Gå til innhold

Elon Musk kjøper Twitter for 44 milliardar dollar


Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Red Frostraven skrev (På 9.12.2022 den 18.47):

Shadow Banning var ekte -- om man definerer 'shadow banning' som 'redusert amplifisering i algoritmene' når 'en bruker demonstrerbart har misbrukt Twitter' (Recent abuse strike).

Abusive behaviour: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/abusive-behavior

Sitat

Using insults, profanity, or slurs with the purpose of harassing or intimidating others

We take action against the use of insults, profanity, or slurs to target others. In some cases, such as (but not limited to) severe, repetitive usage of insults or slurs where the primary intent is to harass or intimidate others, we may require Tweet removal. In other cases, such as (but not limited to) moderate, isolated usage of insults and profanity where the primary intent is to harass or intimidate others, we may limit Tweet visibility as further described below. Please also note that while some individuals may find certain terms to be offensive, we will not take action against every instance where insulting terms are used. 

Som for eksempel, som man har sett, å mene at kjønn er biologisk betinget, og referere til andre som dies biologiske kjønn.

image.png

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (5 timer siden):


Nå er det bare en av oss som har en tendens til å falle for misinformasjon.

Jeg anser alt jeg har lest av deg på dette forumet som reinspikka misinformasjon fra øverste hylle. Likevel vil jeg ikke påkalle mods for å skjule eller fjerne det du lirer fra deg i tide og utide. Her ligger en vesentlig forskjell, du og dine likesinnede som styrte den gamle Twitter-skuta har rett og slett ingen toleranse for andre menneskers meninger og oppfatninger om visse ting, om de skulle motstride mot konsensusen dere har et kompulsivt behov for å prakke på resten.

Hva som er misinformasjon er jo et interessant spørsmål. Om jeg sier at sola egentlig er et kjøleskap, er det grunnlag for å kalle dette misinformasjon. Ser vi dog på politiske, religiøse og sosiale forhold blir saken en litt annen. En kommunist vil si at en nazist bedriver misinformasjon og vice versa, samme gjelder en ateist vs troende, konservativ vs liberal, osv. Således ligger virkelighetsbilder temmelig langt fra hverandre blant folk, ofte har disse motsetningene fått enkelte til å begå alskens ulumskheter for å stilne de med "feil" verdensbilde - forfølgelse, undertrykkelse, latterliggjøring, ugyldiggjøring og ikke minst sensur.

Det å rett og slett hindre motparten mulighet til å fremme sine synspunkter er simpelt og feig, men dessverre også veldig effektivt. Det er hevet over enhver tvil at gamle Twitter gjorde dette mot folk som hadde "feil" meninger, i pur politisk interesse. Dernest utformet og håndhevet de retningslinjene basert på dette, som resulterte i flerfoldige kontoer som havnet i unåde. Det kommer nå frem i ettertid at mange brukere ble i variende grad sensurert på tynt grunnlag. At denne fremgangsmåten er på linje med klassisk fascisme er kanskje en litt ubehagelig sannhet å erkjenne, derfor er det noe mer beleilig både innad og utad å omdefinere sensur til "eliminering av misinformasjon" som de selv kunne definere etter eget godtbefinnede. 

Problemet er bare det at dersom Twitter skulle kalle seg en åpen platform, bør alt som ikke strider mot loven være tillatt. Om det er sånn at noen skriver det andre vil oppfatte som misinformasjon, er det ikke værre enn å bare bestride hva enn som blir fremhevet. Om det er snakk om noe som rett og slett ikke er sant bør det være superenkelt å motbevise dette foran allmenheten. Når det viser seg at såkalt misinformasjon ikke alltid er så lett å motbevise, eller overbevise om noe annet, så takler rett og slett ikke alle det. En total forakt for kryssende meninger er intet nytt, ei heller tvangstankene om å fjerne dette uansett middel. Derfor ble gamle twitter stort sett et ekkokammer for progressive og liberale, som nå får nervesammenbrudd av at konservative får anledning til å ytre seg igjen, såpass at noen ikke engang klarer å være der.

Forhåpentligvis blir det ikke et nytt ekkokammer med Musk, utifra det jeg har sett er nye Twitter langt mer åpent ettersom jeg ser daglig at kritiske røster mot han og andre konservative får trende ifred, forskjellen nå er at det er tilsvarende trending den andre veien. I den forstand vil jeg si at selve plassen er av veldig konfronterende natur, så jeg vil ikke anbefale noen å tilbringe mye tid der uansett. 

 

Sitat



...som garantert kun kan backes med et knippe anekdoter fra nettsted fra alternative høyre som ønsker å spre ideen, uansett hvor mange ganger og hvor grundig ideen tilbakevises.

Innhold må rapporteres eller fanges opp i en algoritme for å kunne bli fjernet.

Tja, om det ikke var noe så er det litt merkelig at Jack Dorsey fant det nødvendig å juge under ed  til kongressen, da han ble spurt om Twitters rutiner og metoder. 

Tilslutt, nå forventer ikke jeg at du skal ta til deg et kløyva ord av hva jeg har skrevet her, så dette er mer til evt nøytrale lesere som kunne mistenke at du har rett.

Endret av Crooked Cracker
  • Liker 5
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Nautica skrev (6 timer siden):

En bedrifteier tenker langsiktig, hva som skjer på noen dager/uker/måneder er relativt irrelevant hvis de har en plan og følge, uansett om den er bra eller dårlig. Men selvfølgelig høstes erfaringer og justerer målet utifra disse erfaringene.

