Jump to content

Matsemann

Medlemmer
 • Content Count

  12468
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Matsemann last won the day on May 6 2011

Matsemann had the most liked content!

Community Reputation

4225 :)

About Matsemann

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

33393 profile views
 1. Superlånet er borte. Renten baseres nå bare på beløpet man låner virker det som. Og så er det størrelsen man kan ha på lånet som beregnes utifra aksjene man har (deres egenskaper+diversifisering)
 2. Etter at superlånet har forsvunnet fra Nordnet, har jeg ikke lenger noe belåning der. Gikk fra å ha ca 2% rente med superlånet, mens nå skal de ha effektivt 5,8%. Er det andre plattformer som har bedre vilkår? Tenker å gire med en ca 25% kanskje, så ikke noe voldsomt.
 3. Det er under hva begynnerlønnsanbefalingen til Tekna var når jeg begynte i jobb 2015. For de som begynte nå i 2019 var den på 550k, altså 0 års erfaring. Med 3 år og mastergrad i oslo er 480k lavt, burde være lett å få tilbud langt over det der.
 4. Huh, skulle vel trodd voksne ikke bedrev slik barnehageargumentasjon som det der? 🤔
 5. Ikke for å tråkke på noen tær, men du har jo ikke særlig erfaring. Alle som går ut fra et studie har hatt sommerjobb, føler ikke jeg vil telle med det. Samme med litt deltid og læringsassistentjobber. De tingene er absolutt viktige, for å lande jobber og slikt, men det skal være bra unikt for å kunne forsvare lønn utover det andre nyansatte til samme jobb får. For å bruke meg selv som eksempel, hadde jeg også stålkontroll på frontend når jeg begynte å jobbe. Det gjorde jeg kom fort i gang og kunne bidra. Men det tok ærlig talt ikke så mye lenger tid for de som aldri hadde rørt weben før å bidra heller. Man lærer mye, raskt, når man begynner å jobbe. Man blir ydmyk og merker hvor mye man egentlig ikke kan Når det er sagt, virker det som du har en god profil. Det gjør nok at du fort får mulighet til å velge i flere tilbud enn noen som ikke har tilsvarende ekstra, som gjør du kan pushe litt på lønn. Jeg tror bare ikke du kommer så langt med å argumentere med det som erfaring. I så fall heller det at det viser du har stå-på-vilje og andre positive egenskaper.
 6. Artig tabell. Litt vanskelig å sammenligne, da en del bedrifter har veldig forskjellig demografi. En del ansetter f. eks. i hovedsak nyutdannede (slik som der jeg jobber), mens andre på listen der består bare av seniorer. Det gjør jo at å sammenligne snittet ikke er så lett på tvers av disse. Men på tvers av lignende selskaper kanskje nyttig? 🤔
 7. Jeg ser begge dere to siste her poster lønninger med "opptil XXX etter bonus basert på fakturering". Bare merk at man som nyutdannet har veldig liten innvirkning på sin egen faktureringsgrad. Om et konsulenthus ansetter 20 nyutdannede som begynner 1. august, er det ikke sikkert de har prosjekter linet opp klart til alle. Da er det litt lotto om man blir sittende litt å vente. Fra de jeg kjenner som begynte med bachelor, er også enkelte kunder litt var på å ta inn slike (men kan være det endret seg litt nå som det er stor etterspørsel). Bonuser og slikt teller heller ikke på lønn når det kommer til å søke huslån. Så ikke se dere blind på "opptil X med bonus". Dessuten er det kjip ordning spør du meg. Noe av det artige med å være ny (og IT generelt) er jo at det er så mye man kan lære. Et konsulenthus' sin største verdi er hodene til menneskene som jobber der, jeg føler det er et et lite rødt flagg når de insentiverer til å ikke bruke tid på å kompetansebygge som ny. Det har også en del ringvirkninger, f. eks. blir folk var på å reise på konferanser, holde presentasjoner for de andre osv. da det går utover ens egen fakturering, så kulturen i bedriften kan bli litt mer spisse albuer. My two cents, en del repetisjon fra tidligere men.
