Jump to content

Bjarnemann

Medlemmer
 • Content Count

  4380
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1028 :)

About Bjarnemann

 • Birthday 10/10/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

23144 profile views
 1. FInt å høre Og, ja, ene tingen er at man ikke har garantier for noe som helst her i livet. Kjipt å få et tog i bahuet (var en sak om dette i Oslo for mange herrans år sia) året etter at du har pensjonert deg. Men å nå de summene som kreves, vil ikke bare kreve store forsakelser, det vil ta land tid. Da takker jeg heller ja til et svært behagelig liv i form av 60/80% (klarer ikke å slutte å tenke over det; fire dager fri/uka er VILT) før jeg fyller 30. Heller mye fritid som høvelig vital tredveåring, enn utslitt og lei femtiåring. Jeg ser dessuten for meg at det bør være mulig å fortsette med litt formuesøkning. Ganske mye ved 80%, og forhåpentligvis noe ved 60%. Jeg synes du har fine tanker om det behagelige liv Jeg er nok hakket mer bedagelig anlagt enn deg, men klart, frihet og autonomi, spesielt når det er i kombinasjon med interessante oppgaver, er ikke akkurat å forakte.
 2. Inspirerende lesning, tigerdyr Av en eller annen merkelig grunn, hadde jeg fått for meg at besparelsen på å bevege seg litt ut av Oslo ikke var så stor, sammenligna med Hauketo/Holmlia, som jeg er fra. Flott sted, men med et rykte som trekker ned prisen. Viser seg at jeg har tatt feil. Har de siste dagene titta på eiendom i blant annet Drøbak, og på Eidsvoll. Der går det an å få enebolig med utleiedel til 5-9kkk, alt ettersom. Vet at det finnes billigere steder enn Drøbak, men det er jo et nydelig sted. Uansett herlig å oppdage at man ikke må nærmere ti millioner enn fem. Det gjør det mer sannsynlig både å få lån, og mer lettvint å vedlikeholde. Krute gode saker. De neste årene begynner å ta form. Gjøre et siste krampetak som gir oss størst mulig inntekt på et gitt tidspunkt, selge leiligheten på Holmlia, og (/hoveddelen) av leiligheten i Harstad, låne stort, og kjøpe hus med utleiedel. Kanskje allerede det neste året. Kjæresten kommer antakeligvis ikke til å være i fulltidsjobb neste år (studier), men vi har en svært formuende slektning, som jeg ser for meg kan garantere for lånet på en eller annen måte? Vi betjener det selvsagt selv, men får lånet ved hjelp av denne slektningen. Etter at det er gjort, klarer jeg ikke se annet for meg enn at det da kan bli på tide å lene seg tilbake, og jobbe 60-80% resten av livet? Uten råflotte vaner, og antakeligvis uten bil, skjønner jeg ikke annet enn at et par både skal kunne leve på drøye 40 000 utbetalt i måneden + leieinntekter i størrelsesordenen 10k+? Selv med barn i bildet? Hører gjerne synspunkt på dette, om noen mener jeg har urealistiske tanker. Å gå ned til 60-80% vil selvfølgelig ha sitt og si for den månedlige sparinga, men jeg tror det er lurere å omdefinere målet til "et så behagelig liv som mulig", uten å ha jobba 150% i 20 år og levd på nudler. 60% = fire dager fri hver uke, og kan altså være nådd om kort tid. Det samme kan ikke sies om fullstendig pensjon. Noe formuevekst bør det vel uansett bli. Nedbetaling av lån, litt sparing i aksjefond, og avkastning på pengene jeg allerede har der. Vanntett plan?
 3. Enig. Hvis du ikke har noen planer for pengene ennå, er det banken som gjelder. Men jeg ville vurdert å investere en større andel av pengene. Aksjefond er er lett alternativt. Med mindre du har noen spesielle planer(?), trenger du ikke to millioner i likvide midler. Fire millioner er faen ikke dårlig, tigerdyr. Hvordan har du fått spart opp så mye penger? Jeg begynner for øvrig å leke med tanken/planlegge for å kjøpe huset jeg skal bli gammel og få familie i. Med utleiedel. Uavklart om det blir sørpå eller nordpå (jeg er fra Oslo, Kjæresten fra Nord-Norge). Blir det sørpå, kommer det nok til å ta alle pengene jeg har. Selge begge leilighetene*, og muligens også tømme aksjefondene. Kommer til å prøve å få banken på andre tanker, men det skal holde hardt nok som det er å kjøpe noe til oppunder ti millioner på en lærer- og en barnevernpedagoginntekt. Trist og