Bare se på Coca Cola og lanseringen av new Coke, selv om de fra første uke viste at dette produktet ikke ville bli populært holdt de på i noen måneder før de stoppet produksjonen.

Jeg synes det har virket som et veldig reaksjonært handlingsmønster, som uten tvil er rotet i sinne og frustrasjon. Dette har medført noen vannvittige kursendinger, tap av mange ansatte og har åpnet døra for en ny utfordrer. Dette er bakgrunnen for de økonomiske vurderingene som blir gjort.

Lite gjennomtenkte features, ekstremt lite gjennomtenkte utsagn og stadige utbrudd av den heller kjipe sorten (som å le og flåse når du skal si opp folk, det er skikkelig kjipt å gjøre) 

Joda, det er lov å tenke langsiktig. Det gjør man bl.a ved å ha lity is i magen, no?

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Fascinerende å følge hvordan radikalisering utvikler seg. Musk i diskusjon med astronaut Scott Kelly.

Musk er nå blant annet av den oppfatning av at Dr. Anthony Fauci er ansvarlig for å drepe millioner av mennesker. Han er på vei til å bli helt koko i bollen, og det utspiller seg offentlig i form av tweets. Utrolig trist syn.

Er gaaanske usikker på om det å fri til vaksinemotstander-miljøet er den riktige veien å gå for Twitter hva gjelder annonsører.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 8
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (46 minutter siden):

Fascinerende å følge hvordan radikalisering utvikler seg. Musk i diskusjon med astronaut og senator Scott Kelly.

Musk er nå blant annet av den oppfatning av at Dr. Anthony Fauci er ansvarlig for å drepe millioner av mennesker. Han er på vei til å bli helt koko i bollen, og det utspiller seg offentlig i form av tweets. Utrolig trist syn.

Er gaaanske usikker på om det å fri til vaksinemotstander-miljøet er den riktige veien å gå for Twitter hva gjelder annonsører.

 

Det er første gang Elon er så ærlig om hva han føler, det har jo vært endel flørting med anti-vaxxere. Dette vil sementere statusen i kretsene hvor slikt er populært (Qanon, Maga)

Vi kan jo se hit til Norge og hvilke personer som er vaksinemotstandere og mener staten har drept oss. Hvilke mennesker i Norge er det som pusher denne ideologien? 

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (58 minutter siden):

 

Hva i alle dager er det jeg hører på?! 🤨 Ko-ko!
 

Et og annet poeng har han nok, men samtidig ... hevdet han akkurat at Musk står bak Apartheid? Og hva er greia med Nazi-sammenligningen? Dette er for dumt!
 

Jeg er ikke i tvil om at det til tider har tiltet over for E. Musk.
Men det står nå ikke mye bedre til hos Gad Saad heller ... 


EDIT: Hva angår Twitter, så får styret (E. Musk) skynde seg å ansette noen til å ta seg av daglig drift. Eller ... kanskje ikke. Kanskje er det til stor fordel for Tesla, Space X og andre initiativer at herr Musk er heftig opptatt med noe annet?! Kanskje jobbes og lobbes det på spreng med at han skal fortsette å bruke tiden sin på Twitter, slik at de andre initiativene kan jobbe konsentrert og konstruktivt i fred og ro? :D 

Endret av qualbeen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, DrAlban3000 said:

Vi kan jo se hit til Norge og hvilke personer som er vaksinemotstandere og mener staten har drept oss. Hvilke mennesker i Norge er det som pusher denne ideologien? 

problemet er når motparten til anti-vaxxers kommer på banen og kaller alt og alle antivaxers som har med covid vaksinasjonen å gjøre som ikke blir regelrett hyllet. Har tatt alt av vaksiner, men det ble kun 1 dose covid dose. 
Vi mennesker elsker å ha noen å være sterkt sterkt uenig i. Viss alle er enige er det kjedelig visstnok. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
6 minutes ago, oldboy said:

Hva har det med ytringsfrihet å gjøre?

At han (Musk) hele tiden snakker om at ALT må publiseres og ALT må være tilgjengelig, som en del av ytringsfriheten, men det sekundet noen andre enn han publiseres noe så blir det bråk. Er litt som alle de som ble banna fordi de lagde tulleprofiler med navnet hans, mens han ellers ikke har noe problem med folk som sprer åpenbare konspiratoriske løgner - det er ikke konsist.  

Endret av The Very End
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 minutes ago, The Very End said:

At han (Musk) hele tiden snakker om at ALT må publiseres og ALT må være tilgjengelig, som en del av ytringsfriheten, men det sekundet noen andre enn han publiseres noe så blir det bråk. Er litt som alle de som ble banna fordi de lagde tulleprofiler med navnet hans, mens han ellers ikke har noe problem med folk som sprer åpenbare konspiratoriske løgner - det er ikke konsist.  

Ingenting med andre ord. Som jeg trodde...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 minutes ago, oldboy said:

Ingenting med andre ord. Som jeg trodde...

Jeg forstår ikke helt hva du mener? Tenker du at det er en ikke-sak at Musk åpenbart farer med tull / løgner, eller er det en ikke-sak at vi kritiserer han for dette? Begge anser jeg som saker som verdt en diskusjon og høyst reelt i debatten om ytringsfrihet på et generelt nivå. 

Endret av The Very End
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...