Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

3 hours ago, Brother Ursus said:

Den amerikanske kongressen har lagt frem et lovforslag som KREVER at USA sender ATACMS til Ukraina

Vel og bra, men hva med å bare fatte en avgjørelse også få avgårde ATACMS så raskt som overhodet mulig? Mangel på fly og ATACMS kan komme til å koste tusenvis av Ukrainske liv mens kanerne sliter med å ta en beslutning. Som helt sikkert ender i ATACMS uansett, slik vi har sett tidligere. Nå fattet de jo vedtak om ny runde med hjelp til Ukraina idag, og pakken var jo grei den, bortsett fra at det manglet ATACMS. Kunne de ikke bare slengt på ATACMS og ferdig med det?

Tusenvis av tapte liv kan virke som en overdrivelse, men den ekstra rekkevidden fra ATACMS er uten tvil noe Ukraina trenger, spesielt siden F16 ikke er på plass, og de ikke har kontroll på luftrommet. Med ATACMS kan kanskje tapene for panserstyrkene, infanterister og artilleriet somskal bryte gjennom russernes forsvarlinjer reduseres, selv uten flystøtte fra F16 e.l. tilsvarende jagerfly. Vi får håpe de har godt med Storm Shadows slik at de kan pøse på med de frem til ATACMS er på plass. 

Bare få det gjort, pakket ned og sendt. Ukraina trenger hjelp ATACMS nå. 

Endret av bojangles
  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Der er en annen tråd på Diskusjon.no som handler om sjokoladefabrikken Freia som er eiet av et internasjonalt selskap som eier bl.a. Toblerone, Ritz og et par andre topplasseringer, men nå begynner det å rakne:

Tidligere kommunikasjonssjef for Freia: – Katastrofe | ABC Nyheter

Jeg har et par alternativer til markedsføringsavdelingen til andre sjokoladefabrikker i Norge og resten av Europa:

Kjøp en SMIL:

127274 127274_1.jpg

Og bidra økonomisk til at barnebortføringene i Ukraina kan fortsette.

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (1 time siden):

De har fått innvilget kollektivt midlertidig opphold. Det er ikke dermed sakt at de ikke kan søke om permanent oppholdstillatelse. Men kan ikke se at de oppfyller krav for det ETTER som jeg klart og tydelig skrev, at det er trykt for de å returnere til Ukraina.

Jeg vet at ukrainere har midlertidig kollektiv beskyttelse i Norge.

Hvorvidt en person oppfyller krav til permanent opphold bestemmes på individuelt nivå, ikke bare om det er vurdert trygt i Ukraina. En opphørspraksis hvor man sender ut bare på bakgrunn av nasjonalitet er ikke lov. Det vil si, vi kan ikke bare bestemme at alle ukrainske flyktninger skal sendes ut av Norge den dagen det er vurdert trygt i hele Ukraina, slik du foreslo.

Dette ville være ulovlig, og såpass spesielt at Norge rimelig raskt ville måttet ta seg en tur til Den europeiske menneskerettsdomstolen. Det bryter både med den norske utlendingsloven, med FNs flyktningekonvensjon og EMK.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm

REMA, Norgesgruppen og Coop burde bare selge ut Freia-produkter til innkjøpspris og sluttet å ta inn disse varene.

Så kunne de heller satse og markedsføre produkter som er Norskeide- og produsert, samtidig som de berørte i Freia får skifte jobb.

Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (3 timer siden):

Ja, med premisset om at det er en MIDLERTIDIG oppholdstillatelse. Om det blir permanent vil det svekke ukrainas mulighet til å gjenreise seg etter krigen.

Vi har i dag gjestearbeidarar frå Polen og andre austeuropeiske land. Mange norske bedrifter, kanskje særleg i distrikta er heilt avhengige av denne arbeidskrafta for å gå rundt, og om desse bedriftene går dukken vil også mange nordmenn bli arbeidslause. Mange gjestearbeidarar har familie i heimlandet som nyt godt av det dei kan tene i Norge, og Polen og andre land får nok tilført ein del kapital på denne måten.

