Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Hevder minst 20 bygninger i Russland er ødelagt av ukrainske angrep

Det russiske nyhetsbyrået Tass hevder langfredag at flere enn 20 bygninger og en skole er ødelagt i ukrainske artilleriangrep på russisk side av grensen i området rundt byen Belgorod, sør i Russland.

Det melder nyhetsbyrået Reuters, som sier de ikke har klart å verifisere meldingene.

Ukraina har tidligere utført angrep mot militære mål i Belgorod, da de for rundt to uker siden gjennomførte helikopterangrep motet oljedeponi.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
iblazeqt skrev (27 minutter siden):

Hevder minst 20 bygninger i Russland er ødelagt av ukrainske angrep

Det russiske nyhetsbyrået Tass hevder langfredag at flere enn 20 bygninger og en skole er ødelagt i ukrainske artilleriangrep på russisk side av grensen i området rundt byen Belgorod, sør i Russland.

Det melder nyhetsbyrået Reuters, som sier de ikke har klart å verifisere meldingene.

Ukraina har tidligere utført angrep mot militære mål i Belgorod, da de for rundt to uker siden gjennomførte helikopterangrep motet oljedeponi.

 

Sitat

Ukrainas sikkerhetstjeneste SBU avviser at de har skutt mot russisk territorium, og sier Russlands påstander om dette er falske anklager.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2022/04/15/195839808/ukraina-avviser-pastander-om-angrep-i-russland

Lenke til kommentar

Sier seg selv at dette bare er propaganda. Ukrainerne er ikke dumme og det har de bevist ganske så klart. Russerne fortsetter med løgnene sine og egentlig bør de vel da arresteres, for det er Russisk lov

Edit: Han gjør det for å lettere rekruttere, få det Russiske folk til å få en grunn til å melde seg i tjeneste. Gjør de ikke det, så kan han kreve det for når de angripes så er de i krig og folk har ikke lov å nekte å forsvare landet. (det er svakheten med å kalle det "spesialoperasjon" vs krig)

Endret av D0vendyret
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (22 minutter siden):

Er det noen sjanser for at IS og Al Qaida sympatisører fra Kaukasus områdene kan havne i Ukraina? 

Nei, Både IS og Al Qaida er fiender av både Russland, USA og vesten generelt. Så det er veldig lite trolig de vil ta parti med noen av disse. De sitter nok på sidelinja og spiser popcorn mens to av deres fiender dreper hverandre.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (3 minutter siden):

Ingen rasjonelle mennesker forstår korfor putler beordret angrep på Ukraina, ingen veit om han vil bruke atomvåpen om han ikkje får ting som han vil.

Han er troende til kva som helst.

Ser han truer med atombombe over Østensjøen om Finland og Sverige går inn i Nato. Det hørtes ikke bra ut. 

Lenke til kommentar
JK22 skrev (3 timer siden):

De israelske Harpy-selvmordsdroner vil være det beste våpenet, ettersom ukrainerne fremdeles har ikke et våpen som kan ta ut tungt artilleri, nå som behovet for dette er alarmerende høy. Vesten må ta et alvorlig oppgjør med Israel som hadde latt sin Iran-besettelse ført dem på villspor; flesteparten av de russiske droner bygges med israelsk ekspertise, og samtidig hadde israelerne nektet å selge våpen til Ukraina, mens man solgt til Aserbajdsjan som ikke lagt skjult på sin rasisme mot armenerne. Israelerne selv er ved å innse at de ikke er der de skulle være, spesielt etter hvert som Russlands høyreekstremistiske natur skinner gjennom. Israel er en av de store taperne av hele vanviddet.

Det har så langt ikke blitt satt inn større offensiv av russerne som har en øverstkommandant som i Syria var noe beryktet for å vente i overtid, og med tanke på at vårregnet var mer voldsommere enn vanlig, samtidig som ukrainerne sprengt bort demninger og broer, betyr det at fremkommeligheten i Donbass har blitt dårlig. Oppbyggingen etter krigens slutt i 1945 har skapt meget mange bekker og åer som lager grøfter og grunne kløfter som raskt kan oversvømmes. Under normale omstendigheter må russerne venter flere uker fram til midten av mai. Ukrainske infiltreringsfolk har spredt seg inn i Belgorodregionen og har satt hele nordre Donbass i alarmtilstand, så det er sikkert at de er opptatt med å sprenge bort infrastruktur som trenges i vårtid.

