke blir flere gondoler.
 3. Med 50 mrd i nyopprettet obligasjonsfond så tviler jeg litt på det
 4. Jeg mener at hele bryllupet faller under definisjonen om turisttjeneste siden hun står for dette. Spesielt siden det utgjør en "vesentlig del av reisens verdi". I tillegg arrangerer hun andre turer under oppholdet, slik som omvisning på vinslott, vinsmaking og liknende for gjestene. I en liknende sak jeg fant på nettet var advokatene klar på at dette var en pakkereise. (https://www.dinerstatning.no/nyheter/får-ikke-erstatning-etter-avlyst-bryllup). Hun markedsfører også seg som arrangør av "bryllupspakker", så jeg tror ikke hun klarer å vri seg unna at hun er omfattet av pakkereiseloven. Se også Norsk Reiseforums definisjon av pakkereiser: https://reiselivsforum.no/web/tips_og_rettigheter/pakkereise/ Hva er en pakkereise? Hvilke avtaler som utgjør en pakkereise fremgår av pakkereiseloven § 6. Avtalen om kjøp av reise må inneholde minst to av elementene som fremgår av lovens § 6: transport, innkvartering, bilutleie eller andre turisttjenester. Med «andre turisttjenester» menes for eksempel billetter til kultur- og idrettsarrangementer, sightseeing eller lignende som utgjør en vesentlig del av reisens verdi.
 5. § 22.Avbestilling av pakkereisen uten gebyr Den reisende har rett til å avbestille pakkereisen før den begynner, uten å betale gebyr, dersom det inntreffer uunngåelige og ekstraordinære omstendigheter på bestemmelsesstedet eller i umiddelbar nærhet av dette som i vesentlig grad vil påvirke gjennomføringen av pakkereisen, eller transporten av personer til bestemmelsesstedet.
 6. Jeg har lest litt i definisjonene i pakkereiseloven, og jeg vil mene at arrangementet faller under dette. I så fall kan jeg avbestille som følge av §22 uten gebyr. Vi bestiller flyreiser selv, alle mann - men jeg betaler for opphold og hele arrangementet (sermoni, middag, kake, prest, musikk, frisør, blomster, fotograf, you name it).
 7. Jeg skrev at personer driver et aksjeselskap, så jeg antok at folk skjønte jeg mente et norskt et
 8. Jeg kunne tenkt meg en realitetsorientering fra noen som er jussutdannet istedenfor min egen (og andres) synsing. Siden det er flere måneder frem i tid må hun kunne klare å avbestille hoteller og liknende. Hun er uansett pliktig i å begrense egne tap
 9. Jeg hadde ikke tenkt å hevde mangelfull levering. Jeg har avbestilt før levering, noe forbrukerkjøpsloven gir ganske greie muligheter for.
 10. Bestilte i fjor en bryllupspakke i Italia med opphold og mat/kake/prest/fotograf etc. På grunn av coronaviruset så måtte vi dessverre avlyse dette. Arrangementet skulle holdes i sommer, men usikkerheten er nå så stor nå at jeg så ingen annen vei utenom å avbestille.Vi skulle være ca 40 gjester fra Norge. Avtalepartner er en person som driver et aksjeselskap som organiserer dette (booker opphold, planlegging, tilrettelegging osv) Vi betalte et forskudd på 54000 kroner som hun ikke virker særlig interessert i å betale tilbake. Jeg mener at forbrukerkjøpsloven gjelder og at jeg har rett til å avbestille siden ingenting av tjenesten jeg har betalt for er levert. Firmaet hevder på sin side at de betaler hotellet for å holde av plassen og at pengene ikke er refunderbare. Jeg mener på min side at det er deres risiko. Kontrakten nevener ingenting om angrerett, avbestillingsgebyr eller liknende (og er dessverre ganske amatørmessig utført). Planen min er å sende et påkrav, en purring og til slutt ta saken til forliksrådet og be om tvangsfullbyrdelse. Kan noen rettlede meg litt, eventuelt komme med sine synspunkter ?
 11. Kan man ikke tilføre masse fra f.eks månen istedenfor å sende det opp fra jorden?
×
×
 • Create New...