Ukraina vil vere eit fattig land med store skader når krigen er over. Dersom landet ikkje har nok pengar til både gjenoppbygging og til å dekke andre behov vil det kunne bli arbeidsløyse i mange sektorar. Eg vil difor tru at ukrainarar busette midlertidig eller permanent i utlandet vil kunne bidra positivt for å få landet på fote igjen, i tillegg til at dei uansett vil bidra positivt til Norge/EU som arbeidstakarar, sjølvstendig næringsdrivande eller som skattebetalarar. Eit godt forhold mellom nordmenn og ukrainarar vil også skape mogelegheiter andre vegen ved at vi får mogelegheit til å investere i gjenoppbygginga av Ukraina og hauste av den økonomiske veksten som heilt sikkert vil komme. Mi meining er difor at vi framleis skal ta vel imot våre ukrainske vener.

Som eksempel på kvifor vi har bruk for ukrainarar repostar eg dette innlegget:

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (3 timer siden):

Den amerikanske kongressen har lagt frem et lovforslag som KREVER at USA sender ATACMS til Ukraina

Det stadig tilbakevendande problemet er at det ein kanskje gjer i morgon er det som ein eigentleg burde ha fullført i går.

Endret av torbjornen
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (3 timer siden):

Og når det gjelder Ukrainere har jeg ikke noen klar fasit. Siden vi alle er enige om at Ukraina skal inn i både EU og NATO, vil Ukrainske statsborgere - etter at de blir EU medlemmer - være underlagt de fire friheter. Og det betyr at Ukrainerne ikke behøver å søke om verken politisk asyl eller arbeidstillatelse. Som EU medlemmer kan de fritt bevege seg i Norge å søke arbeid, på lik linje med polakker, estere, ungarere osv. 

Dette er eit godt poeng, og ein god grunn til at ein ikkje skal ha noko hastverk med å jage dei ut.

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Sitat

At valget falt på Norge var ikke tilfeldig. Oleg er utdannet ingeniør og har i 15 år jobbet som sjømann på et norskeid cargoskip.

– Jeg ringte sjefen min i rederiet. Han sa vi måtte komme hit, og at han skulle hjelpe oss. Det var han som leide et hus til oss i Øygarden, sier Oleg.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/EQyebo/flyktet-fra-soenderbombet-by-naa-henter-de-mat-hver-fredag

Og desse skulle vi kaste ut av Norge så snart ein får mogelegheit til det?

Nei, det skal vi ikkje!

  • Liker 2
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Sitat

Vannstanden faller etter demningskollaps

Vannstanden i de flomrammede delene i Sør-Ukraina har begynt å falle etter at Kakhovka-demningen kollapset natt til tirsdag, melder AFP.

Kollapsen utløste store oversvømmelser nedover langs Dnipro-elven.

Demningen ligger i et russisk-okkupert område, og Russland hevder at den ble utsatt for et ukrainsk angrep. Ukraina hevder at det var Russland som sprengte demningen.

(NTB)

(Spørsmålet i siste avsnitt er vel ganske så avklart no, og det burde vere unødvendig av NTB/Nrk å så meir tvil om kven som gjorde kva. Kom heller med ein faktasjekk på faktisk.no!)

Endret av torbjornen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
6 hours ago, Gjest MKII said:

Jeg mener ukrainske flyktninger skal tas vare på så lenge krigen varer, men sendes hjem igjen når krigen er over og forholdene i Ukraina er egnet for hjemsendelse. Noe annet vil være å være med på å utarme ukrainas befolkning. Ukraina kommer til å trenge allt av arbeidskraft de kan beholde/få tilbake for å få landet på bena igjen etter krigen!

Edit: Dessuten: Om ukraineres midlertidige oppholdstillatelse omgjøres til permanent oppholdstillatelse kommer det til å utnyttes av allt som kan krype og gå av urettmessige søkere om oppholdstillatelse senere!