I selve Belgorodregionen er det russiske luftforsvaret aktiv, men man vet ikke hva det var som blir skutt ned. Sannsynlig ikke TB-2 som er for verdifull, men ukrainerne kan ha sendt fjernstyrte fly for å irritere russerne.

Politisk sett er det oppløsningstendenser i Russland, man kan sanse en voksende rådvillhet, spesielt etter Belgorodangrepene og senkningen av "Moskva" som er betydelige prestisjenederlag for et regime som hentet sin stolthet i militarismen som i det sist lot til å ha tapt sin appell i det russiske folket. Som forresten nå er utstengt fra det globale kommunikasjonssamfunnet ettersom selveste Google også kuttet dem ut. Sverige og Finland er på vei inn i NATO som gav signaler om intervensjon i møte med russiske angrep. Det merkes en global irritasjon mot Putin ettersom globaløkonomien går mot resesjon med matforsyningsmarkedet svekket med en tredjedel falt ut, samtidig som verdensmarkedet krympes veldig raskt når innfødte produksjon vektlegges mer enn tidlig.

Jo lenge krigen fortsetter, jo mer vil det internasjonale sinnet stige. Det klokeste for russerne er å bare stoppe, inngå kompromiss med ukrainerne og trekke seg ut til pre-24. februar grenser. Men en avsindighet har oppstått i Moskva, som for hver dag bli verre og verre. Og maktløshetsfølelsen vil ikke stoppe med å spre seg, ettersom det russiske militæret kan fremdeles vinne, men for hver dag uansett hvor mye man vinner, bli man tappet for blod og materiell. De simpelt er i en utmattelseskrig som på Vestfronten under Første Verdenskrig hvor man planlegger et utbryterangrep i et håp om å bryte dødpunktet.

Det er kanskje litt for sent for russia å gjøre avtale om noe som helst som utviklinga har blitt og mentaliteten i det Ukrainske folket. 

USA støtter Ukraina fullt ut og ser på krigen som visningsvindu for Kina som de har tenkt å vise seg for militært. 

Snakker med en og han sier at Ukrainske soldater er på å rens ut russere og ikke kun fra øst men også krimmene fra Krim.

Det er folkets røst å kvitte seg med russisk overtramp for alltid. Det spørs hvor mange av de 450 død matrosene var fra Krim.

Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (1 minutt siden):

Så langt jeg har lest var det ikke snakk om å benytte bomber, men å flytte de nærmere Østersjøen hvis Sverige og Finland går inn i NATO.

Slik forstod jeg også det. Utplassering av atomvåpen nærmere Østersjøen, og ikke at de kom til å bruke de i Østersjøen. 

Lenke til kommentar
sedsberg skrev (42 minutter siden):

Godt mulig, men tror heller Vladolf Putler prøver å ramme så mange "strategiske" mål som mulig.

Jeg tror heller Putler kan finne på å bruke en liten atom-bombe over Ukraina, og gamble hardt på at vesten ikke ønsker atomkrig, og at han dermed «slipper unna». Selv håper jeg han ikke prøver å «syne» vesten, og unnlater å bruke a-bomber. 
 

åpenbart bare synsing fra min side. 

Lenke til kommentar

Ukraina: Hevder Russland har brukt strategisk overlydsbombefly

Talsperson for det ukrainske forsvarsdepartementet, Oleksandr Motuzyanyk, sier fredag at Russland for første gang har brukt strategisk overlydsbombefly i angrep mot den beleirede byen Mariupol.

Det melder Reuters og CNN.

– 14. april ble det sendt missiler fra to strategiske bombefly av typen Tu-95 og Tu-160 som traff Ukrainsk territorium, sier Motuzyanyk ifølge CNN.

Missilene skal ifølge talspersonen ha blitt sendt fra Krasnodar Kraj i Russland.

– Og for første gang siden starten av krigen, ble det sendt bomber fra et strategisk overlydsbombefly av typen Tu-22M3. Disse traff Mariupol, sier han. 

Bombeflyet blir av Nato kalt «Backfire».

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...