Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

4 minutes ago, Ski Fot said:

CSTO har 6 medlemmer: Armenia, Hviterussland, Kazakhstan, Kirigistan, Tajikistan og Russland. Ingen av disse fordømte invasjonen: https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_General_Assembly_Resolution_ES-11/1

Og så er det Shangai organisasjonen, SCO med disse medlemmene:

Heller ingen av disse fordømte russlands invasjon. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Cooperation_Organisation

 

De fordømte det ikke under avstemningen 2 mars, da de fremdeles fryktet Russlands vrede.

Men flere av disse landene og deres ledere har i ettertiden gått svært hardt ut mot Russland og Putin. Usbekistan f.eks fordømte offisielt krigen få uker senere når det var klart hvor dårlig den gikk.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En hasteinnmelding av Ukraina i NATO nå ser ut som en dårlig løsning for Ukraina. Konfliken vil fryses med de annekterte områdene i et limbo. Russiske styrker kan ikke angripe NATO, og Ukraina og/eller NATO kan ikke angripe Russland og annekterte områder. Det vil bli fred, ja, men mye vil ha gått tapt, og Russland vil langt på vei ha vunnet. Ukraina er jo i ferd med å vinne.

Egentlig er det vel NATO som nå er gått glipp av en mulighet til å intervenere, selv om det prinsipielt ikke var mulig. Døren er lukket. Alt hviler på Russland nå, og det ser ikke bra ut.

Endret av Verm
  • Liker 1
Lenke til kommentar
SilverShaded skrev (6 minutter siden):

Mitt spørsmål er hva som foregår på bakken i de 4 "russiske" oblastene. Har Ukraina stoppet alle angrep der ? Hva skal til før vi får se Putin erklære "angrep på moderlandet" ?

Beleiringen av de russiske styrkene i Lyman, Donetsk fortsetter, så der er det bare å følge med på evt. russisk respons på ukrainsk aktivitet i nå "russiske" Lyman.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
SilverShaded skrev (1 minutt siden):

Pussig...Europa er nesten tom for militærfly. Ikke så mye som en eneste jager oppe over UK eller Belgia, og begge pleier å ha minst ett par oppe. Ingen over resten av Europa heller. Har alle tatt helg, eller er transponderne nå plutselig slått av ?

transponderne har vært slått av siden mobiliseringen i russland

Lenke til kommentar
Skogslik skrev (4 minutter siden):

Får håpe dem skyter ned de jævla dronene som flyr rundt. 

Det har blitt prøvd ut dronesvermer med nett av politi flere steder før, akkurat for å fange og kapre droner som flyr ulovlig; det hadde vært nyttig å ta i bruk vedrørende disse dronene. Da slipper man at dronene faller i sjøen, og forsvinner ned mot havbunnen, eller flyter avgårde. Selvfølgelig litt dumt å ta de ombord også, hvis de frakter tidsinnstilte eksplosiver. Men da får man i hvertfall undersøkt dem. 
 

Men jeg sitter igjen med å lure på hvor disse dronene styres fra. Jeg får inntrykk av at det er mindre droner, som må opereres trådløst fra ikke så langt borte. Eller er det snakk om større droner som kan motta signaler fra satelitter eller høytflygende fly eller droner?

Endret av Memento scientiam
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Putins tale har utløst sjokk og fordømmelse idet han annektere deler av Ukraina i et klart brudd på FN-charteret og dermed gjort seg til den første faktiske fredsbryter etter FN-definisjonene fra 1945. I Vesten er det klart at Putin mer eller mindre erklære krig mot verdensordningen og den vestlige dominansen. Det har rablet for ham. Og mange av "eliten" som overvære dette, så ikke ut til å være ved sine fulle fem, forskjellige følelser - ingen av disse positivt. Alle vet nå også at Putin aktet å fortsette fordi han vil aldri akseptere Ukrainas eksistens. Selv Kina kan ikke overse det, om de skulle gjøre det, vil det få konsekvenser. 

Ukraina gjort det klart at forhandling er uaktuelt så lenge Putin er i livet. Og ber om å bli tatt opp i NATO snarest mulig. 

I mellomtiden er situasjonen i Nordøstfronten uvanlig; det virker som at ukrainerne med unntak av et enslig fremstøt mot Makiivka har stoppet opp mens store styrker flyttes østover mot Zarichne fra Drobysheve og Kolodyazi.

Ukrainerne har tvunget seg inn i Zarichne, men har stoppet ved den nordre broen. Det er to broer der, den ene i Zarichne, som er for sårbar med fri sikte fra nord, og den andre i Torske som lot til å foretrekkes av russerne. De to broene der betyr at russerne kan ikke bevege seg ut og inn, når ukrainsk artilleri er rett i nærheten. Ettersom ukrainerne utvilsomt hadde kommet sør for Stavky til et høydedrag vest for Zarichne, kunne bare den søndre broen brukes. Det er tydelig at de vil ikke ha russerne i Lyman, og dermed lot dem slippe ut, mens russiske forsterkninger fra Kreminna kom til. Ettersom Jampil er tatt, kan ukrainerne endelig kjøre helt rundt Lyman - det er hvorfor russerne holdt ut i Jampil - og rett mot Torske. 

Det er mulig at reservoaret langs Zherebetselven kan ha blitt krysset, så russerne i øst kunne ikke annet enn å retirere til skogene vest for Kreminna og Zhytlivka selv om ukrainske kommandoavdelinger kan ha kommet dit. Uansett kan ikke russerne gjøre annet enn å ha en forsvarslinje langs Krasnaelven ettersom det er altfor åpent øst for Zherebets. 

Ny HIMARS-ammunisjon har kommet, det ser ut at USA har sendt ammunisjon ment for områdebombardement, M30A1 kardeskammunisjon som "dusjet" enorme områder med dødelige metallballer - disse er erstatning for eldre klaseammunisjon som kanskje også er underveis til Ukraina. Trolig 50-100 m drepersone, og det var et opptak i denne uken som avslørt hvordan en BM-21 var tatt ut med et halvt dusin lastebiler, de var regelrett dusjet fra oven i hva som så ut til å være på 100 m i radius. En slik rakett kan drepe hundrevis av soldater oppstilt i en formasjon. 

Nå er det bare et spørsmål om når de veldige viktige BVR-kapable flyene fra Vesten leveres til Ukraina. Ukraina trenger minst 40 F-16 fly med 120km BVR-missiler og stand-off angrepsvåpen inkludert presisjonsbomber og missiler. Det er ikke lenge noe grunn for å holde tilbake ettersom gjøkene i Washington som Sullivan i det hvite huset hadde inntil videre holdt tilbake ikke for å provosere - men for å presse fram diplomatiske fremgang. Etter Putin brente alle broene etter seg, er dette poengløst. ATACMS og annet kan ikke mer holdes tilbake. 

Mye tyder forresten på at russerne forbereder en offensiv i Søndre Donbass med mobikiene som fraktes fra Kreml sammen med stående styrker som hadde blitt sanket inn fra hele Russland og Belarus. 

Putin aktet å ta hele Ukraina, og han er GAL. Kanskje det galeste helt siden Hitlers dager. Da er NATO nødt til å gi alt som kan gis bort til Ukraina. Og republikanerne i USA har gjort sitt valg, de vil nå sette hardt mot hardt. 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...