 8. Nei, det logiske er at man kommer til siste uleste, når det dukker opp som nytt ulest i Mine Innlegg. Bokanalogien er også rar, jeg åpner boken der jeg vil fortsette å lese, enten med bokmerke eller automatisk i en digital bok.
 9. Tja, kanskje når det for en del år siden var sli at en frontend-utvikler var en som laget litt html&css templates, muligens med litt js innblandet, og så var det noen som lagde all den avanserte logikken i backenden. Men de siste årene er klientene man lager blitt mer og mer avanserte, og blitt viktig å lage smude løsninger for å holde på kundene. Så ville ikke kimset av verdien av en god frontender.
 10. På mobil pleide det å trykke på trådtittel gjøre dette. Nå må man sikte på en liten knapp. Burde være default på både mobil og web at trådtittel tar en til sist uleste. Det er det man vil 99% av gangene, rar ux å putte den vanligste handlingen på en mm stor trykkflate.
 11. Forøvrig klarte jeg min "Svensk klassiker" nå i høst, som jeg har postet om her tidligere. Var å ta de 4 store idrettskonkurransene i Sverige innom 12 mnd. For min del ble resultatet Vasaloppet 90 km ski på 5t50 min (3:48min/km). Vätternrundan 300 km sykkel 8t44m (34,5km/t) Vansbrosimmet 3 km svøm 1t00m (2min/100m) Lidingöloppet 30 km terrengløp 2t43m (5:26min/km) Totaltid: 18t17m Kravet for å ta en "Superklassiker" er 20 timer, så klarte det med god margin. Veldig fornøyd med Vasaloppet, kjøpte jo mitt første par ski i vinter, og staket meg inn langt opp på resultatlista (typ topp 8%). Vättern var kjempeartig å fullføre med så høy snittfart og følte vinteren på rulla ga bra uttelling. Svømmingen gikk som forventet, fornøyd med å holde jevn fart sammenhengene en time. Lidingö måtte jeg jo bare komme i mål for å klare super-kravet, men ikke løpt så mye og ble tungt med alle bakkene men fortsatt ok tid. Men vært et veldig gøy år, reist mye rundt og deltatt i mye rart jeg ikke ellers ville gjort! Neste år blir det en IRONMAN 70.3 som er målet.
 12. Eksamensperiode? Jeg synes det fungerte bra å prøve lese disiplinert noen timer på formiddagen, så stikke og trene, spise, slappe av litt, og så noen til på ettermiddagen. Føltes bedre enn å sitte timesvis på rad.
 13. Ved bensinstasjonen der er det sinnsykt dårlig tilrettelagt for sykling sørover (retningen syklister har). Frem til der er det ok, men i stedet for å sykle rett frem slik som bilveien er, starter sykkelfeltet der med at man må ta en sving rundt bensinstasjonen. Der må man krysse bilveien, sykle opp en slak bakke og så ta en 90 graders sving til venstre og inn i en trang undergang det ofte er mennesker. Så høyre igjen og man er parallelt med bilveien. Men man sykler da på innsiden, med biler som kommer blindt ut fra høyre i boligfeltet. Så skal man over norges trangeste gangbru, så vidt plass til 1 i bredden, så møter man syklister eller gående der må man vente på andre enden til de er over. Så en skarp sving til høyre og ned en bakke som sikkert er 15%. Den farten får man ikke med seg, for i bunn er det omtrent en 120 graders sving til venstre, og en vei som snirkler seg langs en brygge og mennesker så man må ta det rolig. Så bratt oppover igjen, og en ny rar gangbru men bittelitt bredere. Eller man kan sykle de 400m rett frem på bilveien...
 14. Jeg scroller ikke tilbake og leser mine egne innlegg fra jeg var fjortiss, for å si det slik 😅
×
×
 • Create New...