Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Just now, SkyMarshall Arts said:

Krig med Kina er kroken på døra for oss alle. 



Kina har en stor marine, og mange hypersoniske missiler, men er fullstendig utestet. En krig med Kina ville først og fremst ødelegge for nettopp Kina, fordi det er så avhengig av import og eksport. I Vesten ville vi riktignok gå tom for tåpelige ting fra Wish og Alibaba, men Kina ville mistet tilgang på havet.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (1 time siden):

 

Selv om Russland mobiliserte alle sine 144 millioner borgere, inkudert babyer og folk på gamlehjem, så er altså spørsmålet fremdeles: Med hvilket materiell skal de mobiliseres?

Ei heller klarer Russland nå å produsere noe særlig av verdi. Produksjon av biler er ned 97%, og produksjon av tanks og pansrede kjøretøy er ned 100% pga. sanksjoner.

- Og den russiske militærindustrien må først bygge opp en kapasitet for å ha merkbare effekt selv innenfor ammunisjonsproduksjon, dette tar tid. Den russiske økonomien er selvforsynt og i stand til å dekke etterspørselen, men er ikke i stand til å opprettholde den høyteknologiske produksjonsevnen som trenges for transport, prosjekter og militære formål. En krigsmobilisering kan risikere å gjøre uopprettelige skader som sett i Donbass hvor "myndighetene" rotet det til. Ettersom det meldes om at Iran skulle levere flere hundre droner - i særpregenhet armerte droner - er dette et tegn på at militærindustrien har seriøse mangler. Iran har lenge satset på praktisk sans og enkel bruksvennlighet i sin våpenutvikling, og dette hadde gjort iranske våpen bedre enn de russiske.

For ukrainerne er dette ikke gode nyheter. Men; iranske armerte droner er lettdetektert - Patriot i likhet med S-300/400 kan ikke skyte ned små og kjappe droner - så mindre SAM-missiler er nødvendig. De vil bare være som sløvgående kryssermissiler i praksis. Det er selvmordsdroneflyene som utgjør den største trusselen mot mål som L/52 skyts og HIMARS. Og Fateh-110 rakettfamilien er svært dødelig selv sammenlignet med Iskander og Tochka-U. Akkurat der har russerne nå et veldig stort etterspørselsproblem; i mangel på nyere våpen hadde de tatt i bruk Kh-22 som vist seg håpløst, og deretter S-300 som nylig sett i Mykolaiv og andre mål, som er ikke mye bedre - og ved å levere Tockha-U til militsstyrker (ikke militært fornuftig) prøver man å ha en langtrekkende angrepskapasitet. De strategiske rakettstyrkene må ha leveringsmidler, og disse begynte å bli for få. De vil erstatter kryssermissiler med armerte droneflyer for angrep dypt inn i Ukraina og ha et svar mot HIMARS med både dronefly og kortavstands TBM våpen.

Russerne har nå blitt helt stoppet; de går ikke lenge til angrep slik at ukrainerne ikke lenge yte motstand, dermed er det meldt inn lite fiendtlig tap i det siste, og bruk av tyngre artilleri har helt stoppet til fordel for infanteristøtteartilleri og rakettvåpen for angrep dypere inn i ukrainernes rekker. Det er hvorfor så mange Tochka-U var sett på russisk side; de har brukt opp alle alternativer, og ser ut til å ha misforstått ukrainernes suksess; Tochka-U kunne penetrere russisk SAM-forsvar som del av HIMARS-angrep. Bare i Kharkivfronten er russerne aktiv, ettersom det er direkte forsyningslinjer rett over grensen og ukrainerne vil gjerne angripe inn i Russland, men Biden nektet dem det.

I Sørlige Ukraina er russerne i trøbbel, de har opplevd flere angrep, og skal ha organisert en kolonne av lastekjøretøyer og tankbiler ut av Melitopol - bare 27 kjøretøyer er talt opp. De henter ut brensel og ammunisjon som sendes til Kherson, hvor russerne er i ferd med å miste alle sine ammunisjonsdepoter. De kan ikke lenge bruke jernbane. Ukrainske fly er ved med å ta luftherredømmet over byen Kherson fordi nå kan ukrainsk SAM flyttes fram etter en viktig artilleribastion var utslettet. Der i Kherson er partisanvirksomheten sterk, og det merkes at russerne er i ferd med å mistet motet. Dette fulgt da til at forsterkninger hentes fra Søndre Donbass hvor ukrainerne har presset seg framover på mange steder.

For første gang mister nå russerne terreng under krigen, tendensen har snudd.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
41 minutes ago, JK22 said:

Bare i Kharkivfronten er russerne aktiv, ettersom det er direkte forsyningslinjer rett over grensen og ukrainerne vil gjerne angripe inn i Russland, men Biden nektet dem det.



En strategisk blunder fra USAs side. Man kan lett forstå hvorfor, men altså... Ukraina må få lov til å angripe strategiske mål. Det er tross alt ikke snakk om noen bakkeinvasjon av Russland.

 

54 minutes ago, SkyMarshall Arts said:

Wish, Alibaba .... og det meste annet som blir solgt.


Joa, vi ville lide under det også, fordi Kina lager så mye rart, men for Kina selv ville det være katastrofalt.