i så fall tømme aksjefondene (tips til veier utenom tas imot med stor takk), men etter min kjennskap, er det lite som slår skattefrie leieinntekter. Utleiedel i Oslo/omegn, kan fort nette over ti tusen måneden. Det kan man nesten pensjonere ser på. *Leiligheten vi bor i, er øvre del i et større hus med totalt fire enheter. Leilighet + loftsleilighet som vi leier ut. Når salgsdato kommer, så luuuurer jeg på om vi skal klare å gjøre opp lånet med å selge leiligheten vi bor i, og beholde loftsleiligheten. Det hadde i så fall vært kjekt å kunne beholde en gjeldsfri hybel som vi veldig lett (vi bor i en studentby, og i tillegg rett ved en videregående skole - utbredt at foreldre leier for barna sine) kan leie ut for 6000-7000/måneden. Ellers: sparinga har fått seg noen stygge skudd for baugen i det siste. Skattesmell på 25 000, og skifte av leieboer i leiligheten min i Oslo. Jeg var lat denne ganga, og ga jobben til utleiemegler. Det koster meg 14 000. Vanskelig å forsvare, men jeg gjemmer meg litt bak at jeg har veldig mye å gjøre med de to jobbene mine. Utleiemegleren min har i tillegg gjort en dårligere jobb enn det jeg har gjort ved tidligere skifter. Han klarte ikke finne ny leieboer slik at det ble overlappende. Jeg der ut til å miste en drøy uke, da renner det ut 3000 til. Og deltidsjobben min som salgsleder, har blitt tungt skadelidende av Korona. Har gått ned cirka 10 000/måneden siden nedstenginga i mars. Nå er selgerne heldigvis tilbake på stand igjen, så da kommer også inntektene tilbake. Disse skuddene for baugen, har gjort noe med sparemotivasjonen. Men jeg holder høvelig koken, og har spart 10-30 000 måneden siste halvåret. Også har jeg slutta å snuse, det er en hyggelig besparelse
 4. Trodde ikke skjermingsfradraget var så høyt, men om det var hele 1,3% i 2019, så utgjør jo det en del. Blir det ikke rett å regne at det sparer deg for skatt på 1,3% av sparesummen din, og dermed 30% av 1,3%? Dvs at skjermingsfradraget sparer deg for 0,39% på inntektsskatten. Ja, formueskatten gjøres opp løpende, men det er nå uansett et anseelig bidrag? Eller? Litt seint å gjøre slike regnestykker, merker jeg 😅 For øvrig: hvordan går det med sparinga til folk? Jeg melder 1 264 282 i fond. Riktignok 90k av dem i pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsgivere. Tillater meg å regne med dem, siden det kommer utenom ordinær pensjonssparing gjennom mitt virke som lærer.
 5. Så klart er det en trussel, men straffbar? Hvis noen har stjålet noe, og jeg sier at jeg melder dem til politiet hvis ikke de leverer tingen tilbake, så er vel ikke det en straffbar trussel? Ikke at jeg setter likhetstegn mellom det eksempelet og vår situasjon. Hadde jeg trua han med noe som ikke var lov, da ville saken vært en annen. Godt poeng at vi har frarøva leietaker muligheten til å vaske etter seg. Men det var den situasjonen vi havna i, gitt at vi fikk nøklene så sent. Det er vel uansett ikke urimelig å forvente en kompensasjon for jobben som falt på oss?
 6. Vi har rikelig med både bilder og video av hvordan det så ut etter at de hadde "vaska seg ut", ja Dét, og en kontrakt der denne ordføreren har skrevet under - blant annet på at det var rent ved overtakelse. Nå har jeg, takker være fine innlegg ovenfor, skjønt at det egentlig ikke er nødvendig, men det kan jo ikke skade saken.
 7. Takk for utførlige og fine svar, folkens Mye nyttig informasjon! Det var skittent. Alt fra støvete enkelte steder, til direkte uappetittelig andre steder. Samboer brukte en drøy arbeidsdag å gjøre det presentabelt for ny leieboer. Og, ja, det var nok "merkelig" å ikke få nøkler og sjekke at alt var i orden på utflyttningsdagen. Grunnen var at dette var i sommerferien, og vi var bortreist. Også er vi kanskje heller ikke de proffeste utleierne.. Om det er verdt det? Tja, tjo. Man kan jo argumentere for at slike opplevelser er en del av gamet. Men på en annen side, synes jeg man skal gjøre opp etter seg. En ting er kompensasjon for jobben som ble gjort, en annen ting er det prinsippielle. Jeg synes ikke det er rett. I hvert fall ikke når leietakeren er ordfører. Det smaker litt vondt at vi, vanlige folk, skal stå og vaske etter en rik maktperson. Jeg har sendt han en mail og informert om at vi har en kontrakt med navnet hans på som dokumenterer at leiligheten var ren ved overtakelse. Jeg skrev også, blant annet, at jeg forventer at en ordfører gjør opp etter seg, og at jeg tror kanskje heller ikke at han ønsker å assosieres med annet. Sistnevnte ment som en "mellom linjene-trussel". Mailen gikk til han for tre dager siden - ennå ikke noe svar. Han får litt tid til, før jeg sender han en ny mail der jeg i klartekst skriver at jeg går til avisa. Takk for hjelpa!
