Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Sosialist57 skrev (11 timer siden):

Jeg undres på hvilken verden vesten lever i ? Jeg tror Nato driver Ukraina mot atomkrig.

Jeg tror å legge seg på ryggen og gi etter for Russlands imperium og anneksjonsambisjoner er en langt sikrere vei å drive verden mot en atomkrig. Så jeg undres hvilken verden du egentlig lever i?

Endret av Gjest slettet-ld9eg7s96q
Lenke til kommentar
1 hour ago, Windfarmer said:

Et par til:

De skjulte symbolene mot krigen viser nemlig at folk ikke står alene. Derfor kan det ha stor effekt, mener Arkhipova.

– Myndighetene slår hardt ned på det fordi de frykter denne virksomheten. Kreml trenger støtte fra et stort flertall av russerne, og de er redde for alt som kan undergrave det.

Det siste året har det også vært et stort oppsving i vitser om krigen og situasjonen i Russland. Putin sier at Russland kjemper mot ukrainske nazister, selv om ekspertene mener at det er en løgn. Noen kritikere hevder at det russiske regimet har fått enkelte fascistiske trekk. I november måtte russerne trekke seg ut fra den ukrainske byen Kherson. Da kom det raskt en vits:

Putin: Forsvarsminister, hvorfor trekker vi oss ut fra Kherson?

Forsvarsministeren: Men president, du ga jo selv ordre om at Ukraina skal renskes for fascister og nazister.

En mann som fortalte denne vitsen på jobben, ble tatt av politiet. Nå risikerer han fengsel. Også før krigen slo Kreml hardt ned på komikere som vitset med den politiske ledelsen. Sikkerhetspolitiet FSB skal til og med ha forsøkt å drepe en kjent satiriker med gift.

– Det verste for en autoritær leder eller diktator er ikke kritikk, men at folk ler av deg. Når folk ler, så begynner de å se hvor absurd situasjonen er. De slutter å være redde, sa opposisjonspolitikeren Vladimir Kara-Murza til Aftenposten for ett år siden. Forrige uke ble han dømt til 25 års fengsel.

Så var det en av verdens mest anerkjente romaner, "Krig og Fred" av Leo Tolstoj, som nå har blitt til "Spesialoperasjon og Fred"

3996313e-b8dd-4a8f-ab2c-88217db904db?fit=crop&format=auto&h=467&w=324&s=72d22d1c80376714a54efdfc38581767f5595b74 

"Noen kritikere hevder at det russiske regimet har fått enkelte fascistiske trekk."

Ouch. Om ikke det er tiårets underdrivelse. Jeg er tilbøyelig til "århundrets" også, uten nevneverdige problemer. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (10 timer siden):

Det jeg angrep var denne påstanden:

"Ubåtene er et delvis unntak men den russiske marinen har knapt fått noe nytt siste 30 år og vi kan alle gjette på hvor godt vedlikeholdet har vært i den perioden."

Og den påstanden er åpenbart tøv.

Hvordan er det tøv? Den russiske marinen råtner på rot og det bygges lite nytt. Unntaket er noen ubåter.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

Russiske soldater innrømmer at militæret skyter sine egne styrker i Ukraina

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2023/06/16/195929284/russiske-soldater-innrommer-at-militaeret-skyter-sine-egne-styrker-i-ukraina
 

Skal tro om det noensinne går opp for den vanlige russiske soldat hvem som egentlig er fienden? Hva mener familiene til soldatene som blir drept av egne styrker?

Endret av Splitter
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
11 hours ago, Entern said:

Selv dersom Tyrkia ikke var med i NATO tviler jeg på at Putin engang hadde forsøkt å ta Konstantinopel…😅

Bare det blir nok kaos i området, så gjør han nok det.

Årsaken til Russlands invasjon av Ukraina er at Putin identifiserer seg med "Vladimir the Great" fra Kiev, mens Kirill identifiserer seg med "Mark of Ephesus" fra Konstantinopel, fordi de sammen ønsker å skape et gigantisk russisk ortodoks rike. De har innsett at den fem hundre år gamle russiske drømmen om at Moskva skal være det ortodokse rikes hovedsete er urealistisk og beveger seg nå tilbake til Kiev og Konstantinopel for å realisere drømmen om et gigantisk russisk ortodoks rike.

 

Endret av Ove38
  • Liker 1
Lenke til kommentar
8 hours ago, Brother Ursus said:

Utrolig kult! De aller fleste CV90 som Sverige har er uten termisk kamuflasje og med 30-35mm kanoner.

