Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Finnes det mat uten karbs som inneholder fiber?

Nå er vel fiber en type karbohydrat, men som ikke brytes ned og derfor ikke tilfører energi. Så de er ikke uten karbohydrater, men kan ha lite brukelige karbohydrater. Brokkoli er for eksempel knall for å få i seg fiber uten noe særlig karbohydrater (Skal spise mye før det er et problem). En del frø er også bra, selv om for min del er det brokkoli som blir hovedkilden til fiber.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siste frist folkens!

Kjøpte selv et av hvert belte og litt mer snax, strøøken kvalitet! :dremel:

 

https://eiriksandvik.com/sommerkupp-for-1-august-50-pa-hele-mitt-varelager/

Takk for tips! Bestilt med belte med lever, og håper det kan være greien for meg. Jeg bruker et dårlig bodypowerbelte med borrelås på lette løft, og låner belte på gymmet på litt tyngre løft. Synes det er så digg å kunne stroppe opp og av i en fei, men borrelås er for slapt.

Lenke til kommentar

Hola!

 

Noen som sitter inne med en rask recap av hvordan det var med kjøttspising og helse igjen? :)

 

Skal nemlig hjelpe foreldra mine i gang med en livsstilsendring. De har blitt temmelig feite. For min egen del, har jeg verktøyene som skal til. Hvis jeg bare spiser veldig mye kjøtt, fisk, egg og ost, går jeg ned i vekt. Easy as pie.

 

Men så husker jeg ikke helt hvordan det var med kjøttspising og helse igjen. Om jeg får en promille høyere sjanse for kreft, er ikke jeg, som 26-åring veldig redd for det, men sånne ting burde kanskje foreldra mine tenke litt mer på?

 

Farseprodukter vet jeg ikke er optimalt, men hvordan er det med koteletter, bacon, biff, osv?

Lenke til kommentar

Hola!

Relativ risiko for bearbeid kjøtt er 1,18, eller 18% økning (dødsrisiko/DR på ca 0,5%), for hver 50g bearbeidet kjøtt man spiser, sammenlignet med å ikke spise det. Risikoen for å få tarmkreft før fylt 75 år er 4,7 % og en DR på 0,5% ved å spise 50g bearbeidt daglig vil risikoen da bli 5,2%. I Norge er det ca. 4500 nye tarmkrefttilfeller hvert år, og av disse kunne ca. 800 tilfeller vært unngått ved å redusere kjøttinntaket. Spiser man kjøtt innenfor kostanbefalingene, så er det ikke problematisk (hvitt kjøtt gis ikke mengdeanbefalinger)

 

Kjøtt er vanskelig, for selv om bearbeid kjøtt kategoriseres under "overbevisende årsaksammenheng" og "rent" kjøtt under "sannsynlig årsaksammenheng" relatert til tykktarmskreft, så er ikke mekanismene forstått eller direkte demonstrert. Et helt annet aspekt er at det har en stor betydning for hva en matvare byttes ut med, avhengig av byttet så kan risikoen både gå opp eller ned. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg går rundt med noe som kan kjennes ut som en betennelsestilstand i kroppen. Generell småverk i hele kroppen og lite kraft i musklene. Jeg er ikke syk. Antar det har en sammenheng med trening, at kroppen reagerer sånn av en eller annen grunn. Vil det kunne hjelpe å spise mer av noe? Det er ikke sånn hele tiden, bare nå og da. Trente ikke i går, og går rundt og er slapp og rar i hele kroppen i dag.

Lenke til kommentar

Jeg går rundt med noe som kan kjennes ut som en betennelsestilstand i kroppen. Generell småverk i hele kroppen og lite kraft i musklene. Jeg er ikke syk. Antar det har en sammenheng med trening, at kroppen reagerer sånn av en eller annen grunn. Vil det kunne hjelpe å spise mer av noe? Det er ikke sånn hele tiden, bare nå og da. Trente ikke i går, og går rundt og er slapp og rar i hele kroppen i dag.

Overtrening kanskje? Ta deg en ukes fri/rolig trening så nervesystemet kan hente seg inn?
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Relativ risiko for bearbeid kjøtt er 1,18, eller 18% økning (dødsrisiko/DR på ca 0,5%), for hver 50g bearbeidet kjøtt man spiser, sammenlignet med å ikke spise det. Risikoen for å få tarmkreft før fylt 75 år er 4,7 % og en DR på 0,5% ved å spise 50g bearbeidt daglig vil risikoen da bli 5,2%. I Norge er det ca. 4500 nye tarmkrefttilfeller hvert år, og av disse kunne ca. 800 tilfeller vært unngått ved å redusere kjøttinntaket. Spiser man kjøtt innenfor kostanbefalingene, så er det ikke problematisk (hvitt kjøtt gis ikke mengdeanbefalinger)

 

Kjøtt er vanskelig, for selv om bearbeid kjøtt kategoriseres under "overbevisende årsaksammenheng" og "rent" kjøtt under "sannsynlig årsaksammenheng" relatert til tykktarmskreft, så er ikke mekanismene forstått eller direkte demonstrert. Et helt annet aspekt er at det har en stor betydning for hva en matvare byttes ut med, avhengig av byttet så kan risikoen både gå opp eller ned. 

