Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Brother Ursus skrev (9 timer siden):

https://www.defenseone.com/policy/2023/11/ukraines-artillery-supply-declines-shells-go-israel/392130/

Ukraine’s artillery supply declines as shells go to Israel

President Zelenskyy confirms that 155mm deliveries are drying up, even as Russia presses an assault in the east.

 

Hva skal Israel med 155mm anyways? Hvorfor har de ikke det fra før av? Bruker de hovedsakelig fly?

Israel har store mengder m109 som de bruker mot Gaza, og USA prioriterer å knuse Gaza fremfor å stoppe Russland fra å invadere Europa 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Så nordkoreanerne gjør det samme som Iran og NATO, sendt vekk eldre ammunisjon som de selv ikke trenger. Da betyr det at ammunisjonen kan ikke benyttes av nyere skyts som Msta skyts og formodentligvis må benyttes med eldre tauet skyts som russerne har hentet fram. Dessuten er tilstanden på granatene så alvorlig, at kanonløpeksplosjon kan bli et stort problem. Iran var meget raskt med å bli kvitt alt de hadde kjøpt fra Nord-Korea uten at Kreml bryr seg, likedan da det kom rapporter om problemer med nordkoreansk ammunisjon fra egne og ukrainske styrker.

Men tilgangen på ammunisjon fra Vesten er blitt svært problematisk, den politiske inkompetansen er så knusende at det virker helt sprøtt. Da Norge annonsert de har sendt ordre på nye luftvernsystemer, vist det seg at det vil ta tre år før de første NASAMS systemer leveres, og at AMRAAM-ER (i virkeligheten Sea Sparrow med AMRAAM-stridshode) vil ikke være i Norge før 2028. Da jeg var ferdig med å lese dette, var jeg i sjokk. Hvis leveringstiden var mindre enn to år, ville dette ha vært aksepterbart. Denne ordren derimot demonstrert at det er helt umulig å produsere avanserte våpen raskt nok, slik at når en krig er utbrutt, vil ammunisjonen kommer fram når den er over. Dette ville aldri ha hendt i den kalde krigens tid da man hadde mye større produksjonsfasiliteter. 

Det er voksende panikk i USA da det var innsett at selv om nedstengningen har blitt unngått, har støtten til Israel kommet under voksende internasjonal kritikk samtidig som mange innser at støtten til Ukraina er i stor fare. Johnson har klarte å redde situasjonen ved å få gjennom en budsjettplan ved å støtte seg på et tverrpartisk flertall, men har siden kommet ut i trøbbel med de andre MAGA-republikanerne. Speakerkonflikten og MAGA har utløst et allment opprør blant republikanerne mellom disse som konkurrerer med demokratene i egne valgdistrikt og disse som ikke bryr seg. Johnson er i ferd med å realisere at store deler av republikanerne er blitt helt besatt av å kutte og kutte ut så mye som mulig, og presse fram en "løsning" mot grenseproblemet hvor migrasjonsstrømmen er blitt så stor at man vil stenge ned grensen.

Og dette setter støtten til Ukraina i stor fare. 

“If we do not provide additional assistance to Ukraine before the end of the year, it would be a mistake of historic proportions,” 

Ukraina trenger hjelp, men den ufattelige inkompetansen står i vegen. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 8
Lenke til kommentar
JK22 skrev (27 minutter siden):

 

JK22 skrev (27 minutter siden):

Men tilgangen på ammunisjon fra Vesten er blitt svært problematisk, den politiske inkompetansen er så knusende at det virker helt sprøtt. Da Norge annonsert de har sendt ordre på nye luftvernsystemer, vist det seg at det vil ta tre år før de første NASAMS systemer leveres, og at AMRAAM-ER (i virkeligheten Sea Sparrow med AMRAAM-stridshode) vil ikke være i Norge før 2028.

For å være nøyaktige så er det ESSM(Evolved SeaSparrow Missile) det er snakk om.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kanskje Ukraina bør smertefullt inngå en våpenhvile avtale med Russland? Med mindre Putin blir tatt av dage internt, så kommer han til å forsette å pumpe menn inn i krigen. Russland har 148 million mennesker. Han kan fortsette sånn helt til det blir 10 million mennesker igjen i landet. Mot en sånn umenneskelig strategi, så kan ikke krigen vinnes. I tillegg som andre har diskutert her, så har vi de ''demokratiske'' utfordringene med trettheten av krigen fra vesten. 

Endret av ForTheEmperor
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

 

Helt siden Russland innledet sin fullskala krig i Ukraina i 2022, har militære eksperter advart om at krigen kan bli langvarig. Onsdag har krigen vart i 630 dager, og det er lite som tyder på en snarlig løsning.

- Ukrainas største mareritt er å bli glemt av omverden og at den 1000 kilometer lange frontlinja gradvis fryser seg fast i den formen den har nå. Da vil russerne bygge et ennå sterkere forsvarsverk og Ukraina kan miste rundt en femtedel av landet sitt, sier Tormod Heier, professor i militær strategi og operasjoner ved Forsvarets høgskole (FHS).

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/zelenskyjs-storste-mareritt/80495802

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (57 minutter siden):

Du har framleis ikkje fått med deg at russarane ikkje er interreserte i nokon fredsavtale?

russarane skal okkupere heile Ukraina, og dei har ikkje tenkt å gje opp før dei har klart det. Ukraina kan ikkje inngå nokon avtale med nokon som har som mål å utrydde dei.

Ikke fredsavtale, men våpenhvile. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Putin offers staggering sum for new recruits as Russia desperate to bolster shriveling forces
Russian civilians who join an 'elite' unit will receive 1M rubles, or around $11K
https://www.foxnews.com/world/putin-offers-staggering-sum-for-new-recruits-as-russia-desperate-to-bolster-shriveling-forces

Putin må holde ut til mars og valget før han kan sende ut ordre om større mobilisering

PS Russia’s Three-Gun BMP Fighting Vehicle Is Ugly, But It Might Actually Work
The key is the two gunners
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2023/11/17/russias-three-gun-bmp-is-ugly-but-it-might-actually-work/

 

Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (2 timer siden):

Kanskje Ukraina bør smertefullt inngå en våpenhvile avtale med Russland? Med mindre Putin blir tatt av dage internt, så kommer han til å forsette å pumpe menn inn i krigen. Russland har 148 million mennesker. Han kan fortsette sånn helt til det blir 10 million mennesker igjen i landet. Mot en sånn umenneskelig strategi, så kan ikke krigen vinnes. I tillegg som andre har diskutert her, så har vi de ''demokratiske'' utfordringene med trettheten av krigen fra vesten. 

Da er det å foretrekke at NATO griper inn og kaster ruzzerne ut av Ukraina.

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (2 timer siden):

En våpenhvile når Russland er i ferd med å tape vil gi dem tid til å komme sterkere tilbake.

Kan vi vente med våpenhvile til et tidspunkt som favoriserer Ukraina, i stedet?

Problemet er at når Vesten ikkje får ut fingeren og får produsert eller levert ammunisjonen Ukraina treng vil ikkje det tidspunktet komme. Ukraina kan ikkje kjempe mot russarane med berre nevane.

Slik det ser ut no er vestlege demokrati opphengt i å støtte Israel, medan ein er ute av stand til å forsvare Europa.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...