Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (44 minutter siden):

The Moscow Times, Novaya Gazeta og Meduza er alle gode, uavhengige russiske medier som drives fra eksil i utlandet. Alle finnes på engelsk. Jeg sjekker disse hver dag.

Du kan ta med deg The Insider også:

Son of former Russian Railways head Yakunin charged in Norway for launching drone (theins.ru)

Der jeg i dag leste at Vladimir Yakunin - som fløy droner på Svalbard - nå er tiltalt, og at saken skal opp for retten den 29. november.

The Insider kan også gi litt mer bakgrunnsinformasjon om denne kosegutten Vladimir Yakunin:

The Insider beskrev tidligere hvordan Vladimir Yakunin ble innehaver av de russiske jernbaners "obshchak" (organisert kriminalitetssjargong som refererer til et kollektivt fond beregnet på bruk i interessene til en kriminell gruppe) da han ble sjef for den statseide jernbaneoperatøren i 2005. Penger til "obshchak" ble samlet inn gjennom bestikkelser fra statlige selskaper og eksportert til offshore-selskaper gjennom et "moldovisk vaskeri." Den totale skaden på det russiske budsjettet fra disse underslagene beløper seg til mer enn 20 milliarder dollar.

PS: Den Vladimir Yakunin som er omtalt ovenfor er faren til han som er tiltalt i Tromsø, her er et bilde av far og sønn:

The father and the son

Og her;

The Pool. How Yakunin siphoned off billions of dollars from the Russian budget and laundered them in Europe (theins.ru)

er en beskrivelse om hvor pengene stammer fra.

Hvis noen vil tipse VG er det fritt frem.

 

Endret av Windfarmer
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (34 minutter siden):
Feiring i Kherson.
 

Blir aldri lei av å se slike videoer. Håper vi får se mange flere av dem etter hvert som Ukraina får kastet det russiske svineriet ut fra landet sitt. 

Hvis folk i Russland har tilgang til å se slike videoer, hadde det vært moro å spørre dem om de virkelig tror på at 87% av disse menneskene stemte for å tilhøre Russland slik som Putin hevdet etter "folkeavstemningen".

  • Liker 6
Lenke til kommentar
6 hours ago, Brother Ursus said:

Så nei du har altså ingen kilde? linken sier ikke d du tror, såvidt jeg kan se. Bruker ikke tiktok, er ingen fan, bare like ikke at vi lager alternative sannheter. 

 

Endret av bojangles
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (3 timer siden):

Klarer ikke kjenne mye sympati heller, men jeg kan forstå dem. De har også blitt løyet til hele veien av egne myndigheter og har nå mistet sine kjære.

Jeg kjenner sympati, dette i tillegg til at jeg forsøker å forstå deres desperasjon og sorg. Noe jeg neppe greier å forstå fullt ut, siden jeg ikke har opplevd noe så knusende.

Krig er noe dritt, det er vi alle enige om. Men vi bør forsøke å ikke bli så totalitære at vi ikke har sympati med russiske kvinner som sannsynligvis har mistet sitt eneste barn fordi han ble sprengt til helvete i en BMP.

Jeg vil faktisk snu på flisa, det er nettopp det denne krigen dreier seg om.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (2 minutter siden):

Vestlig produsert propaganda med betalte skuespillere som egentlig er NATO-soldater som tvinges til å si disse tingene mot sin vilje. 

Jeg forstår din sarkastiske tilnærming, men jeg er ganske overbevist om at disse bildene er så grunnleggende, smertefulle og ekte, at de kan gå rett inn i den russiske folkeskjelen.

Og det er den russiske folkeskjelen Putin forsøker å mobilisere, foreløpig uten å ha lykkes.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...