 8. Takk for svar :) Ja, det tenkte jeg også. At avisa kunne vært et alternativ. Så håper jeg bare at det er en reell trussel (at avisa faktisk vil trykke). Alternativt så går det an å poste bildene på Facebook. Alle små steder har jo en gruppe for det stedet. Sikkert ikke hyggelig for han å få bildene der. Hvis han kke blar opp, skal han i hvert fal blø. Men sanksjonsmuligheter utover trusler og gapestokk - det har jeg kanskje ikke så mye å ta av?
 9. Hei! Da vi kjøpte leiligheten vi bor i, som har en tilknytta utleieleilighet i samme hus, "overtok" vi samtidig leieboeren som bodde der. Siden vi fikk et godt inntrykk av han som leide (far som leide på vegne av barn i forbindelse med Vgs), og han dessuten var ordfører, var vi late og naive, og fortsatte leieforholdet på en muntlig avtale uten depositum. Vi regna med at det ikke kom til å bli noe problem. Det ble det. Leiligheten var elendig vaska, og jobben med det falt dessverre på min samboer. Siden de ikke hadde overlevert nøkler (også litt vår feil -vi hadde glemt å be om dem), så hun ikke dette før dagen før ny leieboer flytta inn. Denne faren hevder at han har vaska leiligheten like godt som da han overtok den. Vi har vært i kontakt med han vi kjøpte av, og denne påstanden stemmer ikke. Han vi kjøpte av kunne også vise til kontrakten denne ordføreren hadde skrevet under på - der står det ettertrykkelig at han hadde overtatt en ren leilighet, og at han plikta å overlevere en ren leilighet. Og det har vi altså navnet hans på. Men vi hadde hverken depositum eller egen kontrakt. Har vi noen sanksjonsmuligheter? I så fall hvilke? På forhånd takk
 10. Da har du gjort en bedre resarchjobb enn meg. Var kanskje litt rask til å anta at "utbytte i navnet" = utbetalt utbytte fra fondet. Spørsmålet bortfaller Og takk for opplysninga!
 11. Starter med å si at jeg er på litt gyngende grunn her (derav spørsmålene) - kan ikke allverden om temaet Tenkte enkelt og greit et fond som investerer i utbytteaksjer, og betaler ut utbytte likt som utbytteaksjer gjør. Hvis jeg har forstått det rett, er feks Landkreditt Utbytte et slikt fond? Mao ikke at utbyttet reinvesteres, men at jeg får penga i "hånda". At fond får utbytte som reinvesteres, er vel egentlig ganske vanlig? Feks DnB global indeks A, som jeg har, der har jeg forstått det slik at mange av selskapene fondet er investert i, de utbetaler utbytte, men det reinvesteres i fondet? Om jeg fikk det til å gi mening. Raskt skribla ned i en pause på jobb.
 12. Utbytteaksjer, hva er synet på det her inne? Virker jo veldig appellerende å investere i noe som faktisk gir deg penger, men har likevel skjønt såpass som at det ikke er gitt at utbytte er bedre enn vanlige aksjer.
 13. Utbyttefond, er det noen tanker om det her inne? Og pros and cons med utbyttefond vs utbytteaksjer? Virker jo veldig appellerende å investere i noe som faktisk gir deg penger, men har likevel skjønt såpass som at det ikke er gitt at utbytte er bedre enn vanlige aksjer/fond.
 14. Noen som vet noe om dette? Det heter seg jo at man ikke skal la dingser ligge til lading etter at de er fullada. Hvis batteriet over lengre tidsrom er helt lada opp, forringes kapasiteten. Er det ikke da en skikkelig dårlig idé å bruke ladeetuiet som følger med trådløse ørepropper ala Jabra 75t (de jeg har kjøpt), Sony xm3, airpods, osv?
 15. Overraskende bra fra DnB, synes jeg: https://www.dnb.no/dnbnyheter/no/bors-og-marked/krakk_kjopstidspunkt_aksjer_historie?mcc=spare_app_notification
×
×
 • Create New...