Det som er litt interessant med slike studier er at det er omtrent umulig å si at det var kjøttet som forårsaket risikoen med mindre alle levde helt identisk i et isolert miljø. De kan jo røyke, drikke alkohol eller spise annet dritt som fører til økt risiko.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg går rundt med noe som kan kjennes ut som en betennelsestilstand i kroppen. Generell småverk i hele kroppen og lite kraft i musklene. Jeg er ikke syk. Antar det har en sammenheng med trening, at kroppen reagerer sånn av en eller annen grunn. Vil det kunne hjelpe å spise mer av noe? Det er ikke sånn hele tiden, bare nå og da. Trente ikke i går, og går rundt og er slapp og rar i hele kroppen i dag.

Høres kjent ut. Jeg føler meg slik om jeg ikke har spist nok etter trening. Hender jeg trener og ikle har mulighet til annet enn et mellommåltid - etter 1,5-2 timer føler jeg det slik du beskriver. Har stort sett mer verk i musklene jeg har trent hardt.

 

Kan det være kostholdsrelatert for deg også?

Lenke til kommentar

Jeg går rundt med noe som kan kjennes ut som en betennelsestilstand i kroppen. Generell småverk i hele kroppen og lite kraft i musklene. Jeg er ikke syk. Antar det har en sammenheng med trening, at kroppen reagerer sånn av en eller annen grunn. Vil det kunne hjelpe å spise mer av noe? Det er ikke sånn hele tiden, bare nå og da. Trente ikke i går, og går rundt og er slapp og rar i hele kroppen i dag.

 

 

Hvordan ser kostholdet ditt generelt ut? Søvn?

 

Mye trening i det siste? Eller mye av det samme? Uten at jeg vet noe mer kan jeg ikke si så mye, men kan jo enten 1. ta en uke fri fra trening, eventuelt prøv noe annet som løping, sykling eller ja, bare noe annet enn det du pleier? kjenn om småverket vedvarer 2. kjør mer intensive(?) økter av noe slag.. Vet ikke helt hvordan det overføres til styrketrening, men kjenner jeg at bena begynner å kjennes litt daffe ut av mye repetetiv/rolig trening liker jeg å kjøre kortere og mer intensive økter med drag for å vekke bena.

 

(noe av det første jeg tenkte er også kanskje jernmangel?)

 

+ hva er matbudsjettet deres? Etter helgen har jeg flyttet ut og bor for "meg selv"... (eller, vekk fra familien, men skal dele hus med 6 andre  :hmm: ) 

Endret av Kovalevskaja
Lenke til kommentar

Høres kjent ut. Jeg føler meg slik om jeg ikke har spist nok etter trening. Hender jeg trener og ikle har mulighet til annet enn et mellommåltid - etter 1,5-2 timer føler jeg det slik du beskriver. Har stort sett mer verk i musklene jeg har trent hardt.

 

Kan det være kostholdsrelatert for deg også?

Jeg har noen teorier. Kan være at kroppen ikke har klart å hente seg inn etter lengre tids overtrening. Har kjørt for mye volum pr. økt uten å skjønne det selv. Dette har jeg regulert den siste uken eller to.

 

Kan være jeg ikke har fått i meg nok væske eller at det er noen mangler i kostholdet. Får ikke i meg overvettig mye proteiner om dagen. Tenkte også kanskje det fantes noen vitaminer/mineraler av et eller annet slag jeg kanskje burde få i meg mer av? Jeg får i meg nok karbs i hvert fall.

Lenke til kommentar

Hvordan ser kostholdet ditt generelt ut? Søvn?

 

Mye trening i det siste? Eller mye av det samme? Uten at jeg vet noe mer kan jeg ikke si så mye, men kan jo enten 1. ta en uke fri fra trening, eventuelt prøv noe annet som løping, sykling eller ja, bare noe annet enn det du pleier? kjenn om småverket vedvarer 2. kjør mer intensive(?) økter av noe slag.. Vet ikke helt hvordan det overføres til styrketrening, men kjenner jeg at bena begynner å kjennes litt daffe ut av mye repetetiv/rolig trening liker jeg å kjøre kortere og mer intensive økter med drag for å vekke bena.

 

(noe av det første jeg tenkte er også kanskje jernmangel?)

Jeg spiser generelt sett «normalt». Frokost, lunsj, middag, noen ganger kvelds. Sper på med litt is og snacks i blant :p brødskiver med egg eller havregrøt til frokost. Noe karbs av et eller annet slag til lunsj. Middag kan være alt fra lasagne, kalkunfilet, fisk, grillmat til pizza. Kvelds kanskje middagsrester.

 

Kjører i gjennomsnitt 4 økter i uken, 4 splitt. Øktene er så intensive som jeg er i stand til. Jeg trenger pauser mellom settene. Jeg trener mer i retning powerlift enn CrossFit :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...