Gå til innhold

La oss diskutere dagligvareprisene


Sidekick

Anbefalte innlegg

Har man litt størrelse på fryser og handler smart kan man gjøre seg mange gode handler. 
 

Det er ikke mange ukene siden Rema hadde tilbud på ost - 89,-/kg. 
kjøpte da inn 4kg. De holder seg lenge uåpnet. 
 

Obs hadde nylig tilbud på kylling lårfilet til 189,- for 1.8kg. Ellers hadde vår lokale obs samme kyllingen til 99,-(!!) for 1.8kg. 
kjøpte 10kg , deler opp i posjonsposer og fryser ned. Har kylling fram til sommeren. 
 

Vi har også holdbart her hvor jeg bor. Finner masse bra her til gode priser. Holdbarheten er som regel ganske god. Vi har en liten gutt som fremdeles spiser barnegrøt. Disse koster ~100kr /boksen til vanlig. Holdbart hadde et parti de solgte til 35,- 

 

Vi bruker mattilbud-appen til å planlegge middager den kommende uka. Dette planlegges hver søndag, da tilbudene oppdateres i appen hver søndag. 

Endret av iblazeqt
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
8 hours ago, Dubious said:

Ikke noen nevneverdig forskjell på frossen pizza og restaurant pizza. 

Vil ikke si jeg har spesielt superfølsomme smaksløker på stjernekokknivå, men vil si jeg merker greit forskjellen på fersk Dolly Dimples og Grandiosa.

Generelt skjer det noe med maten som fryses som de fleste reagerer mer eller mindre på.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvilken butikk har best fryst torsk? Nå har eg handlet hos rema, og det er ganske mye mengder vann som må av før eg i det hele tatt kan steke den uten at alt blir suppe.
Er det andre kjeder som har bedre torsk/sei/lyr ? Rema har fått et vondt rykte med å tilsette vann i aboslutt alt. Har mistet mye av tilliten til den butikken.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå koster en pose hasselnøtter 41 kr.  Samme pris for hasselnøtter på Rema 1000 og Kiwi., så her ha de blitt enige. Mandler var en god del rimeligere. Synes det er spesielt at hasselnøtter koster like mye som valnøtter nå, men kanskje det var mindre i valnøtt-posen, eller at den var på salg.

Et krydderglass med timian 36 kr, mens basilikum har en greiere pris (OBS).

Er det sånn at når dagligvarekjedene setter opp prisen på en vare, lar de "slektningen" være rimeligere for at vi ikke skal legge merke til det?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
BadCat skrev (På 13.10.2023 den 6:16 PM):

Det er "prislås" på diverse varer, men da må det være beleilig for butikken at prisene gikk opp før denne "låsen" kom på.

hehe frekkheten lenge leve.

litt i samme gata som "Ny størrelse" (og folk tror gjerne de får mer)

swA7oJu.png

var vel på en sjokolade en gang, i realiteten var den krympet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Subara said:

Er det sånn at når dagligvarekjedene setter opp prisen på en vare, lar de "slektningen" være rimeligere for at vi ikke skal legge merke til det?

Alle som driver butikk, og spesielt proffene, gjør alt de kan for å virke så billig og fristende som mulig (spesielt KIWI, Extra og REMA) samtidig som de ønsker å tjene mest mulig på deg når du er å handler. Dette er to målsetninger som er motstridige selv om kjedene gjør alt for å presse innkjøpspriser og logistikk-optimalisere, og hva tror du da er det som har størst sjanse for å bli vektet høyest? Neppe dine interesser.

Du kan anta at prisene er justert slik at det du betaler for alt du kjøper utjevner de spesielt rimelige produktene du har handlet (de produktene som fightes om på VG sin matbørs).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://www.nettavisen.no/okonomi/kjede-kjottdeig-ga-prishopp-na-raser-kjottgiganten/s/5-95-1386450

Gilde er sinte fordi de har mistet monopolet sitt på kjøttdeig og andre kjøttvarer, kan ikke si jeg har noen medfølelse med de da de selv har priset seg ut i mange segmenter innen kjøttprodukter.

Ta for eksempel Gilde sin Ekte Kokt Skinke 150g, den har en pris på 41,90 - og en kilospris på 279,33 kr. 150 gram er jo ingenting! Hva med å tilby større forpakninger til forbrukeren?