"Alle" svenske CV90 har 40 mm L70, unntatt spesialvarianter helt uten kanon. I den grad det er forskjell i bevæpningen på de svenske er det typen MG, hvor de nyere har ksp 58 (FN MAG), mot de eldres ksp 39, dessuten at luftvernvariantens L70 kan benytte programmerbar ammunisjon.

30/35 mm er kun eksport.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
15 hours ago, Jens Kr. Kirkebø said:

Det sies dog at en stk. Excalibur kan erstatte 50 stk. dumme granater pga. treffsikkerheten. Da er det kanskje ikke så dumt å produsere litt smartere greier? Logistikken blir jo også mye enklere mhp. transport og råvareforbruk. 

Leste i VG nå at forbruket til Ukraina er 6-7000 granater i døgnet. Det er nesten 50 000 granater i uken. Det krever innsats, og binder opp mye ressurser mtp logistikken bare å etterfylle disse mengdene. Og de må lagres og sikkert mellomlagres. Og lagring av ammo under krig er jo risikosport. For å gå tilbake til tallene. Om Excalibur kan erstatte dumme granater på 1:50 så er jo forskjellen dramatisk. Da kan en klare seg med 1.000 granater i uken mot idag 50.000 granater per uke. Ok, jeg skjønner jo at at dumme granater vil bli brukt fortsatt, men si at en kan i det minste halve bruken av dumme granater, eller kanskje redusere med 2/3, da begynner det å merkes. 

Jeg aner ikke om det er mulig å gjøre ramjet granatene fra NAMMO smarte raskt nok til at de får sendt de til Ukraina, men da burde kanskje vesten se på hvordan vi kan skaffe de Excalibur eller tilsvarende i stort nok antall til at den totale effekten av granatene blir større enn den gjør idag, og samtidig som antallet granater går ned fordi flere granater treffer sine mål. 

Excalibur vil jo ikke være optimalt fordi den mangler rekkevidden som ramjet granaten har. Så derfor burde NAMMO jobbe døgnet rundt nå for å se om det er mulig å gjøre ramjet granaten smart og få den i stort antall ned til Ukraina. 

Endret av bojangles
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Ove38 skrev (45 minutter siden):

Bare det blir nok kaos i området, så gjør han nok det.

Årsaken til Russlands invasjon av Ukraina er at Putin identifiserer seg med "Vladimir the Great" fra Kiev, mens Kirill identifiserer seg med "Mark of Ephesus" fra Konstantinopel, fordi de sammen ønsker å skape et gigantisk russisk ortodoks rike. De har innsett at den fem hundre år gamle russiske drømmen om at Moskva skal være det ortodokse rikes hovedsete er urealistisk og beveger seg nå tilbake til Kiev og Konstantinopel for å realisere drømmen om et gigantisk russisk ortodoks rike.

 

Skal Putin og Kirill erobre Istanbul, Europas største by med 15 millioner innbyggere som stort sett består av muslimer?

Siden NATO medlemskap var et tema i akkurat denne strengen så kom Tyrkia inn i NATO nettopp fordi Stalin stilte helt uakseptable krav til Tyrkia. Stalin ville bl.a. ha kontroll over Bosporosstredet og ville ha militærbaser i Tyrkia. Dette var få år etter 2. verdenskrig der Sovjetunionen hadde enorme militære ressurser. I dag har imidlertid Tyrkia det nest største militære i NATO etter USA, så langt jeg har fått med meg er de kompetente, mange av offiserene er utdannet ved amerikanske militærakademier. De har også en betydelig militær industri.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 6/15/2023 at 8:56 PM, Windfarmer said:

Kahuna; skjerp deg.

Du tar fryktelig feil om kapasiteten og alderen på de strategiske russiske atomvåpenstyrkene. 

Putin har forstått at i all den elendigheten han har skapt, så er hans eneste og mest effektive virkemiddel i en geopolitisk sammenheng at han fortsatt kan utslette verden minst tre ganger. Så Russland har et høyst oppegående program der de pr. 2023 har bygget minst seks nye Borei klasse strategiske u - båter bestykket med både interkontinentale og cruise missiler.

Borei-class submarine - Wikipedia

Hver av de har 16 BULAVA raketter, hver med seks stridshoder. Og det holder om et par av disse rakettene fungerer i praksis, og ingen av oss vil ønske å være i nærheten av der de treffer.

