Gå til innhold

Matsemann

Medlemmer
 • Innlegg

  13 060
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Matsemann vant dagen sist 6. mai 2011

Matsemann hadde mest likt innhold!

Om Matsemann

 • Bursdag 01. aug. 1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

37 494 profilvisninger

Matsemann sine prestasjoner

5k

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

 1. Og da er det jo bare bra folk her kommer med informasjon rundt dette, er det ikke? Om vedkommende allerede ligger langt over hva et konsulentfirma klarer å hanke inn noen andre for, er det jo ikke gitt de er "villige" til å betale så mye mer for vedkommende selv om hen skulle ha aldri så lite "saueflokkmentalitet"... Og skal man vite hva de er villige til å betale er det også greit å forstå hvordan et konsulentselskap tjener penger. Vedkommende nevnte at hen er 100% fast på prosjekt. Jeg nevnte at det ikke er en egenskap ved vedkommende, men opp til bedriften å klare å selge ut sine ansatte. Vedkommende nevnte at hen gjør godt arbeid og får gode tilbakemeldinger. Det er jo så klart bra, men igjen påvirker det egentlig ikke særlig hva et konsulenthus er "villige" til å betale. Litt satt på spissen kan du være så dårlig du vil, så lenge en fakturerer er en like mye verdt. Så hvor mye mener du konsulentselskapet burde være villige til å betale, og på hvilket grunnlag? Jeg svarte bare på spørsmålet til vedkommende om hva som kan være mulig å forvente seg. At du ikke liker tallene betyr ikke at jeg har "saueflokkmentalitet" eller "lave ambisjoner". Jeg forsøker bare gi et realistisk bilde. Er du uenig kom gjerne med tall og begrunnelser, heller enn personkarakteristikker postet anonymt.
 2. Bachelor, 2 års erfaring og 820k i fastlønn i fjor er i snitt med de som hadde mastergrad og 4-5 års erfaring i fjor. Så du er langt bedre betalt allerede enn andre med din erfaring. For å forventningjustere litt. "Alle" er leid ut 100% på prosjekt, og er man ikke det er det som regel salgsavdelingen og ledelsen sin feil, ikke konsulenten som tilfeldigvis ikke har oppdrag for øyeblikket.
 3. Man regner ofte med at man kan leve på 4% avkastning uten å gå tom. Ergo må man ha 25x forbruket sitt oppspart skal man klare å leve på avkastningen lenge. Så å redusere forbruket sitt med 1x, gjør at man kan redusere det man må ha oppspart med 25x. Dette så klart gitt at det er et forbruksnivå man synes er akseptabelt å leve med. Det blir også en dobbelt-win i at man ved å redusere sitt forbruk i tillegg til å trenge mindre oppspart i fremtiden, også kan spare opp raskere her og nå.
 4. Det er vel marginalskatten man tenker på. At på et visst nivå føles det ikke verdt det. Da jeg var nyutdannet og hadde 500k i årslønn, var det gull å få ekstra timer. Hver tusenlapp utgjorde mye. Med dobbel lønn noen år senere, og jeg da også skatter mye av hver ekstra tusenlapp tjent samt at en tusenlapp til ikke utgjør like mye i hverdagen (riktignok privilegert), så er det ikke verdt det å jobbe masse ekstra.
 5. Sykkelinfra lages ikke for slike som deg og meg. Vi sykler uansett forhold og klarer oss greit i trafikken. Men hva med alle de som ikke tør? Barn, eldre. Kvinner er underrepresentert, det er en grunn til stereotypien "mann i kondomdress". Du må ha en omtanke for de som ikke er som deg også 😊 Enig. Alle partiene i Oslo gikk til valg på å utbedre sykkelinfrastruktur, unntatt FrP. Så heldigvis er stort sett alle enige om retningen videre.
 6. Nå får du bestemme deg 😅 Det beste for alle parter er at den syklende senker farten når hen nærmer seg fotgjengerfeltet, bilen stopper, og syklisten sykler raskt over. Om syklisten må gå helt av tar det lenger tid for begge parter. Gjelder å være smidig.
 7. Jeg skulle egentlig ønsket at det ikke var lov å sykle på fortau. Norge er ett av få land hvor det faktisk er greit. Problemet med det i dag, er at alle tenker at man bør pelle seg ut av veien fordi man kan jo sykle på fortauet. Så da får man sinte bilister. Sykler man i stedet på fortauet får man sinte fotgjengere. Det beste er jo så klart at man har eget areal og infrastruktur for syklende. Men i dag slipper de unna med å bygge det, fordi "de kan jo sykle på fortauet her, sikkert" tenker planleggerne når de lager ny vei med masse trafikk. Hadde det ikke vært mulig å henvise syklistene til fortauet, ville man blitt tvunget til å hensynta dem mere i planleggingen. Dessverre er jeg redd for at det vil være umulig å endre. Alt for mange plasser er det lagt opp til at fortauet er der man bør sykle, så en endring i lovverket ville gjort det umulig å sykle for mange før det blir utbedret.