EMV er bare bra for markedet, klarer ikke Gilde å holde tritt med prisen, kan de skylde seg selv.

Ifølge Gildes eier, Nortura, eksisterer det en myte om at egne merkevarer gir bedre utvalg og lavere priser til forbrukerne.

«(...) påstanden er både teoretisk og empirisk feil», hevder Nortura i innspillet til departementet.

Ekspert: – Gilde overdriver

Dagligvareekspert Odd Gisholt mener Norturas bekymring er overdreven.

Han viser til at det er forbrukerne til syvende og sist som bestemmer hva slags kjøtt- eller karbonadedeig de foretrekker.

– Gilde står sterkt hos mange, mens andre foretrekker butikkens egne merker, sier han.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Med eller uten tilsatt salt og vann?

En stund var det fokus på dette, og flere produkter var uten. Som med palmeoljen og juice merket "ikke fra konsentrat".
Mitt inntrykk er at fokus endres, og varene igjen lages på den billige måten.

Jeg har sett mange kjøttdeigprodukter med tilsatt saltvann, særlig de på tilbud. Dette er en uting, da kiloprisen blir høyere og kvaliteten lavere. Jeg må bruke kjøkkenpapir i steikepanna for å få bort væsken, så tacokjøttet blir stekt, ikke kokt.

Det har også blitt flere blandingsprodukter, som kjøttdeig med storfe/svin eller kjøttdeig med kjøtt/grønnsaker. Billigere å bruke mindre av ren kjøttdeig og tilsette frossen grønnsaksblanding i middagen selv da.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Så ikke etter detaljene, dessverre. De står kanskje på rema.no

Pleier å handle den fra folkets som selges på KIWI, den er uten salt og vann.

De "vanlige" kjøttdeigene må en jo tømme vann av i vasken når en prøver å steker dem, eller blir det jo mer eller mindre kokt kjøttdeig.

Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (15 timer siden):

Med eller uten tilsatt salt og vann?

En stund var det fokus på dette, og flere produkter var uten. Som med palmeoljen og juice merket "ikke fra konsentrat".
Mitt inntrykk er at fokus endres, og varene igjen lages på den billige måten.

Jeg har sett mange kjøttdeigprodukter med tilsatt saltvann, særlig de på tilbud. Dette er en uting, da kiloprisen blir høyere og kvaliteten lavere. Jeg må bruke kjøkkenpapir i steikepanna for å få bort væsken, så tacokjøttet blir stekt, ikke kokt.

Det har også blitt flere blandingsprodukter, som kjøttdeig med storfe/svin eller kjøttdeig med kjøtt/grønnsaker. Billigere å bruke mindre av ren kjøttdeig og tilsette frossen grønnsaksblanding i middagen selv da.

Hvordan blir kvaliteten lavere ved at kjøttdeig er tilsatt salt? Personlig synes jeg kjøttdeig uten salt blir fryktelig smakløst, og man må gjerne kompensere ved å tilsette saltet selv allikevel.

Hvis det blir for mye væske i panna steker du for mye kjøttdeig om gangen.

Har du undersøkt grunnen til at kjøttdeig tilsettes vann?

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Kvaliteten er lavere ved at de pumper vann inn i kjøttet for å tilføre vekt. Da får du mindre kjøtt enn du tror.

Salt og andre krydder klarer jeg å tilsette selv. Det er allerede mye salt i billig tacokrydder, så kjøttdeigen trenger ikke å være ferdig saltet.

Jeg steker ikke for mye kjøttdeig av gangen. Hvis familien skal ha taco med én pakke 400 gram kjøttdeig, så steker jeg det i én omgang uten problemer, så lenge det ikke er tilsatt vann.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dubious skrev (På 17.10.2023 den 10:42 PM):

Hva er/var normal pris på appelsiner?

48 kroner per kg var i drøyeste laget for meg, siden en får 1 liter appelsinjuice rundt 30 kroner. 

syns appelsiner har vært generelt dyrt i hele år? 48 er vel dog ekstremt.

sist jeg handlet det var det 32 mener jeg å huske. før det lå det 38, osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...