 

9 minutes ago, Arve Synden said:

Jeg leser rykter flere steder nå at Russland skal sende T-34 til Ukraina. Dere som er litt aktive på Twitter etc. - er dette riktig eller er det bare rykter?


For noen uker tilbake ville jeg ledd og sagt at dette var tull, men... jeg tviler liksom ikke lengre. Om de har T-34 som fortsatt fungerer så synes jeg det i seg selv er imponerende.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Arve Synden skrev (37 minutter siden):

Jeg leser rykter flere steder nå at Russland skal sende T-34 til Ukraina. Dere som er litt aktive på Twitter etc. - er dette riktig eller er det bare rykter?

 

 

Var denne tweeten i går om at T-34 ble brukt i en veisperring

Vil ikke tro de bruker den ved fronten

Endret av Gaute65
Lenke til kommentar
Gaute65 skrev (6 minutter siden):

Var denne tweeten i går om at T-34 ble brukt i en veisperring

Vei"sperring" sammen med noen raier og litt wire som doses rett ned av alt utenom tråsykler. Det blir litt som å drasse med seg en stor stein over hundrevis av kilometer bare for å bruke i en pappmur. Det henger ikke helt på greip.

Gaute65 skrev (7 minutter siden):

Vil ikke tro de bruker den ved fronten

Hva annet kan man bruke en tanks til enn å skyte tungt skyts og beskytte mannskapet? Det virker som Putin tenker at tanks er tanks.. (mens de gjenværende generalene ikke tør å kremte at ehm neida så enkelt er det ikke).

Men at en klokke er en klokke, eller dress er dress og handler på dressmann, nei da er det visstnok forskjell for han.

Lenke til kommentar

Moderne tanks har jo en dobbelt rolle i så fall. De kan jo brukes som tanks også. Ikke bare som dørstopper. Det gir lite mening å frakte en steintung dørstopper hundrevis av kilometer, når det ligger alt fra bygningsdeler til biler strødd i nærområdet, som gjør samme jobben. Kanskje poenget med T-34 er å gjenoppbygge Donbas ved å starte med bygge et WW2 krigsmuseum? :p

Lenke til kommentar
Outlier616 skrev (18 minutter siden):

https://bulgarianmilitary.com/2022/07/06/burnt-tanks-return-to-russia-repair-plants-refuse-repairs/

"Russian repair plants refuse to repair military heavy armored vehicles returned from the war in Ukraine. This includes mostly tanks and armored vehicles for the infantry. The reason: much of the equipment is returned with burnt bodies and repair is impossible."
 

 

https://bulgarianmilitary.com/amp/2022/07/05/ukraine-has-sold-two-french-donated-155mm-caesar-howitzers-to-russia/

 

Spenstig nettside du lenket til. Fant denne artikkelen, ganske oppsiktsvekkende hvis dette stemmer

Lenke til kommentar
perpyro skrev (36 minutter siden):

Kan det være denne her Russerne har tatt ned av sokkelen sin for å bruke som veisperring.

Det er flere skavanker som tyder på at det er samme, selv om stjerna er malt hvit og tallene er skadet. Finner du ut hvor de to bildene er fra? Hadde vært interessant å se hvor langt den er flyttet.

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (10 minutter siden):

Det er flere skavanker som tyder på at det er samme, selv om stjerna er malt hvit og tallene er skadet. Finner du ut hvor de to bildene er fra? Hadde vært interessant å se hvor langt den er flyttet.

Ser ut som den er fra et monument i Lysechansk som nå Russerne har tatt over.
Og om det stemmer er det ikke så usansynlig at de har valgt å bruke denne store tunge tingen sin dørstopper om de ikke trengte å flytte den så langt.
http://wikimapia.org/22191580/T-34-85-tank-on-a-plinth

EDIT. Sjekker du ut kordinatene på google streetwiew så ser du den stå der.

Endret av perpyro
Lenke til kommentar
Ski Fot skrev (1 time siden):

https://bulgarianmilitary.com/amp/2022/07/05/ukraine-has-sold-two-french-donated-155mm-caesar-howitzers-to-russia/

 

Spenstig nettside du lenket til. Fant denne artikkelen, ganske oppsiktsvekkende hvis dette stemmer

På ingen måte en umulighet, men på ingen måte noe som er bekreftet heller. Og, det er veldig stor forskjell på en Javelin som ligger på nett, som heller ikke er bekreftet og som like godt kan være en spøk eller en scam gitt at pickup er Kyiv, og en artillerikanon som det finnes svært få av, som er i aktiv bruk. 

Når våpen forsvinner så skjer det som regel fra lager og gjennom flytting der noen pennestrøk kan få ting til å forsvinne fra arkivene, samtidig som de ikke vil bli savnet. Det er ikke tilfellet her. Samtidig innebærer størrelsen på våpnene og den høye profilen at svært mange vil måtte være delaktige i tyveriet, og de ville måtte overleveres i en krigssone. Ikke en umulighet, men på ingen måte en enkel bragd. 

Frem til det fremkommer noe mer håndfast tror jeg dette er like mye et forsøk på å få vesten til å nøle med å sende utstyr de ikke vil at Russerne skal få tak i, særlig siden bildefunksjonen i Telegramappen ikke ble brukt.

Endret av Serpentbane
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...