 8. Ingenting som koker her. Til forskjell fra deg tåler jeg at andre har ulike meninger enn meg, uten å måtte kalle dem ekstremister eller komme med drøye personkarakteristikker.
 9. Nå var det funksjonsnedsatte jeg snakket mest om, da. Omtanken din for dem forsvant visst fort når det ikke kunne brukes til å fremme en bilist-agenda. Rart det alltid er slik.
 10. Jepp, derfor det er så dumt når så mange insisterer på å kjøre eller oppbevare dem i byen. Kaprer byens areal helt unødig. Selvfølgelig. De som behøver bil pga funksjonsnedsettelse og lignende bør selvfølgelig kunne få kjøre, og parkere nærme dit de skal. Dessverre ser man at de fleste bilister egentlig ikke bryr seg om disse, men bruker dem heller som en unnskyldning for sine egne behov. Om færre kjørte bil, ville det jo vært mye bedre for de som *må* kjøre bil. Det er også flere som pga sine funksjonsnedsettelse ikke kan kjøre. Eller sin alder (for ung, for gammel). Eller fordi man ikke har råd til dyr bil. Osv. Har du ingen omtanke for disse? Her er en artikkel om at mange med funksjonsnedsettelse ikke får hjelpemidlene de trenger. Og hva er det de vil ha? Jo, en trehjulssykkel som lar dem komme seg enkelt rundt. https://www.nrk.no/osloogviken/slagrammede-aksjonerte-ved-stortinget-_-foler-seg-sveket-av-politikerne-1.16599302 Det viser viktigheten av å tilrettelegge for alle type trafikanter, ikke bar bil slik som man stort sett gjør i dag. Håper du har litt omtanke selv for andre enn bilister.
 11. Er det ikke da sløsing å ha bilvei der, om det ikke er et stort volum biler..? Det blir nødvendigvis slik når man bygger strekning for strekning. Etter hvert som flere delstrekninger blir bygget blir det mer og mer sammenheng. Skulle man kun bygget sammenhengende sykkelvei/felt hadde man aldri fått bygget noe som helst. Man må begynne en plass. Det går sikkert en parallel bilvei også, tviler på folk vil argumentere for å fjerne bileier på samme grunnlag. Rart denne typen logikk alltid bare gjelder sykkelvei.. Kanskje alle veier parallelt med E6 i Oslo burde stenges for biltrafikk? Kanskje annenhver vei i Oslo burde stenges fordi det går en parallell vei gata ved sidenav? Faktisk er jeg enig med deg her. 👍
 12. "Balanse", aka modus operandi der bilismen er prioritert. Alt annet er så klart ekstremistisk og ubalansert
 13. Det som startet denne diskusjonen: en bilist i går som ville kjøre rett inn til Oslo i rushen og ble sint fordi det ikke var mulig. Om leseferdighetene dine var litt bedre, ville du sett at jeg bare skrev akkurat det samme som du skrev om syklister, men vinklet mot bil. Tror du virkelig det du skrev treffer syklister som gruppe noe bedre enn bilister? Så den originale projeksjonen kom nok fra deg. Derfor det jeg skrev om bil ble så treffende
 14. Fin logikk det, kalle alle man er uenige med for ekstremister. Det gjør nok debatten fruktbar. 👍 Når man er i en by må man ta hensyn til at det finnes mennesker som bor og oppholder seg der. Så bilister må enten legge av seg kravet om at de fritt skal kunne kjøre og parkere bilen hvor de vil uten å måtte stå i kø eller gå noen skarve meter, eller flytte tilbake til bygda og kjøre der ingen bor. Og det er mer enn nok bilvei og parkering. Kanskje dele litt med andre?
 15. At du mest kommer med spydigheter og sarkasme i stedet for argumenter er jeg dessverre allerede klar over. Kanskje du en gang kunne tatt tak i de faktiske argumentene? Eller er de såpass bra at du ikke har noe annet enn tull å komme med? 🤔 Og det kan vi fikse ved å slutte å tilrettelegge sånn for bil, og heller gjøre de andre alternativene bedre. Man løser det ikke ved å gjør folk *enda* mer bilavhengige ved å konstant prioritere bilisme. Det er simpel logikk. Parker på egen tomt. Å stille metallboksen sin på offentlig areal er egoistisk. Ville du ikke reagert om jeg dumpet 2 tonn med stuff midt i gata, og forventet at det var greit å oppbevare der? Du har helt rett. Alt går stort sett til bil. Slutter man med det blir det mye til overs for å gjøre det bedre for myke trafikanter. Både H og V mener at sykkelsatsingen i Oslo burde bli bedre. Så kan jo håpe de holder ord og øker takten på utbyggingen
×
×
 • Opprett ny...