Norge ga vel ca 10 000 flyktninger fra balkan kollektiv og permanent oppholdstillatelse etter elendighetene på balkan om jeg husker riktig. 

Det er ikke helt likefrem i saker som dette. Argumentene du lister er jo helt ok, men de tar jo ikke hensyn til at over tid så slår folk faktisk rot. For de som flyktet så har livet gått sin gang, jobb, venner og generell tilhørighet og det er heller ikke sikkert de har særlig mye å returnere til. Familien er kanskje døde i krigen, hus og hjem bombet av russerne. Kanskje har de barn som er blitt integrert i Norge, som har gått på norsk skole i flere år. 

Tror ikke vi skal forskuttere hva fremtiden bringer for flyktningene fra Ukraina nå, for hvor langvarig krigen blir aner vi ikke noe om. Kanskje er den over i løpet av året. Kanskje drar den ut i årevis. Om krigen blir kort vil det sikkert være mer naturlig for flyktningene å returnere, om krigen varer lenge, så blir de mer satt og integrert i Norge og flytting tilbake er kanskje ikke like aktuelt. De få vi har tatt inn legger ikke Ukrainas fremtid i ruiner enten de blir her eller reiser hjem. Kanskje kan de bidra mye om de sender deler av norsk lønn til familie hjemme i Ukraina?

Endret av bojangles
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (6 timer siden):

Der er en annen tråd på Diskusjon.no som handler om sjokoladefabrikken Freia som er eiet av et internasjonalt selskap som eier bl.a. Toblerone, Ritz og et par andre topplasseringer, men nå begynner det å rakne:

Tidligere kommunikasjonssjef for Freia: – Katastrofe | ABC Nyheter

Jeg har et par alternativer til markedsføringsavdelingen til andre sjokoladefabrikker i Norge og resten av Europa:

Kjøp en SMIL:

Freia med store markedsandeler i Norge står nå foran en nedtur av de sjeldne.

Et klassisk eksempel på hva som skjer når veldrevne lokale merkevarer overtas av internasjonale selskaper med helt andre agendaer enn norske arbeidsplasser……

  • Liker 6
Lenke til kommentar
6 hours ago, Abigor said:

Hvorfor kommer dette nå - hvorfor har vi ikke hørt om det før? Hvilke andre selskaper holder fortsatt på i Russland?

Heineken er der fortsatt. De har uttalt at de skal ut og påstår at det hele tiden var planen, men dette kom fram i mars/april i år, sannsynligvis etter en del press og at tilstedeværelsen ble omtalt på sosiale medier. Det var i denne perioden de annonserte at de hadde søkt om å få selge aktiviteten i Russland.

Så det er nok en del bedrifter som fortsetter i håp om å bli oversett, og det hjelper å snakke om det høyt.

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
9 hours ago, morgan_kane said:

Finnes det noe informasjon om nordmenn som deltar i krigen?


Jeg vet at det er en mindre gruppe. Aner ikke hvilken enhet de tilhører, men det er naturlig å tro fremmedlegionen og bataljonene som har nesten utelukkende utlendinger. Det er et par-tre personer som har stått frem. Det er en dame fra Nord-Norge, et par yngre karer som ble rammet av et artillerinedslag, også vet jeg at det er en gjeng til som ledes av en trønder.

 

9 hours ago, bojangles said:

Vel og bra, men hva med å bare fatte en avgjørelse også få avgårde ATACMS så raskt som overhodet mulig?

 

Administrasjonen nekter fremdeles. Det er derfor kongressen forsøker å kreve det. Det er veldig spesielt at man har støtte fra begge partiene men ikke Biden-administrasjonen.

 

45 minutes ago, Drogin said:

Nå skal det igjen regne tungt og sammenhengende i sør-ukraina i 4 dager. Spørs om ikke det kan stoppe Ukrainerne og gi Russerne tid til å omgruppere og lage nye forsvarslinjer?

 

Det er definitivt ikke bra for ukrainerne og vil kjøpe russerne tid ja.

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...