Jump to content

zebrazett

Medlemmer
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

87 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

3244 profile views
 1. De endrer utdanningsløpet hele tiden. Vet at kullet som var to år før meg hadde det, og innser nå at årets førstinger har det. Vi hadde det ikke 😂
 2. Da tok de det vekk for mitt år. Vi gikk gjennom prøven, men hadde ikke noen reell test med krav som måtte øves til. Det er obligatorisk oppmøte på alle timene i basseng.
 3. Det blir målt på mer enn bare fysiske krav. Disse er det også lurt å øve seg i. En øvelse kan for eksempel være å tenke seg om før man legger ut kommentarer på tråden for opptak, og tenker over at det er mennesker som skal søke, og som hører hjemme i politietaten, som kanskje ikke har den samme fysiske bakgrunnen som dere. Selvinnsikt nok til å se at historikk fra og interesse for fysisk trening utgjør en forskjell i hvor rustet man er for å håndtere denne situasjonen er også nyttig. Vær gode kollegaer folkens. Tipsene for hvordan man kan vedlikeholde styrke i denne tiden kunne gjerne kommet tidligere, istedenfor disse kommentarene. For deg som leser dette, som har jobbet hardt for opptak, men fortsatt ikke er 100% sikker på om du vil bestå det fysiske: Du er også velkommen. Du kan også ha en plass i politiet. Ikke minst, du kan fortsatt bli bitt av treningsbasillen og gå ut av skolen som en av de best trente i klassen. Eller du kan bestå såvidt det er, gjøre det du må for fysisk eksamen og aldri like trening, og det er likevel plass til deg i etaten. Det er mange som har meninger om dette, men det er til slutt og sist PHS som setter opptak og eksamen, og det er disse kravene du må forholde deg til. Om du er usikker på hvordan du kan trene nå i coronatider, send meg en PM så kan jeg komme med noen råd.
 4. Det er ingen livredningsprøve i utdanningen lengre. Det er et arbeidskrav som er basert på den, men kravet er oppmøte og deltagelse i timen. Svømmedyktigheten som testes på opptaket er den eneste man blir målt på. Heller tvilsomt at de går bort fra denne. Blir nok bare senere på året. Det er nok dedikerte søkere til at PHS ikke trenger å bekymre seg voldsomt for frafall grunnet sen testing.
 5. Best å sende rekommandert så man har «bevis» for at det var sendt innen rimelig tid, og så ringe rett før fristen og få bekreftet at det er mottatt. Men stort sett går det greit.
 6. Beste tips er å trene lav bom med stang og benk på senteret. Det er tyngre, men det betyr ikke at du ikke får treningseffekt. Du kan også stoppe trekket 10-20 cm fra stanga, siden bommen går et stykke ned fra hvor du holder i den. Sørg for at stangas høyde ift. benken er slik at når du har armene utstrakt er kroppen omtrent vannrett. Får du ikke til å trekke deg herfra enda, så start med beina på bakken og flytt stanga lengre og lengre ned etterhvert som du får til 4-5 repetisjoner per sett. Når stanga er såpass lav at du ikke får til å strekke ut armene, kan du begynne med benk igjen. Lav bom er en rimelig treig øvelse, og lite motiverende å trene. Men det er den beste øvelsen å trene om du skal bli god i lav bom. Alt av rygg er positivt supplement, spesielt horisontale trekkøvelser med medium/bredt grep mot bryst (altså øvelser som er svært lik i utførelse som lav bom). Prioriter denne øvelsen (gjør den først når du er på gymmen, og ofte). Selv om du ikke greier 4 vannrett mot stang kan du likevel greie opptaket, men du må jobbe mot det.
 7. Kommer helt an på hvor høyt jeg ligger den vinteren. I år blir det nok ikke før i mai
 8. Dette går veien!! 🥳🥳 Bra jobba! Vedder på at du ihvertfall har 4 inne med 65 ☺️
 9. Hun kan da vel selge leiligheten og sitte med overskuddet på sparing frem til begge er komfortable med at hun kjøper seg inn i huset? Regner ikke med at det er snakk om mer enn et år eller to før begge enten er komfortable eller det eventuelt blir brudd. Ser ikke helt problemet om det er skatten etter ett år hun er bekymret for.
 10. Siden det ikke ble 6, så fortsetter du med samme vekten neste gang. Fortsett med den helt til du tar 3 sett med 6. Når det er gjort øker du til 65 den påfølgende økten ☺️
 11. Da ville jeg økt til neste gang med det minste du kan. Dette er litt forskjellig fra gym til gym av hva de har av plater og eventuelt mikrovekter. Hos oss er det minste 1.25, så da blir det +2.50 kg hver gang man øker. Så da kan du på neste økt øke til 62.5 (f.eks) med mål om å ta mellom 3 til 6 reps. Helt innafor å ta 3 allerede fra første sett, men også kult om du tar 5 eller 6 første sett, men må ta færre reps på senere sett. Så blir du på den vekten til du greier 3 sett med 6 på alle - og da øker du inkrementelt igjen.
 12. Tungdag er den med 5 sett og 1-3 reps. Ikke la deg forvirre av uttrykkene mine heller. Du skal jo løfte så det er tungt begge dagene - det er bare at når du kjører færre reps vil du kunne løfte mer vekt enn når du kjører flere reps (naturlig nok). Prøv gjerne litt mer dynamiske reps - si istedenfor 5-6, si 5-8 eller 3-6. For meg bidrar det svært til å få og se fremgang, spesielt i en treig øvelse som benkpress ☺️
 13. Hvor mange reps x sett pleier du å kjøre? Jeg synes det er nyttig å ha dynamiske sett for å få (eller føle på) fremgang. For benk, som jeg trener to ganger i uka kjører jeg ene dagen 5 sett med 1-3 reps, og andre dagen 3 sett med 3-6 repetisjoner. Slik at når jeg på sist tungdag har greid 5 sett med 3 repetisjoner på alle sett, øker jeg vekten ett hakk neste tungdag selv om det medfører at jeg da ikke greier 3 reps på alle (eller noen av) settene. Samme med lettdag. Har jeg greid 3 sett med 6 øker jeg vekt neste gang selv om jeg da kanskje bare greier 3 sett med 3 den gangen. Benk kan være seige greier, og det er sykt mye mer motiverende å få inn en rep til på et av settene for hver gang, enn å gjøre samme sett og reps i ukesvis før jeg er sterk nok til å gjøre samme repsantall på høyere vekt. Kjører også en tung enrepper før arbeidssettene som et ledd i oppvarmingen. Men det er mest for den mentale biten. edit: leif
 14. Kan være derfor naturlover ikke heter bare lover. Naturlover er lover gitt av naturen. På engelsk heter de derfor law of (fenomenet det gjelder). Tror ikke naturfagklassene i engelskspråklige land går for seg som følger: Lærer: «If I drop this apple, why does it fall to the ground» Elever: «?? Total mystery to us ??» Lærer: «Because of the law»
 15. Hadde dette skjedd min kjæreste og det ikke var snakk om noe som ville skje igjen - lekt med flammen og lært leksa, med andre ord - ville jeg egentlig ikke ha visst det. Shit happens. Lær av det, ikke la en fest-/jobbflørt gå like langt igjen.
×
×
 • Create New...