En får vel si at heldigvis er russiske missiler ikke helt til å stole på. Utifra det vi har sett i Ukraina er ca 60% av missilene russland sender blindgjengere som ikke går av. Også har de jo endel missiler som aldri finner sin bane, som går rett opp og ned, eller som gjør noen kunstneriske rundkast før missilet returnerer til utskytningsrampen og tar ut feks fartøyet det stod på. https://www.dagbladet.no/video/russerne-mister-kontroll-pa-missilet/3vsPTeAp

Når vi skal vurdere trusselen russland kan vi ikke komme bort fra at vi må se det i lys av det som er blitt kjent etter 2022 invasjonen. Nemlig at russlands forsvar er nedslitt og utstyret ofte vanskjøttet, slik feks krigsskipet moskva var. Nå er det jo ikke kun en type atomstridshoder, men generelt så krever jo atomstridshoder vedlikehold. Er det noen grunn til å tro at russerne plutselig når det kommer til atomvåpen har utvist null korrupsjon og har utført all service i henhold til gjeldende doktrine? Eller er korrupsjonen mer total og linjær i russland?

Er det urimelig å tro at korrupte tjenestemenn kanskje spesielt ville benyttet sjansen til å underslå midler fra atomvåpenprogram og vedlikehold av atomvåpen? Sjansen er vel heller større for at noen russere virkelig har forsynt seg av penger som var budsjettert til atomvåpen? For hva er sjansen for at det oppdages? Det oppdages neppe før den dagen russland er i atomkrig? Altså aldri. Jeg har ingen tro på at russlands atomvåpen er i god stand og godt vedlikeholdt. Jeg tipper korrupsjonen har spist både av antallet og vedlikeholdet. Og antallet, ganske sikkert kraftig oppjustert i forhold til virkeligheten for å fremstå langt mer skummel enn det de egentlig er. 

Det vi har sett sålangt viser oss at at dette ikke er tidspunktet for  å gi etter for russiske trusler og atomfrykt. For det er nødt til å være en hel del russere som også har oppdaget at det russiske systemet med gjennomført korrupsjon har svekket russland. Fram i tid kan de derfor endre kurs, stramme seg opp og dermed bli ennå farligere. Akkurat nå virker det som trusselen russland er svakere enn den har vært siden 2vk. 

Om vi kommer dit en dag at vi må sette vår lit til russisk korrupsjon og udugelighet ifht atomvåpen og vestens rakettskjold? Da får en si at utfallet det blir som det blir. Så får en håpe det går i vestens favør. 

 

  

On 6/15/2023 at 10:08 PM, Sosialist57 said:

Jeg undres på hvilken verden vesten lever i ? Jeg tror Nato driver Ukraina mot atomkrig. Russland vil bli så desperate at de går til bruk av atomvåpen. Taktiske atomvåpen. De gjøres klart. 

Alt pissprat om at dette skal Nato og Ukraina vinne tilsier at det blir brukt atomvåpen

Derfra og ut så kan alt skje. 

Så kan man lene seg tilbake og se verden glid mot en ny atomvåpenbruk. Alt kan skje etter det. 

Se svaret over. Om atomangsten er veldig høy burde du kanskje snakke med noen? Må være tungt å ha konstant frykt for dommedag? Det meste av angst kan kureres via terapi, noen ganger i kombinasjon med medisinering. Det er hjelp å få. Jeg sier ikke dette for å disse deg, jeg bare vet at jeg har lest slike poster fra deg jevnlig i over et år nå og det virker jo som du sliter tungt med atomfrykt/dødsangst. Snakk med fastlegen og få henvisning til psykolog, eller kontakt privatpraktiserende psykolog direkte det er kanskje den raskeste veien til helbred. Lykke til. 

Endret av bojangles
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, Kahuna said:

Hvordan er det tøv? Den russiske marinen råtner på rot og det bygges lite nytt. Unntaket er noen ubåter.

Stemmer, den russiske overflatemarinen består med unntak av de minste fartøyene (fregatter og korvetter med begrenset kapasitet) av gammelt ræl fra Sovjettiden.

De bygger fortsatt kapable ubåter, riktignok med til dels betydelige forsinkelser (Severodvinsk tok 20 år å bygge, Yury Dolgorukuiy 16 år) og kreative løsninger for å komme i mål (minst to Akula-klasse, som deler skrogbredde og reaktorstørrelse med Borei, fikk byggingen sin avbrutt, før de ble ferdigstilt som Borei-klasse), men hvem vet hvor mye disse seiler (kompetanse forvitrer om det ikke drilles) og hvor godt materiellet blir vedlikeholdt over tid. Borei-B ser de ut til å ha gitt opp fullstendig pga kostnad, og fortsetter heller å bygge flere Borei-A.

Så, om vi antar at atomvåpenstyrkene er tipp topp, i motsetning til ca alt annet de har demonstrert. Hvordan hjelper det Russland i praksis? De har en form for garanti for å ikke bli invadert, men en invasjon forutsetter at noen overhodet vil ha dem. Tipp topp atomvåpenstyrker er ikke til hjelp for det Russland trenger hjelp til, en konvensjonell landkrig og okkupasjon i utlandet.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...