Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Brother Ursus skrev (49 minutter siden):

Visuelt bekreftede tap på Avdiivka-fronten fra 10-27 oktober

Ukraina: 6 tanks, 1 IFV, 1 artilleri - 8 totalt
Russland: 43 tanks, 106 AFV, 4 artilleri, 4 andre kjøretøy - 157 totalt

Russerne har i Avdiivka altså en tapsrate på 19,6. Med tanke på hvordan russerne bruker sine soldater, og hvor dårlig russisk materiell er, så er antall drepte soldater antagelig enda høyere.

Avdiivka er den nye gullstandarden. Verre enn Vuhledar, verre enn Bakhmut, verre enn Sieverodonetsk.

Jeg heier for all del på Ukraina, men stemmer disse tallene? På den daglige The Times-podcasten mener jeg de dessverre fryktet ganske høye tapstall også for ukrainerne på denne fronten.. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 hours ago, afterall said:

Jeg heier for all del på Ukraina, men stemmer disse tallene? På den daglige The Times-podcasten mener jeg de dessverre fryktet ganske høye tapstall også for ukrainerne på denne fronten.. 


Jeg vet ikke hvor Times får tallene sine fra, eller hva de tenker på, men tallene fra Avdiivka-fronten som jeg refererte skal være ganske sikre i form av bildebevis.

Ukrainas forsvarsdepartement oppgir i dag at de tror Russland har ca. 4000 døde bare i angrepene på Avdiivka de siste 17 dagene.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Putin dau har jeg ikke mye tro på enda. For lite info. Dessuten kommer det ikke info fra kreml uten en strategi, der desinformasjon er hovedmålet. Ingenting de slipper er tilfeldig.

Og om vi skulle være så heldig at sjefsklovnen nå holder romtemperatur, hvem overtar? Neppe noen med nevneverdig mer vett? Eller har de etter hvert sett at krigen kjører russland til helvete og at man må snu skuta mens det ennå er noen skute?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hør og lær.....

Edit jeg retter litt, for folk misforstår så lett innleggene mine om krig og fred og sånt. Det holder med å lytte til Toje og Cecilie. De sier det mye bedre.

Som myndighetene i Norge prøvde på Covids realiteter og prognoser så må vi på et eller annet tidspunkt forklares fra Norske myndigheter om nye realiteter og vi må forandre prioritet på veldig kort tid.

Jeg håper selvsagt at Ukraina vinner krigen, og at verden får fred. Det er alltid lov å ha håp selvom man er realistisk.

Vi har to fronter nå, en i Israel/Gaza og en i Ukraina, og det er risiko for baluba med Kina i Asia/Taiwan i fremtiden.

Med fronter så mener jeg at det er mange interessenter og land på hver side.

 

Endret av Gouldfan
  • Liker 3
Lenke til kommentar

gZq18bI.jpg

UA kjenner ikke til begrepet helgefri. Også siste døgn ble 660 nye russiske soldater  "førtids-pensjonister". Forsvant også russisk panser og artilleri. I frustrasjon har russerne igjen forsøkt å hevne seg ved å skyte cruise missiler mot sivile mål i Ukraina. UA tok ned 3 av disse siste døgnet. Det er ventet at den ukrainske forsvarsevnen mot missiler og luftangrep generelt vil øke fremover når både Frankrike og USA får sendt avgårde nye luftvernsystemer, også er det kanskje luftvern/drone systemer fra sverige og østerrike på vei såvidt jeg erindrer? 

Endret av bojangles
  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
JK22 skrev (46 minutter siden):

Dette er en interessant artikkel - russerne hadde lenge anklaget amerikanerne for indianerutryddelser, men fra Alaska kom det fram at disse ikke er mindre skyldig.

Er det noko vi har sett er heilt typisk for russarane er projisering.

Når dei skuldar andre for noko kan du være heilt sikker på at russarane sjølve er skuldige i det same brotsverket.

Dei brukar projisering konsekvent for å leie merksemda til andre, og det er rikeleg nok av nyttige idioter som trur på dei.

  • Liker 9
Lenke til kommentar
1 hour ago, Sippe said:

Helt sinnsykt at vi er så handlingslammet og subsidierer en statlig bedrift med smuler når de trenger så utrolig mye mer for å kunne produsere nok ammunisjon som både ukraina og vesten er så avhengig av. Det vil koste men er så ufattelig viktig for Ukrainas fremtidige frihet. Vi har nå mulighet til å skape en større undustri som Norge AS kan tjene penger og skape arbeidsplasser samt sikre oss ett fritt ukraina som vil være en viktig handelspartner i fremtiden. Trusselen med Russland vil være økt i lang tid fremover så det vil være ett større behov for militært utstyr og ammunisjon.

Dette handler aller mest om politisk unnfallenhet, og ynkrygga politikere som er så jævla feige at de ikke har baller til å fatte et korrekt vedtak fordi våpenproduksjon er politisk kontroversielt og noe som kan skape mye støy fra endel velgere og dermed vet politikerne at et slikt vedtak vil bli polariserende. 

Det er jo ikke det at vi ikke har pengene til å sørge for at NAMMO får kjørt igang stor nok produksjon. Dette er sittende regjering som tenker at det er for kort tid til neste valg til at de tar sjansen på gjøre det riktige. Egne posisjoner og støtte til partiet trumper alt annet. Dette er greit nok i fredstid - det er og har vært politikkens bakside som vi har lært oss å leve med. Men når det er krig i Europa er den unnfallenheten så forkastelig at det eneste jeg kan si er at det ikke er underlig at det blir politikerforakt. 

Vi klager på amerikanerne og håner de for mye, men våre egne politikere er sannelig samme ulla. Å sikre sin egen posisjon er viktigere enn alt annet - inkluder sikkerhetspolitikk og det å gjøre et godt politisk håndverk. Frykten hos politikerne for å fremstå polariserende er så stor at de ikke evner å gjøre en fullverdig innsats, ikke et skikkelig politisk dagsverk engang. For hver beslutning politikerne skal ta spør de seg selv, vil dette styrke eller potensielt svekke min posisjon? 

Det de burde spurt seg selv, er jo om dette er en beslutning til nasjonens beste. Og i forlengelsen av det, til det beste for våre allierte og det beste for Ukraina og demokratiet. Men nei, våpenproduksjon det er jo polariserende så det skjer ikke - for politikerne er for griske og for navlebeskuende. Seg selv over alt annet. Hver eneste gang. Både i krig og fred. 

Endret av bojangles
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...