Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

En PT kunde jeg har hatt over 120 timer med har vært på en såkalt "fat camp". Hovedmålet her har vært å finne struktur og gode vaner i kostholdet. "Campen" er en annerkjent "institusjon" med svært godt omdømme.

Det var vært 3stk 2-ukers opphold over en 6 måneders periode - dette var siste runde, og den har i hovedsak bestått av lett/medium mosjon, som f.eks fjellvandring osv.

 

Det ble utført en vektkontroll+ første dagen som skulle sammenlignes med ny vektkontroll den 14. dagen.

På 14 dager hadde vedkommende gått ned 700g - men han hadde en ekstrem muskelvekst i perioden på hele 3kg.

Testen ble gjennomført med en Tanita-vekt.

 

Han fikk naturligvis masse skryt for disse gode resultatene på så kort tid.

 

Det er altså herved bevist at denne institusjonen kan trylle, og har fått nok en kunde i sitt renome med superresultater.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

3KG muskelvekst på 14 dager i underskudd må jo sies å være genetikk fra himmelen  :wee:

Jeg tror nok Tanita-vekta også har en relativt grei feilmargin. Jeg har en tilsvarende (Omron BF511) og i går hadde jeg 10,7% fett, i dag har jeg 13,1%. Så jeg stoler ikke helt på de.

Lenke til kommentar

This! Smør eller smult er utrolig nok det sunneste å steke i om man skal se på det aspektet.

Eg trudde det var omvendt, sjølv om det uansett er vanskeleg å klassifisere noko som sunt og usunt.

 

Erik Arnesen (@erik_arnesen) Tweetet: All oils and solid fats, except lard, lower LDL-cholesterol when compared to butter: systematic review and network meta-analysis https://t.co/FQ50Ojs2JS #lipids #lipidology #cholesterol https://twitter.com/erik_arnesen/status/1018539476463833090?s=17

Lenke til kommentar

Det er som Erik sier. Risikoen for hjerterelaterte sykdommer går ned ved utskifte av mettet fett til fordel for umettet fett. Men risikoen går ikke ned om mettet fett byttes ut med sukker. Dette er det internasjonal enighet om. Tematikken går nå på detaljnivå hvor totalen av kostholdet som er av betydning. Dette er også en av bakgrunnen til matvarebaserte kostråd, framover næringbaserte: Vi har både gode og dårlige kilder til fett og karbohydrater. 

Smør eller ikke har kanskje ikke den største betydningen, når det er helheten av kosten og andre livstilfaktorer som har størst påvirkningskraft. Det jeg tror Doffen tenker på er varmebehandlingen av mat som gir et stort spekter av stekemutagener. Så plantematolje må behandles mer" riktig" (forsiktig) enn smør. 

VKM gjorde en risikovurdering om harskning fra fiskjeolje, rikt på slike fettsyrer og som danner aldehyder muligens utgjør noen negativ helsefare. Konklusjonen var "ingen risiko". Selv hadde jeg valgt kaldpresset olivenolje foran maisolje, som også er en av de matvarebaserte rådene. Personlig bruker jeg smør, pga smak. :)

Endret av Dukien
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Smør er definitivt best på smak, og det er ikkje alltid bruk for så store mengder. Har du nok smør eller saus til å dekke tilbehør her og der med eit tynt lag, så får du mykje smak av det. Kladder du oppi 100g i lag med biffen og heller det over tallerkenen så blir det brått verre.

Lenke til kommentar

Ny forskningsrapport: Omega-3-tilskudd hjelper ikke mot hjertesykdommer

At tran og trantabletter bidrar til bedre hjertehelse og reduksjon for slag, ser ikke ut til å stemme, ifølge en ny forskningsrapport.

 

– Selv om tidligere undersøkelser viser det motsatte, er funnene i denne rapporten overraskende. Den må tas seriøst, sier Johnson.

 

https://www.nrk.no/norge/ny-forskningsrapport_-omega-3-tilskudd-hjelper-ikke-mot-hjertesykdommer-1.14131590

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Med tanke på at de siste 6-7 årene har kommet så mange publikasjoner så tas det seriøst. W-3 tilskudd mot å forebygge hjertedød (harde endepunkter) er faktisk veldig liten. Det er større holdepunkter av w-3 tilskudd for sekundærprevensjon. Mari Myhrstad, en av mine tidligere forelesere som intervjues i artikkelen snakker klokt her. Et annet forslag er at det er andre stoffer i fisken som kombinert med fettsyrene evner å gi helseffekter. Ikke helt ulikt dette med antioksidant-tilskudd på 90-tallet hvor kosttilskuddbransjen "gønna på". I senere tid har det vist seg at i verste fall, gir antioksidant-tilskudd økt risiko for negativ helseeffekt. 

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...